Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 GTA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AlfistiKerem

Recep abi,senin o koyduğun Autodelta 3.7 zaten olayı bitiriyor.

Tufan abi o zevki birkez de biz tatsak diyorum hani...Sarhoş etmez mi ya,kafayı bile sıyırır insan.

Nicola Larini

TR de tek 147 GTA 25.000 ? ya satılık durumda kanım çekilmiyor değil..istanbul a gidip göresim ve zehirlenip alasım geliyor

You are not allowed to view links. Register or Login

AlfistiKerem

quote:

TR de tek 147 GTA 25.000 ? ya satılık durumda kanım çekilmiyor değil..istanbul a gidip göresim ve zehirlenip alasım geliyor

Birmot Suadiye'de çok yattı o araba.Hakkında pek hayırlı şeyler duymadım,milletin yalancısıyım ama yok kazalı dediler,motorunda sorun varmış ama ne olduğunu tam bilmiyorum açıkçası.

n/a

quote:

...Ama 156'nın karşısına geçip bir şişe viski içebilirsin...

...Mantığa değil duygulara hitap eden bir otomobili tercih ederim her zaman...

ben bu sözün altına imzamı atarım..

n/a

Mantığa değil duygulara hitap eden bir otomobili tercih ederim her zaman.

işte bu söz,,,,anlatmak istediğimizin hepsi bu sözde yatıyot.ağzına sağlık..By aradada Koç gibi bir grup;almışsın Alfanın herşeyini satışı,servisi,vs.kardeşim şu auto-deltanın al bir iki adamını getir tut birer daire.sabahları gelsinler birmota.götür arabanı bak kataloğa al milletin parasını dimi ya

AlfistiKerem

quote:

quote:

...Ama 156'nın karşısına geçip bir şişe viski içebilirsin...

...Mantığa değil duygulara hitap eden bir otomobili tercih ederim her zaman...

ben bu sözün altına imzamı atarım..

Bu söze şapka da çıkarılır.İşte böyle bir duygudur Alfa Romeo...

selim

GTA,ile rx8,Honda 2000 ile subaru ve evo tamamen ayrı katogoride ve ayrı müşteri portföyüne hitap eden araçlar.

Subaru veya Evo ve Gta arasında tercih yapmak zorunda olsam kesinlike Gta'yı tercih ederdim malum güzelliği ve diğerlerinden daha kaliteli olması.Yok illaki perfomans diyorsanız bence alfayı aratmayacak tek marka Maserati.Fiyatı bakımından en mantıklı tercih Maserati 3200 GT olurdu.2000 modelleri 40.000-50.000.- Euro.

Ancak alfanın özellikle 90'lı yıllardan sonra kendisini alfa yapan özelliklere fazla önem vermeyerek piyasa şartlarına uyması bence kötü bir özellik.Özellikle Arese V6 larının üretimine son vererek o güzel alfa sesini kesmesi.En son arese V6 ları bu 156 gta lar ve ilk nesil Gt lerde yer almaktadır.Türkiye'de bulunabilecek diğer arese v6 larına örnek Gtv-166-164 2.0 v6,156 v6 2.5, 164,166 v6 3.0.Bu arada bu motorların dünyanın en başarılı seri üretim  V6 ları olduğunu duymuştum ama bu başarının sağlamlık veya performans ile mi ölçüldüğünü bilmiyorum.
155 Q4 den söz etmeden geçmek olmaz.Bence alfanın bu güne kadar yaptığı en performanslı araçalardan biri,4 silindirli olduğu halde performansına saygı duyulacak bir makine.

Edited by - selim on 02/01/2008  23:50:01
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

n/a

Register or Login" border=0>

n/a

156 GTA'ya dış modifiye yapan birtane zevkli adam yok mu şu dünyada..

n/a

2i resim marşları 3. rengi 4. jantları yani alfada hep bir güzellik buluruz

AlfistiKerem

n/a

Bu konu hakkında çok konuşuldu.gta lerımız yok subarudan,evo dan m-3 lerden hızlı değil onlar kadar da iyi makineleride yok kabul..admimiz yazmıştı gaiba önceden ..ışıklarda durursun bu saydığım arabalardan biri gelir içindeki sakson, kafa önde gözleriyle çaktırmadan sana bakar sinsi sinsi  :))bunları çoğumuz yaşıyoruz,onlarda alfa kompleksi var ve daima mevcut olacak..onlar kadar iyi omasakta onlara RUHUMUZ YETER,,,2  oldu inanın biri 3.20..biri 3.18 havaalanı yolunda spin atırdım o hazzı yaşatıyom bazen saksonlara..virajlı yolda aldımmı arkama kızışmış itler gibi basıyolar gaza e bizimde viajımız iyi hani dışarıyı açıyom geliyo kelle sonra dönüyo sakson..ya köyü örnek oluyoruz arkadaşlara ama ne yapalım...en iyiisi site ortak bi araba alalım.yapalım onu sayın Taşanyürek gibi bi abimiz var...delirtelim bu saksonları

AlfistiKerem

quote:

Bu konu hakkında çok konuşuldu.gta lerımız yok subarudan,evo dan m-3 lerden hızlı değil onlar kadar da iyi makineleride yok kabul..admimiz yazmıştı gaiba önceden ..ışıklarda durursun bu saydığım arabalardan biri gelir içindeki sakson, kafa önde gözleriyle çaktırmadan sana bakar sinsi sinsi  :))bunları çoğumuz yaşıyoruz,onlarda alfa kompleksi var ve daima mevcut olacak..onlar kadar iyi omasakta onlara RUHUMUZ YETER,,,2  oldu inanın biri 3.20..biri 3.18 havaalanı yolunda spin atırdım o hazzı yaşatıyom bazen saksonlara..virajlı yolda aldımmı arkama kızışmış itler gibi basıyolar gaza e bizimde viajımız iyi hani dışarıyı açıyom geliyo kelle sonra dönüyo sakson..ya köyü örnek oluyoruz arkadaşlara ama ne yapalım...en iyiisi site ortak bi araba alalım.yapalım onu sayın Taşanyürek gibi bi abimiz var...delirtelim bu saksonları

Benim hemen hemen her seferinde arabamla dışarı çıktığımda yaptığım işler.Recep abi öle tipler varki önce bir bakıyolar Alfayı küçümsermiş gibi o zaman bende kayış kopuyo,fıttırıyorum.Yolda dans edince aptallaşıyor daha da sapıtıyolar.Ama her galibiyetten sonra her zaman yaptığım direksiyondaki Logoyu öpmektir.Onunla o zaman işte daha çok gurur duyuyorum...O içimdeki çok farklı bir his.

n/a

aslında küçüsemiyolar Kerem ,tam tersi ALFA ismi daima saksonlarda sürat kavramını çağrıştırıyor.onlar bizim oğlanları daha hızlı sanıyo aslında..bilirsin saksonlar anlamaz bu işten genelde

n/a

Bu forumun üyesi olan, okuyan-yazan genç arkadaşlarımız var ve siz de onlara çok güzel örnek oluyosunuz tebrik ederim..

Edited

Edited by - shame on 06/01/2008  01:09:02

n/a

edit: kalp kiricak postlara gerek yok ...dolayisiyla sildim

Edited by - wolkanku on 06/01/2008  01:29:04

agucba

Bu başlık altında GTA hakkında yazı yazılacaksa devam edin ama yine incir çekirdeğini doldurmayacak konulara girilecekse şimdiden vazgeçin lütfen. Başlık yavaş yavaş sapmaya başladı.

///////////////

Sercan Keklik

quote:

bu tür dialoglar yüzünden uzun bi süredir siteye girmiodm :) girdim gördümki gene bişi degişmemiş.. Recep bey bu kısma alınmayın lütfen size has bişey degil.. sadece bi genelleme...

Ama sizin şu sözünüze cok takıldım..

quote:
ışıklarda durursun bu saydığım arabalardan biri gelir içindeki sakson, kafa önde gözleriyle çaktırmadan sana bakar sinsi sinsi  :))bunları çoğumuz yaşıyoruz,onlarda alfa kompleksi var ve daima mevcut olacak.

Şimdi ben burayı anlamadım :)
1) bahsettiginiz araçlar.. Eşit agırlık dagılımlı! 4 çeker ve turbo araçlar..
2) bahsettiginiz araçlar ıslak-kuru vs.. her türlü ortamda size yol tutus olarak daha iyi performans sergileyecek araçlar..
3) bahsettiginiz araçlar alfalarımızın, alfalarınızın 2-3 katı fiyatındalar..
4) bunları alan adamlar gidipte 150 hplik alfayı kıskanmıcak adamlar :)
5) görüntü kısmını demişsiniz buna tek lafım yok cünkü herkezin tarzı farklıdır.. ben deniz akkayayı begenirken siz gülşeni begenebilirsiniz
6) Türkiyedeki bir çok evo sahibini cok yakından tanıyorum ve aralarında hiç biride gidip kendinden güçsüz bi araca bakıp iş atıcak insanlar degiller :) zamanında vardı.. azem diye bi arkadaş, AZM plaka ama kendisi cok şükür corvette alıp bizi bu acıdan kurtardı..
7) araçları kıyaslarken lütfen mekanik olarak 5-10-15-20-25-30-40-50-60 kere düşünün.. Bu araçların hepsi ALFAdan üstün OTOMOBİLLER! Hiç bir alfayla bunların içinden dışından arkasından sagından solundan gazlayarak geçemezsiniz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

kusura kalmayın arkadaşlar,,,,konu kapandı
yanlışı üzer,me aldım .tamam

n/a

Bende çok düşündüm yazsam mı yazmasan mı diye..en sonunda yazdım fakat sonradan hoş olmadığı için, çok fazla tepki çektiğim için tekrar geri sildim...

Arkadaşlarımızında dediği gibi sitede bu şekilde istemeden de olsa bu tarz postlardan etkilenip kendine hakim olamayan insanlar olabiliyor her insanda doğal olarak olduğu gibi...

Ve bu konulardan ötürü talihsiz kazalardan ağzı yanmış olan arkadaşlarımız ve hatta sırf bu kapışmak sebebinden ötürü  geçen sene vefat etmiş arkadaşımız bile vardı..

Herkesin kendi sorunudur kapışır kapışmaz, hız yapar yapmaz ,ister atlar ister zıplar,makasa girer girmez buna kimse karışamaz ama şu açık ki bu tarz konuların burda bu şekilde konuşulması ve paylaşılmasının hoş olmadığını sanırım herkesin görebileceğini düşünüyorum...

Edited by - ralf on 06/01/2008  01:28:19

n/a

--------------------------------------------------------------------------------
ışıklarda durursun bu saydığım arabalardan biri gelir içindeki sakson, kafa önde gözleriyle çaktırmadan sana bakar sinsi sinsi :))bunları çoğumuz yaşıyoruz,onlarda alfa kompleksi var ve daima mevcut olacak.

aynı anda yazmışız konu hakkında yazmayacaktım lakin ben o arabalar derken ne tip insanları kastettiğimi herhalde anlatamadım,,tebiiki bir corvette veya o ayar bir araç sahibi kişiler durumlarını bilirler..benim söylemek istediğim kişilerden herhalde çok sayıca insan tanıdım ve gördüm 47 senedir

ayrıca özeleştirimi yazımı yaparkende yaptım.sitede bu kadar yazı arasında benim gibi ara sıra sizin hoşlanmadığınız şeyleri yazan olabilir,,bunlara kızıpta sizi sevenleri ki bende dahil sizden mahrum etmeyin.bunda çok samimiyim gerçekten zevkle takip ettiğim yazılarınızı görememk beni son derecede üzmüştü.selamlar tekrar :)))

master

Direksiyonu opmeden, arkanizdaki araca spin attirmadan once lutfen 834834 kez dusunun.

Zira ben bugune kadar kullandigim en hasta yol tutan aracla hicbir sebep yokken 70 km/s hizla viraj bile denemeyecek bir virajda spin attim, aracim pert oldu. Demek ki ne zaman ne olacagi belli olmuyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Konu iyice dağılmış ya!! kazalar, kapışmalar vs.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Bu konular açıldığında hep huzursuz oluyorum ama konu dönüp dolaşıp Alfa Romeo şovenizmine geliyor. Alfa romeo kalitelidir,hızlıdır,çok yakışıklıdır ama kapışma aracı değildir ki?  Eğer kapışılacaksa pug 106-206-306 gti,Honda vtec  vs var. Bunları alanlarında tarzı belli. Alfa Romeo kullanıcılarının bunlardan bilinç anlamında farklı olması gerekir bence. İşin  ayırdını belirtebilmek için genelleme yaptım(HEr honda yahut pug sürücüsü o tayfadan değil mutlaka) ama mesaj yerine ulaşmıştır ümid ediyorum.

n/a

quote:

Alfa romeo kalitelidir,hızlıdır,çok yakışıklıdır ama kapışma aracı değildir ki?  Eğer kapışılacaksa pug 106-206-306 gti,Honda vtec  vs var. Bunları alanlarında tarzı belli. Alfa Romeo kullanıcılarının bunlardan bilinç anlamında farklı olması gerekir bence.

Katılıyorum, çok yerinde bir tespit. Bir Alfa'nın kendini kanıtladığı yer pist olmalı. Keşke ülkemizde de Avrupa'daki kadar çok pist olsa ve bu pistlerde track day'ler düzenlense oradaki gibi.

Daha önce söylediğim gibi Alfa Romeo'yu olduğu gibi sevmek ve hiçbir otomobil ile kıyaslamamak gerekir bence. Boş ve sevdiğiniz bir yolda Alfa'yı Alfa gibi kullanmak iyidir ama trafik ortamında başka otomobillere Alfa'yı ispatlamaya çalışmak, Muhammed Ali'yi Irak Savaşı'na sokmak gibi birşey...