Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1750 Turbo Benzina kullanıcılarına çağrı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

Dün bir Mc Donald's restoranında Hüseyin Muslu (Zincirlikuyu/Birmot) ile karşılaşınca bu kaynak meselesini ayaküstü sorma fırsatını kaçırmadım.

Manifoltla torbo gövdesinin birbirine kaynaklı oluşu nedeniyle tek parça gibi sökülüp takıldıklarını teyid etti. Manifoltun nasıl değiştirileceğini O da düşünmemiş. "Şimdiye kadar hiç gerekmedi" dedi. Belli ki tek parça olarak değişecek. Başka seçenek gözükmüyor çünkü kaynak kesip sonra tekrar kaynak yapmak gibi bir işlem yapılmadığını da teyid etti. Zaten anladığım kadarıyla o heryerde yapılamayacak cinsten, özel bir kaynak.

Turbo yataklarının değişmesi için bu parçayı turbocuya gönderiyorlarmış! Turbo ünitesini bu parçaya bağlayan civatalar fabrikada sıkıldıkları zaman "uçları kopan" cinsten civatalar oldukları için bunlar kaynakla kesilerek sökülüyormuş. Turbocunun yatakları değiştirdikten sonra taktığı civatalar hakkında pek bir bilgisi olmadığını da söyledi.

Yukarıda yazdığım kadarını anladımsa da, bu defa da şu "sıkıldığı zaman ucu kopan civata" meselesini merak etmekten kendimi alamıyorum. Perçinin yivlisi gibi birşey canlanıyor gözümde. Ucu değil de başı kopuyor olsa gerek. Belki size daha fazla anlam ifade ediyordur bu "kopan civata" meselesi.

Edited by - Orhan Isvan on 16/03/2011  10:27:46

naxos

Bu konulara cok fransız kaldım yahu..
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Alfadanadam

Sanıyorum belli bir torkun üstünde güç uygulandığı zaman "ön kesimli ya da inceltilmiş olan" civata başı kopuyordur. Sizin tarifinzie göre tamamen tahmin tabi benimkisi :)

Orhan Isvan

quote:

Sanıyorum belli bir torkun üstünde güç uygulandığı zaman "ön kesimli ya da inceltilmiş olan" civata başı kopuyordur. Sizin tarifinzie göre tamamen tahmin tabi benimkisi :)

Evet. Sanırım aynen dediğiniz gibi olmalı. Umarım turbocu "ne farkeder ki" diyerek normal civata kullanmıyordur. Orijinalinde kopan civata kullanıldığına göre, koparken gevşemesini önleyici bir deformasyon oluşuyor olmalı. Ama eğer turbocu normal civata kullanırsa, bu durum servisin gözünden kaçmaz elbette...

bussone

quote:
Turbo yataklarının değişmesi için bu parçayı turbocuya gönderiyorlarmış! Turbo ünitesini bu parçaya bağlayan civatalar fabrikada sıkıldıkları zaman "uçları kopan" cinsten civatalar oldukları için bunlar kaynakla kesilerek sökülüyormuş. Turbocunun yatakları değiştirdikten sonra taktığı civatalar hakkında pek bir bilgisi olmadığını da söyledi.

Turbocuya parça göndermek, doğru civata kullanmasını ve doğru iş çıkarmasını ummak gibi açıklamaları bir teknik servise uygun bulmadım açıkçası.
Dr.Ingegnere Bussone

Orhan Isvan

quote:

Turbocuya parça göndermek, doğru civata kullanmasını ve doğru iş çıkarmasını ummak gibi açıklamaları bir teknik servise uygun bulmadım açıkçası.

"Teknik" servis mi? Hani, nerede?

156 mın silindir kapağını da sanayide taşlatmışlardı. "Kompresyon yükselmesin?" dediğimde "toz paso" aldıracaklarını ve geri geldiğinde kontrol edeceklerini söylemişlerdi. Ayrıca, 4. piston kolunu kontrol etmek için 156 mı bir gün alıkoymuşlardı. Bütün bu kontrollerden 1800 km sonra 4. piston kolu bloktan dışarı çıkmıştı! 1750 TBi motorun parçalarının gönderileceği yerlerde iyi iş çıkarılması için acaba örneğin "toz paso"nun kaç mikron olduğunu varsaymalıyız?

Teknikten başka ne ararsanız bulabilirsiniz ki bunlara, içtenlikle söylüyorum; iyi niyet, güler yüz, nezaket, v.s. dahil. Ama teknik, sanayide aranıyor! Ne var ki, garanti süresi içinde; mühür kimdeyse, Süleyman O...

bussone

quote:
"Teknik" servis mi? Hani, nerede?

Çok güzel söylemişsiniz, kelime bile eklemeye gerek yok
Dr.Ingegnere Bussone

Murat Sağlam

d modunda 235 veriyor..
n modunda 170 falan veriyor olması lazım....

dna modu hem ekonomi hem direksiyon kullanımı (sehiriçi) için rahatlık veriyor...

omeromac

You are not allowed to view links. Register or Login

Yakıt Tüketimi de yine sırf motora değil, otomobile ait bir özellik. Bana kalırsa 159 TBi; 200 HP gücünde, 1430 KG ağırlığında, estetiği aerodinamik verimine tercih edilerek tasarlanmış bir otomobil olarak az yakıyor. Yani TBi motor yaptığı işe göre az yakıyor sanıyorum ama 159?un üzerinde pek de az iş yapmıyor. Hele de hızlı giderken. Yavaş giderken bayağı az yakabiliyor. 80 km/saatin altında anlık tüketim göstergesi 3.8 ? 4.2 l/100 km seviyelerine inebiliyor ama gaza asılınca anında 50 l/100 km gösteriveriyor. 3000+ km deki ortalamam 9,3 l/100 km ki bunun içinde en tasarruflusundan en yüksek performanslısına kadar her türlü kullanım var.

Orhan abi, 159 1.750 TBİ sakin kullanımda şehiriçi kaç litre yakar. Sitede bir tane var. Uygun fiyat verirse almayı düşünüyorum.

tekin159

Bilgilendirme amaçlı güncel.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4