Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bado

Sonunda siteyi güncellemişler...

You are not allowed to view links. Register or Login

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

tugrul

Ben pazar günü gidip gördüm, içine binemedik, kaputu açamadık, sesini duyamadık, alet satılmış olduğu için sadece inceledik dokunduk, iç çektik döndük  :)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

bado

bu arada kataloğu inceledim.

Donanım açısından baya zengin standart full paket tüm araçlar. opsiyon olarak sadece QV de renk, karbon koltuk ve seramik frenler var.

tugrul

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

repla

:clover:

Enfes gözüküyor, aracı nerede gördünüz acaba?
verba volant scripta manent

tugrul

Birmot Kuruçeşme'deydi, sanırım 2 gün falan durdu orada.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

Tolga033

:S :o :haydi: :lol: :alkis: :( :'( :S :o >:( :asagi-ok: :kahve: :duvar: :duvar: :serefe: :p :D :p :)) 8)

KIsaca fiyatlardan sonra ruh halim...

Fiyatlar ne hale geldi ya.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akıllı

Sitede gözüken fiyartlar hala eski fiyatlar ama.

Resimdeki fiyatlar resmi sitede yok, ilk paylaşılanda url den açıyorduk zaten. Daha oda olmuyor  :p

Sportivo

Coniler Giulia ' yı sevdiler , 80k dolara Qv veriyorlar be , Giulia benim ayarlarımı bozdu ya , ülkeyi terkettirecek bana , ya ülkeden kaçacam ya da bmw'ye kaçacam bu ötv saçmalığıyla bu işin ortası yok görünüyor .

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

akıllı

:duvar: :duvar: :duvar:

Yalnız kendi adıma söylüyorum ki AR de fiat kokusu Giulia da da var sanki az da olsa. tamam hepsi aynı grupta ama inşallah genetiği ile çok oynamazlar.

TRSemih

Çekimler harika. Uzun zamandır izlediğim en keyifli test, hatta en iyi Giulia testi desem yanlış olmaz herhalde.
Paylaşım için teşekkürler.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

admin

:duvar: :duvar: :duvar:

Yalnız kendi adıma söylüyorum ki AR de fiat kokusu Giulia da da var sanki az da olsa. tamam hepsi aynı grupta ama inşallah genetiği ile çok oynamazlar.

Mustafa Bey, Giulia'nın Fiat ile olan benzer kokuları nelerdir?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login sürmediğim için (keşke nasip olsa ayrı tabi de  :)) mekanik, yürür vs kastetmiyorum. Öle bir düşüncem de yok zaten. Önce onu bir ayırayım.

Sadece tip olarak aynı grupta olduğundan dolayı ister istemez etkilenme var diye görüyorum. Bu fikir "göreceli" olduğu için herkesten öyle bir beklentim de yok, onu da ayırayım.

AR nin karakteristik kalkanı olmasa ve spor bir araç için tasarlanmış olan ön ızgara grubu az daha küçük ve birleşik olsa, kaput kesimi aegea gözümün önüne geliyor, far kesimi özellikle. Belki de ilk kez bir AR yi başka marka bir otomobile benzettim (hem kendi hayatımda hem de AR nin kendi ömründe diyeyim) ama benzettim sonuçta. İçi de aynı, havalandırma altında yanyana sıralı 3 klima butonu, joystick vites ve etrafı da özgün değil. Bunlar eleştiri algılanmasın. Şimdi birileri "ne alaka" diyebilir ama ben benzettim belki, de ama dediğim gibi "görece" bambaşka bir kavramdır ve subjektiftir. Şimdi internette resimlere bakıyordum, iki tane yan yana ekleyeceğim olmayacak  :D

murat

Kusura bakmayın ama 115 sayfalık başlığın sonu bunu haketmedi bence  :'( Bu mantıkla her markanın bir modeline benzetmek mümkün hatta her arabayı birbirine benzetmek de öyle. Giulia'da kendi rakiplerinden bazı minik esinlenmeler olduğu kesin ki bu konu geçmiş tarihlerde bu başlık altında tartışılmıştı.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

akıllı

Kusura bakmayın ama 115 sayfalık başlığın sonu bunu haketmedi bence  :'( Bu mantıkla her markanın bir modeline benzetmek mümkün hatta her arabayı birbirine benzetmek de öyle. Giulia'da kendi rakiplerinden bazı minik esinlenmeler olduğu kesin ki bu konu geçmiş tarihlerde bu başlık altında tartışılmıştı.

Başlığın sonu değil bence aslında. Son cümlemde "Şimdi internette resimlere bakıyordum, iki tane yan yana ekleyeceğim olmayacak  :D" diyerek bende sizin cümlenize (haketmedi ile ilgili) öncesinden hak vermiş olmuşum bence. Ben illa tıpkısının aynısı demedim, görece dedim, bu bir "mantık" değil ki. Ya da Giulia tü kaka falan da demedim. "Bence" az da olsa Fiat kokusu dedim, "benim görüşüm" merak edilince yine "kendi" fikrimi ifade ettim.  ;)

bado

Ayrıca egea giuliadan sonra tanıtıldı diye hatırlıyorum. Fiat alfadan almış olmasın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akıllı

Ayrıca egea giuliadan sonra tanıtıldı diye hatırlıyorum. Fiat alfadan almış olmasın

Öyleyse daha iyi, ben yanılmış olurum  :D

admin

Şimdi bir buçuk yıl kadar geri gidip hatıralarımızı tazelersek, şu bilgilere ve görsellere ulaşabiliriz. You are not allowed to view links. Register or Login 'nın 1 Temmuz 2015'de yaptığı kısa araştırmayı alıntılayalım burada.

Alfa Romeo'yu bilen veya bilmeyen, Giulia 2016'yı başka markalara benzetmekteler. Önden şuna, yandan şuna, arkadan şuna, stoplar şuna şuna şuna...

Motor kaputunun bombesi sebebi ile BMW 3 ve 4 serisine benzetiliyor. Bence o bombe sadece 3/4 serisine değil, Mercedes C serisi, daha bir iki gün önce tanıtılan Audi A4'de benziyor. Ama bu benzerlik artık kaçınılmaz bir son. Çünkü AB'de yürürlükte olan "yaya güvenliği sebebi ile" motor kaputlarının belli bir yükseklik ve açıda olması gerekiyor (tam teknik ayrıntısını incelemedim). Haliyle aracın önünü alçak tasarlamak istediğinizde (aerodinamik sebeplerden dolayı), ortaya Giulia'daki gibi bir kavis çıkmakta. Kaldı ki motor kaputu tasarlanırken, o kaputun altına sığacak motorlar hesap edilmekte. Bir de ön teker-araç başlangıç noktası arasındaki mesafeyi kısa tasarlamak arzusunda olursanız, bu bombe kaçınılmaz oluyor. Eğer ki tekerlek-araç başlangıç noktası arasını 159'daki gibi 1 metre olarak tasarlarsanız (motorun geride olması sebebi ile), o bombe de o kadar olmaz. Mesela aşağıda SilhouetteHistory'e bakarsanız, 159 ile Giulia'nın ön tekerlerinin birbirinden ne kadar farklı konumlanmış olduğunu görebilirsiniz. 

Ön farlar, arka stoplar, yan silüeti, arka kapının şekli, direksiyon, scudetto... Bunlar hepsi ilk aklıma gelen ve eski Alfa Romeo'lardan esinlenildiği düşündüğüm ayrıntılar ile dolu. Bu sebeple bazı fotoğrafları alt alta getirip bir karşılaştırma yapmak istediğim.

Başlayalım ön farların yapısı ile. 75'den başlayarak Alfa Romeo'nun orta sınıf temsilcilerinde farların üst çizgisi ile alt çizgisine dikkat edin. Üst çizginin içeri bakan uçları, alt çizginin içeri bakan uçlarından birbirine daha yakın. Bu zamanla biraz şekil değiştirmiş olsa da genel hatları ile aynı. Sadece MK2 156 ile 159 bu tanıma uymuyor. 159'da zaten alt üst çizgi yok. 3 tane daire mevcut. Ama yine de 159'daki, nerede ise herkesin olmazsa olmazı, kızgın bakışlar Giulia'ya adapte edilmiş.
Sırası ile modeller.
75

155

156

Giulia 2016

Arka stoplarda da yine aynı tarz hakim. Üst çizgi, alt çizgiye göre birbirine daha yakın. Tek istisna yine MK2 156 ile 159.
75

155 (75'teki gibi iki arka stopları birbirine bağlayan kırmızı çizgi bile mevcut)

156

Giulia 2016

Yan silüet de 75'ten beri gelen ve zamanın akışına uyarak gelişen bir yapıda. Zaten önceki sayfalardan buna ait bir görsel paylaşılmıştı. Hatta 146'yı da bunlara dahil edebiliriz.
Bunun haricinde kapının kavisinin de zamanla geliştiğini görebiliyoruz. Özellikle Giulia'da cam hizasından sonra bir çıkıntının daha olması, biraz da arka kapının arkaya biniş-çıkışları rahatlatmak ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ki arka kapının genel yapısı (kapı kollarının olduğu yer özellikle) 159'un devamı gibi. Eğer cam hizasını düz bir şekilde, arkaya kadar çekmiş olsaydınız, kapının şekli bana göre fazla uzun olurdu. Mesela o konuda Jaguar XE'nin kapısı bana çok estetik gelmiyor.
75

155

156

159

Giulia 2016

Zaman tüneli

Bir de alakasız 146

Scudetto'yu ben Alfa Romeo 2600 SZ'ye benzettim doğrudan. Hatta Junior Zagato bile olabilir.
Junior Zagato

2600 SZ

Giulia

Direksiyon ise 1972 model Giulia'nın günümüzün modern anlayışına uyarlanmış hali gibi. 8C'den esintiler yok değil. Özellikle yere dik inen alt kolun sürücüye yakın tasarlanması.
Bu arada makyaj öncesi Giulietta direksiyonu da çok fazla 8C direksiyonu ile benzer. İki fotoğrafı yanyana koyarak görebilirsiniz.
Giulia 1972

8C

Giulia 2016

Son olarak aklıma gelen, arka stopların yanlara doğru uzayarak çamurluğa doğru taşması. Bu uzantı 159'dakinin biraz daha fazlası gibi görünse de (yukarıdaki silüet çizim ve fotoğrafında belli oluyor) aynı zamanda Alfa Romeo SZ/RZ'den de izler taşıyor. Bunu Volkan (You are not allowed to view links. Register or Login) zaten belirtmişti. Aynı şekilde ön farların da çamurluklara doğru uzaması, SZ'den geliyor gibi.
SZ

159

Giulia 2016

Tüm bunlar benim tespitlerim. Katılırsınız veya katılmazsınız. Ama Giulia'nın başka markalara benzetilerek, dolayısı ile, bu projeyi hayata geçirenlerin fazla acımasızca eleştirildiğini düşünüyorum.

Buna göre Giulia, buram buram Alfa Romeo kokan bir model.

admin

Bu arada benzetme yapılan Fiat modellerine toplu bir bakış da atalım.

Fiat Aegea veya Avrupa'daki adı ile Fiat Tipo.

Fiat Viaggio. Fiat'ın özellikle Rus ve Çin Pazarı için geliştirdiği modeli.

Dodge Dart. FCA'nın Amerika Kıtası için geliştirdiği, Alfa Giulietta'nın C-Evo Platformu'nu kullanan model.

Bu da eleştirilerin odak noktası Alfa Romeo Giulia.

TRSemih

Giulia'yı Egea'ya benzetmek yerine, Egea'yı Giulia'ya benzetmek daha doğru olmaz mı? Egea sonra çıkmadı mı?

Babası oğluna benziyor demek gibi geldi bana.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

akıllı

Tüm bunlar benim tespitlerim. Katılırsınız veya katılmazsınız. Ama Giulia'nın başka markalara benzetilerek, dolayısı ile, bu projeyi hayata geçirenlerin fazla acımasızca eleştirildiğini düşünüyorum.

Buna göre Giulia, buram buram Alfa Romeo kokan bir model.

Aslında çok güzel yazmışsınız. "Katılırsınız veya katılmazsınız" diye. Tekrar ediyorum bu iş "görece". Mesela ben şunu da söyleyeyim acımasızca eleştiri kimsenin haddi değil. Eleştiri de değil aslında bu. Bakın bu da benim cümlem "Bunlar eleştiri algılanmasın". Eleştiri dediğiniz olay bahsettiğinin yada eleştirdiğinin daha iyisini yapmış, yapabilecek, o konuma yada duruma sahip kişinin haddidir. Benim yada bu forumdaki birinin değil. Ben benim gözüme geleni söyledim, siz buram buram Alfa Romeo koktuğunu. Bu kadar basit bir olay aslında. Ben yazdım, siz  sordunuz, bende kendi görüşümü söyledim. Bu diyalogda nezaketsiz, kırıcı bir şey de görmüyorum ben. Subjektif meselelerde dayatma yapmam, dayatma yapılmasını da sevmem kendi adıma. Önemli olan argümanlara veya fikirlere saygı duymaktır.

Kimse bir şeyi bir şeye benzetmek amacıyla yapmadı, sadece koku geliyor dedi. Bakınız; duyu organı. Bir standardı olamaz yani. Kimse fiat-alfa karşılaştırması da yapmadı. Saygılarımla...

admin

Mustafa Bey, sıkıntı yok. Bu forum var olduğundan beri bu tip tartışmalar yaşandı ve yaşanmaya devam edecek.  :) Giulietta çıktığında daha acımasız eleştiriler vardı.  :) Zamanında 156 çıktığında da "Bu Fiat" denmişti. Alfa 155 çıktığında da "Bu Fiat" denmişti. Zamansız bir tasarıma sahip olsa da Saab 9000, Lancia Thema ve Fiat Croma ile aynı platforma sahip olan Alfa 164 için de "Bu Fiat" denmişti.

akıllı

Mustafa Bey, sıkıntı yok. Bu forum var olduğundan beri bu tip tartışmalar yaşandı ve yaşanmaya devam edecek.  :) Giulietta çıktığında daha acımasız eleştiriler vardı.  :) Zamanında 156 çıktığında da "Bu Fiat" denmişti. Alfa 155 çıktığında da "Bu Fiat" denmişti. Zamansız bir tasarıma sahip olsa da Saab 9000, Lancia Thema ve Fiat Croma ile aynı platforma sahip olan Alfa 164 için de "Bu Fiat" denmişti.

:) Muhakkak sıkıntı yok. Bunu sıkıntı edeceksek hiç yazmayalım zati. Ama ben bu fiat demedim  :)) :)) :))

murat

Madem öyle, yine de Mustafa Bey'i kırmamak için affına sığınarak Giulia'yı Egea'ya benzetenin bir göz doktoruna tedbir amaçlı uğramasında fayda görüyorum diyeyim  :haydi:  :serefe: Bu da benim görüşüm  :p

İşin espirisini bir kenara koyarak bir şey eklemek istedim. Bu ilk etapta satılan benzinli modeller, dizeller çıkınca fiyat olarak baya bir sarsılır gibime geliyor ve biz belki 5 sene sonra filan alabiliriz diye bir umut doğuyor. ancak tüm bunların olması için bu benzinli modelleri de birilerinin satın alması gerekiyor tabi  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

akıllı

Madem öyle, yine de Mustafa Bey'i kırmamak için affına sığınarak Giulia'yı Egea'ya benzetenin bir göz doktoruna tedbir amaçlı uğramasında fayda görüyorum diyeyim  :haydi:  :serefe: Bu da benim görüşüm  :p

İşin espirisini bir kenara koyarak bir şey eklemek istedim. Bu ilk etapta satılan benzinli modeller, dizeller çıkınca fiyat olarak baya bir sarsılır gibime geliyor ve biz belki 5 sene sonra filan alabiliriz diye bir umut doğuyor. ancak tüm bunların olması için bu benzinli modelleri de birilerinin satın alması gerekiyor tabi  :duvar:

R/sph:-2.75/cyl:-1.50/axe:180
L/sph:-2.25/cyl:-2.00/axe:4

8)