Çok farklı araçlar kullanmış biri olarak (megane,focus,passat,golf,polo,linea,passat wariant,toyota corolla,laguna,opel vectra) , 156 ts dist. 1.6'yı kesinlikle tavsiye ederim. Kasası ağırdır ancak söylendiği kadar performanssız bir araç değildir. Sonuçta ailen ile beraber kullanacaksın, uzun yol performansı da gayet kefiylidir. Aracın en belirgin özelliği kısa direkson turu ve kısa mesafede etkili olan frenleridir. Alfa ruhunu veren diğer şey ise kaptan koltuğuna oturduğunda yuvarlak göstergelerin sana doğru hafif eğimle bakmasıdır. Çıktığı yıla göre çok fazla özelliği olan bir araçtır (cruise control, elektrikli aynalar, çift fonk. klima, sensörler...). 156'nın parçası da bakımları da pahalı değil; 10.000 bakımını sadece 280 tl'ye yaptırdım. (hava filtresi, polen filtresi, yağ değişimi,sol stop lambası değişimi, antifriz eklenmesi, işçilik vs...)
Alfa 156 diğer araçlandan hangi konuda üstün?
1. Dış dizayn ve görünüm konusunda en özgün ve karakterli araçtır. Önden bakıldığında 159'dan sonra en yakışıklı arabadır. (arkadan biraz tipsizdir bunu kabül edelim)
2. Sürüş keyfi, kısa mesafe tutan fren, hamlelere hemen tepki veren direksiyon

, motor sesi, iç dizaynı
3. Çok güzel viraj alır,yol tutuşu güzeldir, fena hızlanmaz (1,6 gerçekten seri kalkmaz ancak bütün d segmenti araçların 1.6'sını lpg li haliyle bile dövebilir. Senelerce o araçları da kullandım)
Eksilerine gelelim
D segmentine göe aracın boyu kısa 4,5 m bile değil (kimileri için bu dert). İç Genişliği solan sağa 174 cm (2000-2004 passat 174, H. elentra 2002-2006 172cm, bence yeterli ama bunu da dert eden var.) aracın yüksekliği ise fazla değil. (benim boy 178 cm; uzun sayılmam, neredeyse kafam tavana deyecek.)
Bagajı küçük,
Benzin tüketimi fazla (bmw e-46 10,9 iken bizim emmi 11,4 yakar.)
1.6 torku çok fazla değil, lpg performansı iyi olsa bile spor kullanım zevki yakalamak mümkün değil. Araç zaten spor görünümlü aile arabasıdır.
Dikkat edilecek hususlar;
varyatör ( araç rolantide iken dizelmiş gibi tır tır tır seninin uzun süre devam etmesi, belli bir süre sonra rahatsız eder, çözümü fazla pahalı değil.)
Kronik ön takım gıcırtısı (kasislerde gurc gurc eder; ben dert etmiyorum ama eden çok var. Çözümü; bakırlı gress yağı , mazot, basınçlı su uygulamaları. Çözümden 3 ay sonrası tekrar başa sarar, salıncak , rot kolu vs değişir bakarsın 2 ay sonra gene ses gelir.)
Direksiyon kutusu; aman dikkat demek lazım durarken sertleşir, bir çok alfada da var.
Boya ve kaza takıntın yoksa çok güzel alfalar mevcut.
Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun.