Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Sergio Marchionne yakında bırakacak.

Artık daha "çılgın bir genç" isim Fiat'ı yönetecek.

Sergio Marchionne, "iki beyinli adam" olarak tanımlanıyor. O otomobil dünyasının en güçlüleri ile savaşırken aynı zamanda milyarlar değerindeki yatırımları ile Fiat'ı da geleceğe hazırlıyor. Bu hedefler gerçekleştiğinde de oturmuş olduğu koltuktan kalkacağını belirtiyor.

Bis 2018 will Sergio Marchionne, 2018 yılına kadar otomobil üreticisi Fiat Chrysler (FCA)'i 48 milyarlık euroluk bir değişim planı ile harekete geçirdikten sonra yaptığı işi bırakıp kenara çekilecek. Marchionne "Bloomberg Businessweek"'e yaptığı açıklamada "Bu saatten sonra kesinlikle başka bir şey yapacağım" şeklinde konuştu. "Ben artık bittim, benim yerime çılgın bir gencin gelmesini sağlayın" diye konuşan 62 yaşındaki Marchionne, makamına 2004 yılında geçmişti. İtalyan firma o zamanlar iflasın eşiğinde iken, şu anda Marchionne 2018 yılı için 5 milyar euro kar etmeyi hedefliyor.

Marchionne Paris Otomobil Fuarı'nda "Şu anda sağlam ayaklar üzerinde duruyoruz, ancak bunun sebebi Avrupa değil, tamamı ile Kuzey Amerika'dır" demekte. Anavatanındaki işler dipte giderken ve stoklar artarken, ABD'li kardeş Chrysler, Fiat'ı su üstünde tuttu. Pazar günü bu birliktelik Fiat Chrysler Automobiles resmi olarak işleme başlayacaktır.

"İki beyinli adam"

Tek başına Chrysler hareketi ile bile Marchionne'nin otomobil dünyasında kendisine ait bir heykeli olması gerektiği aşikar iken, geride bırakmış olduğu ayak izlerini doldurmak da çok zor olacaktır. Belki de kendisi bu görevi bıraktıktan sonra kendisinin yerine iki kişi göreve gelmesi gerekir ki İtalyan-Kanada melezi olan Marchionne de zaten aynı fikirde.  Fiat içerisinde "iki beyinli adam" olarak tanımlanan Marchionne, "Şimdi üstlenmiş olduğum görevin sorumluluk alanı çok fazla, bunun bir şekilde yeniden tanımlanması gerekecektir" şeklinde görüş bildirmekte.

Fiat SpA Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann bu göreve gelmeyecektir. Fiat'ın kurucusu olan Agnelli ailesinin sözcüsü, ki bu aile hala daha bu yapının en büyük hissedarıdır, şu anda güncel görev paylaşımından memnun olduklarını belirtmekte. Bunun yerine bu kuruluş içerisinden farklı bir adayın gelmesi daha olası olacaktır.
38 yaşındaki Elkann, Bloomberg Businessweek'e "Elimizde çok iyi adaylar var" şeklinde bir açıklama yaptı. Ve bunlar belki de ileride ileride Fiat-Chrysler birleşmesi gibi başka bir birleşmeleri de yapmak zorunda kalacaklar. Çünkü Marchionne ve Elkann'a göre otomobil endüstrisinin yeni birleşimlere ihtiyacı var ve bu birleşim sonrasında otomobil dünyasında yeni bir "1 Numara" ortaya çıkacaktır. Elkann ayrıca yeni FCA kuruluşunun önümüzdeki beş ile on yıl arasında bunda pay sahibi olabileceğini de belirtti.

Alfa ve Maserati için milyarlar

Ancak bundan önce dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi olan Fiat'ın düzlüğe çıkması için çabaların meyvesini vermesi gerekmekte. Marchionne, yaşam mücadelesi veren Alfa Romeo için beş milyar euroluk bir yatırım sonrasında 2018'e kadar sekiz model çıkartıp 400.000 adet ile satış rakamını altı katına çıkarmayı planlıyor. Yine bir üst fiyat klasmanında olan Maserati'nin de satışının dört yıl sonunda dört kat arttırılması planlanıyor.

SUV Segmenti'ndeki patlama kardeş kuruluş Jeep'in satışlarının yüksek seyretmesini sağlamanın yanında 2018 yılı için 1,9 milyonluk bir satış ile iki katı planlanıyor. Bunun yanında Marchionne, Formula 1'de tekrar şampiyonluklar elde etmeyi planladığından duruma kişisel olarak el attı. Hedeflenen şampiyonluklara da büyük ihtimalle Sebastian Vettel ile gidilecek.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Rotweiler

Bu 2018'e kadar olan 8 model planı ve kâr fonunun yeni modellere aktarılacak olması gerçekten gider ayak son güzel bir hamle olmuş. E tabi bunun yanında piyasalara yeniden dönecekleri olmanın ve satış rakamını 6'ya katlsyacakları öngörüsünün heyecanı da büyük. Bugün baktım da, bu haber sonrası hisseleri de şöyle bi kıpırdamış.

Formula haberlerine gelince: Bence tamam en motivasyon amaçlı. Bakalım; iki gün sonraki Rusya pistinde bu haberin etkisini Vettel gösterebilecek mi. Gerçi sezonu fena götürmüyor. Ha az kalsın unutuyordum. Redbull'u bırakıp Ferrari'ye daha kötü şartlarda geçmek istemesinin altındaki neden kesinlikle bu.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

engin uzun

Bugun nette dolasirken Jeep Renegade'i gordum. Arac goruntu ve fiyat olarak oldukca hosuma gitti. Motorlar, ve ic mekanda Alfa ve Fiat ile ortak bir suru detay var. Olursa Alfa suv u sanirim benzer olur bunla
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

TRSemih

Merak edenler için sanırım bir nebze yeterli olur.

•Tapatalk•

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Merak edenler için sanırım bir nebze yeterli olur.

•Tapatalk•
Hoşuma gitti. İlk defa  jeep markasının bir modelini beğeniyorum.

engin uzun

Arac gercekten fiyat olarak iyi.Dizel versiyonu dolu halde (deri koltuklu) 90.000 TL falan.İndirim vs falan belki 85 lere gelir.Aklıma takılan sadece boyutlar, bi canlı görsem iyi olur gibi :)

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Arac gercekten fiyat olarak iyi.Dizel versiyonu dolu halde (deri koltuklu) 90.000 TL falan.İndirim vs falan belki 85 lere gelir.Aklıma takılan sadece boyutlar, bi canlı görsem iyi olur gibi :)
2.0jtdm full olanı 155000tl.

engin uzun

Performans           1,4 M.A 1,6 jtdm  2,0 jtdm
0 -100 (km/h)            9,3    10,2      8,9
Maksimum Hız (km/h)  181     178      196
Yakıt Tüketimi
Ortalama (l/100km)    6,0       4,6     5,8
Şehirdışı (l/100km)     5,1       4,0     5,1
Şehiriçi (l/100km)       7,6       5,5    6,9
Araç Ağırlığı (kg)      1.395    1.465   1.610
1,6 jtdm bile gayet yeterli..

hi_cazz

Kibitzer

Arkadaşlar kızacaklar ama çok fazla 500L havası sezdim ben bunda. 500L'ye Jeep ceketi giydirmişler o kadar gibi duruyor. Belki canlısını görüp kurcalasam etkilenirim ama 500L'yi internette görüp beğenip canlısını görünce hayal kırıklığına uğradığım için bu önyargıya kapılmış olabilirim.

Tolga033

Ben de beğendim ama arkada 500L havası var gibi.  :)

Tolga033

agucba

Alfa Romeo SUV 949, 2016 yılında geliyor

Otomobil branş dergisi Automotive News Detroit Motorshow çerçevesinde Alfa Romeo'nun 2016 yılında ilk SUV modelini tanıtacağını bildiriyor. Bu model, proje adı 952 olan ve Alfa 159'un yerine markanın 105. yılında çıkacak olan modelden sonraki ikinci yeni model olacak. 952'nin tanıtımı 24.06.2015 tarihinde Arese'de bulunan, restore edilip daha da genişletilen Alfa Müzesi'nde gerçekleşecek ki bu daha önce FCA Başkanı Sergio Marchionne tarafından belirtilmişti, şimdi de Alfa Başkanı tarafından teyit edildi. Ancak muhtemelen bu tarihte sadece seri üretime hazır olmayan model (Studie) tanıtılacak.

Yeni SUV modeli ebatları bakımından BMW X3 ve Audi Q5 ile karşı karşıya gelecek ve ayrıca yeni V6 dizel motora sahip olan ilk model olacak aynı zamanda. Grup içerisinde bu modelin geliştirme kodu 949. 952 koduna sahip orta sınıf sedan model gibi bu SUV de Giorgio isimli platform üzerine inşa edilecek. Bu platform arkadan itiş ve dört çeker çekiş sistemine izin verdiği gibi motorların uzunlamasına yerleşimine de imkân tanıyor. Automotive News'e göre 949 projesi aynı zamanda orta sınıf sedan olan 952 projesi ile Roma yakınındaki Cassino üretim tesisinde üretilecek.

Alfa Romeo, daha önce açıkladığı gibi 2018 yılına kadar toplamda sekiz yeni modelin piyasaya çıkarılması planına bağlı kalmaya devam ediyor ki bu da toplamda 400.000 adetlik bir satış hedefi anlamına geliyor. Hedeflenen bu satış rakamlarına ulaşmak büyük oranda Çin ve K. Amerika pazarındaki satışlar ile gerçekleşecek.

///////////////

Alfadanadam

Gelsin artık şunlar da şenlensin ortalık yaa.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

agucba

Yeni Ferrari 488 GTB

Yeni Ferrari 488 GTB 670 BG'lik yeni turbo motoeru ile Cenevre Otomobil Fuarı 2015'te görücüye çıkacak. 458'in tekipçisi olacak olan model, az tüketim değerleri ile çok daha yüksek bir performans vaad etmekte.

Ferrari, çok uzun süre takipçileri ve müşterilerini merakla bekletiyordu. İşte şimdi karşımızda. 458'in takipçisi piyasaya 488 GTB olarak gelecek. Maranello'dan gelecek olan ortadan motorlu yeni model ile beraber otomobil yeni bir motor da karşımıza çıkacak. Aslında Ferrari uzun yıllar turbo motorlar hakkında hiç bir şey duymak dahi istemiyorlardı. Ancak zaman İtalyanları da Downsizing (hacim küçültme) ve Turbo karşısında eğilmesine neden oldu. 458'in evrim geçirmiş modelinde daha önce California T'de de kullanılan V8-Biturbo görev yapmakta. Ancak bu ortadan motorlu modele aktarılırken oldukça fazla elden geçirilmiş. Bu arada, ortalama  tüketim 11,4 litre olarak verilirken kuru ağırlık da 1.370 kg olacak.

458 modelindeki rakamlar 4,5 litrelik motor hacmi ve 8 silindiri temsil ederken İtalyanlar bu kez ve tekrardan tek bir silindirdeki rakamları göstermekte. Silindirlerin her birinin 488 kübik santimetrelik bir hacmi var. GTB tanımlaması da yine Ferrari hayranları için yabancı değil. Bundan 40 yıl evvel, ilk ortadan motorlu model olan 308 GTB'nin tanıtımı gerçekleştirilmişti.

Ferrari'nin bildirdiğine göre yeni V8 motor, muhteşem bir karakteristiğe sahip ve çıtaya biraz daha yükseltmiş olacakmış. Gaz tepkisi, performans değerleri ve tork dağılımı motor üstündeki tüm kuşkuları yok edecek cinsten. Motor 8.000 d/d'da 670 BG üretirken azami tork da 3.000 d/d'da 760 Nm değerinde.

Turbo gücü sonrasında çıkan performans değerleri nefes kesici: 488 GTB 200 km/s'e 8,3 saniyede çıkmakta. 100 km/s ise 3 tam saniyede geçilmekte. Bunun yanında 330 km/s'lik (kimi yerde 335 km/s'ten fazla deniyor) bir azami sürat ile de hiç bir beklenti boş bırakılmamakta.

Tüm bu değerlerin yanında Ferrari müşterilerini ilgilendiren bir başka daha var. Yeni Ferrari 488 GTB, kendi evi olan Fiorano pistini 1,23 saniyede dönmekte ki bu 458'e göre tam tamına 2 saniye daha iyi bir değer. Bu değer ayrıca 458 Speciale'den bile daha iyi.

Tamamı ile yepyeni bir aeorodinami
Ferrari 488 GTB'deki optik değişiklikler ön tarafta ve özellikle yan hava girişlerinde oldu. 308 GTB'ye benzer şekilde hava girişleri daha ön kapıdan itibaren başlarken arka tekerler hizasında oldukça geniş boyutlara ulaşmakta. Dar tutulmuş bir kanatçık da gelen havayı iki yöne doğru yönlendirmekte. Bunun yanında ön taraftaki hava girişleri de büyütüldü. Ayrıca ön taraftaki hava radyatörlerden geçtikten sonra tekrar ön kaputa yönlendirilmekte. Çift katlı bir spoyler, yere bastırma arttıracak. Tabandaki Vortex Kanalları, yeni bir arka spoyler aktif elemanlara sahip arka difüzörler yine aynı amaca hizmet etmekteler. Difüzöre yer açmak için egzozların yukarı doğru kaydırılması gerekti. Genel olarak 488 GTB'nin 458'e göre yere basma kuvveti %50 daha fazla iken rüzgar direncinde de azalma meydana gelmiş.

Yine Ferrari elektronik yardımcılarda da iyileştirmeler yaptı. Drift asistanı daha da hassas çalışmak üzere ayarlanırken çekiş kontrol ünitesi, elektronik diferansiyel ve elektronik ayarlı süspansiyon sistemi ile koordineli çalışmak üzere de bağlandı. İç mekanda yeni bir gösterge ile yeni bir Infotainmentsystem kullanılmaya başlandı.

///////////////

Tolga033

agucba

Şubat itibarı ile Alfa Romeo Giulietta Sprint daha güçlü iki motor ve TCT şanzıman ile de sipariş edilebilecek. 1,4 litre 170 BG'lik MultAir ile 175 BG'lik 2,0 litre turbo dizel motorlar daha önce sunulan 150 BG'lik motorlara ilave olarak sunulacaklardır.

Dış görünüş olarak Alfa Romeo Giulietta Sprint bu model sersinin versiyonlarına göre farklılık göstermekte. Seçkin 17" hafif alaşım jantların haricinde karartılmış cama sahip arka stop lambaları, "Dark Chrome" olarak anılan ve sis farı çerçevelerinde, ön ızgaranın enlemesine çubuklarında, kapı kollarında ve dış dikiz aynalarında kullanılan aplikasyonlar, koyu renkli cam çerçeveleri ile karartılmış arka yan ve arka cam hemen dikkat çekenler. Bunun haricinde yandaki sportif  marşpiyeller ve 92 milimetre çapındaki daha büyük egzoz çıkışlarını da kapsayan difüzör tasarımlı arka tampon eklentisi göze batanlar. Her iki ön çamurlukta yer alan klasik yazım karakterine sahip "Sprint" yazısı dışarıdaki görsel farklılıkları tamamlamakta. Ön ve arkada yer alan park sensörleri ise yeni bir opsiyon.

Alfa Romeo Giulietta Sprint içeride de yine seçkin bir ambiyans sunmakta. exklusives Ambiente. Koltuk döşemeleri kumaş ve alcantara kombinasyonundan oluşmakta, ayrıca sürücü ve yolcu koltuğunun sırtlıklarını  Alfa Romeo logosu ile kafalıklardaki Sprint yazıları süslemekte. Ön konsolun çerçevesi karbon görünümünde iken gösterge çerçeveleri mat siyah olarak boyanmışlar. Seri donanımda ayrıca kırmızı dikişli spor deri direksiyon, siyah tavan döşemesi ve siyah paspaslar. Opsiyon olarak sunulan Alfa Romeo yazılı alüminyum kapı eşikleri ile alüminyum pedalı takımı ve ayak dayama, donanım listesini tamamlamakta.

Aşağıda Alfa Giulietta Sprint'in giriş fiyatlarını görebilirsiniz(*).

Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 TB 16V MultiAir (110 kW/150 PS):  24.400 Euro
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 TB 16V MultiAir (125 kW/170 PS) TCT:  27.700 Euro
Alfa Romeo Giulietta Sprint 2.0 JTDm 16V (110 kW/150 PS):  27.150 Euro
Alfa Romeo Giulietta Sprint 2.0 JTDm 16V (129 kW/175 PS) TCT: 30.400 Euro

Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login

(*) Fiyatlar Almanya için geçerli olup Türkiye'yi kapsamamaktadır.

///////////////

agucba

Makyajlı 2015 model Fiat Doblò

Görsel anlamda yapılan değişikliklerden ziyade aşağıda teknik iyileştirmeleri paylaşacağım.

Fiat, vites kolu mekanizmasındaki değişiklik ile sürücünün vitesleri daha kolay değiştirmesini sağlamaya çalıştı. Gerçekten de test edilene her iki 1,6 litre dizel (90 BG ve 110 BG) modelin vites geçişleri çok rahat. Yine de az da olsa bir karşı güç hissediliyor. İyi: Altı vitesli şanzıman otoyol kullanımında düşük bir motor devrine imkan tanıyor. 110 km/s ile dört silindirli motor 2.000 devrin altında ilerleyebiliyor. Şehir ve şehirler arası yollarda (otoyol değil) her iki dizel yeterli gücü sunabiliyor. Motor gücü yüksek olan versiyon 290 Nm'lik bir torka sahip iken düşük güçlü olan versiyonda 200 Nm alınıyor. Her iki motor 1.800 devre kadar küçük bir turbo boşluğu yaşatsa da bu hemen aşılıyor.

///////////////

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Ekran doblo'da bile var ama benim 2012 model giuliettamda yok ....

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

chao

Ekranın ses açma ve radio arama tuşları bile bizimkiyle aynı, bizde navigasyon yok. bize de bi güncelleme gelse ya navigasyonumuz da olsa :D
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

agucba

Muhtemelen Türkiye'deki Doblò'da da olmayacak. Zaten tanıtımı yapılan en üst versiyon Doblò.
Gösterge veya şalterlerin aynı olmasını yadırgamıyorum. Bunu nerede ise tüm markalar yapmakta.

///////////////

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Kibitzer

Hepimizin odaklandığı ekrana odaklandım ben de. Benim Giulietta'da neredeyse aynı ekran var. Acaba navigasyon içinde gizli midir diye düşünmeden edemiyorum. Eğer bizimkinde navigasyon hiç yoksa bu teypten alıp takılabilir gibi gözüküyor. Takıldığı yer birebir aynı sanki.