159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

İtalya'da carabinieri olmak istiyorum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ealprsln

Bende Alfa manyaklıktır demek istiyorum, bu markaya kapılan herkes bir süre sonra deliriyor galiba... Yazılanlanları okuyorum da, işinde gücünde, aklı başında insanlar olarak neler tartışıyoruz :D Yazdığımı yanlış anlamayın, hoşuma gidiyor. Galiba bu tutkudur...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

agucba

///////////////

agucba

///////////////

ar.159

Alıntı yapılan: agucba - 06 Mayıs 2016, 22:08:54
Almanya fiyatları

[IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/aa73c2441d6b517d52f35424e1153040.jpg[/img]
Bu 2.2 motorlarda beygirler farkliyken tüketim ve salınım hepsinde aynı
Bu beygirlerin hic mi etkisi yok değerlere?

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

agucba

BG sadece yüksek süratte işe yarar. [emoji4]

///////////////

halil

motor güçleri farklı olmasına rağmen tork değerleri de aynı.bana biraz garip geldi.yakıt tüketimlerinin düz ve otomatik vitesli versiyonlarında  bile aynı olması ise daha da garip.sonuçta bu iş köfte ekmek misali.az güç az yakıt,çok güç çok yakıt.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Sportivo

Alıntı yapılan: erdem1904 - 06 Mayıs 2016, 15:42:13
İtalya'da carabinieri olmak istiyorum :)

Aynen ilk defa polisliğe özendim şu hayatta :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Almanya ya iltica etmek istiyorum , Q fiyatı dahil tüm liste Almanya'da kazanan birisi için çok cazip

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Aşmış

Alıntı yapılan: agucba - 06 Mayıs 2016, 10:14:56
Alfa Romeo forumunda devamlı olarak grup dışı araçlardan bahsedilmesi, karşılaştırılması, adeta sidik yarışına çevrilmesi açıkçası bana çok tuhaf geliyor. Tamam, Alfa Romeo'nun devamlı olarak kendine rakip gördüğü ve boy ölçüşmeye çalıştığı ve premium olarak adlandırılan markalar var ama bu tamamen yönetimin bileceği iş. Nihayi kullanıcı olarak ben çıkan sonuca bakarım ve imkanım varsa da alırım. Şu anda imkanımız var ve gidip tam donanımlı dizel motorlu Giulietta TCT alırız. Alternatif yok, olursa da Jeep Renegade veya Fiat 500X olur. Gelecek ne gösterir bilinmez, imkan olur ve şartlar izin verirse Giulia almak isterim. Yine gidip başka markalara bakmam, çünkü başka markalar umrumda değil. Bir Alfa Romeo fanatiği olarak bu böyle...

Onur Bey @Aşmış , olaya müdahale edin. Alfa Romeo ruhundan bahsedip duruyorsunuz, bu markanın başka markalar ile karıştırılmasının bu ruha aykırı olduğunu yazmanızı bekliyorum.

Sitenin "Ruh uzmanı" olarak evet aykırı diyorum o zaman.  :D

Şaka bir yana.. Şöyle bakıyorum ve böyle bakılmasının doğru olduğunu savunuyorum: Ben bu arabaları başka arabalarla yarışmak için tercih etmiyorum. (ama arada denemiyor da değilim :-[ ) Başkalarına hava atmak için de tercih etmiyorum. Herkes bana baksın diye bir derdim de yok açıkçası. Ben bu arabalara her şeyiyle doğru olduğunu bildiğim tasarımları ve diğer performans ve hissiyatları için biniyorum. Kendimi ancak bu arabalarda tam anlamıyla tatmin olmuş hissedebiliyorum, kandırılmamış hissediyorum. Motor sporları tarihinin ucundan da olsa bir parçası gibi hissettiğim için biniyorum. Bu arabalar buradan geliyor ve her şeyiyle buradan geldiğini bana anlatıyor.
Alfa Romeo seviyorum çünkü beklentim genelden farklı ve özel. Alfa Romeolar gibi. İnsanların ilgisini, beğenisini gördüğümde de gururlanıyorum tabi ama bu da "artistik yapıyom" demek değil. Bu hissiyatın başkaları tarafından algılanmasındaki gurur bu.

