Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Türkiye Fiyat Listesi (159 1.8 TBI)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozi156

iyi o zmaan dostum yilbasindan sonra 8000 eu zam gelcek desene...alfanin satisini sadece daha da artirmak icin...stokla ne alakasi var..adam i ikna etmek icin...dogru durust sa
tis ve servis olmayan bir araba oldugunuqa unutma ..gerci ben yanlis bakiyormusum eminim siz dogru bakiyiyorsunuzdur...

ozi156

arabayi yetkili servise goturuyorsun...ne bekleme odasi var duzgun icinde ne tv var nede bir hizmetli ,gazete filan hic yok...sizle ilgilen dirak bir gorevli bile yok..ancak sizin dediginiz sorunlari goruyorlar...degismesi gereken garantide birsey varsa onu gormezlikten geliyorlar..servis sonrasi sizi arayip sorununuz hal oldumu diyende yok...bir pejo yetkili servisi gibi olamiyorlar...nisanlimin 308 i var yapilan servis hizmetini gorunce valla utandim alfadan..sorunu halletmeden telefonunuz susmuyor..direk servis sefi aranip uayariliyor..servis sefi sizi direkt telle arayip..sorunu halletmeye calisyor..a bu arada bu sorunu biz soylemedik onlar kendisi gorup garantide degistircez dediler..bende garatide oluyorsa yapalim dedim...adamlar boyle konularda bile ilgileniyorlar..alfa servislerine gidince kendimi sanayide gibi hissediyorum..adamlar paramla aksesuar istedim kac defa getirmediler...sorunu hallederken mutlaka baska bir yere zarar vererek yapiyorlar...servis bes para etmez..umidim ozel servisler...bir araba sadece kalitesi satmaz ..her yonuyle satar..

agucba

Yılbaşı'ndan sonra ne olur bilemem, Birmot'ta çalışmıyorum.
Servis konusuna gelince de, yetkili servisten memnun değilseniz gitmezsiniz. Özel servislerden çok başarılı olanlar var.

///////////////

ozi156

quote:

Servis konusuna gelince de, yetkili servisten memnun değilseniz gitmezsiniz. Özel servislerden çok başarılı olanlar var.

tipik bir cvp tesekkurler..bir arabanin kalite hizmeti ilk once satistan ve ikinci olarak yetkili servisten gecer...yetkili servise gitmek zorunlu oluyor ayrica bir araci sifir alinca(3 yil)
neyse benden  bugunluk bu kadar..ben yine 159 u seviyorum ama sadece bu kadar fazla fiyat vermem o kadar...ama yinede soyle bir laf duyacam..isteyen alir isteyen almaz:)

agucba

İsteyen alır, isteyen almaz.

///////////////

ozi156

quote:

sizden bekledigim cvp  buydu tesekkur ederim...

master

Özcan Bey siz Alfa'ların bu fiyatları haketmediğini söylüyorsunuz ancak 159 TBi'ın rakibi olan A4 2.0 TFSI'ın baz donanımlı versiyonu 49.000 euro iken açıkçası ben hiç iki kere düşünmem. Saniyesinde gider 159'u alırım. A4'ün yanında kelepir kalıyor 159'un fiyatı.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozi156

quote:

Özcan Bey siz Alfa'ların bu fiyatları haketmediğini söylüyorsunuz ancak 159 TBi'ın rakibi olan A4 2.0 TFSI'ın baz donanımlı versiyonu 49.000 euro iken açıkçası ben hiç iki kere düşünmem. Saniyesinde gider 159'u alırım. A4'ün yanında kelepir kalıyor 159'un fiyatı.

sevdiginiz icin aliyorsunuz..sizde benim gibi;)
ama mantikli bakmiyoruz..ama simdiki fiyati kotu degil 37000 eu ..bu rakamlar hakki ama fazlasi degil diyorum.

ozi156

nisanlimin 308 ini satip mito almayi dusunduk...bakmaya gittik..ama hayal kirikligi yasadim..koltuk derisi cok guzeldi ama  on torpidodaki o adi plastik tamamen soguttu beni..ses sistemi kotuydu...makyaj lambasi bile manueldi..bunlar artik bu zamanda boyle bir arabada olmamasi You are not allowed to view links. Register or Login mito yeni ehliyet alan kiz cocuklari icin bir araba olarak yapilmis gibi durdu..ve almaktan vazgectik..hemde guzel indirim hakkimiz oldugu halde..umarim artik 159 dan asagiya bakmiycaz...

XETRaM

quote:

Özcan Bey söylediklerinizde doğruluk payı var yok değil bunu inkar edemem. Özellikle servis konusunda. Ama şu yukarda ki söz işi bitiriyor. Yani para sizin, kimse kimseye zorla mal satmıyor. He sevdiğimiz aracın daha kaliteli olmasını istiyorsunuz buda sizin %100 hakkınız. Ama burada 9999 sayfa boyunca da tartışsak bişi değişmicek :) Bence çok rahatsız olunuyorsa İtalya ile falan irtibata geçilmesi gerekir..
Mesela bende o paraya Audi TT düşününebilirim :p

agucba

308 ile MiTo'yu karşılaştırmamak gerek. MiTo küçük sınıfa ait bir model iken, 308 kompakt sınıfa ait bir model. Aralarında kullanılan malzeme olarak kalite farkının olması kaçınılmaz, çünkü küçük sınıftaki araçlarda kısıtlı maliyet nedeni ile daha kaliteli malzeme kullanılamaz. Aynı sınıftaki diğer markaların kaliteleri de aşağı yukarı seviyede. Mini'yi şimdilik bunun dışında tutuyorum. Ama onların da özellikle ilk çıkan modellerinde inanılmaz derecede çok sorun çıktığını bir çok yerde okudum.

///////////////

asklepios

tamam, mito küçük sınıf da,premium küçük spor gibi bişey değil miydi yahu? hani miniye rakipti??? mitonun dengi fiesta,polo,corsa,jazz diyorsanız o ayrı...

ayrıca 23.000 euro verince de, vatandaşın kaliteli malzeme beklemesine bişey diyemezsiniz...

Passione

quote:

quote:

Manuelin yanında çift kavramalı aynı zamanda Selespeed tarzında direksiyondan değişim yapabilen bir şanzıman gerekli bence spor sürüşü desteklemesi ve zevki arttırması tartışılmaz . Ama Q-tronic şanzımana hayır derim kesinlikle.

Valla hiç katılmıyorum, bence Selespeed'in zevki artırması da tartışılır. İlla ki manuelden daha çok seven vardır SS'i, ancak bugüne kadar türlü şanzıman kullandım (DSG, SMG, SS, Multitronic vsvsvsvs) manuelin zevkini ve sürüş güvenliğini hiçbir şeye değişmem. Üstelik manuel çok çok daha sportif geliyor bana. Ve asla gerçek bir spor aracı manuel olmayan herhangi bir vitesle almam.

Özellikle SMG kullanan birinin böyle demesi hayrete düşürdü beni:) Zevkler ve renkler... Saygı duyarım.
"centocinguantanove"

Passione

quote:

quote:

tipik bir cvp tesekkurler..bir arabanin kalite hizmeti ilk once satistan ve ikinci olarak yetkili servisten gecer...yetkili servise gitmek zorunlu oluyor ayrica bir araci sifir alinca(3 yil)
neyse benden  bugunluk bu kadar..ben yine 159 u seviyorum ama sadece bu kadar fazla fiyat vermem o kadar...ama yinede soyle bir laf duyacam..isteyen alir isteyen almaz:)

Ben yetkili servisten çok memnunum ve benim gibi birçok Alfasever arkadaşım var ve gittiğim zaman krallar gibi karşılanıyorum yetkili serviste.Bir konuda fikrinizi belirtiyorsanız o konuyu ciddiye alıyorsunuz demektir. Ama aynı zamanda da o ciddiye aldıgınız konu hakkında başkalarının fikirlerine saygı göstermeniz gerektiğinide unutmayınız.
"centocinguantanove"

ersinguller

quote:

nisanlimin 308 ini satip mito almayi dusunduk...bakmaya gittik..ama hayal kirikligi yasadim..koltuk derisi cok guzeldi ama  on torpidodaki o adi plastik tamamen soguttu beni..ses sistemi kotuydu...makyaj lambasi bile manueldi..bunlar artik bu zamanda boyle bir arabada olmamasi You are not allowed to view links. Register or Login mito yeni ehliyet alan kiz cocuklari icin bir araba olarak yapilmis gibi durdu..ve almaktan vazgectik..hemde guzel indirim hakkimiz oldugu halde..umarim artik 159 dan asagiya bakmiycaz...

her ne kadar yeni ehliyet almış bir kız cocuğu olmasam da bir mitom var ve bugune kadar makyaj lambasının manuel olmasını hiçbir arabamda dert etmedim.

makyaj lambasını kullanan kişi yanda oturan yolcu olur genelde zaten, eğer nişanlınız yolda giderken makyaj yapmayacaksa tabi, yanda oturan yolcu için de "tık" diye elini kaldırıp lamba açacak olmanın "Oha! otomatik ayna lambası bile yok yaaa!!!" diye bir tepkiye sebep olduğunu ben bugune kadar gormedim.

ses sistemimiz aynıdır herhalde baktığınız arabayla. stock arabalar içinde honda civic, mercedes b150, alfa 159, mercedes slk ve peugeot307 kullandım... ses sistemlerinden anlamam ama müziğe düşkün ve az çok kulağı olan bir insanım. honda ve pejo'dan daya iyi bir ses sistemi olduğuna ise neredeyse eminim..

aroc indirimlerimle beraber 39.000 tl'ye mito sahibi oldum. 39.000 tl'ye aldığım bir arabanın da bir tek torpido kısmındaki plastik kötü diye hayal kırıklığına hiçbir zaman uğramadım.
çünkü denklemin öbür tarafında 155ps güç, inanılmaz yol tutuş, karizma ve etraftan her daim ilgi alaka görmek var.

308 ile bu konularda hayal kırıklığına uğramaktansa, mito ile torpido konusunda hayal kırıklığına uğramak her türlü tercihimdir.

ama yine de ; isteyen alır, istemeyen almaz.

XETRaM

Sese çok önem veren zaten Bose ile birlikte alır kanısındayım. Bose'ninde Mercedese veya Alfaya ürün monte ederken ne kadar farklı kalitede ürün takacağını bilemiyorum..

ozi156

quote:

quote:

her ne kadar yeni ehliyet almış bir kız cocuğu olmasam da bir mitom var ve bugune kadar makyaj lambasının manuel olmasını hiçbir arabamda dert etmedim.

makyaj lambasını kullanan kişi yanda oturan yolcu olur genelde zaten, eğer nişanlınız yolda giderken makyaj yapmayacaksa tabi, yanda oturan yolcu için de "tık" diye elini kaldırıp lamba açacak olmanın "Oha! otomatik ayna lambası bile yok yaaa!!!" diye bir tepkiye sebep olduğunu ben bugune kadar gormedim.

ses sistemimiz aynıdır herhalde baktığınız arabayla. stock arabalar içinde honda civic, mercedes b150, alfa 159, mercedes slk ve peugeot307 kullandım... ses sistemlerinden anlamam ama müziğe düşkün ve az çok kulağı olan bir insanım. honda ve pejo'dan daya iyi bir ses sistemi olduğuna ise neredeyse eminim..

aroc indirimlerimle beraber 39.000 tl'ye mito sahibi oldum. 39.000 tl'ye aldığım bir arabanın da bir tek torpido kısmındaki plastik kötü diye hayal kırıklığına hiçbir zaman uğramadım.
çünkü denklemin öbür tarafında 155ps güç, inanılmaz yol tutuş, karizma ve etraftan her daim ilgi alaka görmek var.

308 ile bu konularda hayal kırıklığına uğramaktansa, mito ile torpido konusunda hayal kırıklığına uğramak her türlü tercihimdir.

ama yine de ; isteyen alır, istemeyen almaz.

sorry ben mitonun daha yuksek isteklere cvp vermesini bekledigim için oldu..yok ses sistemi yine onlardan iyi degil.ama olsun 156 lardan iyidir:)hersey extra para vermek ne kadar dogru o da ayrı bir konu...motoruna lafım yok sesi bile harika,gostergelerde super..ben karsilaştırrma yaparken zaten motoru hesaba katmadım,yol tutusunuda ...sadece miniye rakip olacaktı bu arac dıyorum..o dedigim seyler olsada olur olmasada..ama 2010 yılında 50 binlik aracta bazı ufak seylerden kacmamak lazım sadece...bu arada aracınızı gule gule kullanın kazasız belasız...ayrıca kız cocugu lafima alıncak birsey yoktu.ozur yanlış anlaşıldıysa..ama siz 156 ima istediginizi soyleyebilirsiniz:) sizlerden degerli degil ,sonucta sadece bir araba ...isteyen alır isteyen almaz muhabbeti 159 için yapıldı ayrıca..

Edited by - ozi156 on 19/10/2009  00:21:01

ozi156

quote:

Sese çok önem veren zaten Bose ile birlikte alır kanısındayım. Bose'ninde Mercedese veya Alfaya ürün monte ederken ne kadar farklı kalitede ürün takacağını bilemiyorum..

dostum ne bileyım bose sisteminden pek menmun degiler..aynı fiyata daha guzel sistemler konuyor ama orjinallik başka..ben 156 ma ..audison ,focal ve hertzden olusan sistem yaptım,servis in garantisiyle..ama her yerin sokulmesi insani kızdırıyor..orginal sub. boxi aldıgım helde bagajda yer kaplaması hos durmuyor...stock sistem tatminkar etsin yeter..ama stock ses sistemleri alfalarda pek iyi degil gibi geliyor...

Edited by - ozi156 on 18/10/2009  22:13:22

ozi156

quote:

quote:

quote:

Ben yetkili servisten çok memnunum ve benim gibi birçok Alfasever arkadaşım var ve gittiğim zaman krallar gibi karşılanıyorum yetkili serviste.Bir konuda fikrinizi belirtiyorsanız o konuyu ciddiye alıyorsunuz demektir. Ama aynı zamanda da o ciddiye aldıgınız konu hakkında başkalarının fikirlerine saygı göstermeniz gerektiğinide unutmayınız.

sinirlenmeden konusulsa saygida duyulur.
krallar gibi karsilanmaktansa normal bir insan gibi karsilanayım yeter,ama içindeki insanlar işi bilsin bana yeter.ampul takmasını ve bir doşemenin nasıl sökulmesini bilsinler yeter..birde ufacık bir iş icin on defa seni servise cağırmasınlar bunlar yeter...neyse umudum artık ozel alfa servisleri.işi duzgun yapan biryer olsun yeter;)

Passione

quote:

quote:

quote:

quote:

sinirlenmeden konusulsa saygida duyulur.
krallar gibi karsilanmaktansa normal bir insan gibi karsilanayım yeter,ama içindeki insanlar işi bilsin bana yeter.ampul takmasını ve bir doşemenin nasıl sökulmesini bilsinler yeter..birde ufacık bir iş icin on defa seni servise cağırmasınlar bunlar yeter...neyse umudum artık ozel alfa servisleri.işi duzgun yapan biryer olsun yeter;)

Yani sizin gittiğiniz servisteki elemanlar ampul takmasını ve bir döşemenin nasıl söküleceğini bilmiyorlar öyle mi? Eğer böyle ise durum vahim demektir. Bence de durum böyle ise özel servisleri deneyin.
"centocinguantanove"

ozi156

ön farda tuhaf cızıkler olusmustu...farları yakınca iyice belli oluyordu..arac o zaman 3 aylıktı...baktılar ilac gelcek onla yıkarız dediler...tkr gittim yıkadılar yıne aynı..bana tkr gel yine yıkarız dediler,kerem vardı arkadas,aksesuardan sorumlu...onun da etkisiyle değişmeyi kabul etti...2 ayı biraz daha gecmişti geldi..hadi prosedur buymuş dediler okey dedik...alarm ve cam kaldırma modulu icin 3 defa gitmişimdir sanirım...5 li cam modulu gelcek dediler sunroof da kapatırsın dediler tam 1 ay bekledim.sonunda geldi taktırmaya gittim bu seferde sunroofu kabul etmedi dediler:) tam bir komediiii.....  daha oncede deginmiştim..araca park sensor takılması olayı,beylıkduzu birmotta tam komedi...boyalı olmayacaksa takmayın dedim..ama takmışlar ve boyamamıslar ve boyanmaz dediler...ben arkadaslara sunu diyorum ama nedense kabul etmemekte direniyorlar...aracın kalitesi hem satıs hemde yetkili servislerde belli olur...ben zaten sevmesem alfa almazdım ama satıs ve yetkılı servıs hızmeti berbat...bunlarda alfanın degerini cok etkiliyor...arkadasınızla servise gıdıyorsunuz o da bu servis hizmetlerini gorerek etkileniyor...alfa satıslarını direkt olarak etkiliyor az satılan aracta o araca sunulan hizmetin iyi olmamasını saglıyor...

Passione

Yapacağınız tek şey var Tofaş'a şikayet etmek o da olmadı İtalya'ya bir şikayet maili atmak. Uğraşmak istemiyorum diyorsanız özel servis yolunu öğrenin rahat edin.
"centocinguantanove"

pulse

Arabanızın markası?   ' Alfa romeo '....Bir cevapla tarzımı en iyi ifade edebildiğim araba..Daha ne olsun..

Onur Ozdil

quote:

Arabanızın markası?   ' Alfa romeo '....Bir cevapla tarzımı en iyi ifade edebildiğim araba..Daha ne olsun..

1,8 tbi tek bir cümle söyleyeceğim. 18 jant, sunroof, beyaz renk.
idealimdeki alfa romeo budur arkadaşlar.  ötesi yok.

konu biraz off topicleşiyor ama eklemeden edemeyeceğim, geçenlerde başıma gelen bir olay

yer konak pier , izmir
yanımda yeni bir bayan arkadaş...
sinema çıkışı ...
otoparkçıların birbirlerine o kadar range, mercedes, bmw içinde söylediği cümle

"beyefendinin alfa romeosunu getirin"  

(içses: arabasını değil...)

ck-alfa147

quote:

aslında araba biraz dolu olsa 42.000euro fiyat çok iyide..

hadi dsg şanzımanı geçtik q-tronic bile yok, olsun manuel de kullanırız dedik, ti paket tr'ye gelmiyor bu da tofaş'ın ayıbı hadi onuda kabul ettik diyelim.

159 1.8tbi distinctive plus                               :42.000euro
e mecburen bi-xenon+far yıkama                            : 1.000euro
illaki sunroof                                            : 1.500euro
bence olamzsa olmaz 18"jant                               : 1.750euro
100milyarlık arabada blaupunkt dinlenmez(bose)            : 1.600euro
100milyarlık arabada koltuk ısıtma mcb konfor paketi ile  : 1.000euro

48.850x2.153(tcmb kuru)=105.174tl+1.200tl(tescil masrafı) :106.374tl

1.seçenek(daha doğrusu mantıklı seçenek):106 milyara 2010 model 0 km 320d alınır, chiplenir(bkz:superchips) 200hp, 400nm ile gazlanır, şehir dışı:5 litre, şehir içi:9 litre yakılır, 4 sene sonra minimum 28-29.000euro ya satlır.

2.seçenek(ben bunu seçerdim):159 1.8 tbi alınır chiple 240hp alınır,
hafta içi şirketin arabsı+hanımın arabası+taksi combo su ile idare edilir, cumartesi ve pazar alfa günü ilan edilir. hanım ve çocuklar ihmal edilip alfa ile takınılır, 4sene sonraki tahmini 2.el değeri.
araç çok tamiz olursa, binici müşteri de bulunursa maksimum You are not allowed to view links. Register or Login euro bu keyif için değermi bence değer.

arkadaşlar tofaş'a yaptığım uzun ve sürekli baskılar sonucu.
nihayet 1.8tbi için ti paket opsiyonunu tanımladılar. (alkışa gerek yok rica ederim). anahtar taslim de 4.250euro fiyatı var(1.8tbi için). içeriği ise; 19"aliminyum jantlar, brembo(kırmızı)fren kaliperleri, kırmızı dikişli bel ve baldır destekli siyah deri recaro koltuklar, ön koltuklarda ısıtma, blue and me sistemi, çamurluklarda, bagaj kapağında ve kapı içlerinde ti logoları, brushed aliminium gösterge çerçeveleri, dashboard trimleri ve orta konsol kaplaması, antrasit iç tavan kaplaması. gövde rengi kapı altı marşpiyeller.
(saten gümüş dış ayna kapağı tamamen süpriz gelme ihtimali de var gelmeme ihtimalı de;yan sanayi temin problemi yaşandığı için geçici olarak ti paketinden çıkarılmış.) sportif yürüyen aksam ve süspansiyon ayarları da ti paketle beraber standart olarak geliyor.

Edited by - ck-alfa147 on 28/10/2009  16:45:21