Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



İlginç bir çevirme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Bu akşam babamın hatırlatması ile aklıma gelen bir anı.

2000 yılının yaz ayları, güneş tepede kavuruyor. 146'yı yeni aldığımız zamanlar. Ben o zamanlar kısa pantalonlu, ortaokula gidiyorum. =) Çeşme'de ki yazlığımızdan, Karşıyaka'ya doğru otobandan gidiyoruz. Araçta sadece babam ve ben vardık. Usul usul ilerliyorduk 1400cc'lik canavarımız ile, otomatik klimamız ile keyfimiz yerindeydi
İzmir gişelerinden çıkınca genelde çevirme olur. İşte o çevirmeden önümüzdeki hiç bir aracı durdurmayan orta yaşlı bir polis memuru, bizim 146'yı görünce panikle sağa çektirdi. Araçta herhangi bir kusur yoktu, kemerlerimiz bağlı idi ve yüksek süratlere çıkmamıştık. O kadar aracı durdurmayıp neden bizi durdurdu diye saniyeler içinde düşünürken, babam camı açıp şaşkın şaşkın polise baktı. Polis 146'nın kapısı açtı ve babama "Merhaba, ben bu modelleri çok merak ediyorum ondan durdurdum. Kusura bakmayın." dedi ve ardından gülümseyerek kafasını içeri uzattı. Orta konsola ve göstergelere baktıktan sonra arka kapıyıda açıp inceledi. Bunun üstüne babam 'kullanmak istermisiniz?' diye sordu. Görevdeyim olmaz, teşekkür ederim dedi.  (görevde olmasa kullanacak yani)Bizde şaşkın bir şekilde ayrılmıştık oradan.

Keşke şimdide beni sırf meraktan durdursalar.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozi156

#1
gercekten hos

n/a

#2
banada geçen yunus yanaşdı bu film az birazda şuralara attırsaydn fln dedi tmm dedim

pilotender

#3
quote:

banada geçen yunus yanaşdı bu film az birazda şuralara attırsaydn fln dedi tmm dedim





senin olay daha da güzelmiş üstadım çok güldüm :) içinde biraz kinaye de var ama polis de kabul ediyor arabanın ne kadar fiyakalı oldugunu ve filmlerin ne kadar güzel göründüğünü :)

murat

#4
İki olay da gayet güzel ,polislerin yeterince ilgisini çekiyoruz sanırım ..Beni de Erzincan'a giderken 147 ile tam Suşehri'nde spor olsun diye çevirmişti Ata'nınkine benzer bi şekilde, "ya Alfa Römeö bak ben sana dediydim ooolum ,damam devam et gardaş sen " dedi...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Dentist

#5
Balıkesir-Akhisar arasındaki geniş ve kenarlarda köylülerin tezgâhlarının olduğu yolda ,önceki radar cezalarından ders almış olarak normal bir hızda giderken, aynen Ata'nın anlattığı gibi  polis bir sürü gelen geçen araba arasında bana sağa çek dedi ve yanıma geldi.
Biraz 147 nin etrafında dolaşıp inceledikten sonra söylediği cümle ile moda deyimle yıkılmama neden oldu:
"Hocam araba süper,herşeyi çok güzel,ama bu GS plaka hiç olmamış,sen bunu acilen FB ye çevirttir."
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Jakomo

#6
quote:

"Hocam araba süper,herşeyi çok güzel,ama bu GS plaka hiç olmamış,sen bunu acilen FB ye çevirttir."



Okumuş adamın hali başka oluyor canııııımmmmmmmmmmmm
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

omeroguz

#7
Madem hatıralar anlatılmaya başladı birde biz katkı yapalım.

Yaklaşık 3-4 ay kadar önce bir akrabamızın cenazesi için Tokat'a gidiyoruz. Amasya girişinde önümüzde bir ekip arabası gidiyor. Sollama yasağı var ve ekip arabasını kullanan polis abimiz aynaya bakıp bakıp yavaşlıyor. En son 30 km sürate kadar düştük, arabayı babam kullanıyor ve artık sinirlenip ekip arabasını geçiyor. Tabi arkadan sellektör korna biz sağa çekiyoruz. Polis tabi hazırlamış olduğu sunuş konuşmasını yapıyor.
Babam kibarca cenazemiz var, ona yetişmeye çalışıyoruz kusura bakmayın deyince bomba cümle geliyor.

- Hadi yaşından başından utanmıyorsun, altındaki arabadan da mı utanmıyorsun.

156'nın cazibesi işte, güler misin ağlar mısın

erdem1904

#8
Bir pazar günü arkadaşımın yanına İvedik organize sanayiye gittim. Ankaralılar bilir Melih gökçek bulv. pazarları yarışırlar. Bizim arkadaşın servisde o bulvarın yakınında mecburen o yolu kullanıyoruz.
Millet yarışıyor falan filan.. 2 saat sonra dükkan dan çıktım eve gidicem. yarış dağılmış. 2 tane polis otosu yolu çevirmiş. O zaman bendede 146 1,7 var kırmızı alev alev hemen çevirdi ehliyet ruhsat dedi. hayırdır memur bey dedim. Yarışıyordunuz dedi. ya yok falan inandıramadım.
o zaman bu egsoz ne motor niye böyle sesli dedi ve inanmadı.
Alfa yaktı beni 56 tl yi kesiverdi.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

frantic

#9
Benide kızıltoprak a gelmeden normal normal trafikte ilerlerken en sağ şeritteki polis otosu anons la çevirmişti 6166 beyaz alfoooo sağaaa diye arabayı merak ettik nasıl birşeymiş bu diye çevirdik demişlerdi hatta satmam için teklif yapıp numaramıda almıştı memur amcam ama tabi kaça satıyorsun dediğinde 5 demiştim biz polisiz bize bi güzellik yaparsın 3 veriyim diyince baya gülmüştüm
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

equinox07

#10
Pilot bir arkadaşımla İzmir-Ankara asfaltında hız yaparken radara girmişiz Arabayı pilot arkadaşım kullanıyordu neyse polis bizi çevirdi ve tebrikler dedi bu ne hız kardeşim şuana kadar sizi geçen olmadı yakalananlar arasında birincisiniz pilotmusun kardeşim sen dedi arkadaşımda evet abi ben pilotum dedi biz gülmekten yarıldık oda koptu ama cezayıda yedik... :)

ATA

#11
quote:

Bir pazar günü arkadaşımın yanına İvedik organize sanayiye gittim. Ankaralılar bilir Melih gökçek bulv. pazarları yarışırlar. Bizim arkadaşın servisde o bulvarın yakınında mecburen o yolu kullanıyoruz.
Millet yarışıyor falan filan.. 2 saat sonra dükkan dan çıktım eve gidicem. yarış dağılmış. 2 tane polis otosu yolu çevirmiş. O zaman bendede 146 1,7 var kırmızı alev alev hemen çevirdi ehliyet ruhsat dedi. hayırdır memur bey dedim. Yarışıyordunuz dedi. ya yok falan inandıramadım.
o zaman bu egsoz ne motor niye böyle sesli dedi ve inanmadı.
Alfa yaktı beni 56 tl yi kesiverdi.



Buna benzer bir cezada ben yemiştim. 2 Renö ksk sahil şeridindeki işiklardan kalkış yaptılar. Adamlar uzadı gitti tabi, bir kırmızı corolla önümü kesip durdurdu. Sivilmiş kendisi. Ceza yazdırcam, yarışıyordun dedi, trafik ekibi çağırdı. Bende inandıramamıştım egsozum yüzünden. Dönüş kurallarına uymamaktan 55tl yazmıştı 2 sene önce. Daha bu gün 2ye katlanmış halinde ödedim

Edited by - ATA on 11/11/2009  15:39:35
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

seek_andestroy

#12
Ben de daha önce ford mondeo vardı.2yılda 1 kere girmediğim çevirmeye,alfa 156 sayesinde 2 haftada 3 kere girdim:)
Ex Alfisti...

pilotender

#13
Alfa her bakımdan tehlikeli araba... sattım da kurtardım canımı da cebimi de tehlikeden :)) Lakin insanın tehlikeye bağımlılığını açıklamak imkansız :) Yine Alfa alabilsem hiç düşünmeden alırdım. ( Sıfır olmak şartıyla)

AytacFx

#14
cok guzel bir ani gercekten :)

erkanfiliz156

#15
Ben buna benzer olaylar değilde genelde 147 2006 yeni kasa Alfa Kırmızı sı aracımla mahalle aralarında giderken çocukların uffffffffffffff be ne lan bu araba dediklerini duyar ve içimden hep iyiki bir alfam var diye gururlandığım oluyor

147BLACK

#16
8 Mayıs 2005'te dayımın oğlu Antalya Olympos'ta bir kır düğünü ile evlendi. Biz de annemle beraber benim 147'ye atlayıp 7 Mayıs günü Ankara'dan Antalya'ya doğru yola çıktık. Sivrihisar'a kadar ben kullandım ama annem uykumu bahane ederek benden arabayı aldı.
Daha aracı alalı da bir sene 4 ay olmuştu ve halen uzun yol performansı aile tarafından merak konusuydu. Annem de 18 yaşından beri araba süren iyi bir şofördür.
Annem, Afyon'a doğru aracı keyifle kullanırken bir ara orta refüjde gri bir Albea gördük.
"Ne garip yerde araç ters yöne doğru duruyor, acaba başına bir şey mi gelmiş?" derken bir süre sonra bir şeyler bizim başımıza geldi.
Annem 130 ile radara girmiş.
Daha sonra ceza makbuzunu almış olmanın ruh durumuyla 90'ı geçmeden aracı sürmeye başladı.
Hatta Köroğlu Beli'nde yanımızdan geçen bir Albea dolusu adamın alaycı bakışlarına da çok sinirlendi ve camdan makbuzu falan göstermeye çalıştı.
Neyse Antalya'ya gidildi, düğüne katıldık ve 9 Mayıs pazartesi günü sabah erkenden Antalya'dan yola çıktık.
Ben bu sefer gerçekten uykuluydum ve Afyon'a doğru arabayı yine annem aldı.
90'ı geçmeden pür dikkat sürüyor.
Derken Sivrihisar'da yine o meşhur noktada polisler durdurdu ve "siyah Alfa Romeo...hız sınırını aştınız...ceza keseceğiz" dedi polislerden birisi.
Annem acaip sinirlendi ve arabadan inip "nasıl olur daha cmt günü ceza yedim şu ileride...alın bu da makbuzu. 90'ı 2 gündür geçmiyorum" falan derken 35 HM ... (veya bunun gibi bir şey)  plakalı siyah bir 156 arkada durdu. Benim plakada 06 HM 873 araç Jarama Siyahı..Rastlantıya bak.
Bizim bakışlarımız arasında annem  sinirle 156'ya doğru koştu ve makbuzu çıkartıp "sizin yüzünüzden biz ceza yiyoruzzz.. işte bunlar hızlı gidenler..." şeklinde bağırmaya başladı.

Polislerle beraber  arkadan dehşet içinde bakakaldık.
Sonra da polisler bizi bıraktı ve Ankara'ya döndük.
O 156, Eskişehir yönüne dönseydi herhalde o ceza bize yazılacaktı. Nasıl sorumsuzluk bu anlamadık ama fazla uğraşmadan atlattık.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine