Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 LEON

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Sahi şahin ncap'tan kaç almıştı : ) Hani binmeyin alfalara kesin ölürsünüz diyen arkadaşlar varya ( sözüm forumumuzdan dışarı : ) Bir taksiye filan bindiklerinde içleri nasıl rahat ediyor acaba.. 

İşin geyiği bir tarafa gerçekten ncap testlerinde çok eksik var.. Araçlardaki güvenlik okadar kapsamlı bir konuki bazı arkadaşlarda değinmiş zaten bencede araç güvenliği bodozlama arabayı duvara doğru salmak değildir.. Bende farklı bir taraftan yaklaşıyım olaya.. Bence motor gücüde , torkta, araç güvenliğinin önemli unsurlarından.. Benim mantığıma göre sol şeritte ne kadar az kalırsanız bizim trafikte o kadar güvendesiniz demektir..

1 örnek ile inceleyelim..

5 yıldızlı bir megane 1.4 ile hiç yıldızlı bir alfa 156 2.0 ı karşılaştıralım..( baştan söyliyim hiiç yahu 1.4 ile 2.0 karşılaştırılırmı demeyin , ncap modellerde motor ayrımı yapıyormu yapmıyor ozaman devam.. ) Çıktınız megane ile bir otobüs sollamaya odane karşınızda bir araba beliriverdi.. sollamayı tamamlamak için yeterli mesafe olsada arabanızın motoru buna elvermediği için frenmi yapsam gazamı basssam kavram kargaşasında kaza yapmak yüksek bir olasılık..  Bunun yanında çıktınız 156 2.0 ile 155 beygir, 1 kaç saniyede sollamanızı tamamlayıp şeridinize geri döndünüz.. Böyle bir durum düşünüldüğünde 5 yıldızlı değil 10 yıldızlı bile olsa o megane karşıdan gelen kamyonun stickeri olur.. ki yollarımızdaki kazaların büyük çoğunluğu hatalı sollama sebebiyle olduğundan çokta ütopik bir örnek değil.. Burda yanlış anlaşılmasın kural ihlallerinden bahsetmiyorum.. Benim arabam bir otobüsü 2 saniyede sollayabiliyorsa diğer araba 6 saniyede solluyorsa benim arabam o anki durumda diğer 5 yıldızlı arabadan daha güvenlidir benim için..

Not : benim arabam süper güçlü diyerek sol şeritte slalom yapan tazmanya canavarları kategori dışıdır..

Onur

abi buda benim savundugum bir noktadir ama yanlis anlasilmaktan hep korktugum için hiç sölemedim. bana bu araba alinirken babam passat istedi baba 1350 kg 100 hp napiosun sen dedim anlatamadim oglum yarisçi misin sen bana demisti. bu sene antalyaya gittiklerinde  galba bizi 20 hp lik fark kurtardi dediigi bir olay yasamislar. bide sollayip aniden seride girmisler ve girdikleri yol micir. araba 2 saçmalamis ama tek kontra harekette toplamis....

n/a

Doğrudur, ben de uzun yolda sollamaya çıkarken çok dikkat ediyorum, sonuçta zaten arabanın özellikleri 'ağırbaşlı'. daha önce 2.0 otomobil ile uzun yol deneyimim olmadı ama, sollamalarda bir rahatlık olduğuna şüphem yok onur...

geçmiş olsun, bu arada..

quote:

Onur wrote:

abi buda benim savundugum bir noktadir ama yanlis anlasilmaktan hep korktugum için hiç sölemedim. bana bu araba alinirken babam passat istedi baba 1350 kg 100 hp napiosun sen dedim anlatamadim oglum yarisçi misin sen bana demisti. bu sene antalyaya gittiklerinde  galba bizi 20 hp lik fark kurtardi dediigi bir olay yasamislar. bide sollayip aniden seride girmisler ve girdikleri yol micir. araba 2 saçmalamis ama tek kontra harekette toplamis....

n/a

Hocam, Scania diyorum :) O kadar!

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

(resim baya büyük, dikkat)

quote:

alfisti wrote:

valla keremcim ben de çekicilerin  hayranıyımdır mesela... ilk yüz metrede 5. vitede atabildiğin ilginç aletlere.. dolayısıyla otobüs merakı garip gelmiyor bana... kullanması da gerçekten zevkli aletlerdir işin gerçeği :)

n/a

Doğru abi, Alfa'lar hiç olmadığı kadar sağlamlar. Ama yine de, hala aşılacak çok şey var, malum  :))) Ve golf de asla mükemmel değil, ama daha geniş bir kitleye hitap eden, daha sıradan bir otomobil işte...

quote:

halil wrote:

kerem gene döktürmüşsün.gene olayı getirmişsin golf e,seat a ,a3 e.bunların hepsi aynı babanın çocukları.sorunsuzluk konusunda bu üç marka da sorunsuz değiller.alfa lar sorunlu değil.eskiden olabilirdi ama bugün You are not allowed to view links. Register or Login da 156 testi var.2002 yılında yapılmış.aynen şöyle yazıyor."sorunsuzluğu tuv raporları ile kanıtlanmış 156 ".demekki bizim arabalar sorunlu değil.sorun her arabada olabilir.bu bir tesadüfte olabilir yada araba p.tesi veya cuma imalatıdır.:))

n/a

Hocam, yaklaşımını çok güzel özetlemiş, klavyeye dökmüşsün. :) Hiç bir yerine bişi diyemez bence kimse, neyse onu yazmışsın... Sadece, pasif güvenlik konusunda farklı hissediyoruz işte ;)

Selamlar , Kerem...

quote:

Alfadanadam wrote:

97 model 145 kullanıyorum ve kesinlikle sorunsuz bir araç..Bosch'un ürettiği bir parçanın(varyatör) sorunlu olması tek başına alfa'yı bağlamaz ve ben bunu açıkçası büyük bir sorun olarak da görmüyorum..ben zaten birçok kullanıcının aksine 10000km. kullanılacak motor yağını max.7000 kilometrede -ki bu en fazla olmuş rakamımdır- değiştiren bir adamım...bir başkasının ekonomi olarak gördüğü şeyler benim için ekonomi değildir..bu tabi benim yaklaşımım ve ben başka marka araç alacağıma 100kilometrede 1 litre yani 2,6 milyon fazla para vermeye de razıyım....

İşin özü benim bir otomobilden beklentim farklı, bunu bana verebilecek bir araç varsın 1-2 litre fazla yaksın...abartısız 14 yaşımdan beri bilfiil araba kullanıyorum..16 yaşımda cebimde kendi araba anahtarım vardı ve benim için araba kullanmak birçok insandan farklı anlamlar içeriyor.

Pasif güvenlik mi, evet güzel bişi, fimaları daha güvenli otomobiller üretmeye teşvik için güzel bir kavram. Ama kim ne derse desin gerçek şartlarda hangi arabanın nasıl bir tepki vereceğini kimse bilemez. benim arabamla hareket halindeki bir şahine çarptıktan sonra şahin -çekicinin üzerine dahi konmakta zorlanmışlardı- pert olmuştu oysa ben arabamı kullanarak servise gitmiştim...

Bu anlattığım hiçbirşeyi kanıtlamaz biliyorum ama ben Alfayı yıllardır çok seviyorum ve sevmeye de devam edeceğim, gerisi de umurumda değil ......

n/a

Tamam, doğru ama, bu ikisi çok farklı konular. Diyorum ya, konu esneklik ve performansın ilişkilendirilmesi ise, mesela GTI türevi araçlar, Alfa'dan güvenli oluyorlar. O açıdan ben bu yaklaşıma pek ısınamadım. Ne yani, güvenlik, motor hacmi, ve tork değerleri ile mi bağıntılı? Hayır, benim beklentilerim daha fazla.

Performansın sollama güvenliğindeki önemi yadsınamaz ama, bu çok ayrı bir kategori. Halbuki ben, kaçınılmaz bir kazadan sağ kurtulmaktan bahsediyorum..

Kaldı ki yukarıdaki mesajımda da dedim, en az motor performansı kadar önemli olan fren performansına ne demeli? Bu durumda, kozlar Megane 1.4'ün lehine dönüyor :)

quote:

Tolga wrote:

Sahi şahin ncap'tan kaç almıştı : ) Hani binmeyin alfalara kesin ölürsünüz diyen arkadaşlar varya ( sözüm forumumuzdan dışarı : ) Bir taksiye filan bindiklerinde içleri nasıl rahat ediyor acaba.. 

İşin geyiği bir tarafa gerçekten ncap testlerinde çok eksik var.. Araçlardaki güvenlik okadar kapsamlı bir konuki bazı arkadaşlarda değinmiş zaten bencede araç güvenliği bodozlama arabayı duvara doğru salmak değildir.. Bende farklı bir taraftan yaklaşıyım olaya.. Bence motor gücüde , torkta, araç güvenliğinin önemli unsurlarından.. Benim mantığıma göre sol şeritte ne kadar az kalırsanız bizim trafikte o kadar güvendesiniz demektir..

5 yıldızlı bir megane 1.4 ile hiç yıldızlı bir alfa 156 2.0 ı karşılaştıralım..( baştan söyliyim hiiç yahu 1.4 ile 2.0 karşılaştırılırmı demeyin , ncap modellerde motor ayrımı yapıyormu yapmıyor ozaman devam.. ) Çıktınız megane ile bir otobüs sollamaya odane karşınızda bir araba beliriverdi.. sollamayı tamamlamak için yeterli mesafe olsada arabanızın motoru buna elvermediği için frenmi yapsam gazamı basssam kavram kargaşasında kaza yapmak yüksek bir olasılık..  Bunun yanında çıktınız 156 2.0 ile 155 beygir, 1 kaç saniyede sollamanızı tamamlayıp şeridinize geri döndünüz.. Böyle bir durum düşünüldüğünde 5 yıldızlı değil 10 yıldızlı bile olsa o megane karşıdan gelen kamyonun stickeri olur.. ki yollarımızdaki kazaların büyük çoğunluğu hatalı sollama sebebiyle olduğundan çokta ütopik bir örnek değil.. Burda yanlış anlaşılmasın kural ihlallerinden bahsetmiyorum.. Benim arabam bir otobüsü 2 saniyede sollayabiliyorsa diğer araba 6 saniyede solluyorsa benim arabam o anki durumda diğer 5 yıldızlı arabadan daha güvenlidir benim için..

Not : benim arabam süper güçlü diyerek sol şeritte slalom yapan tazmanya canavarları kategori dışıdır..

n/a

Şimdi demek istediğim GTI türevi araç alfadan daha güvenli demek gibi bir genelleme yapmak değil.. Motor performansınında sadece etkenlerden 1 tanesi olabilmesi, Güçlü motorun doğru kullanımda hayat kurtarabileceğinde sanırım hepimiz hem fikiriz.. Megane 1.4 yada Alfa 2.0 karşılaştırmasıda sembolikti siz bu karşılaştırmayı çevirin megane 1.4 ve megane 2.0 yapın..  Aynı notu almış 2 araba.. Ama performansları hiç dikkate alınmamış.. Megane sportta 5 yıldız, diğeride..  Fren mesafeside aynı..  

Pek tabi benim gibi yazdığım kaza senaryoları gibi yüzlerce oluşturulabilir.. Zaten benim demek istediğimde sadece motor performansının yok sayılmaması gerektiği değil bunun gibi pek çok öğe var değerlendirmeye alınmayan.. 100 üzerinde 1 puan etkilese bile bir şekilde değerlendirmeye sokulması lazım.. Yani artık aktif güvenliğede not vermeye başlamak lazım yavaştan : )

Mesela esp testleri yapılsa.. Aynı virajlara ayrı arabalar sokulsa kontrol hangisinde ne zaman kaybediliyor ölçülse... çok önemli bir nokta da değilmi sizce ? Niye yapılmaz bu kadar basit bir test..   

quote:

dantelk wrote:

Tamam, doğru ama, bu ikisi çok farklı konular. Diyorum ya, konu esneklik ve performansın ilişkilendirilmesi ise, mesela GTI türevi araçlar, Alfa'dan güvenli oluyorlar. O açıdan ben bu yaklaşıma pek ısınamadım. Ne yani, güvenlik, motor hacmi, ve tork değerleri ile mi bağıntılı? Hayır, benim beklentilerim daha fazla.

Performansın sollama güvenliğindeki önemi yadsınamaz ama, bu çok ayrı bir kategori. Halbuki ben, kaçınılmaz bir kazadan sağ kurtulmaktan bahsediyorum..

Kaldı ki yukarıdaki mesajımda da dedim, en az motor performansı kadar önemli olan fren performansına ne demeli? Bu durumda, kozlar Megane 1.4'ün lehine dönüyor :)

quote:

Tolga wrote:

Burak

Viraj kabiliyeti arabanın yol tutuş özellikleri kadar kullanan şöförlede alakalıdır örnek olarak benim belli bir hızda dönebildiğim bir virajı annem daha yavaş dönemeyebilir bu hepimizin kabul ettiği bir gerçek herhalde. Bu şartlar altında yapılan testlerde yol tutuş özelliklerinin değerlendirilmemesi normal bence
1997 Gtv V6 TB

Onur

sürücü farketmeden saatte 90 kmle hızla bir araç 50 veya 60 derecelik bir viraja sokulur hiç bir kontra yapmadan bakalım yoldan çıkarmı çıkmaz mı? bu test edilebilir. onun dışında ben aynı tarihlerde banttan inmiş bir meganın alfadan önce durma muhabbetine asla inanamam. 98 model 2.0 Abs li megane kullandım ordan biliyorum alfanın fren performansı bir çok arabadan iyi....

master

O kadar mesaj yazdim hata verip yollamadi gitti hepsi. Olsun israrla yine yazicam :)

Renault'larin standart modellerinin frenleri cok basarili degil. Ancak eski Clio RS haric olmak uzere performans modelleri oldukca basarili frenlere sahip ki bunlar da Clio II RS ve Megane II RS oluyor. Alfa'larin ise frenleri kotu degil ancak oyle ahim sahim da degil bence. Test ettigim 147'nin ABS'si cok erken devreye giriyordu , ancak fren meseafesi 1.6 lt motor icin iyiydi. Eski kasa 156'nin mesafesi de 98 yili icin iyi olabilir belki ancak su anda pek parlak degil. Ozellikle 2 lt motor icin performansli kullanimda yetersiz kaliyor bence. Pist kullanimi icin kesinlikle cok cok iyi ancak yuksek hizlara cikabilitesi yuksek bir arac oldugu icin yolda ani durumlarda frenleri yetersiz kalabiliyor. Olumlu yanlari ise ABS'nin zamanlamasinin mukemmel olmasi , tam gerektigi anda devreye giriyor , isindiginda bile performans kaybi olmamasi ve bos-dolu fren mesafesinin cok farketmemesi. GTV'nin frenleri de ortalama. Kisacasi 2 lt ve ustu modellerde frenler biraz daha iyi olsa Alfa'nin , fena olmazdi. GT'nin cok iyi testlere gore ancak Auto Show'un 34 metre olarak verdigi mesafeyi Otohaber 37 kusur metre olarak vermis. Hangisine inanacagiz simdi biz...

Fren konusunda takintili bir insan oldugum icin (mumkun olsa Carmageddon'daki instant brake'in gercek olmasini isterdim :) ) BMW markasina bu konuda saygi duyuyorum. Adamlarin yeni-eski farketmeden butun modelleri fren konusunda cok istikrarli. Fren konusunda en kotu modelleri bile "cok iyi" , cogunlugu da "mukemmel" frenlere sahip. Yolda giderken de ne zaman onumde bir BMW gorsem mesafeyi korumaya gayret ederim.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Bu iyi bir fikir. Viraja giriş hızları birşey ifade etmiyor; çünkü mesela, Porşe Karrera Citi, bir viraja Alfa 156 1.6'dan daha hızlı girebilir. Ama kontrol edilmesi de, pist deneyimi, hızlı kontra hareketleri ve gaza hassas dokunuşlar istiyorsa, yerim ben öyle yol tutuşu! :))))

