Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba, Yıllardır Yapamadığımı Yaptım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sberkcan

Herkese merhaba... Yıllardır Alfa Romeo araçlarının tasarımlarına hayranım. Hep almaya niyetlenip nedenini kendiminde bilmediği bir sebepten boşveriyordum. Opel Astra GTC sahibiydim. Aracımı bir miktar nakit ihtiyacım olduğu için sattım. 25.000 li rakamlara araç bakarken galerici bir arkadaşımda bir 156 gördüm. Aracı inceledim, çok temizdi ve diri duruyordu. İlk sahibinden takas ile gelen bir araç. Ama kilometresi 200.000 olunca hevesim kaçmıştı. 25.000 e alabileceğim araçlara bakınca 2003 model Corsaların 19.000'den 25.000e zıpladığını gördüm. Daha sonra araca AR Servis'te tavsiye üzerine baktırdım. Ufak tefek sıkıntılardan başka bir şeyinin omadığını öğrenince çingene pazarlığı ile anlaşıp, kaporasını verdim. Yarın satışını alıyorum.

Öncelikle araç :

You are not allowed to view links. Register or Login

Araç 1.6 TS Distinctive modeli. Şu an tam 205.000'de ve 2006 model. 2 kapısında ve 2 çamurluğunda olmak üzere yüzeysel boya mevcut. Değişeni veya vernik atması/güneş yanığı yok.

Aracın eskpertizde söylenen eksikleri :

1- 4 balata
2- 2 ön disk
3- radyatörde kaçak
4- Ön göstergelerde 3 küçük göstergenin 2 si yanmıyor. Devir saatinde 7.000 devir üzeri yanmıyor.
5- Ön sürücü koltuğunda bir oynama var. Frene basınca koltuk sırtı aşağı gelecek şekilde hafif oynama yapıyor koltuk.
6- Anatar kumandasında bagaj tuşu çalışıyor fakat kapı tuşu çalışmıyor. Tuş hiç basmıyor.
7- Direksiyon üzerindeki kumandaların sol kısımda olanlar çalışmıyor.

İrili ufaklı eksikleri bunlar. 23.500'e anlaştık. Yorumlarınızı bekliyorum, hepinize merhaba...

Dip not : Aracın donanımı ile ilgili bilgi forumda bulamadım, malum yeniyim :) 2006 distinctive donanımında neler vardır ? Son olarak bu eksikleri tamamlayabileceğim Ankarada hizmeti güzel fiyatı uygun bir servis önerirseniz sevinirim :) Araç sevinç (sevilde olabilir ) alfa ya götürülüyormuş hep...

tolga_ozhan

Öncelikle hayırlısı olsun.

Distinctive donanımda standart olarak
6 airbag,
16 alaşım jant,
Vcd (yani esp) ve Asr
Hız sabitleyici
Alfatex koltuklar vardır.

Genel olarak progression'dan farklı yönleri bunlardır.

4. no'lu madde çok önemsiz. Çok basit ampul değişimi ile hallolur.
Yedek parça değişimi gerektiren işlemler için hangi servise giderseniz gidin önce internet üzerinden parça araştırması yapın.

Bu km'deki saydığınız eksikleri olan bir 156'nın expertizinde yürüyen aksama dair bir hata olmaması bence düşük ihtimal. Motoru ve yürüyen aksamı tekrardan bir alfa ustasına göstermeniz yararınıza olacak. Sonra daha kötü soğuklar gelince gelecek gacırtı ve tıkırtı sesleri eşliğinde kulağımı çınlatırsınız.

blackgear

Merhaba, hayırlı olsun öncelikle :)

Sevil (sevinç de olabilir) Alfa diye bir Alfa servisi hiç duymadım Ankara' da.

Dist. pakette, çift taraflı dijital klima, 6 hava yastığı, cruise kontrol standart olarak gelir. Bence bunları da kontrol ettirin (hava yastığını kontrol edemezsiniz sanırım)

Ben 2006 yolından beri Ankara Şaşmaz Otosanayi de Alfom Servise gidiyorum. Memnunum.

Ankara' daki tüm Alfa servisleri de genel anlamda iyidir. İstediğinizi tercih edebilirsiniz.

Bence aracı almadan önce, bu servislerden birinde de expertiz yaptırın. Daha iyi sonuçlar alabilirsiniz, 206 binde bir Alfa risk taşır. Hele servis geçmişi bilinmeyen bir Alfa ise, sizi yanıltabilir ve markadan soğumanıza sebep olabilir.

Tekrardan hoş geldniz.

sberkcan

Öncelikle hayırlısı olsun.

Distinctive donanımda standart olarak
6 airbag,
16 alaşım jant,
Vcd (yani esp) ve Asr
Hız sabitleyici
Alfatex koltuklar vardır.

Genel olarak progression'dan farklı yönleri bunlardır.

4. no'lu madde çok önemsiz. Çok basit ampul değişimi ile hallolur.
Yedek parça değişimi gerektiren işlemler için hangi servise giderseniz gidin önce internet üzerinden parça araştırması yapın.

Bu km'deki saydığınız eksikleri olan bir 156'nın expertizinde yürüyen aksama dair bir hata olmaması bence düşük ihtimal. Motoru ve yürüyen aksamı tekrardan bir alfa ustasına göstermeniz yararınıza olacak. Sonra daha kötü soğuklar gelince gelecek gacırtı ve tıkırtı sesleri eşliğinde kulağımı çınlatırsınız.

Aracın alt düzeni komple yenilenmiş olduğunu ekspertizde ilettiler. Bunun dışında kronik sorunu olan/sıkıntılı olması muhtemel parça/kısım varsa belirtirseniz sevinirim...

Donanım için çok teşekkürler... Peki aracın far ve yağmur sensörleri bulunuyor mu ?

tolga_ozhan

Diğer özellikle dikkat edilmesi gereken nokta varyatör. İlk çalışmada gelen yoğun dizel benzeri ses ile kendini belli eder.

Bahsettiğiniz sensörler opsiyon olarak sunuluyordu.
Sensör paket isimli bir opsiyon ile geliyorlar. Resimler çok net değil ama görebildiğim kadarıyla araçta sensör paket yok.

DcD-Semih

Öncelikle hoşgeldiniz uygun bir fiyata almışsınız aracınızı, üstadlarında söylediği gibi expertizin haricinde özel bir Alfa servisinde baştan aşağı kontrol ettirmekte fayda var. Saydığınız maddelerden acil olarak radyatör kaçağına el atın derim, hararetten bir kere başınız yandımı hem masraf yönünden hemde manevi yönden insanı yoran bir süreç başlıyor.

Gideceğiniz servis işini biliyordur fakat yinede hatırlatın, radyatörde kaçak var ise eskimiş yıpranmış bir soğutma tertibatıda yanında gelir, termostat, fan ve sıcaklık müşürleri, genleşme kabı ve tüm hortumların kontrolünüde kelepçeleri dahil yaptırın, hortumlardan birinde dahi yıpranma belirtisi var ise hepsini değiştirin gitsin öyle ahım şahım para tutan şeyler değil zaten. Diğer türlü radyatörü değiştirip taze antifrizi koyunca ilk zayıf noktadan tekrardan patlatacaktır bir yerleri.

Geri kalanlar halledicek şeyler zaten hepsi bittikten sonra keyifli bir araç aldığınızı göreceksiniz. Hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler dilerim.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

schumi