Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Sedan mi? // 159 Sportwagon mu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borracho

Degerli Alfisti,

Yurtdışı reviewlerde sıklıkla rastlıyorum. 159 sedan ile 159 sportwagon iliskisi ve tercihi ile yorumlar yer aliyor. ikiside ayni uzaunlugu sahip ayni modelin türevi...biri birkac santim daha alçak (sedan), birinin bagaji 40 litre daha büyük (sportwagon -156 sportwagonunki sedaninkinden daha kücüktü mesela...)...ic tasarim ayni. cok yakin bir kiyaslama, türkiyedeki satis oranlari sanirim %90-95 sedan, %5-10 oranında sportwagon seklinde ....

peki alfisti turkey ne diyor? sizin tercihiniz ne olurdu ve neden?

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

admin

Anket eklendi.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

cem meric

sedan her zaman daha derlı toplu gelıo bana tercıhım o yuzden sedan...

Alfadanadam

Sw araçlar ihtiyaca binaen alınır diye düşünmüşümdür. 159 SW hernekadar belki de piyasadaki en yakışıklı SW olsa da, Sedan daha yakışıklı bence :)

Sercan Keklik

kendi kişisel görüşüm Burak bey yanlış anlamayın ;)

Sedan 159 da sedan ınanılmaz güzel arkası vs.. 150 sportwagonu bıraz şişirdiler gibime geliyor..

156da sedan mı sportwagonmu desenız tabıkı sportwagon derım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Borracho

:)) yanls anlamam,  rahat olun lütfen...

goodoldtimes

159 sedanda arka kapı ile arka camarasındaki boşluk ( c sütunu mu ne?) çok uzun. Bence görüntüyü bozuyor. O yüzden SW.

Borracho

ben de aslinda türkiye'de satilan birkac sportwagondan birini neden sedana tercih ettim onu soyliyeyim.

ikinci sebep yeni baba olacagim icin (2-3 hafta kaldi) mümkün olan en genis bagajli Alfa'ya sahip olmakti.

ancak asil sebep sportwagon'a baktigimda bir stationwagondan cok uzuncana bir atesli hatchback görmem. bir station ancak bu kadar compact olur...sedan da cok güzel tabiki ama sportwagon bana daha sportif geliyor ana sabep budur... :)

fangio

quote:

ben de aslinda türkiye'de satilan birkac sportwagondan birini neden sedana tercih ettim onu soyliyeyim.

ikinci sebep yeni baba olacagim icin (2-3 hafta kaldi) mümkün olan en genis bagajli Alfa'ya sahip olmakti.

ancak asil sebep sportwagon'a baktigimda bir stationwagondan cok uzuncana bir atesli hatchback görmem. bir station ancak bu kadar compact olur...sedan da cok güzel tabiki ama sportwagon bana daha sportif geliyor ana sabep budur... :)

+1

kesinlikle aynı görüşteyim. Bu mantıkla zaten A3 te hatchbackten çok bir wagon havasında duruyor. Ama bende sedanı daha çok beğeniyorum.

cuneyt

sportwagon alip arkasinda duvar orerdim

admin

SW alır, arka koltukları yatırır yatak haline getirirdim. Malum o kadar parayı verdikten sonra sokağa terkedip gidecek değiliz yani.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ATA

Ben ankette SW'u işaretledim, ancak bu gün 159 alıcak olsam sedan alırdım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Sportwagon derim başka bişey demem...

Hatta kovalıyorum, yakalarsam affetmeyeceğim..

...156 olur, 159 olur.

Edited by - Chavez on 19/09/2008  17:12:02

Dentist

Bence de SW.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

salihcevatcan

Anket neredeyse kafa kafaya gidiyor.Bence de sedan çünkü daha yırtıcı geliyor gözüme.

Alkan

sedanın biraz dar olduğunu düşünüyorum. SW un daha büyük olacağı beklentisi var arka koltukların falan daha rahat olmasını bekliyorum.

en büyük hayalimdir zaten böyle RS4 SW veya 159 SW kullanan bir baba olmak:D

t_e_m

Türkiye pazarında her zaman için sedanlar bir numaradır, ancak yabancı ülkelerde aksine sw'ler daha revaçta. Satış rakamlarında sw'ler çok önde.
Türkiye'de sw'ler ihtiyaca binaen alınan araçlarken bol hobi sahibi avrupalılar hobi amaçlı alıyor sw'leri.
Tipik bir türk kullanıcısı olarak sedandan yana olur tercihim. Hatta sw'lerden hiç hazetmem.
Ancak eklemeliyim ki, benim gibi sw'lere kıl olan birinin bile beğeneceği güzellikte sw yapan iki marka var, bunlardan biri Alfa Romeo, diğeri de Volvo.

alperbatur

Yaşım ve medeni durumum gereği mümkün olduğunca küçük ve kompak bir araba benim için daha uygun.

Ancak 1: evli olsaydım ilk tercihim sedan olurdu.
Ancak 2: evli ve çocuk sahibi olsaydım ilk tercihim sw olurdu.

Tamamiyle ihtiyaçlar doğrultusunda araç tipi değişirdi, ancak sedan da olsa sw da olsa çekici olması gerekirdi. :)

Bu iki araç arasında tercih yapamıyorum ama oyum bana daha yakın olan (evlilik olabilir ama çocuk için daha zaman var) sedan dan yana oldu.

n/a

Bencede SW yi ihtiyaci olan alir gibime geliyor.Sedan 159 bence su ana kadar yapilmis tum markalar arasinda en estetik gorunumlu aractir.

agucba

quote:
sedanın biraz dar olduğunu düşünüyorum. SW un daha büyük olacağı beklentisi var arka koltukların falan daha rahat olmasını bekliyorum.

Sedan ile SW'nin her şeyi aynı. Arka bacak mesafesi de aynı. Sadece çok çok az farklı olan tavan yapısı nedeni ile SW, arkada baş serbest alanı olarak mm (1 cm bile değil) ile ölçülerinde biraz daha rahat olabilir. Ancak bu değer sadece sayısal olarak değere sahip. Günlük kullanımda hiç bir fark yok.

quote:
Ancak 2: evli ve çocuk sahibi olsaydım ilk tercihim sw olurdu.

Yukarıda yazdığım açıklamaya göre çocuklu olmak 159 veya 159 SW seçiminde etken olmaması gerekir. Çünkü aralarında hiç bir fark yok. Bagaj'daki 2 damacana büyüklüğündeki SW avantajına da bir bebek arabasını sığdırabilmek sanırım özel bir uğraş gerektirecektir.

Seçim konusuna gelince şu anda olmayan iki durumun karşılaştırmasını yapacağım.
Standart halleri ile seçim yapacak olsam 159 derim. Ancak her ikisinin ileride GTA versiyonları çıkıp bunlara ulaşabilme imkanım olsa idi, her ikisini alırdım.

///////////////

koray

sedan ı çok daha başarılı duruyor bence zaten Türkiye de sw araçların pek şansı yok malesef...

SertackeS

bu soru sedan mı seversiniz yoksa sw mi gibi olmuş. sednseverler sedan diyecek, sw severler sw diyecektir doğal olarak. çünkü ikisi de güzel.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

nurcan.demir

Bencede sedan.daha bir karizmatik.gerçi tüm alfalar karizmatik ama çok daha çekici duruyor.

geg8183

Sw araçların her zaman ihtiyaca yönelik araçlar olduğunu düşünürüm.Ama elbette bu konu kişilerin ihtiyaçları,talepleri ve zevkleri ile doğrudan alakalı dolayısıyla her fikre hürmetimiz sonsuz.
Ben sedan tercih ettim ve kolay kolay da sw almayı düşünmem.Ancak Burak bey çok farklı şeyler düşünerek büyük bir keyifle sw almış,bize de illk fırsatta ve ilk buluşmada sportwagonunu keyifle incelemek düşüyor

ATA

SW ülkemizde sevilmediği için, ikinci el satışlarısa zahmetli oluyor. Mesela ben bu yüzden SW almazdım. Aynı şartlarda bence SW.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts