Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
benim kafayı başlıktaki araç karşılaştırmaları karıştırdı :) Bu başlıkta dizel arabalar bile konuşuldu, benzinli Giulia'ya karşı. Hatta kimi rakamlar da yazılı, ama benim aldığım rakamlarla o rakamlar örtüşmüyor.

Mercedes'i eş faktörü sebebiyle zaten doğrudan elemek zorundayım. Audilere de uzağız (ben a5'e yakınım da hatun beğenmiyor).

Kala kala elimizde garibim(!) Giulia ile BMW'ler kalıyor.

Giulia ile 3 eşdeğer 3'e de gidip o parayı vermek içimden gelmiyor. 530i XD alırım en azından E segmentinde bir arabaya binerim diyorum. 4 tamamen burada adı geçtiği için koyduğum bir araba. Ki dün de 418'i test ettik. 215 bin fiyat verdiler, indirimli. 136 bg için de 215bin niye vereyim dedim. 3 almam 4 almam, kaldı elimizde bir 5 bir Giulia...

530iye 383 vereceğime Giulia superi 320'den almak daha mantıklı değil mi? 63 bin fark var.. Çocuğun 2,5 yıllık okul parası...

530i xdrive m sport paketi 423bin, bmw'nin sitesinde konfigürasyon yapılamıyor, araç ellerinde olmadığı için borusana gidip paket içeriğini ve opsiyonları öğrenmek lazım.

Kaldık Giulia Veloce ile aslında farklı segmentte olan 530i xd arasında... Sercan 530i xd dedi. Giulia Veloce (opsiyonlar dahil anahtar teslim) 406TL, 530 i xd m paket (opsiyonları hariç) 423 aradaki fark 17bin TL ama biri D biri E segmentinde. Daha bir de bayi pazarlığı var.

Şimdi bu noktada kaldık. Hele bir Giulia Veloce Ankara'ya gelsin... araba almak için acelem yok nasılsa... yıl sonuna doğru kampanyalar da olacaktır.

D segmentinde Awd ve yollarda farklı olacağı ve benim mutlaka aşık olacağım (aslında olduğum) Giulia Veloce mi?
E segmentinde awd, yollarda bir sürü benzeri olan ama servisi güçlü BMW 530i xd mi?

E segmenti Gulia'dan her halükarda daha konforlu ve daha fonksiyonel olacaktır. Fakat dediğim gibi Giulia aşk işi. Mantığınızı öne koyacaksanız benzer fiyatlara ben 5 ya da e alırdım. E demişken yeni E serisinide test etmenizi öneririm. Ben her ikisinide test ettim ve ikiside birbirinden güzel araçlar. 

la meccanica delle emozioni

Serhat59

Ironi  biraz detaylı ve uzun olmuş Madem niyetiniz var, e niyet varsa belli ki bütçe de var neyi bekliyorsunuz görüp test etmek için Ben olsam akota falan beklemem İstanbula basar gider    Ankaradan geldim diye çatır çatır  pazarlığımı yapar siparişi verir evime döner rahat rahat uyurum. Bu arada şimdiden hayırlısı olsun

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Kibitzer

Bazen alınacak araç sınıfına karar vermek zor olabiliyor, tek kriter bütçe olarak bakınca da çok farklı şeyler çıkabiliyor olasılıklarda. Biz giuliettamızı otomatik bir araç ile değiştirelim diyoruz. Yaklaşık da 100bin TL gibi bir üst sınır belirledik. Bu durumda BMW 1 serisi Mercedes A serisi şimdilik favorilerimiz olarak bakıyoruz ama bazı günler kendimi X-Trail, S60, V40, 508, 308, 3008, Insignia bakarken yakalıyorum.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

goekCHE

Bazen alınacak araç sınıfına karar vermek zor olabiliyor, tek kriter bütçe olarak bakınca da çok farklı şeyler çıkabiliyor olasılıklarda. Biz giuliettamızı otomatik bir araç ile değiştirelim diyoruz. Yaklaşık da 100bin TL gibi bir üst sınır belirledik. Bu durumda BMW 1 serisi Mercedes A serisi şimdilik favorilerimiz olarak bakıyoruz ama bazı günler kendimi X-Trail, S60, V40, 508, 308, 3008, Insignia bakarken yakalıyorum.

Giulietta dizel otomatik?
2014 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2017-   )
2012 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2015 -2017)
2007 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive (2013-2015)
2003 156 2.0 Selespeed Distinctive (2012-2013)

goekCHE

Ironi  biraz detaylı ve uzun olmuş Madem niyetiniz var, e niyet varsa belli ki bütçe de var neyi bekliyorsunuz görüp test etmek için Ben olsam akota falan beklemem İstanbula basar gider    Ankaradan geldim diye çatır çatır  pazarlığımı yapar siparişi verir evime döner rahat rahat uyurum. Bu arada şimdiden hayırlısı olsun

:D İroniydi gerçek oldu.

Pazartesi iş için İstanbul'a gidiyorum. Salı da bayi dolaşacağım. İstanbul'da 6 tane bayi var elbet birinde test aracı vardır diye düşünüyorum. :D

Kibitzer

Giulietta dizel otomatik?

Birebir aynı araç için 30bin lira civarı fark vermek istemiyorum. Belki de Giuliettayı satıp hanıma 30-40binTL'lik küçük bir otomatik araç alıp kendime de bir 156-166 çekiveririm. Bu yıl tayin istedik ve ikimizin de çıktı. Ev tam ortada kalacak şekilde birimizin okulu kuzeyde 7km, diğerininki güneyde 7km mesafede. Ben bir şekilde giderim de hanıma otomatik bir araç şart gibi.
2013 BMW 1.16i

goekCHE

Birebir aynı araç için 30bin lira civarı fark vermek istemiyorum. Belki de Giuliettayı satıp hanıma 30-40binTL'lik küçük bir otomatik araç alıp kendime de bir 156-166 çekiveririm. Bu yıl tayin istedik ve ikimizin de çıktı. Ev tam ortada kalacak şekilde birimizin okulu kuzeyde 7km, diğerininki güneyde 7km mesafede. Ben bir şekilde giderim de hanıma otomatik bir araç şart gibi.

Hayırlı olsun. Gönlün istediği ile bütçe uymuyor bazen. Gönlüne göre olsun Hocam inşallah.

Kibitzer

Hayırlı olsun. Gönlün istediği ile bütçe uymuyor bazen. Gönlüne göre olsun Hocam inşallah.

Çok teşekkürler. Hepimizin gönlüne göre olsun :))

Ekleme: Bir de çift kavrama istemiyorum. Şu ana kadar Mercedes'in 7G-DCT dışında problemsiz çift kavrama duymadım.
2013 BMW 1.16i

agucba

Çok şükür dünyada hala daha Alfa Romeo almaya niyetli veya alan insanlar var...

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

Serhat59

Çok şükür dünyada hala daha Alfa Romeo almaya niyetli veya alan insanlar var...

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk
2018 de üretimi başlayacak Giulietta hayal kırıklığı yaratmaz umarım hem maddi olarak hem tasarım vs olarak. Geçen gunlerde admin' in paylaştığı bilgiler doğru çıkar ise maddi olarak çok afaki rakamlara satılmaz diye düşünüyorum. O sebepten  üzmez orta bütçeli vatandaşları. Tasarım olarak da Alfa Romeo' nun şu zamana kadar kötü bir iş yaptığını kendi açımdan görmedim. Bekliyoruz bakalım ne gelecek.

balesanist

Abiler selamlar, bu başlığın tüm iletilerini okuduktan sonra yazayim diyordum, bugune kısmet oldu.

2 yilda bir kaşınmaya basladigim için bu aralar yeni bir Alfa hayali kuruyorum. Oguzcan bilir . Bazi sebeplerden dokayi biraz erteledim. Cok guzel Alfalari kacirdim. Hala da kacirmaya devam ediyorum.

Ama bazi imkanlar dogmaya basladi. Galiba bir-iki aya kadar da araci degistirebilecek seviyeye gelecegim.

E tabi hayalim Giulia QV Ama o hayal sadece

Gerceklesebilir hayalim Giulia Veloce. Daha Ankarayagelmemis olsa da 🤣 (Akotoya buradan selamlar)

Lakin oyle yazmissiniz ki ya bos ver bmw 4serisi al auid a5'e bin diyesim de geldi.

Tek tek dolasmaya baslayacagim. Once AKOTOya gittim. Giulia yokmus gelirmis gelince ararlarmis.

Sonra digerlerine gitmeden bir fiyatlarina bakayim dedim olan su :

Bmw 430i xD GC 351den başlıyor 420bine kadar gidiyor
BMw 320d xd GC 325binden başlıyor 442bine gidiyor
Bmw 530i 383binden 400bine
Bmw 530i xd 406dan 423bine
Mercedes amg cla 45 418.900₺
Audi a4 tfsi 2.0 quattro sport 370bin
Audi a5 tfsi 2.0 quattro sport 360bin
A5 2.0tdi quattro sport  338bin
A4 2.0 tsi quattro sport 323bin

Alfa Romeo Giulia Veloce 380bin (cam tavan, adaptif cc, alarm, 19" jant ekleyince masrafla 406bin oluyor)

Herhalde karsilastirmalari dogru yaptim. Daha bunlara opsiyonlari da ekleyecegim. Sonra bayi pazarligi yaptim diyelim. Ki aynisini Alfa bayinde de yapacagim.

Bu fiyatlari gorunce acaba Alfa hakikaten abartmis mi? Siye dusundum. Sizce?

Geleyim sonuna, su araclardan hangisini onerirsiniz? Ciddi aliciyim.

Bu satın alma kararını satma kararı belirler bana göre. Kendinize bir araç almayı düşünüyor ve Giulia'yı seçenekler arasında değerlendirebiliyorsanız kendinize bir araç bakıyorsunuz demektir. Giulia'dan başka diğer saydıklarınızın hepsi sizden sonra binecek kişinin tercihidir bence.Zor tercih, hakkınızda hayırlısı olsun.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

ArinFırat

Para ve pahalılık kavramları görecelidir.Gelir durumuna göre kimine göre 60 bin TL lik araç ucuzdur, kimine göre ise 300 bin TL lik bir araba ucızdur.
giulietta'nın segmentinde muadili hangi araçlardır? örneğin; opel astra, renault megane, Golf vb. bu araçların 1.6 dizel otomatik ve aynı donanımda olanlarının fiyatına baktığım zaman giuliettanın piyasaya göre pahalı olmadığını kanaatine varıyorum, o parayı verip alamadığıma göre demek ki zengin değilim, param yeterince yok :))
Bence giulietta'nın tek eksiği kokpit dizaynı kötü ve sedanının olmayışı

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OğuzCanAlantor

Abiler selamlar, bu başlığın tüm iletilerini okuduktan sonra yazayim diyordum, bugune kısmet oldu.

2 yilda bir kaşınmaya basladigim için bu aralar yeni bir Alfa hayali kuruyorum. Oguzcan bilir 😅😅😅. Bazi sebeplerden dokayi biraz erteledim. Cok guzel Alfalari kacirdim. Hala da kacirmaya devam ediyorum.

Ama bazi imkanlar dogmaya basladi. Galiba bir-iki aya kadar da araci degistirebilecek seviyeye gelecegim.

E tabi hayalim Giulia QV 😝 Ama o hayal sadece 😂

Gerceklesebilir hayalim Giulia Veloce. Daha Ankarayagelmemis olsa da 🤣 (Akotoya buradan selamlar)

Lakin oyle yazmissiniz ki ya bos ver bmw 4serisi al auid a5'e bin diyesim de geldi.

Tek tek dolasmaya baslayacagim. Once AKOTOya gittim. Giulia yokmus gelirmis gelince ararlarmis.

Sonra digerlerine gitmeden bir fiyatlarina bakayim dedim olan su :

Bmw 430i xD GC 351den başlıyor 420bine kadar gidiyor
BMw 320d xd GC 325binden başlıyor 442bine gidiyor
Bmw 530i 383binden 400bine
Bmw 530i xd 406dan 423bine
Mercedes amg cla 45 418.900₺
Audi a4 tfsi 2.0 quattro sport 370bin
Audi a5 tfsi 2.0 quattro sport 360bin
A5 2.0tdi quattro sport  338bin
A4 2.0 tsi quattro sport 323bin

Alfa Romeo Giulia Veloce 380bin (cam tavan, adaptif cc, alarm, 19" jant ekleyince masrafla 406bin oluyor)

Herhalde karsilastirmalari dogru yaptim. Daha bunlara opsiyonlari da ekleyecegim. Sonra bayi pazarligi yaptim diyelim. Ki aynisini Alfa bayinde de yapacagim.

Bu fiyatlari gorunce acaba Alfa hakikaten abartmis mi? Siye dusundum. Sizce?

Geleyim sonuna, su araclardan hangisini onerirsiniz? Ciddi aliciyim.

Gökçe abicim sana giulia alıcaz başka araba aldırtmam :)

Kibitzer

Kendi açımdan konuşacak olursam Giulietta gerçekleştirmesi çok zor da olsa ulaşılabilir idi. Fakat Giulia 10 sene sonra bile olsa alması imkansız. O zamanlarda da ancak mahvolmuş olanını alabilirim. Onu da ne kadar tercih ederim bilemem.
2013 BMW 1.16i

goekCHE

Gökçe abicim sana giulia alıcaz başka araba aldırtmam :)

Ben de öyle düşünüyorum. Her zaman AŞK kazanır.

Kibitzer

Aşk tabii ki kazanıyor ama imkanların varsa kazanıyor. Oturduğum evi satmak dışında hiç bir seçeneğim yok benim Giulia alabilmek için. Bu durumda aşkımızı da kalbimize(veya cüzdanımıza) gömüyoruz.
2013 BMW 1.16i

Doğa Tosun

Satılma ihtimali varsa 530ix veya A5. Yok en az 5-6 sene kapıda durur ticari kaygı yok keyif için alınacaksa Giulia. İhtiyaç için alınıyorsa Hasan Ali Kaldırım derim.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Serhat59

Satılma ihtimali varsa 530ix veya A5. Yok en az 5-6 sene kapıda durur ticari kaygı yok keyif için alınacaksa Giulia. İhtiyaç için alınıyorsa Hasan Ali Kaldırım derim.
Ihtiyaç için aliniyorsa Hasan Ali Kaldırım. Sesli güldüm

fluhayat

raikkoneni bile gülümsetmiş.
alfa romeo 2004 156 distinctive

yusufy

raikkoneni bile gülümsetmiş.

Sanki kısa bir sanat filmi olmuş.

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

blackgear

Hafta sonu BUSWORLD 2017 için Belçika da idim :)

Türkiye' de görmediğim, ve asla test edemeyeceğim Giulia deneyimi ile karşılaşmak inanılmaz büyük bir mutluluk verdi :) Ufacık bahsetmek istiyorum hikayeden.

Cumartesi günü sabah yola çıkarak direk Fuar alanına gittik. Şirket sağolsun X5 kiralamış. Uzun süre sonra yeniden uzun mesafe SUV deneyimi edindim. BMW' yi sevmesem de konfor olarak adamlar hakikaten bazı şeyleri çok iyi başarıyorlar. Hakkını vermeden edemeyeceğim. Deneyim mesafelerim : Brüksel - Kortrijk, Kortrijk - Lille arasında gidiş gelişler ile oldu.

Enteresan tarafı burada başlıyor, bu yollarda deli gibi Giulia ve Stelvio aranırken, otel için konaklayacağımız yere geldiğimde önümde bir Giulia gördüm, ve büyük sürpriz, vatandaş bizimle aynı otelde kalıyor!... Wauvvv, otoparka birlikte girdik. Ben tabi X5' i yanına parkedip direk adamın yanına zıpladım :D

Maalesef ingilizcesi çok iyi olmayan bir kişiydi, o yüzden çok anlaşamadık. Anlayabildiklerim; kendisi Fiat grubunda çalışıyor, kalite kontrol yada onun gibi bir bölümünde. Giulia' yı uzun yol testi için çıkarmış, araba 100 küsür bindeydi, sürekli yollardaymış. Eşi ticari araç grubuna tedarikçilik yapan bir firmada çalışıyormuş ve Fuara gelmişler İtalya' dan. Adamın Almancası ve Fransızcası var ama İngilizce kötü. Zor bela ben de kendimi tanıttıktan sonra, aracın koltuğuna oturabilir miyim diye sordum. Yorgun olduğunu belirtti, o da o gün gelmiş, saat akşam 9 sularıydı. Eşi zaten hiç oralı bile olmadı :D

Neyse ertesi akşam diyebilirim ki neredeyse fuar alanından Lille' kadar peş peşe gittik. Biraz şans biraz benim çabalarımla yakaladım adamı. Niyetimiz otele gitmek, ardından yemeğe çıkmak ama ben navigasyonu falan bıraktım adamın peşindeyim, o nereye giderse ben de oraya gideceğim, Paris ise Paris :D Bizim arabada gırgır şamata gırla tabi :D

Neyse ki adam da otele gidiyormuş, yine peşpeşe girdik otoparka. Yine az çok anladığım kadarı ile adam beni Fransa girişinde farketmiş, hanımına söylemiş, dünkü alfisti peşimizde diye :D Hanımı yukarı çıktı, onlar da yemeğe gideceklermiş, benim de arkadaşlar yukarı çıktı. Niyetim bi sigara yakıp bol bol seyretmek ve fotoğraf falan çekmek. Adam bir anda anahtarı uzattı. Noluyo dedim ama Türkçe.. Üstüne bir de harbi mi :D Ahuhaha... Ama elim ayağım titriyor...

Otoparktan çıktık, ufak bir tur attık otelin etrafında. Tabi akşam arabanın içi karanlık ama kadran, konsol falan efsane!... Ulan diyorum biri şunu kameraya alsa keşke, Türkiye de özledikçe açsam izlesem ama yok, bir adam var bir ben. Bir de X5' den inmişim, adama diyemiyorum ki al şu telefonu çek videomu :D Rezillik diz boyu.

Yine arabayı kullanırken anladığım kadarı ile bir kaç gün önce QV ' yi fabrikaya bırakmış, normal boş bir Giulia ile gelmiş. Ya da ben yanlış anladım, bilmiyorum. Tabi araba emanet ben zorlayamıyorum. Uslu uslu kullanıyorum. Bir tur attım, otelin önüne geldim, olayın b.ku çıkmasın, bizim patronlar falan çıkacaklar... Adam dedi sen kullanamıyorsun!.. Oha dedim.. En net ve temiz anladığım kelimeler... Yu kant dırayv!... Hani söyleyeceğim araba emanet ama nasıl söyleyeceğim. Bir de bilmediğin mekan önüne biri çıkar falan, geç dedi...

O boş Giulia ile bir tur da o attı, ama hakikaten meğer ben boşmuşum, onu anladım :D Alet efsane, daha önce 170 Giulietta kullanmıştım, hani onun tepkileri gibi ama inanılmaz güvenli alet. Resmen hissettiriyor. Otelin etrafı dar sokaklar, ama adam bir kullanıyor. Arabada bir mm kayma yok. Enteresan bir şekilde o kadar yapıştırmasına rağmen arkası milim atmadı arabanın. Muhtemelen sistemler açık. Ama  tepkiler falan süper.

Trim sesi yok, salıncak sesi yok :D Dediğim gibi araç 100 küsür binde idi (o kısa testte ancak bunu kontrol edebilidim :p :D), ama anladığım kadarı ile gerekli servis bakımları falan yapılıyormuş. Tabi yağ su mu değişti, salıncak trim aksam bakımı mı yapıldı orasını bilemem. Soramadım. Otelin önüne geldik, indim arabadan ama diyorum ya o sigara içilecek, elim ayağım zangır zangır. Yok abi, bizim patronlar falan çıkmış gitmişler yemeğe, arkadaşlar beni bekliyor baktım. Teşekkür ettim, elini sıktım. Adama ne kart vermek, ne kartını almak aklıma gelmedi. İşin kötüsü adını bile anlamadım. Tekrar da sormaya utandım, diyorum ya zaten adamın konuşmalarının yarısı Almanca veya Fransızca. İngilizce yok... Ayrıldık, döndüğümüzde yoktu. Sabah yine gördüm Giulia' yı ama uçağa yetişmek için yine yapıştırıp Bürksel' e gitmek zorundaydım.

Tek poz alamadım, ona yanıyorum. Tek beğenmediğim şey rengi idi, akşam ilk gördüğümde ve test esnasında rengi gri sandım. Ama aslında maviye yakın bir gri. Gece güzel stoplar, farlar falan çok albenili ama gündüz gördüğümde o kadar etkilemedi, koşturmaca da olunca elim telefona gitmedi nedense. Ve evet şu an pişmanım. Fotoğraf çekmediğim için değil, o anahtarı kabul ettiğim için. Aynısını bana Tolga yapmıştı, GT' nin anahtarını uzattı, o oldu!.. Şimdi kesinlikle 159 falan hikaye diyorum. En boşu olsun, Giulia olsun :)

balesanist

Hafta sonu BUSWORLD 2017 için Belçika da idim :)

Türkiye' de görmediğim, ve asla test edemeyeceğim Giulia deneyimi ile karşılaşmak inanılmaz büyük bir mutluluk verdi :) Ufacık bahsetmek istiyorum hikayeden.

Cumartesi günü sabah yola çıkarak direk Fuar alanına gittik. Şirket sağolsun X5 kiralamış. Uzun süre sonra yeniden uzun mesafe SUV deneyimi edindim. BMW' yi sevmesem de konfor olarak adamlar hakikaten bazı şeyleri çok iyi başarıyorlar. Hakkını vermeden edemeyeceğim. Deneyim mesafelerim : Brüksel - Kortrijk, Kortrijk - Lille arasında gidiş gelişler ile oldu.

Enteresan tarafı burada başlıyor, bu yollarda deli gibi Giulia ve Stelvio aranırken, otel için konaklayacağımız yere geldiğimde önümde bir Giulia gördüm, ve büyük sürpriz, vatandaş bizimle aynı otelde kalıyor!... Wauvvv, otoparka birlikte girdik. Ben tabi X5' i yanına parkedip direk adamın yanına zıpladım :D

Maalesef ingilizcesi çok iyi olmayan bir kişiydi, o yüzden çok anlaşamadık. Anlayabildiklerim; kendisi Fiat grubunda çalışıyor, kalite kontrol yada onun gibi bir bölümünde. Giulia' yı uzun yol testi için çıkarmış, araba 100 küsür bindeydi, sürekli yollardaymış. Eşi ticari araç grubuna tedarikçilik yapan bir firmada çalışıyormuş ve Fuara gelmişler İtalya' dan. Adamın Almancası ve Fransızcası var ama İngilizce kötü. Zor bela ben de kendimi tanıttıktan sonra, aracın koltuğuna oturabilir miyim diye sordum. Yorgun olduğunu belirtti, o da o gün gelmiş, saat akşam 9 sularıydı. Eşi zaten hiç oralı bile olmadı :D

Neyse ertesi akşam diyebilirim ki neredeyse fuar alanından Lille' kadar peş peşe gittik. Biraz şans biraz benim çabalarımla yakaladım adamı. Niyetimiz otele gitmek, ardından yemeğe çıkmak ama ben navigasyonu falan bıraktım adamın peşindeyim, o nereye giderse ben de oraya gideceğim, Paris ise Paris :D Bizim arabada gırgır şamata gırla tabi :D

Neyse ki adam da otele gidiyormuş, yine peşpeşe girdik otoparka. Yine az çok anladığım kadarı ile adam beni Fransa girişinde farketmiş, hanımına söylemiş, dünkü alfisti peşimizde diye :D Hanımı yukarı çıktı, onlar da yemeğe gideceklermiş, benim de arkadaşlar yukarı çıktı. Niyetim bi sigara yakıp bol bol seyretmek ve fotoğraf falan çekmek. Adam bir anda anahtarı uzattı. Noluyo dedim ama Türkçe.. Üstüne bir de harbi mi :D Ahuhaha... Ama elim ayağım titriyor...

Otoparktan çıktık, ufak bir tur attık otelin etrafında. Tabi akşam arabanın içi karanlık ama kadran, konsol falan efsane!... Ulan diyorum biri şunu kameraya alsa keşke, Türkiye de özledikçe açsam izlesem ama yok, bir adam var bir ben. Bir de X5' den inmişim, adama diyemiyorum ki al şu telefonu çek videomu :D Rezillik diz boyu.

