Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

boş ağırlığı 1690 kg,170 hp olan bir aracın az  yakması da beklenemez.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Sportivo

Böyle yakıt hesabı olmaz olsun , bir excele alınan toplam litre , TL /litre , benzin alındığı anki kadran km'si kaydedilip global tüketim hesabı en isabetlisi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Doğa Tosun

Azi cogu kisiden kisiye degisir, 1.6 twinsparklarin yakit tuketimine bakmak gerek. 1690 kg ile 1.4 giu lara yakin tuketimi varsa bana gore az yakiyor. Kimsenin 520 i 3 litre yakar dedigi yok. Size gore az yakan arabalara bakarsak 175 taban 950 kg sirket araclari gibi mi yakmali :)

Bahsedilen tuketim degerleri e39 528i 5 ileri prnd234 20  senelik arabanin yakmadigi degerler .  Demekki koca bmw dunyayi kandirdi biz uyandik
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

halil

You are not allowed to view links. Register or Login
Azi cogu kisiden kisiye degisir, 1.6 twinsparklarin yakit tuketimine bakmak gerek. 1690 kg ile 1.4 giu lara yakin tuketimi varsa bana gore az yakiyor. Kimsenin 520 i 3 litre yakar dedigi yok. Size gore az yakan arabalara bakarsak 175 taban 950 kg sirket araclari gibi mi yakmali :)

Bahsedilen tuketim degerleri e39 528i 5 ileri prnd234 20  senelik arabanin yakmadigi degerler .  Demekki koca bmw dunyayi kandirdi biz uyandik

adamların katalog değeri 8,7 lt/100 km şehir içi(ki bu değer labaratuvar ortamında gerçekleştiriliyor.).sen, arkadaşım 8 lt yakıyor hem de yanlıyor diyorsun.o zaman bmw yakıt tüketimini  yanlış hesaplamıştır ne diyelim.

Nicola Larini

Araç tüketim değerleri test prosedürü ve neden katalog değerlerin gerçek değerleri yansıtmadığı ile ilgili güzel bir yazı

Şimdi Giulia'ya devam  ;)

Doğa Tosun

adamların katalog değeri 8,7 lt/100 km şehir içi(ki bu değer labaratuvar ortamında gerçekleştiriliyor.).sen, arkadaşım 8 lt yakıyor hem de yanlıyor diyorsun.o zaman bmw yakıt tüketimini  yanlış hesaplamıştır ne diyelim.
benin araba da fabrika sehirici degerinden 2 litre az yakiyor hem gostergede hem pompada, onu ne yapicaz ? Demekki guzergahi cok kotu bir guzergah degil. Benim de öyle. Ve adam dizel 159'la benzer ortalamalarda geziyor. Zananinda bu forumda 14 litre 15 litre yakan dizel 159'lar vardi sebep trafik cikiyordu yada kisa mesafeli kullanim. 520 13-15 litre yakiyosa boyle bir ihtimal olamiyor mu. Kaldi ki adam kullanmis uzun yolda 5,7 yakmis. Benim dizel 159'um la rekorum 5 litre. Bence bu da yeterli bir gercek kullanim verisi.

Yakin arkadasimi bir bulusmamiza cagirayim 320i'si var. Cok da hos sohbet bir cocuktur, kullanip 7 litreleri gordugunuzde 520i ile ilgili fikir edinirsiniz.

Keske alfa da bu tarz basarili rafine fikirlerle giulia'yi daha mantikli hale rekabetci bir hale getirse. Bmw deyince hemen telakkuza gerek yok :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

halil

benin araba da fabrika sehirici degerinden 2 litre az yakiyor hem gostergede hem pompada, onu ne yapicaz ? Demekki guzergahi cok kotu bir guzergah degil. Benim de öyle. Ve adam dizel 159'la benzer ortalamalarda geziyor. Zananinda bu forumda 14 litre 15 litre yakan dizel 159'lar vardi sebep trafik cikiyordu yada kisa mesafeli kullanim. 520 13-15 litre yakiyosa boyle bir ihtimal olamiyor mu. Kaldi ki adam kullanmis uzun yolda 5,7 yakmis. Benim dizel 159'um la rekorum 5 litre. Bence bu da yeterli bir gercek kullanim verisi.

Yakin arkadasimi bir bulusmamiza cagirayim 320i'si var. Cok da hos sohbet bir cocuktur, kullanip 7 litreleri gordugunuzde 520i ile ilgili fikir edinirsiniz.

Keske alfa da bu tarz basarili rafine fikirlerle giulia'yi daha mantikli hale rekabetci bir hale getirse. Bmw deyince hemen telakkuza gerek yok :)

o zaman şehir içi 8 lt demeyeceksin.karma diyebilirsin.

alfa otomobil üretirken bmw bisiklet üretiyormuş.sıkıntı yok   :D :D :)) :))

ku2

Hem yanlıyor..hem 8 lt yakıyor.. Yok öyle bir dünya Doğa. :)
Koskoca araç. Ağırlığı belli. Motor ve ZF şanzıman uyumu harika..
Ama 5.20iden kaç yakmasını bekliyorsunuz sorusu..çok afaki.
Ben basarım, üstünden inmem..12-14 görürüm.. Adam efendi kullanır, memur mode 8-9 görür.
Fabrika verisi yüksüz 1690 kg.

Şehir içi (lt/100 km) 8.7
Şehir dışı (lt/100 km) 5.5
Ortalama (lt/100 km) 6.7

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

OğuzCanAlantor

Çoğumuzun facebook hesabı bulunuyor , bugün Alfa Romeo Türkiyenin paylaşımını gören kaç kişi oldu bilmiyorum ama rezilliklerini paylaşıyım.

Sayfa yönetimi kimse artık daha paylaştığı aracı bilmiyor . Arabanın plakalığında Giulietta yazıyor :)

Yani bu ülkede bu güzel markanın anlamını bilmeyenler tarafından yönetildikçe markanın Türkiye pazarı için geleceğininde ışık görmek beklememek lazım.

Not : Tanıdığı olan varsa söyleyelim kaldırsınlar

Doğa Tosun

o zaman şehir içi 8 lt demeyeceksin.karma diyebilirsin.

alfa otomobil üretirken bmw bisiklet üretiyormuş.sıkıntı yok   :D :D :)) :))

Evet sizinle bu sohbeti bmw'nin mutfak ve bahçe eşyaları, Alfa'nın yarış otomobilleri ürettiği o güzel günlerde etmeyi emin olun sizden çok ben isterdim. Zira bugün iki markanın da hali ortada. Şunu kavramak lazım. Biz de ailecek AlfaRomeo'ya biniyoruz gücümüz yettiğince. İnşallah öyle de devam edecek. Ama sezarın hakkını sezara vermek de zor değil. Gerçi herhangi bir markaya fanatizm boyutlarında yaşanan duygular varsa, BMW'ye antipati beslemek de çok normal. Bazen haksız rekabete varıyor işler çünkü. Şimdi Halil Abi'ye sorsak der ki "Doğa BMW fanı ondan böyle konuşuyor", aslında durum tam tersi. Vizyonunu daraltan, önyargıyla yaklaşan "bence" ben değilim :)

You are not allowed to view links. Register or Login aynen abi, reklam anlaşmam var bmw ile. O yüzden sizi kandırmaya çalışıyorum. Bunu da buradan itiraf etmiş olayım. Yanlamak dediğin 3 saniyelik dipgazdır BMW için. Çoğu zaman redline'a yaklaşmadan biter. Yeni sıfırladığın tüketimi bile oynatmadığı olur. Yanyan gidiyor demedim ben de , öyle arada bir hafifçe oynatır, sonra şarkıyı değiştirir devam eder. Yani ekonomi kasıp 8 yakan biri değil bunu anlatmaya çalıştım ama siz sanırım 170 beygir ile koca 5 serisinin Ankara'yı yan yan yardığını hayal ettiniz ama malesef ne yaparsan yap 520i ile yan 3 hadi bilemedin 5 saniye sürer zaten.

Neyse, ben makul düzeyde tüketimi olduğunu düşünüyorum. Siz çok yaktığını düşünüyorsunuz; problem yok.  :serefe:

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

defrost

qv Türkçe test dumanı üstünde daha

Giulia nın kaderi bence 156 gibi olacak
onun gibi markayı ayağa kaldıracak onun gibi satış rakamları yakalayacak...

agucba

Çoğumuzun facebook hesabı bulunuyor , bugün Alfa Romeo Türkiyenin paylaşımını gören kaç kişi oldu bilmiyorum ama rezilliklerini paylaşıyım.

Sayfa yönetimi kimse artık daha paylaştığı aracı bilmiyor . Arabanın plakalığında Giulietta yazıyor :)

Yani bu ülkede bu güzel markanın anlamını bilmeyenler tarafından yönetildikçe markanın Türkiye pazarı için geleceğininde ışık görmek beklememek lazım.

Not : Tanıdığı olan varsa söyleyelim kaldırsınlar

Yazdım bakalım, umarım bir an önce dikkate alırlar.

///////////////

ku2

Doğa reklam anlaşman var gibi bir ifade olmamış.. Fanatiklik yap.. Yapma diyen yok. Dememeli de kimse aksini bence. Ama her seferinde biz de Alfa biniyoruz ailecek vs.. Bastırmana da gerek yok. Biliyorum seni. Sizi :)

Ben reel verilere inanırım.  Subaru hayranıyım mesela. Levorg'un fabrika verisinin yanına gelemiyoruz :))) Reel olana bakıyorum. Kendi yaktığıma, güzergaha bakıyorum. Kimisi diyorki bana.. Subaru çok yakıyor. Aynı özelliklere sahip başka bir araç göster diyorum bende. Ben aracı o şekilde değerlendiriyorum. 4 çeker. 1550 kg, Cvt, 1.6 turbo bir araçtan şehiriçi 7-8 bekleyemem..!

Aynı şekil BMW verilerine bakıyorum. 3.20 1.6 T mesela. Arkadaşım aldı kullanıyor.. Şehiriçi 7-8, abanırsam 9-10 diyor.. İnandırıcı gelmiyor bana.. Kendim kullanmam lazım.. İkna olmak için. O yüzden de yazdım zaten daha çok veri gerekiyor diye. Zaten bmw motor teknolojisi ortada, xf ile uyumu ortada.. Ben yermiyorum bunları..aksine çok başarılı buluyorum. Ama öte yandan da çok inandırıcı rakamlar olarak bulmuyorum.

Başka bir örnek ile bitireyim. Levorg ile Abant'a 180-200 hızla geldim. 11.4 yaktı. Dönerken 120-130 döndüm. 7.8 :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Benim arabada sakin kullanırsam 9lt civarı, yarı performanslı 11lt civarı tam performans 13-14lt civarı yakıyor. Fabrika verisi 3.20i ed den daha düşüktü sanırım. Fakat bu değerler Isparta için geçerli. Antalya içinde sıfırlayıp kullanırsam 7,5-8 civarlarında oluyor. Ankara'da kullananlara soruyorum 6,5-7,5lt diyorlar. Ankaraya mı taşınsak acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

h.t

Benim arabada sakin kullanırsam 9lt civarı, yarı performanslı 11lt civarı tam performans 13-14lt civarı yakıyor. Fabrika verisi 3.20i ed den daha düşüktü sanırım. Fakat bu değerler Isparta için geçerli. Antalya içinde sıfırlayıp kullanırsam 7,5-8 civarlarında oluyor. Ankara'da kullananlara soruyorum 6,5-7,5lt diyorlar. Ankaraya mı taşınsak acaba

Gel gel abi sakin kullanırsanda böyle :lol:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Not: 7000 km nin ortalaması 7.9 bu arada

hi_cazz

Gel gel abi sakin kullanırsanda böyle :lol:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Not: 7000 km nin ortalaması 7.9 bu arada

Angarada dizele gerenk yok desene

depeche101

sbk0655

Bende sorun mu var 33000 km ortalamam 6.6 dizel le , millet benzinli de benden az yakiyor.Araba mi sizi kullaniyor nedir ?

h.t

Bende sorun mu var 33000 km ortalamam 6.6 dizel le , millet benzinli de benden az yakiyor.Araba mi sizi kullaniyor nedir ?

Abi bizim giu da genelde teafiğin olduğu saatlerde kullanılıyor ve 6-6.5 arası gidiyor geliyor , sakin kullanılıyor desem yalan olur.

ssg

Abi bizim giu da genelde teafiğin olduğu saatlerde kullanılıyor ve 6-6.5 arası gidiyor geliyor , sakin kullanılıyor desem yalan olur.

Sakin kullanımda 5.7 abi benimkide şehir içi.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

salimulas

Şikayet ettiğiniz hayatlar, bir baskasinin hayalidir  :D

OğuzCanAlantor

Yazdım bakalım, umarım bir an önce dikkate alırlar.

You are not allowed to view links. Register or Login Kaldırmışlar Fotoyu Teşekkürler  :alfisti:

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login Kaldırmışlar Fotoyu Teşekkürler  :alfisti:
Sabah yoktu. Konuyu tamamen kaldırmışlar.

Agucba by Tapatalk

///////////////

depeche101

depeche101