Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ölümden döndüm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Murat Bey geçmiş olsun.Bide emanet arabaymış onun yüküde ayrı olur..çok geçmiş olsun..
..

pierrecardin

Çok geçmiş olsun dostum. Meguires ı severdim ama bugün bir kez daha takdir ediyorum. Alfalar için boya koruma olayını bu kadar titiz yapacaklarını düşünmemiştim. :)
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

AlfistiKerem

Murat abi çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.

Calibra

Ah be abi daha yeni görüyorum...

Geçmiş olsun!

Acil şifalar diliyorum.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

coni-wayt

çok çok geçmiş olsun murat bey..

tesadüf o dur ki ben de aynı yerde aynı noktada, yine aynen kırmızı da önüme fırlayan bir bayan sürücüye çarpmıştım, fotografları görünce ne kadar tanıdık geldi, anılarım canlandı.neyse ki bende hafif atlatmıştım.

tekrar çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

emin

Büyük geçmiş olsun Murat abi.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

oguzedirne

çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum...
tutkun esiri olmuşuz

Volkan

Geçmiş olsun

Dentist

Arkadaşlar;hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler ederim.Hematom oluşması nedeniyle sürekli ağrıyan sol el bileğimi ve parmaklarımı hâlâ eskisi gibi tam güçle olmasa da kullanabilmeye başlayınca muayenehaneme gelip,çalışmaya başladım.Zaten doktor arkadaşın elimin tam olarak iyileşebilmesi için verdiği süre en az 20 -25 gündü;halbuki bugün 13.gün.
Neyse gelelim özellikle kaza ile ilgili teknik konulara:Araç pert oldu ve bedelinin ödenmesini( bir kaç gün içinde umarım )bekliyoruz.
Özellikle Orhan beyin takip edelim dediği kısım ise şöyle:Normal trafikte bile kırmızı ışıkta geçene polis ceza keserken,burada çok ciddi bir kazaya neden olan arkadaş sadece kaskosu aracılığıyla parayı ödeyerek, elini kolunu sallayarak gidiyor ne yazık ki.
Çoğunuzun bildiği gibi babam Yeditepe Üniversitesi,hukuk fakültesinde profesör;onunla epeyce konuştuk bu durumu ve maddi ve manevi tazminat davası açabileceğimizi söyledi,ama günümüz hukuk sisteminin yoğunluğunda kimbilir kaç yıl süreceği belirsiz olan ve sonucu da belli olmayan bir yola girmek istemedim açıkçası.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Orhan Isvan

quote:

Arkadaşlar;hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler ederim.Hematom oluşması nedeniyle sürekli ağrıyan sol el bileğimi ve parmaklarımı hâlâ eskisi gibi tam güçle olmasa da kullanabilmeye başlayınca muayenehaneme gelip,çalışmaya başladım.Zaten doktor arkadaşın elimin tam olarak iyileşebilmesi için verdiği süre en az 20 -25 gündü;halbuki bugün 13.gün.
Neyse gelelim özellikle kaza ile ilgili teknik konulara:Araç pert oldu ve bedelinin ödenmesini( bir kaç gün içinde umarım )bekliyoruz.
Özellikle Orhan beyin takip edelim dediği kısım ise şöyle:Normal trafikte bile kırmızı ışıkta geçene polis ceza keserken,burada çok ciddi bir kazaya neden olan arkadaş sadece kaskosu aracılığıyla parayı ödeyerek, elini kolunu sallayarak gidiyor ne yazık ki.
Çoğunuzun bildiği gibi babam Yeditepe Üniversitesi,hukuk fakültesinde profesör;onunla epeyce konuştuk bu durumu ve maddi ve manevi tazminat davası açabileceğimizi söyledi,ama günümüz hukuk sisteminin yoğunluğunda kimbilir kaç yıl süreceği belirsiz olan ve sonucu da belli olmayan bir yola girmek istemedim açıkçası.

Sağlığınıza kavuşmaya başlamanız harika. İnşallah 25 gün dolmadan eskisinden de iyi olursunuz.  

Benim takip edelim dediğim konu ne yazık ki tahminlerim doğrultusunda sonuçlanmış bile. Sizin tazminat davası açıp açmamanız ayrı konu. Şayet açsaydınız, kamu adına değil kendi adınıza yargılatacaktınız o adamı. Bu da doğal olarak size kalmış ve maalesef, dediğiniz gibi, kolay bir iş de değil.  

Ama sistemin ne sizin için, ne de sizden başkaları için, yani hepimiz için birşey yapmadığı ortada. Kırmızıda geçenler kimseyi öldürmedikleri veya ciddi biçimde yaralamadıkları sürece (sizinki sadece "maddi hasarlı kaza" statüsünde) kamu otoritesi bunlara ceza vermek şöyle dursun, yargılamıyor bile. Yani ceza vermesine gerek olup olmadığına bir mahkemenin karar vermesine dahi gerek görmüyor. Size yapılanın cezadan muaf olduğu bu kadar kesin. Sizin adınıza, bizim adımıza, kamu adına bir yaptırım gerekmediğine baştan karar verilmiş zaten. Sistem böyle kurulmuş ve tıkır tıkır işliyor.  

Oysa ki bir hukuk devletinde siz de, o trafik canavarı da yargılanırdınız. Polisin raporu sonucunda muhtemelen siz mahkemeye bile gitmezdiniz. Ama o şehir magandası en azından hakimden ciddi bir azar işitir, böyle bir olayın tekrarlanmayacağı konusunda hakimi ikna etmek için epey dil dökmek zorunda kalır, ikna edemezse ilaveten ceza alırdı (kırmızı ışıkta geçmenin cezasını zaten almış olurdu). Tekrarı halinde başına neler geleceğini hakim O'na kesin bir dille anlatırdı. Tekrar ederse, hakimin anlattıkları gerçekten de başına gelirdi. Ehliyetine süreli veya süresiz el konulabilir, hatta hapse bile girebilirdi.

Tekrar geçmiş olsun. Size, bize, hepimize, adına trafik düzeni dediğimiz rezalete ve adalet sistemimize geçmiş olsun. Allah beterinden de saklasın, mevcut halinden de.

atakaneraslan

Çok geçmiş olsun..

tunerviper

geçmiş olsun Murat Bey.
Turbo Twin Spark

serkan44

geçmiş olsun allah beterinden saklasın cümlesini

147BLACK

Bu akşam ben de ölümden döndüm...!

Uygun başlık olarak da bunu buldum, yeni başlık açmak istemedim. Murat bey kusura bakmasın.
Gece 22.00 sıralarında Ankara-Konya yolu Çırağan Lokantası kavşağında sağa doğru kavşaktan dışarı dönüş yaparken bir Volvo S60 2.0T'nin şiddetli tacizine uğradım.
Nedeni de, ben fermuar usulü sağa dönüşün serbest olduğu bir yerden dönüş yaparken-yaptığımda arkamdan daha yüksek hızda gelen Volvo sürücüsünün önünde daha düşük hızda kalmış olmam.
Adamın selektör yapması, korna çalması yetmedi üstüme aracı sürdü ve camı açıp küfürleştik. İzmaritini benim 147'nin içine atmak istedi.
Daha sonra küfürleşme ve takip bitmeyince Çiğdem mahallesine kadar aracı sürdüm ve bir yandan da adam takip edince camı açıp elimle gel gel dedim.
Daha sonra mahalle esnafının olduğu çarşının önüne aracı çektim, malum taksi durağı, tekel bayi ve yan komşumuzun fast food dükkanı var orada.
Görürler de olası büyüyecek bir olaya müdahil olurlar şeklinde düşünüyordum.

Aracı tam dükkanların önünde durdurunca adam da yanıma aracı çekti ve elinden ruhsatlı silahla inip üstüme doğrulttu ve uzun saçım sakalımdan başlayarak kılığıma kıyafetime soyuma sopuma sövmeye başladı.
Ben geri adım atmıştım ve bir iki kişi de olayı şaşkınlıkla izlerken tam o sırada yanımızda beliren ekip otosuna adamı şikayet etmemle karakolda soluğu almamız bir oldu.

Annemler falan da o sırada geldi, daha sonra hastanede alkol ve darp raporu tutuldu.
Tabi bende sıfır alkol çıktı.
Adamın raporunda 1.55 diye bir şey yazıyordu.

155 promil mi yoksa 1.55 gibi garip bir veri mi anlayamadım. Muhabbeti tadından yenmeyen! polislerde renk vermedi.

İş mahkemeye uzadı vs... canlar sıkıldı.

Benim canım sıkıldı amman sizler kendinize mukayet olun sinirlerinize hakim olun... bırakın gitsinler. Bu zihniyetle uğraşılmaz.

Edited by - 147BLACK on 10/02/2011  15:55:29
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

KAKIRMAN

quote:

Benim canım sıkıldı amman sizler kendinize mukayet olun sinirlerinize hakim olun... bırakın gitsinler. Bu zihniyetle uğraşılmaz.

Çok geçmiş olsun. Olabilecek en ufak kıvılcımda o insan kılıklının parmağı Allahtan tetiğe gitmemiş.
Bu zihniyetle elbette uğraşacağız. Uğraşmazsak bugün siz yarın ben ya da başkası. Olayın peşini şahsen bırakmam (şahsen diyorum).Düşünün bizde de silah olsa ne olurdu ortalık ;)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

antihero

Geçmiş olsun Arda Bey. İlhan Bey'in düşüncelerine tamamen katılıyorum. Hakettiği cezayı muhakkak almalı...
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

seek_andestroy

Çok geçmiş olsun Arda Bey. Allahtan herhangi bir kaza yaşanmamış. Alkol olarak yasal sınır 0.5, yani bu sınırı 3 kez geçmiş demek.
Ex Alfisti...

Tuncay Nergis

Öncelikle geçmiş olsun, daha sonra da ben de olayın peşini bırakmayın ve You are not allowed to view links. Register or Login süründürün derim.

Kimse kusura bakmasın başka sıfat bulamadım.

ATA

Geçmiş olsun gerçekten.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Dentist

Allah kurtarmış diye bir deyim vardır ya;tam duruma uymuş.Çok daha beter olabilirmiş belli ki.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Fatihob

geçmiş olsun..acaba bi ceza gelcekmi adama
..

evrenalpar

Büyük geçmiş olsun, Allah korumuşi İstanbul her gün yaşadığım olaylar maalesef, artık sırf bu nedenden ötürü inanın Metrobüs bana o kadar rahat ve stresssiz geliyor ki anlatamam. Yoksa her an belayı çeken bi yapım var..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

aromeo159

geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

alperbatur

öncelikle geçmiş olsun.

silahlara taşama ruhsatı almak çok kolay değil, adamda muhtemelen bulundurma ruhsatı var.

1.55 promil alkol araç kullanması zaten yasak. silah işin içinde olunca ayrı bir olay.

eğer şahitler varsa, ve sizde bir avukattan profesyonel yardım alırsanız adamın başı baya ağırır.

trafikte kimse ile muhattap olmamakta fayda var. böylelerin ipini salıcaksın gidicek. başını belaya sokmaktansa gitsin biyerlere patlasın kendi başını yaksın diye umut ediceksin.

Sportivo

çok çok geçmiş olsun. Promil sınırı 0.50. Silah taşıma ruhsatı varsa en fazla ehliyeti gider 6 ay. Kilit nokta ruhsat.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494