Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 1.6 TS TRAFİK KAZASI

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

siyahinci

2000 model 156 1.6 ts abimin ilk alfası iş dolayısı ile minibüs almak zorunda kaldı ama kıyamadı satmaya.Araba gözünün önünde olsun diye bana verdi.Benim ilk arabam,ilk alfam,ilk aşkım(hanım duymasın).Neyse bir gün İZMİR Otogar/Karşıyaka otobanında orta şeritte seyir ederken(100km)sol şeritten hatlı minibüs beni yavaş yavaş solluyordu.Henüz tamamen beni geçmemişti ve çok az önüme doğru kırdı(şerit ihlali dahi yapmamıştı).Koltuğun sağında oturan elemanım panikledi ve çarpacak diye bağırmasıyla direksiyona uzanıp çekmesi bir oldu.Malum o sağa doğru çekti bende hafif sol derken direksiyon hakimiyetini kaybettik ve sol taraftaki beton bariyerlere vurduk.Önce Allah'ın sonra airbag lerin sayesinde burnumuz dahi kanamadan çıktık arabanın içinden.Bizi teselli eden tek husus(maddi) aracın kaskolu olmasıydı.Olmaz demeyin hayatta herşey olabiliyor.Araba pert oldu Enriko Alberti saolsun 30bin500 ytl lik hasar çıkarmış işçilik hariç:) Kaskodan paramızı aldıktan sonra hiç düşünmeden araştırmadan 2003 model 147 dist. aldım ve gerçekten huzurluyum.Allah kimseye kaza bela vermesin.Kaza geçirdiğim aracın fotoğraflarını atıyorum.

siyahinci

Register or Login" border=0>

siyahinci

siyahinci

HAKAN-K

Çok geçmiş olsun size bişey olmamış yeni alfanızıda almışsınız.
Allah kimsenin başına vermesin
kazasız belasız binersiniz insallah

n/a

Geçmiş olsun efendim...

Dentist

Çok geçmiş olsun,yine de ucuz atlatmışsınız.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

siyahinci

Saolun gerçekten alabileceğimiz en az hasarı aldık.Dediğim gibi Allah korudu..

onr

Çok geçmiş olsun! Aracın bu halini görmüştüm serviste sanırım.
Yeni otomobilinizle kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bu arada yanınızdaki elemana da "yuh" diyorum..

nagash

Büyük geçmiş olsun..

n/a

Geçmiş olsun.. Önemli olan, ne size ne de bir başkasına birşey olmamış.. Önünüze kıran insana(!) da "Allah'ından bulsun" demekten başka yapacak birşey yok maalesef :(

siyahinci

quote:

Çok geçmiş olsun! Aracın bu halini görmüştüm serviste sanırım.
Yeni otomobilinizle kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bu arada yanınızdaki elemana da "yuh" diyorum..

Saolasın.Evet araç EnrikoAlbertide uzun süre kaldı.Elemana gelince adam abartısız 10 gün titredi kendine gelemedi.O bile nasıl yaptığını bilmiyo.Herşeyde bir hayır vardır...

alfistihrn

Geçmiş olsun.

AlfistiKerem

Çok geçmiş olsun,Allah korumuş.

ATA

Evet herşeyde bir hayır vardır diyerek model yüksetmiş olmuşssunuz =) Buda yaşadığınız sıkıntıyı bir nebze unutturmuştur belki.
Geçmiş olsun...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

simendifer

Öncelikle geçmiş olsun yanınızdki elemanada bi girişseydiniz, kazada oldu falan diye geçiştirirdiniz:)
Bizde şunu öğrenmiş olduk sayenizde: eğer Altınyolun ortasındaki beton bariyere yüzle çarptıysanız cidden, ki arabanız gördüğüm kadarıyla makyajsız kasa, youtube'da izlediğimiz o dağılan 156nın çarpışma testi gerçekten yalanmış. Neydi o öyle kapısı bile açılıyodu nerdeyse.

n/a

Aracın çarpışma hızı 100km/s olsa bile, düz açıyla girmedikleri belli oluyor... Zaten 100km/s ve düz açı ile betona girseniz, pek kolay kolay çıkamazsınız :)

ATA

Bu kazadaki çrpışma anında ki hız bana göre maksimum 35 km/s tir. Yani bu güne kadar gördüklerimen bunu tahmin ediyorum...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

siyahinci

quote:

Bu kazadaki çrpışma anında ki hız bana göre maksimum 35 km/s tir. Yani bu güne kadar gördüklerimen bunu tahmin ediyorum...

Eleman elini direksiyona atmadan 2sn önce baktım tam 100 ün üzerindeydi kadran.Tabi haliyle sağa sola savrulunca frenle beraber hızımız biraz azalmıştır.Bide beton bariyerlere tam kafalama değilde aracın sol tarafı ağırlıklı vurduk.Ama asla 35 değildi içinde ben vardım:)

simendifer

Soldan çarpsanız dahi araçta çarpışma testindekinden çok daha az hasar var. test görüntüsünde sürücü kapısı yer değiştiriyordu nerdeyse. testlerin 64km/s hızla yapıldığını düşünürsek durum vahimdi. Fakat 35 km hızla vurmadınız bencede. Şöyle bir örnek vareyim bende eski skoda favoritimle atatürk stadı, çınarlıya çıkan düz yolda ani fren yapıp savrulmuştum hızım 30 kadar oldu ve ortadaki betona çarpıp yan şekilde sol şeritte durdum sadece çamurluğumun ucu yamuldu ve far camım kırıldı. sizin arabanın vurduğunuz kısmı yok olmuş. Ve sizde çarpışmanın etkisini soğurmayan beton bir bloğa çarpmışsınız fakat arabada yaşam alanı diye adlandırılan kısımda hiç hasar yok. Birde kapılar normal açılıyorsa arabanın çaprazı kaymamış demektir yani şasi yamulmamıştır ve dayanmıştır. Soldan vurmuşsunuz, sağ kapıyı açabiliyorsanız ve sağ çamurluğa deyerek yamultmuyorsa bence arabalarımız testteki kadar dayanıksız değil.

siyahinci

quote:

Soldan çarpsanız dahi araçta çarpışma testindekinden çok daha az hasar var. test görüntüsünde sürücü kapısı yer değiştiriyordu nerdeyse. testlerin 64km/s hızla yapıldığını düşünürsek durum vahimdi. Fakat 35 km hızla vurmadınız bencede. Şöyle bir örnek vareyim bende eski skoda favoritimle atatürk stadı, çınarlıya çıkan düz yolda ani fren yapıp savrulmuştum hızım 30 kadar oldu ve ortadaki betona çarpıp yan şekilde sol şeritte durdum sadece çamurluğumun ucu yamuldu ve far camım kırıldı. sizin arabanın vurduğunuz kısmı yok olmuş. Ve sizde çarpışmanın etkisini soğurmayan beton bir bloğa çarpmışsınız fakat arabada yaşam alanı diye adlandırılan kısımda hiç hasar yok. Birde kapılar normal açılıyorsa arabanın çaprazı kaymamış demektir yani şasi yamulmamıştır ve dayanmıştır. Soldan vurmuşsunuz, sağ kapıyı açabiliyorsanız ve sağ çamurluğa deyerek yamultmuyorsa bence arabalarımız testteki kadar dayanıksız değil.

Soldan beton bariyerlere vurunca araba en az 15mt kadar ileride durdu.Bende o panikle aracın beton bariyerlere sürterek gittiğini hatırlamıyorum fakat vurduğumuz yerdeki izlerden anlayabildim:)Yani vurduğu yerde durmadı.Araçta o yüzden hasar az diye tahmin ediyorum testteki gibi direk kafalama vursaydık çok farklı olurdu sanırım.

burcintun

Allah korumuş gerçekten. Yeni 147 niz hayırlı olsun. Ben de sürücüye kalp krizi dışında veya bilinç kaybı dışında karışılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. En azından sözlü ikaz yapılabilir.

Onur Ozdil

geçmiş olsun. Allah korumus. Alfa nın sağlamlığına güvenmeyenlere de bu görüntü cevap olarak verilebilir.  

yeni alfanızla kazasız belasız sürüşler dilerim.

GONENC

Geçmiş olsun.
Emniyet kemeriniz takılı mıydı acaba kaza esnasında?

siyahinci

quote:

Geçmiş olsun.
Emniyet kemeriniz takılı mıydı acaba kaza esnasında?

Hayır takılı değildi.Ama patladı airbagler.