Onur, senin bahsettiğin araç 1. nesil Megane, ben de kullanmıştım o araçlardan, ve frenleri vasat idi. MeganeII'lerin fren sistemleri, genel olarak gayet başarılı, bir test edin derim :) Hem kısa mesafede duruyor, hem de dozlama hissi tatminkar.. :)

Benim arabam malum 98 model 156 1.6. Frenlerinden hiçç memnun değilim. 44m fren mesafesi var zaten Autoshow'a göre. Aslında, şimdiye kadar 2.0 'ların fren sistemini bir şekilde kendi aracıma transfer etmemem hata (eğer bu işlem sadece disklerin- balataların değişmesinden ibaret ise, ucuza kaçar ama, merkez de değişiyorsa, yalan oluruz :))

Önder, Autoshow'a güvenirim, ben olsam, Otohaber ciddi bir dergi değil, olmadı, olmayacak, kanaatime göre :)

quote:

Onur wrote:

sürücü farketmeden saatte 90 kmle hızla bir araç 50 veya 60 derecelik bir viraja sokulur hiç bir kontra yapmadan bakalım yoldan çıkarmı çıkmaz mı? bu test edilebilir. onun dışında ben aynı tarihlerde banttan inmiş bir meganın alfadan önce durma muhabbetine asla inanamam. 98 model 2.0 Abs li megane kullandım ordan biliyorum alfanın fren performansı bir çok arabadan iyi....

Edited by - dantelk on 15/10/2005  15:17:05

Onur

bunu daha önce bir yerde daha konuşmuştuktuk. Hatta Halil bey 147 nin virajda daha fazla müdale edilmesi gerekliğinini 147 nin daha sportif oldugunu gösterir demişti. bende buna katılmıyorum. bence bir viraja en yüksek hızla giriş kabiliyetine sahip otomobil daha sportif sürüş özellikleri taşır ki bunun nedeni bu güvenliği daha yüksek hızlarda da sağlamak  asıl amaçtır.Megane 2 nin hatchback ın frenaj kabiliyeti sizin aracınıza göre iyi,benimkine göre değil. test edildi onaylandı. siz 44 metrede duran bir araçtan sonra 39 metrede durunca bir araç boyu daha önce durdurgunuz için iyi sanıyorsunuz bence .fren mesefalerimiz çok yakın ama onunkiler çabuk ısınıp şişiyor ve sonra kaçırmaya başlaıyor.

n/a

Daha önce, Vw Bora kullanıyordum. Frenleri, o zamanın en iyisi idi. Sonra Megane1 kullandım, Vw'den çok daha kötü idi, onun karakteri.

Sonra, 156 geldi. Malum, zaten frenleri çok iyi değil.. (bu arada, Bora'yı kullanmaya da devam ediyordum)

Sonra, MeganeII kulladım, ve frenleri en az Bora kadar iyi idi. :))

147 kullanmadığım için, yorumlarımı bu otomobil konusunda geliştiremiyorum tabii. Bu karşılaştırma, 156'yı bağlıyor... :)))))

Sen önceki mesajında, kullandığın Mego'nun 98 olduğunu söyledin ya, ben o yüzden sırf MegoI den bahsediyorsun zannettim... Ama ötekini de kullanmışsın demek ki.. Hayret ya, ben tutmuştum halbuki aletin frenlerini :) Gerçi AutoShow, fren HİSSİ konusunda epeyce eleştirmişti, megoII'yi...

Edited by - dantelk on 15/10/2005 23:47:08

Edited by - dantelk on 15/10/2005  23:51:10

Onur

kullandım hemde kusadasının dandik yollarında :))  sürekli sert virajlara girip yavaşlıyıp tekrar hızlanıp yavaşlayınca aracın fren pedalı çok çok sertleşiyor ve abs çok çabuk devreye girmesine ragmen duramaz hale geliyorsunuz. kendi aracımda böyle bir problemle hiç karşılaşmadım. bir süre sonrada fren hissi azaldıgı için durma kiçin abanıyorsunuz ama araç kaydırıyor. yani bana çokta güven vermedi açıkcası. tabi bu aleti her alan beni gibi mi kullanır tartışılır...

n/a

Sonuçta, sen de at arabası kullanır gibi kullanmıyorsun ya abi :) Araba dediğin, sırf düz yolda kullanılmak için tasarlanmışsa, bişileri eksik kalmış demektir. Senin kullandığın koşullarda da , eğer megane eksik özellikler gösteriyorsa, ayıp ediyor demektir :) Tamam, zaten bu araba viraj arabası değil, ama virajlı yollarda da kasmamasını beklerim ben... Haklısın yani o yönden...

Onur

espsiz bir araca göre iyi yol tutuyor aslında ama dediğim gibi fren olayı pekte tatminkar değil :)

anIL(34an623)

alfaman ve berk için +1

seat leon bence güzel bir tasarım. arka kapı kollarını ne yazık ki alfadan daha iyi gizleyebilmişler. dün gece bizim otoparkta gördüm. alfa'dan alışık olmama rağmen leon'un tek kapısı mı acaba diye düşündüm. biraz karanlığın da etkisi vardı tabi.

leon almam ama başarıyı takdir etmek gerek. reklamı hele bence muhteşem. korku filmi fragmanı sandım. türkçe dublaj yapılmamış. 10 numara reklam olmuş. bu reklam alfa'ya cuk diye otururdu. amblemdeki ejdarha'ya göndermeler yapılarak kalpleri fethederdi.

alfa yanlış işler yapıyor. nerdeyse 8 sene sonra GT ile iddialı bir model çıkarıyorlar, arabayı öküz gibi ağır yapıyorlar. performansta bir ilerleme olmuyor. (bkz. alfa 156 2.0 ts&alfa GT 2.0 jts karşılaştırması)

insan bir arabayı GT 2000 cc veya 3000 cc diye çıkarır mı? hiç mi mantık yok? bi 2200 cc veya 2500 cc üretilmez mi? olmayınca olmuyor ne yapacaksın Register or Login" alt=""/>

alfisti

gt 2.0 jts selespeed i test etme olanağı buldum.... çok vurucu bir araç değil ama karoser olarak etkileyici... içine oturunca makyajsız 147 ye oturmaktan farklı bir tarz yok... test aracı navigasyonluydu ama standart satılanlarda bu yok... ekstra 2700 euro gerekiyor... motor bence tatminkar... günümüz araçlarının olmazsa olmaz güvenlik ekipmanları ve elektronik aksamları araçların ağırlıklarını malesef artırıyor.... 1000 kg civarında veloce ler üretmek artık olanaksız gibi... yani güncel dayatmalar ( güvenlik, elektronik, vergiler) o özlediğimiz alfaların yapılmasını malesef olanaksız kılıyor... keşke hala duetto tarzında alfalar üretilebilseydi ama onlar da tüm klasikler gibi birer nostalji artık...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

anIL(34an623)

ben GT 2.0 jts düz test edebildim. pek tatmin etmedi beni. ama iki durum vardı. bunlarla ilgisi olabilir mi sizce?

1) arabada 225 lastik 18 jant vardı. biliyorsunuz normalde 205 lastik 16 jant var. bu lastik-jant olayı performansı ne kadar olumsuz etkiler?

2) testteki tüm GT'lerden (daha 5000 kmdeler) çok kötü siyah duman çıkıyordu. bir kaç kişi daha durumu farketti ama bi anlam veremedik. arabaların sürekli zorlanmasından veya yakıt kalitesinden olabileceğini düşündük. bu performansı olumsuz etkilemiş olabilir mi?

alfisti

bu tip tatsızlıklarla karşılaşmadık açıkçası... ben 1.6 kullanıcısı olarak beğendim tolga 2.5 V6 kullanıcısı olarak sevmedi:) ama siyah duman vs. yoktu.... motor sesi gayet güzeldi.... 1300 küsur kg araba fena gitmiyordu... lastik-jant olaylarını uzman arkadaşlar yanıtlarlar sanırım :) ama jts henüz sürpriz bir motor... bakarsınız onun da kendine özgü problemleri vardır...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Onur

2 litre 156  GT arasında ki performans karşılaştırması diger araçlarla kıyaslarsanız bence çok ta anormal değil. neden diyeceksiniz? GT de 156 platformu üstünde yükleyor ve daha tok bir yapıya sahip oldugu gibi her tek kapı araba gibi oda ağır. 318i  318ci den daha hafif. yani bmw de de durum aynı. ama motorları eşit oldugu için spor versiyon daha hantal. 16' ile 18 ' arasında çok büyük fark var. her konuda dezavantaj. (tüketim,performans). motor seçeneklerinin azlıgı ve yetersizliği konusuna kesinlikle katılıyorum. en az 2 V6 bulunması lazım. sadece ben ön konsolun malzemesini beğenmedim. 2004 lerde daha iyi gibi geliyor bana....

n/a

Euro Ncap testinin olcemedigi ,kacinilmaz kazayla karsi karsiya birakma olasiligidir degerli D.K.  Aracinin seni boyle bir duruma sokup sokmayacagi en onemli guvenlik kavramidir bence.Alfa 147 bu noktada cok basarili bir araba.Esp'li bir a3 alip bu hususu ortadan kaldiririm diyorsun ama o noktada fiyat kalite kriterini gozden cikariyorsun bence.Boyle bir a3 satin almak ne kadara maloluyor bir gozden gecir?

Sportifligi yol tutusla bagdastirmissin ancak benim anlatmak istedigim bir cok noktadan sadece bir tanesini onemsemissin ve onun uzerine durmussun.Universite arastirma projem gunumuzun ulasim araclarinin suspansiyon sisteminin inceleneip gelistirilmesiydi ve o yillarda bir cok ozel bilgi edinmeme neden  olmustu.Focus'un muhtesem yol tuttugu her kez tarafindan bilinir ancak bilinmeyen bir nokta vardir.Focus aslinda golfun rakibi olan bir konfor You are not allowed to view links. Register or Login suspansiyon geometrisinin tasariminda Metacenter'in yatma acisinin disina cikmamasi ayarlanmistir.

Bu ne oluyor diyeceksinin simdi Bunun en basit dilde anlatimi ,araba viraji donerken belli bir limitin uzerine yatmaz.Bu bize ne saglar You are not allowed to view links. Register or Login kaybettirir Yuksek hizlarda arabanin onu ya da arkasi yoldan koparsa arabayi toplama sansiniz OLAMAZ. Evet bir focus 147'ye yakin hizlarda virajlari donebilir ancak limit asimindan dolayi bir kopma yasanirsa o zaman o cok guvendigin havayastigi celik barlardan baska seni koruyacak birseyin olmaz.Istedigin kadar kontra ver.Focus en yakin dostlarimindan birinde vardi.Bu arabayla cok deneme yaptik.Gercektende viraji hissetmeden donebiliyor ancak arabanin hangi noktada kayacagini hissedemiyorsun.Bu Alfanin en onemli avantaj sagladigi noktalardan bir tanesidir.Yolu ve kosullari surucusune hissettirir.Yuksek hizlarda 140 -150 (bu konuda denemem oldu) onu ya da arkasi koparsa,gerekli mudahalelerle rayina geri donebilir.

106 gti icin volvo benzetmesi yapilmis ancak burada da anlatmaya calistigim gozden kacirilmis.Kastettigim gti 'larin daha guvenli oldugu degildir.Tum unsurlarin bir arada degerlendirilmesidir.

Burakcim benim kardesimde benim girdigim gibi virajlara giremiyor ancak ,100 km'nin uzerinde bir hizda ani bir serit degisimi ya da manevra yapmasi gerekirse her zaman Alfa da olmasi tercihim olacaktir.Aracin stabilitesi en onemli guvenlik unsurudur.

Euro ncap testinin cok guvenilir bir test oldugunu yazmissin D.K. Peki o zaman neden Amerikalilar bu esti uygulamiyor? Uzerine mc donalds kahvesi dokulen bir amerikali milyonlarca dolari bir davada alabiliyorsa sence bir otomobil firmasini batirabilir mi?Amerikalilar araclarini deforme olmayan nesnelere carptirarak ,damilerinde de emniyet kemeri takili olmadan test ediyorlar.Bu biraz daha dogru bir yaklasim degil mi? Migrosa giderken kacimiz emniyet kemeri takip duzgun pozisyonda You are not allowed to view links. Register or Login sana bir komedi daha euro ncap ta basarisiz olan Honda modelleri amerikan testlerinden en yuksek puanlari aliyor.Sence bu bir celiski degil mi?

Bu testlerde dinamik kriterler profesytonelce test edilmedikce benim icin hicbirsey ifade etmiyor.Dolayisiyla euro ncap halne salak bir test (benim kanim) :)

Mastera cevaben Bence ABS'nin cok cabuk devreye girmesi guzel birsey.Bu aracin fren sisteminin yuksek hizlarda dahi lastikleri kitleyecek guce sahip oldugunu gosterir (bkz onna ustanin bu konudaki yorumu)

Concorde olayina gelince Concorde kesinlikle zarar ettrimemistir.Bu asparagastan ote birsey degil.Concorde supersonik ucarak havacilik tarihinde bir cigir acmistir.Zaten bilet fiyatlari diger ucuslardan cok daha yuksek olup is adamlari ve vakti cok sinirli olanlara hitab etmekteydi.Zarar ettiren bir ucucu olsaydi tasarlandigi 1970'lerden 2003 yilina dek hizmet vermez di degil mi ? :)

master

ABS birkaç kere hayatımı kurtardığı gibi çok daha fazla sayıda beni tehlikeye sokmuş bir sistem. Yani ABS olmasaydı muhtemelen daha az kaza pozisyonu yaşayacaktım. Kaygan zeminde katkısını kimse inkar edemez ancak kuru zeminde bazen ABS beni sıkıntıya soktu. Dolayısıyla benim için ne kadar geç devreye girerse o kadar iyi. Çünkü ABS erken devreye girdiğinde boş yere fren mesafesi uzayacak , bu da limit fren eşiğinin oldukça düşük olduğu manasına gelir. Halbuki ABS geç devreye girdiğinde limit fren eşiği daha yüksek demektir , yani daha kısa mesafede duracağız demektir. Ayrıca ABS'nin ayağa verdiği titreşim panik anında sürücünün aklını o titreşime çekiyor. Evet , bütün elektronik sistemler gibi ABS'yi de sevmiyorum , zaten ilerde TVR alacam ben :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

İşte büyük hata : ) Sevgili öndercim araç lastikleri sadece ıslak zemindemi kayar.. abs'nin devreye girmesi demek fren mesafesinin uzaması anlamına gelmez.. Senin lastiklerin kitlenmiş ve çaresizce öndeki arabaya çarpmayı beklemenide engeller : ) ABS nin en büyük avantajı fren yaptığınız zaman sizin direksiyon kontrolunu kaybetmemenizi sağlamasıdır..

quote:

master wrote:

ABS birkaç kere hayatımı kurtardığı gibi çok daha fazla sayıda beni tehlikeye sokmuş bir sistem. Yani ABS olmasaydı muhtemelen daha az kaza pozisyonu yaşayacaktım. Kaygan zeminde katkısını kimse inkar edemez ancak kuru zeminde bazen ABS beni sıkıntıya soktu. Dolayısıyla benim için ne kadar geç devreye girerse o kadar iyi. Çünkü ABS erken devreye girdiğinde boş yere fren mesafesi uzayacak , bu da limit fren eşiğinin oldukça düşük olduğu manasına gelir. Halbuki ABS geç devreye girdiğinde limit fren eşiği daha yüksek demektir , yani daha kısa mesafede duracağız demektir. Ayrıca ABS'nin ayağa verdiği titreşim panik anında sürücünün aklını o titreşime çekiyor. Evet , bütün elektronik sistemler gibi ABS'yi de sevmiyorum , zaten ilerde TVR alacam ben :)