Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

kolay yollarla cıla atmak.. :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkyaa

öncelıkle merhaba.. :)
makinayla vs. de cila atabiliyorum ama cok uğrastırıyor. kısa yoldan ufak bi malıyetle pırıl pırıl cıkartıyorum aracımı sızlerle paylasıyım dedim..  ;D
sonax'ın süper parlatıcı cılasıyla. (You are not allowed to view links. Register or Login) üstübü (You are not allowed to view links. Register or Login) ve mıkrofiber bezle.. kısım kısım ciladan abartmıcak sekıl de üstübü ile yediriyoruz.. sonra mikrofiberle üstünden geçiyoruz.. ama yedırdınız cılayı ustunde bekletıp kurutmayın leke kalır.. :) dışarıda 150-200 tlye yapılan işlemle pek bi farkı olmuyor.. haftasonu vaktım olursa uygularken fotoğrafta eklerım.. :)
"Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive"

Murat Sağlam

Anıl

Koçtaş demişken,performance power diye kendi markası var,Çin'de yaptırıp kendi mağazalarında satıyorlar,5 sene önce basit tip cila makinasını almıştım hala daha canavar gibi çalışıyor,şimdi de gidip profesyonel tipini aldım tavsiye ederim 80TL gibi birşey,bosch vs 250-300TL civarı tavsiye ederim güzel bir makina...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

brkyaa

makıneyle daha kalıcı oluyo.. makıneye de nıyetım yok değil ama kablo cekmek falan sıkıntı oluyor ama yazın almaya nıyetım var.. tavsiyeniz için teşekkürler.. :) :) hatta makıneyle cılayı atarken " Turtle Wax " bir numaradır.. :)

bugra

Pek sevkinizi kirmak gibi olmasin ama bu yontemler epey geride kaldi. Kaldi ki Sonax, Turtle Wax degil profesyonellere artik amatorlere dahi pek hitap etmiyor. Eger ki bu konuda ciddi bir merakiniz var ise ,ve zaman harciyor iseniz zamaniniza degecek urunler ve ekipman kullanmanizi tavsiye ederim. Her ne kadar gunun trendi cquartz, aquartz, optimum opti-coat, gtechniq gibi nano urunler olsada, eger benim gibi haftada bir yikamadan sonra uygulama yaparim diyor iseniz,zaino,swissvax,zymol,autoglym, meguiars gibi markalarin urunlerine yonelmenizi tavsiye ederim.

Makina kullanimindada eger profesyonel degilseniz ve aracinizin rengi koyu ise orbital yerine dual action makinalari kullanmak daha makul olabilir, daha sonradan geri dondurulemez hasar olusturmamak maksadiyla.

brkyaa

sevkı kırmakla alakası yook.. :) hatta bunları ogrendıgım ıyı oldu.. teşekkür ediyorum. makıneyle de cıla atmıslıgım vardır ve suana kadar hiç sıkıntım olmadı..  :D zaino,swissvax,zymol,autoglym, meguiars bunlarıda merak ettim acıkcası.. :) ufak capta arastırma yapıcam..

bugra

Merak ettiginiz hususlar olursa bildiğim kadarıyla cevaplandırmaktan mutluluk You are not allowed to view links. Register or Login cok hepsinden kullanmışlığım vardır.

naxos

Meg ultimate wax

Bizim gibi Amator kullanicilar icin cok iyidir ister DA(orbital) ister el ile nasil kolayiniza geliyorsa oyle kullanin

Hem icinden ped ve mikrofiber beziyle birlikte geliyor.korumasi iyi parlakligida tatminkardir,ulkemizde de kolay bulunur.

Aracinizin boya durumu iyiyse bu tur urunlerden ne surerseniz surun parlar zaten.

Benim elimde bircok urun var cogunuda defalarca kullandim en iyisi diye birsey yok ,kiminin korumasi iyiyken kiminin parlakligi iyi,bazende parlaklik muhtesem gozukuyor heh iste budur diyorsun ama 1 gun sonra o parlaklik kayboluyor vs vs vs liste uzar gider.

Ortalama olarak meg ce cguys urunleri iyidir.onemli olan ne siklikla kullandiginizdir.size tavsiyem ayda 1 defa bu urunleri kullanmaniz yarim saatinizi almaz.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

brkyaa

bu bahsettıgınız urunu nerden bulabılırım acaba..  :-\

bugra

en iyisi diye bir durum tabiki yok, ancak cilalar için içeriğine göre biraz yorum yapmak mümkün. Cilanın ana maddesi carnauba içeriği oldukça önemli, bazı markalarda %40 oranında iken genel olarak %8-%10 civarında değişiyor piyasada yaygın bilinen markalarda. Chemical Guys'da Meguaris da ortalama markalardır. Chemical Guys fabrikası evime oldukça yakın olduğundan bir çok uygulama gününe katılmış birisi olarak, iç detay ürünleri haricinde tüm ürünleri fiyatlarına göre kabul edilebilir. Meguiars ise NXT cilası ve sampuani ile dış yüzey için hem kullanımı zahmet gerektirmeyen hemde fiyat açısından makul. (Türkiye fiyatlarını bilemiyorum ancak, ABD fiyatları için yorumum)

Bu arada hangi markanın cilası olursa olsun bence daha önemli olan daha sonrasında sürekli olarak kullandığınız şampuan, yıkama eldiveni,grit guard ve kurulama bezi.

brkyaa

arabamı dun yıkadım yazın iki kere verdıgım markalarla cıla atmıslıgım var.. arkadaşlarım atma cıla boyayı yakarsın falan dıyo ama cilayı atalı 3 4 ay oldu bişey olmaz dıyorum dedıgım gıbı dun yıkadım pırıl pırıl parlıyodu.. aracımı garajda muhafaza edıyorum ve su yagmur camur kar gelmeden bidaha cila atmak istiyorum.. mikrofıber falan sorun değil.. 4 5 tane var elım de yıkadıktan sonra mikrofıberle geçiyorum leke ız hıç bişey kalmıyor..  :D

wolkanku

insanların gerçekten birşeyleri öğrenmesi gerekiyor..
bizim komşularda bana boyayı yakacaksın kaldıracaksın diyor.
öncelikle cila farklı birşey, pasta farklı birşey.
aşırı kalın, aşındırıcı bir pasta kullanmadan ELLE boyayı yakmanız imkansız. Orbital makine ile de imkansıza yakın.
polisaj makinasi + orta aşındırıcı bir pasta ile 5000-6000 çevirip 10 saniye tutsanız yakarsınız. ama 1500-2000 devir ile aynı yerde 30-45 saniye dursanız ancak aşınmaya başlar.

zaten siz cila attığınızı söylüyorsunuz.cila atarak boyayı kaldırmak, yakmak yerine aslında boyanın üzerine bir katman atiyorsunuz. ama insanımız bunu boya üzerinde sürtünme sandığından kalkacağını sanıyor.

ben yoruldum artık münakaşa etmiyorum komşularla, he he öyle diyip geçiyorum.
her geçen gün boyanın giderek parlamasına,diri hale gelmesine anlam veremez oldular :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

brkyaa

Bende aynı seylerı soyluyorum. Soyle soyleyım bundan 4 sene once sonax ın bı bayısınde sınıfta kaldıgım ıcın ıse basladım yaz tatılı boyunca bayının sahıbı babamın arkadasıydı orda gıt gel gıt gel 3 5 bıseyler kaptım. Okulu bırakmadım bu arada devam. Bu yazda kendı rızamla evde oturmıyım hem arabalara ılgım oldugundan mahalledekı bı abının yıkamasın da yaklasık 2 ay calıstım. Ordakı ufak bı hıkayemı de anlatmak ıstıyorum cok uzattım ama.. :D arabanın bıtanesıne makıneyle pasta cıla atıcaz malzemeler tamam yaklasık 1 saat kaputla ugrastılar yapıyolar parlamıyo dıyorum abı bak oyle olmaz yapamazsın en sonunda sınırlendı al yap bakıyım kaputu dedı. Aldım makıneyı basladım yapmaya oldumu dedım dedı nası yaptın.. Dedım yaptım ıste bana dedı yıkamaya gelen arabaları bız yıkar cıkarırız sen arabayı hallet bende severek dedım.. Ama evın onunde makıneyle yapamıyorum kablo cekmek falan fılan sıkıntı oluyor. ;D

bugra

Ben Meguiars 105 veya 85 gibi bir pasta kullanmadığım sürece makineye ihtiyaç duymuyorum pek. Eğer uygulanan yüzey cila için hazırsa (kil+pasta) elle uygulamayı tercih ediyorum. Yüzeyde harelere cilada sebep olabiliyor,devire dikkat etmez ve belli alan üzerinde nispeten uzun süre tutarsanız (özelliklede koyu renk araçlarda).Tabiki makine zamandan ve yorgunluktan tasarruf sağlıyor ama  keyif içinse uygulama makinesiz daha uygun bana.

brkyaa

Bende makınesız tercıh edıyorum.. Daha zevklı oluyor. Aracımla vakıt gecırmek herseyden ıyı gelıyor. ;D Asıl anlatmak ıstedıgım bana kalırsa dısarda yapılanlara guvenmeyın ben atarım cılayı ben ederım derler ama oyle olmaz.. Cok gordum adam getırıyo soruyorum abı nerde cıla attırdın Auto Kıng de dıyo arabanın ustu makıne ızı zık zaklar var. Imkanınız varsa kendınız atın.. :)

brkyaa

You are not allowed to view links. Register or Login
aşırı kalın, aşındırıcı bir pasta kullanmadan ELLE boyayı yakmanız imkansız. Orbital makine ile de imkansıza yakın.
polisaj makinasi + orta aşındırıcı bir pasta ile 5000-6000 çevirip 10 saniye tutsanız yakarsınız. ama 1500-2000 devir ile aynı yerde 30-45 saniye dursanız ancak aşınmaya başlar.

zaten siz cila attığınızı söylüyorsunuz.cila atarak boyayı kaldırmak, yakmak yerine aslında boyanın üzerine bir katman atiyorsunuz. ama insanımız bunu boya üzerinde sürtünme sandığından kalkacağını sanıyor.

her geçen gün boyanın giderek parlamasına,diri hale gelmesine anlam veremez oldular :)

dün gene o arkadasımın gozunun onunde cıla attım boyayı yakarsın ederdın dedı ama sonuc olarak aa kolaymıs süper oldu falan dedi.. sadece güldüm ve geçtim. :D hatta araba biraz tozluydu (cila atarken araca zarar cermıcek sekılde) üstübünün üstü tozdan dolayı sıyahlanınca boyayı alıyosun sankı dedi vazgeçmedi.. dedim araba tozluydu.. :D ve kabul etti o sekıl de boyanın yanmamıyacagını.. :D

Alper

dün gene o arkadasımın gozunun onunde cıla attım boyayı yakarsın ederdın dedı ama sonuc olarak aa kolaymıs süper oldu falan dedi.. sadece güldüm ve geçtim. :D hatta araba biraz tozluydu (cila atarken araca zarar cermıcek sekılde) üstübünün üstü tozdan dolayı sıyahlanınca boyayı alıyosun sankı dedi vazgeçmedi.. dedim araba tozluydu.. :D ve kabul etti o sekıl de boyanın yanmamıyacagını.. :D

Tozlu arabaya hiçbir şekilde cila uygulaması yapılmaz.
Yaparsan daha çok çizersin.
İlk olarak güzelce yıkayıp tüm kirden tozdan arındıracaksın ve kil uygulayacaksın.
Sonrasında çizik durumuna göre pasta atacaksın ki bunu da duruma göre uygun bir pasta uygulamasına gideceksin.
Bunu da güzel yapman gerek ve çizik kalırsa aracın parlaklığından çok bu çizikler göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturur.
çizik araca da cila atmak parlaklığın biraz daha düşük kalmasına sebep olur.
Çünkü hareli araç parlamaz istenildiği kadar.

brkyaa

demek istediğinizi anladım tozlu derken gene de üstünden bir geçtim aracın ama detaylı yıkamadım tozdan kastım o..  ;D yanı arac cizilicek bir konum da degildi..  :)

Alper

demek istediğinizi anladım tozlu derken gene de üstünden bir geçtim aracın ama detaylı yıkamadım tozdan kastım o..  ;D yanı arac cizilicek bir konum da degildi..  :)
İşte detaylı temizlemeden girişirsen aracı parlatmaktan çok çizersin emin ol :)
Ne kadar görünmese de kil yapmadan girişme derim ben.

brkyaa

İşte detaylı temizlemeden girişirsen aracı parlatmaktan çok çizersin emin ol :)
Ne kadar görünmese de kil yapmadan girişme derim ben.

uyarınız için teşekkür ediyorum.. aslında biyerde haklısınız. en kısa süre de kılden edinicem.. :D