Yine arabayı kullanırken anladığım kadarı ile bir kaç gün önce QV ' yi fabrikaya bırakmış, normal boş bir Giulia ile gelmiş. Ya da ben yanlış anladım, bilmiyorum. Tabi araba emanet ben zorlayamıyorum. Uslu uslu kullanıyorum. Bir tur attım, otelin önüne geldim, olayın b.ku çıkmasın, bizim patronlar falan çıkacaklar... Adam dedi sen kullanamıyorsun!.. Oha dedim.. En net ve temiz anladığım kelimeler... Yu kant dırayv!... Hani söyleyeceğim araba emanet ama nasıl söyleyeceğim. Bir de bilmediğin mekan önüne biri çıkar falan, geç dedi...

O boş Giulia ile bir tur da o attı, ama hakikaten meğer ben boşmuşum, onu anladım :D Alet efsane, daha önce 170 Giulietta kullanmıştım, hani onun tepkileri gibi ama inanılmaz güvenli alet. Resmen hissettiriyor. Otelin etrafı dar sokaklar, ama adam bir kullanıyor. Arabada bir mm kayma yok. Enteresan bir şekilde o kadar yapıştırmasına rağmen arkası milim atmadı arabanın. Muhtemelen sistemler açık. Ama  tepkiler falan süper.

Trim sesi yok, salıncak sesi yok :D Dediğim gibi araç 100 küsür binde idi (o kısa testte ancak bunu kontrol edebilidim :p :D), ama anladığım kadarı ile gerekli servis bakımları falan yapılıyormuş. Tabi yağ su mu değişti, salıncak trim aksam bakımı mı yapıldı orasını bilemem. Soramadım. Otelin önüne geldik, indim arabadan ama diyorum ya o sigara içilecek, elim ayağım zangır zangır. Yok abi, bizim patronlar falan çıkmış gitmişler yemeğe, arkadaşlar beni bekliyor baktım. Teşekkür ettim, elini sıktım. Adama ne kart vermek, ne kartını almak aklıma gelmedi. İşin kötüsü adını bile anlamadım. Tekrar da sormaya utandım, diyorum ya zaten adamın konuşmalarının yarısı Almanca veya Fransızca. İngilizce yok... Ayrıldık, döndüğümüzde yoktu. Sabah yine gördüm Giulia' yı ama uçağa yetişmek için yine yapıştırıp Bürksel' e gitmek zorundaydım.

Tek poz alamadım, ona yanıyorum. Tek beğenmediğim şey rengi idi, akşam ilk gördüğümde ve test esnasında rengi gri sandım. Ama aslında maviye yakın bir gri. Gece güzel stoplar, farlar falan çok albenili ama gündüz gördüğümde o kadar etkilemedi, koşturmaca da olunca elim telefona gitmedi nedense. Ve evet şu an pişmanım. Fotoğraf çekmediğim için değil, o anahtarı kabul ettiğim için. Aynısını bana Tolga yapmıştı, GT' nin anahtarını uzattı, o oldu!.. Şimdi kesinlikle 159 falan hikaye diyorum. En boşu olsun, Giulia olsun :)

Ne güzel ne unutulmaz bir anı olmuş. Giulia koltuğuna oturup da olmamış diyen çıkmadı sanırım henüz.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

ufuksrl

Madem lafı açıldı bende giulia anımı paylaşayım. İspanyada kiraladık eşimle. 4 günde 600 km yol yaptık. Hakikatten elektrikli otomobiller öncesindeki Son gerçek sürüş deneyimi. Bu doğru bir slogan. Sürüş, konfor, teknoloji kusursuz. Keşke başka şartlarda, koşullarda olsaydık ve onlarcasi olsaydı şu forumda.
Kırmızı Q4 Veloce idi araç...

admin

Artık ne kadar doğru bilinmez. ABD'de şöyle yazışmalar geçmiş.

Başka bir yerde birileri 350 BG'nden memnun ancak bunun 2 litre dört silindir motordan alınmak yerine V6'dan olmasını istiyorlar.
FCA'nın elinde olan ve çok sağlam olduğu söylenen V6'lar var veya Q'un 2.9 V6'sının gücü azaltılmış olanı da olabilir mesela.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.