Diğer tüm düşünceler de içimdeki "doğru insan olmak" adına durdurmam gerekenler aslında. Bu hisler, düşünceler tabi ki bende de mevcut, bunun gerçekten de keyif verdiği gerçeği yüzünden ucundan da olsa benim de yaşadığım hisler ama dediğim gibi bunu minimumda hissediyorum artık. Bugün hayatımızda yaşadığımız tüm sorunlar, belalar bu temelli aslında. Bunu öğrendikten sonra ya çok kötü biri olup dünyanın canına okumaya karar verirsiniz, yada tam tersi dünyayı kurtarmak için harekete geçersiniz farkındalığınız yettiği kadarıyla, elinizden geldiği kadarıyla, vicdanınız el verdiği kadarıyla, şeytanla münasebetinizin dozu kadarıyla. Yani birileriyle rakip olmak, onları yenmek, geçmek, kendi üstünlüğümü göstermek falan bunlar törpülenmesi gereken psikolojiler, hisler aslında. Yüz yıllardır toplumların bu hislerle yönetilmesi,  karterlerin büyüme büyüme büyüme hislerini bir türlü tatmin edememesi yüzündendir. Yani özetle farkında olmadan her birimiz sidik yarıştırıyoruz hayatın her alanında. Hele ki biz erkekler, dünyanın en temel sorunuyuz. Dünyanın böyle bir yer olmasının nedeni erkeklerdir. :) Ne kadar masum görünse de bu büyük tehlikedir. "REKABET" Futbol mesela en başta gelir. İnsanların cebinden paraları alınırken onları kazanma, bir başkasını ezme, üstünlük sağlama, yenme dürtüleri aşılanır bir yandan da aslında. Sonra bu çekişmeden her alanda para kazanırlar. Özetle insanın egosunun üzerine oynarlar ve bu yolla çarklarını sürdürürler. Sürekli daha iyisi, daha hızlısı, daha ezicisi. "Benimki en iyisi" :) (REKLAMLAR)

Buradan Afrika'daki açlara kadar gidebiliriz herkesin tahmin ettiği gibi.

Hal böyleyken konumuza dönecek olursak; bunların farkında olmadan hayatını önüne koyulanla sürdüren her insan da hayatını yukarıdaki gibi sürekli kıyaslayarak, diğeriyle yarışarak geçirecektir. Çünkü çocukluktan beri, ailelerimiz dahil hep bir kıyas içerisinde yaşadık. (farkında olmadan)
Bu sadece neden kıyaslama ihtiyacı duyduğumuzla, diğer arabalarla neden bu kadar ilgilenildiği, sürekli geçmeye çalışmamızın temelleri. Tabi ki markalar da bu güdümü sömürüyor. Markalar arası araba yarışları, tuttuğun takımın kazanmasını istemek, rekabet derken bu sistem sayesinde sırtımızdan geçinip duruyorlar. :) Alfa romeo da zaten bir yarış arabası firması olarak dünyaya geliyor diyebiliriz sanırım. Bu rekabetin içinde en baştan beri var. Genel anlamda performansıyla diğer rakiplerini geçmek üzerine bir kurguyla hayatını sürdürüyor aslında.
Bunda bir sorun yok, bu yanlış sistemin bir dişlisi olarak zaten dünyadaki yerini almış devam ediyor ve kullanıcıları da diğer arabaları geçmek istiyor doğal olarak. Genellikle de aynı segment'lerde olanları geçiyorlar.

Fakaaat bu işin sistem ve performans ile ilgili olan kısmında yer alıyor. Konu Alfa olunca burada bitmiyor. İşin içine bu firmayı diğerlerinden ayrıştıran anlayışları da giriyor. Buradan sonra bu firma tüm bu rekabet ortamından kendi tarzıyla ayrışıyor. Yani ruhuyla. Ruh dediğimiz şeyin ne olduğuyla ilgili zaten uzun uzun yazdım. Bu ruh bir tek Alfa Romeo'da var. Bildiğim başka bir markanın böyle bir amacı, konsepti, tarihi ve bunu ayakta tutma idealizmi yok. Zaten olsa bile belki 50 yıl geriden geliyor olurlar. İşte bu da diğer markalarla yarıştırılamayacak olan şey. Yola zaten performansla çıkmışsın, yarış arabası ruhuna zaten yapacağın her şeyi yapıyorsun, kullanıcılarını bununla doyuruyorsun ama bunu tasarımına öyle bir yansıtmaya başlamışsın ki, İtalyan tasarımını, geleneğini köklerinden alıp bu arabaların felsefesini yansıtacak şekilde harmanlayıp öyle bir sunmuşsun ki evet dünyanın en güzel arabalarını tasarlar olmuşsun. İşte burada kıyaslamanın ayarını kısmamız lazım.
Zaten sen bir dünya devi olan firma olarak bu yarışta yer almıyorsun. Butik bir marka ama diğerlerini alt etmeyi başaran butik bir marka olarak buradasın. Senin ürünün seri üretimlerden daha lezzetli olmak zorunda doğal olarak. Bakınız butik biralar ile fabrikasyon biralar veya her bir fabrikasyon ürün ile butik ürün arsındaki fark gibi. İşte bu yüzden sen zaten başka bir ruhla bu yarışa giriyorsun, ama yarışıyorsun, üstelik yeniyorsun. Kıyaslanıyorsun doğal olarak ama yarış bittiğinde kıyas da bitmiş oluyor. O orada kalıyor. Diğer markalar da orada bekliyor ama senin hala işleyen bir içselliğin, bir alt bilincin var.
Butik birayla fabrika üretimi bira aslında kıyaslanmaz, biri zaten kazanmıştır etik olarak. :) Lezzet göreceli de olsa konunun uzmanları bunu yorumlayabilir ama yorumlar hiç bir zaman değişmez, fabrikalar para yedirmediği sürece lezzette doğal olarak butik olanlar kazanır hep. Karlılık olarak bakınca da tabi ki fabrikalar kazanacaktır çünkü amaçları budur. Butik biracı da para kazanmak ister tabi ki ama birasından ödün vermeden daha az kazanarak bunu yapar, çünkü gerçek biraya bağlıdır ruhen. İçinden "şu biranın içine şundan katayım da, zaten sürü insanlar tadını anlayamıyor, daha ucuza mal edeyim, daha çok kazanayım" demez ve hem lezzetin hem de gönüllerin şampiyonu olur. :)

Alfa gibi. Bu nedenle Alfa'yla git diğer arabaları geç, virajda eline ver falan ama gidip Audi'nin yanına park edip hangisi güzel, ondaki şundan bu daha güzel deme, zaten sen en baştan kazanansın.

Bu ruhun farkına varınca zaten kıyas yapmanın da anlamsızlığı anlaşılıyor. Sadece diğer markalara neden bu kadar fanatiğim'i açıklamaya çalışmak kalıyor geriye. Bu kıyas olarak algılanabilir ama değil aslında.
Ben çok sık yaparım. İnsanlar merak eder "ne var bu arabalarda?" diye, ben de anlatırım, olmadı gösteririm. :) Başarabilirsem mutlu olurum. Bu benim haklı çıkmam yada üstün olmam yüzünden değil, bu; bu değerin, bu ruhun anlaşılmasını sağlamanın mutluluğudur. Çünkü bu değer verilmesi gereken, yok olmaya yüz tutmuş bir "DEĞER" dir. Tıpkı iyi insan olmaya çalışmak gibi. Bu "rakam" değildir. Bu "his"tir. Bu kıyaslamak, kazanmak değildir. Burada da yapmaya çalıştığım gibi.

Not: Yani bu kıyasları arada yapalım ama "HOBİ" olarak yapalım.  :D
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

depeche101

Nicola Larini

depeche101

depeche101

Alfadanadam

depeche101

İngilizler çıldırdı. " Yıllar sonra Alfa'nın en iyi aracı " 5/5 Yıldız

EVO İngiltere Giulia Quadrifoglio incelemesi ;

http://www.evo.co.uk/alfa-romeo/giulia/17702/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-review-alfas-best-car-for-years

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

bu paket ile alıp, egzosları 4 lemek farz :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

NeyzeN

Alfadanadam

Alıntı yapılan: depeche101 - 10 Mayıs 2016, 12:08:20
İngilizler çıldırdı. " Yıllar sonra Alfa'nın en iyi aracı " 5/5 Yıldız

EVO İngiltere Giulia Quadrifoglio incelemesi ;

http://www.evo.co.uk/alfa-romeo/giulia/17702/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-review-alfas-best-car-for-years

Keyifle okudum, günün yorgunluğunu aldı resmen [emoji1][emoji106]

bado

Alıntı yapılan: wolkanku - 10 Mayıs 2016, 16:10:59
bu paket ile alıp, egzosları 4 lemek farz :)

Dikkat ettimde suan tanıtılan donanımlar arasında bu donanımdan hic yok. ABD de tanitilan bi donanım bu acaba Oray'a goremi?
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /