Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

balesanist

Yüksek fiyat politikası tamamen Tofaş'ın satış rakamlarını düşük tutma arzusundan kaynaklı bence.Çünkü mevcut servis müşterilerine doğru düzgün hizmet veremezken yenilerinin eklenmesini istemiyorlardır diye düşünüyorum.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

tekin159

öncelikle sözlerime kimseyi kast etmediğimi söylerek başlamak istiyorum. bazı platformlarda buna benzer yazılar görüyordum ama alfisti turkey'de de bu tip yazıları görünce yakıştıramadım.

1. olarak değil 1.4 multiair, 1.2 atmosferik olsa dahi hayatta 80 bin lira bandında başlayamaz.
segmenti 140'dan kapı açıyor onlar da eski motor boş donanım.güncel motorlar değil.
ayrıca ciddi ciddi bu arabada 1.4 motoru olmasını isteyen var mı aramızda?

2. olarak türkiye gibi bir kaç ülke dışında vergiler silindir hacmine göre değil emisyon değerine göre sınıflandırılıyor. 2.2 dizel seçeneğinin mantıksız durması bu yüzden sadece bizim gibi bazı ülkelerde var.

3. olarak bu fiyatlar fiat politakası hele hele fiat türkiye ile alakalı olduğunu hiç sanmıyorum.
şunu hatırlamak gerek 159 da ilk çıktığında bu fiyatlara satıldı euro bazında avrupada.35-60 bin euro arası.

4. olarak beygirler düşük olsa da sızan teknik veriler beygirin sadece yazıda kaldığını gösteriyor. çok daha iyi yani.

son olarak kendi yorumum giriş fiyatı psikolojik 200 bin tl barajınının altında olmalıydı. qv fiyatı beni pek ilgilendirmese de(hayalimin hayali olamayacak kadar büyük) bana makul geldi.

200 bin tl  de orta donanımda bir "giulia super" alfisti yahutta parası bol farklılık isteyen zenginler dışında, bmw 3 bmw 4 mercedes c serileri arasında tercih konusu maalesef ki olamaz. hatta jaguardan sonra gelir. zira bize veloce, qv hoş gözüküyor ama sürüş dinamiği yol tutuşu gibi konular yerine kendine göre haklı olarak donanım ve multimedia inchi delisi ülkemiz zenginlerinin saçma sapan donanım döşeme delisi olmuş bmw  mercedes gibi markları tercih edecektir.
audi a4'ü kıyas etmiyorum bile. passat bile daha büyük saygınlığa sahip piyasada benim nazarımda.

benim tek beklentim pazarda farklılık arayanların lkarşısına jaguar yerine giulia çıkması idi. alman almak istemiyorum ama premium spor bir şey almak istiyorum diyen jaguar mı alfa mı diye sorsun bence bu başarılı olur diye düşünüyordum. xe ve çok daha mantıklı seçenekler ile başlıyor bildiğim kadarı ile.

dip not: az olsun kıymetli olsun boşverin  :))

uzun zamandır olmadığım için tasarımını eleştirmemiştim iki cümle de burada eleştireyim :D

ister kızın bana ister yok artık diyin ama arka stoplar yandığı zaman gece arkadan birebir kia magandis mi nedir ona ve hatta skoda superb ile aynı şekilde aynı çizgilerde gözükecek. koskoca giulia! şu bizim 6 sene beklediğimiz, çıktıktan sonra da 1 sene sadece resimlere ekmek sürdüğümüz hasretimiz giulia. :duvar:
qv çok kaslı hatlara sahip hatlarda çok güzel. genel olarak malesef biraz almanlık var. almanlıktan kastım sıradışı olmaması, bence 159 ve 156 sıradışı uç tasarımlar olarak çıkmıştı dönemine göre. biz qv paket ile beğendik ama super isimli versiyonda çok yavan duruyor. arkadaki 4lü egzoz ve hava kanalları olmadan çok yavan. (buldu da beğenmiyor sanki :D )
içi güzel sürüş odaklı olmuş fazla gereksiz şeyler yok ama keşke özgün çok daha sıradışı ufak ayrıntılar olsa idi. direksiyondaki start stop ayrıntısı hariç tabii  :D :clover:

motor olarak eleştirim bizim vergileri dışarıda tutar evrensel konuşursam alfa 159'da bu hatayı yapmıştı yine yaptı. alman rakiplerinin kasa ile birlikle güncellediği yeni teknoloji motora alternatif sunduğu motorun daha mütevazi gözükmesi. (qv hariç.) dizel bazında tamam silindir hacmi önemli değil avrupada ama artık 2.0 2.2 dizellerde çok daha büyük güçler elde ediliyor. 159'da 1910 cc yani 2000 cc vergi dilimine giren 150 hp'lik motoru sunduğunda bmw 2000 cc 177 makyajla 184 hp sunuyordu.bence şu an giulia'Da da durum malesef bu.

bildiğim kadarı ile en önemli bilgi şu ki giulia super de alsanız veloce de alsanız dizel de alsanız, o pistte herkese nal toplatan giulia qv alt yapısında sahip olacağımız. motor değişiyor ama tutkuların ucu pist aracı alt yapısı kontrolü değişmiyor. alman rakipleri giriş modeli kullanıp motoru değiştirirken alfa üst modelin alt yapısını kullanıyor.

alfa genelinde konuşmak gerekirse her çıkan yeni modelde bu alfa çizgisinde değil o değil bu değil diye konuştuğumuz oluyor bazen. insan sevdiğini eleştirir sonuçta. 155 severe göre 156 moderndir alfa değildir 156 severe göre mk2'ler günceldir alfa çizgisi yoktur 156 sevip 159 keskin hatlara sahip alman bu diyen de olabilir. bunlar elbette belli bir mizahi seviyede tatlı laf atmalar olarak değerlendirilmeli.kimse kimsenin alfa sevgisinden şüphe edecek hali yok. sabahın köründe bu kadar uzun yazı yazdıracak kadar dolduysam sevdiğimden elbette  :)
ama şunu kabul edelim, fca alfa için kolay bir iş yapmadı. tekrar arkadan çekiş yahutta itiş ne diyorsak yani rwd'ye geçtiği için alfistilerin teşekkürünü hak ediyor. aynısını giulietta için de yapmışlardı sanıyorum özel bir platform üretilmişti. yanlışım olabilir.

kısacası 6 sene tahtı boş kaldı çok büyük beklenti yarattı qv olarak bunları fazlası ile karşıladı ama "uslu" modelleri ne yapacak göreceğiz :)
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

admin

Ufak bir düzeltme yapalım.

Normal versiyonlar ile Q'nun ön düzeni aynı/benziyor olabilir ama ortadan arkaya kadar olan kısım, Q için tekrardan özel tasarlanmış.
Yani FCA, Alfa Romeo için yepyeni bir platform üretirken, Q modelinde kullanılan şaşinin arka bölgesi, performans gereksinimi nedeni ile farklı olarak tasarlanmış.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

muğlalı

Bugün  aldığım bilgilere göre listede ki fiyatlardan 5-10 bin aşşağıda olacakmış fiyatlar yani şuanda belirleme aşaması devam ediyor, ayrıca pazarlık payı ve ekstra indirim vs de olacak zaten fiyatların  yuvarlanmasından tahmin etmiştik bunu yani bunlar kesinlikle net fiyatlar değil.İlk partide ki araçlar dolu gelecek yani deri koltuk bi-xenon metalik renk büyük jant vs olacak kötü haber şu istanbul dışında ki bayilere test aracı verilip verilmeyeceği net değil olabilirde olmayabilirde aralıkta test araçları gelecek istanbul için qv de var içinde, teslimatın 2017 model olması planlandığı için şubat-mart gibi sahiplerine ulaşacak araçlar 40-50 adet arası ön talep varmış şuan için bu kişiler için şimdiden hayırlı olsun diyorum.Bilinçli olarak diğer forumlar da  bu aracı almak nerdeyse günah gibi gösteriliyor yok bir daire parası  2.eli vs bilmem ne,  bilinçli bir şekilde ilk andan itibaren bir karalama başladı ben kasıtlı olduğunu düşünüyorum burdaki arkadaşlar yanlış anlamasınlar onları biliyoruz. :)

OğuzCanAlantor

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Sportivo

Münich havalimanındaki Giulia QV Exhibition kalkmış, yerinde 7 serisi ve Audi Q2 vardı. 4 gün Almanyadaydım Münich -Zürich git gel 1200 km civarı yol yaptım, çok uğraştım ama bir tane Giula göremedim :)  Bir defa Brera gördüm , birkaç da 147. Alman topraklarında pek Alfa'lara yer yok. Memleket dümdüz her yere yol döşemişler, ortalık lüx BMW , Audi , Merco , Porsche kaynıyor. Rahat en az 10 Panamera denk gelmiştir. Ordan bakınca ülke olarak çok geri kaldığımızı hissediyorum altyapı ve teknik olarak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
Münich havalimanındaki Giulia QV Exhibition kalkmış, yerinde 7 serisi ve Audi Q2 vardı. 4 gün Almanyadaydım Münich -Zürich git gel 1200 km civarı yol yaptım, çok uğraştım ama bir tane Giula göremedim :)  Bir defa Brera gördüm , birkaç da 147. Alman topraklarında pek Alfa'lara yer yok. Memleket dümdüz her yere yol döşemişler, ortalık lüx BMW , Audi , Merco , Porsche kaynıyor. Rahat en az 10 Panamera denk gelmiştir. Ordan bakınca ülke olarak çok geri kaldığımızı hissediyorum altyapı ve teknik olarak.

şöyle bir ironi var. Italyada da alfa yok! Her yer alman arabasi olmuş..
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

TRSemih

Porto di Baltimora, Giulia sbarca in America.

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

blackgear

Amerika' ya sığınasım geldi... İltica sebebi olarak kabul görür mü acaba? Ülkemdeki ekonomik durumlar sebebi ile Alfa Ruhum özgür değil... Ülkenize sığınmak istiyorum desem mesela...

milano 75

Porto di Baltimora, Giulia sbarca in America.

offfffffff,bu kombinasyon zulüm gibi,kusursuz görünüm herşeyiyle
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

TRSemih

Amerika' ya sığınasım geldi... İltica sebebi olarak kabul görür mü acaba? Ülkemdeki ekonomik durumlar sebebi ile Alfa Ruhum özgür değil... Ülkenize sığınmak istiyorum desem mesela...
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tekin159

şöyle bir ironi var. Italyada da alfa yok! Her yer alman arabasi olmuş..
evet bunu almanyada gurbetçi birisi ile konuştuğumda duyunca ilk başta inanamamıştım.
italyada insanların çoğu o paraya v8 aklırım kafasında onlar damotor ve silindir olarak bakıyor bizim ülkedeki 1.6 dizel otomatik alırımcılar gibi.
örneğin 2.4 jtdm 159'lar sırf 5 silindir olduğu için çöp parasına diyor. o senelerde 330d 6 silindir idi ve halen daha kıymetli dedi.

hatta ve hatta İtalya'ya yakın zamanda bir kaç kez iş için gittiğini ve otobanlarda m4 m3 gördüm sürekli, giulia hele ki qv hiç görmedim dedi.

yani alfa her yerde üvey evlat  :asagi-ok:
neyse ki alfalar carabinieri aracı en azından  :))
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

admin

M4 ve M3 görme olasılığı Giulia Q görme olasılığından tabi ki yüksek olacak. Giulia Q şunun şurasında piyasaya Haziran-Temmuz'da çıkmış bir model ve arada 1 aylık bir Ağustos tatili süreci de var. Ayrıca Giulia Q serinin en üst modeli ve normal modellerden 20 tane satılıyorsa, Q'dan sadece 1 tane satılır, insanlar Q modelini almak için vitrinlerin önünde yatmıyorlar.

Bu arada farklı bir bilgiler verelim.

Alfa Romeo Giulia, Avrupa'da Eylül ayında 1.718 adet satarak premium diye tabir edilen klasmanda en çok satılanlar sıralamasında 4. olmuş.
Satıldığı günden buna yana da 5.105 adet satarak Avrupa'da en çok satılan 5. premium model olmuş. İngiltere'de de henüz satışa sunulmamış.
Sergio Marchionne satışlardan oldukça memnunmuş ve 2017 itibarı ile ABD ve Çin pazarının devreye girmesi beraberinde satışların oldukça yükseleceği tahmin ediliyormuş.
Ayrıca Stelvio'nun da 2017 ilkbahar/yaz aylarında satışa çıkacağı düşünülürse, şu anda arkadan oldukça yüksek bir rüzgar alınmış oluyor.

Bunların haricinde FCA üst yönetimi veya mavi yakalılar tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Giulia SW konusunda oldukça fazla mesai harcanıyormuş. Burada kasıt, SW'yi çıkartıp çıkartmamak konusunda hararetli toplantılar, fikir alışverişleri gerçekleşiyormuş. SW'yi düşünmeye sebep, özellikle Avrupa pazarında bu tarz otomobillerin de oldukça fazla revaçta olması. Gerçi SUV model Stelvio, her açıdan SW'den Avrupa pazarı (Stelvio ABD için küçük kalıyor) için daha avantajlı olacak olsa da Avrupalının SUV'lere bakış açısı biraz farklı. Ancak SW çıkması durumunda İtalya'da %62'lik bir pazar payı tahmini var.

Tekircan

gittikçe kötüleşiyor You are not allowed to view links. Register or Login

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Giulietta

Tekircan

1600 cc altındaki c ve 3 serisi etkilenir mi acaba?

Alfa Giulietta

hi_cazz

1600 cc altındaki c ve 3 serisi etkilenir mi acaba?

Yazıya göre etkilenecek

Sportivo

Madem mali disiplin olacak önce kamudaki araç sayısını azaltsınlar , sonra milletin cebine el atsınlar. Yeri geldi mi milleti dillerinden düşürmüyorlar , milletimiz istesin her kanunu geçiririz diyorlar , sonra da milleti öpüyorlar. Vekil araçlarını Fluence'e çevirsinler ilk ben destekleyeceğim bu tasarıyı.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

defrost

Madem mali disiplin olacak önce kamudaki araç sayısını azaltsınlar , sonra milletin cebine el atsınlar. Yeri geldi mi milleti dillerinden düşürmüyorlar , milletimiz istesin her kanunu geçiririz diyorlar , sonra da milleti öpüyorlar. Vekil araçlarını Fluence'e çevirsinler ilk ben destekleyeceğim bu tasarıyı.

ayredin1982

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tekircan

Giulia nın ÖTV si %90 dan %110 a çıktı. 220 bin olacak 200Hp model 254 bin, 260 bin olacak veloce ise 301 bin olacak kadar arttı.  >:(
Alfa Giulietta

bado

Geçmiş olsun herkese

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Tekircan

"Yo do not need this car" Videoda giulia'nın kalp sağlığına iyi gelmeyeceği belirtilmektedir.
Alfa Giulietta

suqunet

admin

Yabancı bir forumda Alfa 159 sahibi olan ve Giulia'ya biraz tereddüt ile bakan birisinin izlenimleri;

Evet, bugün nihayet sıra geldi.

QV, günlük kullanılacak bir otomobilden ziyade daha çok tam bir sporcu. Gerçekten sinirli bir  Godzilla gibi ve o kadar fazla gücü var ki, sanki bunda dolayı yürüyemiyor ve emme basma tulumba gibi sallanmadan yavaş kullanmak mümkün değil. Belki bir süre sonra alışınca farklı olur veya A modu daha yumuşaktır, ben sadece D modunda sürüş gerçekleştirdim. Bir saatlik kullanım, alışkanlık sağlamak için çok az bir süre.

Karbon frenler soğuk iken biraz daha pedal gücü gerektiriyor. Ancak bunun haricinde QV, tam bir otur ve bin git otomobili. Söylenenlere göre karbon frenleri en zorlu yarış ve pist şartlarında kullanırsanız, 2.000 km sonra bitebilecekleridir. Günlük kullanım için bir ömür kullanmak mümkün.

Aslında AT8 vitesli 180 BG'lik küçük dizel (su soğutmalı turbosu ile) beni daha çok etkiledi. Tam bir hınzır diyebiliriz; Atik, çevik, yere sağlam basan, çok keskin ve aynı zamanda kullanımı çok basit bir otomobil. İNANILMAZ. Küçük direksiyon kendiliğinden ellerinize geliyor gibi.

Normal Giulia, kesinlikle ve mutlaka kullanılması gereken bir otomobil ve özellikle bol ve keskin virajlı dağ yollarında (Admin'in Notu: Burada kast edilen İsviçre gibi ülkelerin tali yolları). Kesinlikle çok güvenli bir sürüşe sahip.

180 BG'deki dizelde, özellikle çok sportif kullanımda dağ yollarındaki dik yokuşlarda kesinlikle o son noktadaki güç baskısı eksik (Admin'in Notu: Arabayı kullanan, anlaşıldığı kadarı ile QV'den aşırı etkilenmiş ve ondaki tepkileri beklemiş). Günlük kullanım içerisinde ise kesinlikle tatmin ediyor. İç mekanda dizel sesi biraz duyulmakta ve çok yüksek devirlerde sanki biraz sesli oluyor gibi.

AT8, yakıt tasarrufu yapmak için çok ideal bir seçenek, ancak en iyi Aisin'den iyi değil gibi ve aşırı zorlandığında Aisin'den daha kötü gibi (Admin'in Notu: Bilmeyenler için Aisin'in anlamı: Otomatik 159'da kullanılan vites kutusu).

QV'ye göre daha küçük olan frenler çok iyi bir pedal dozajına sahip ve günlük kullanım için yeterli.

Infotainmenti-Sistemi dokunmatik ekran olmadan biraz kullanım alışkanlığı gerektiriyor, başkaları belki bu sisteme çöp bile diyebilir.

Vitesin tasarruf sağlayan Süzülme Fonksiyonu çok iyi, ancak sadece A moduna çalışıyor.

280 BG'ndeki benzinli Veloce, eğer QV gibi bir sese sahip olup ortalama 9 litrenin altında bir tüketime sahip olursa, en uygun seçenek olur. Ancak talep ettiğim özellikler muhtemelen olmayacak.

Giulia, çok güzel ve inanılmaz kolay kullanıma sahip bir otomobil ve resmen virajları arıyor.

Giulia ile bir sürüş deneyiminin mutlaka yaşanması gerekir. (Admin'in Notu: Türkiye'nin şu anki şartlarında bir Giulia görüp görmeyeceğimiz bile meçhul).