Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

spor yay uygulamasi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

liqua ja

herkese adanadan selamlar.1,5 ay once alfami oglumu(147) aldim.aractan cok memnunum. dusundugumun ve duyduklarimin aksine son derece ince ayrintilara sahip oldukca donanimli ve saglam bir araca sahip oldugumuanladim.araci alirken aractaki yayi kesmisler.bu beni cok rahatsiz etti. bilerekte dillendirmedim yoksa babamdan onay cikmayacakti. smdi aracima spor yay taktircam.(50mm)fakat siparisim gelmesine ragmen bgn bi arkadasim aracin cok yere yakin olacagini soyledi.bende marspiyel taktirmayi dusunuyorum daha estetik bir goruntu kazanmak  icin (son derece sade olacak yurtdisi uygulamalarinin alintilari esliginde:) fakat aracin kasislerde  ve trdeki asfalttan dolayi marspiyellerin cabuk parcalanacagini yere surtme yapacagini soyledi.hatta oto yikamalardaki o hafif rampadan bile cikamayacagimi soyledi.smdi sizlerin goruslerinizi bekliyorum.
tesekkur ederim.

Anıl

5cm çok fazla,hem yürüyen aksama,hem aktarma sistemine,birde sürtme problemini ekleyelim,benim 156'da 3cm diye aldığım eibach yaylar aracı 5cm düşürdü,zaten 3cm'lik üretimi yokmuş 156 için...herneyse hergün arabanın altını 10 defa sürtüyordum,çok çok dikkat etsem bile,ön koruma diye birşey kalmamıştı artık...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

liqua ja

yaa banada oyle soylediler.bende bgn sans eseri ist.da eibach bolge  saticisina You are not allowed to view links. Register or Login. ve diger illere dagitimini yapan firmaya.onunla konustum araca birzarari olmayacagi ve zaten bu yaylarin aracin onunu 4.5 arkasinida 4 cm dusurdugunu soyledi.altida cok assada olmadigi icin marspiyel takabilirsin dedi.buarada alfamda 17 jant var.  getirtecegim adam sanirim yanlis yay getircek cnku sadece 5 cm var dedi.benim aradiim adam ise 2 farkli yay var dedi. digeride 3 e  3 dusuruyormus? ne yapmaliyim bilemedim kafam cok karisti..

ATA

Ben Anıl Abi'nin bahsettiği yayları bende kullandım, araç 3cm'den fazla yere inmişti. Daha fazla insin diye koni -40mm aldım, şimdi eskisinden daha yüksek =) Değişik bir durum =))

-50mm yay takmak istediğinizi belitrmişsiniz, bu özellikte bir yayı spor amortisör ile birlikte takmanızı tavsiye ederim, aksi taktirde amortisörleriniz, bozulacaklar. Orjinal amortisörleriniz ile kullanabileceğiniz en güvenli yay eibach pro-kit.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

emrahbaser

bende eibach var aldığım adam taktırmıştı 2,5 cm dedi..5 cm biraz fazla gibi geldi özellikle türkiye'deki bu yollarda..

liqua ja

banada acikcasi mantikli gelmiyor.aklimi karistiran eibach in ist.daki yetkilisi onlarin dispritorlugunu yapan adamin demis oldugu 'sorun cikarmaz rahat olabilirsin' seklindeki ifadesi oldu:) hani katolaktan soledi zaten eibach 2 urun varmis 147 icin.3 e 3 dusuren ve on 4.5 arka 4 cm dusuren diye.aracimda 17 jant  var bide.sanirim yeniden siparis vermem  gerekecek.cunku marspiyel flnda takilinca 5 cmle imkansizlasir.arabada konfor 0a iner sanirim:( ayrica eibach pro-kit kullanirsam  sayet gorunum olarak belirgin olacakmi? cunku diger forumlarda okudugum pek bi belli etmiyormus dusme durumunu?

Dentist

Eibach'ın prokiti yeterlidir.Yaklaşık 3 cm alçaltır aracı.34 GS 0347 de detaylı fotoğraflara bakıp,fikir edinebilirsin.Daha fazlası zaten genelde bozuk olan yollarımızda ciddi sorunlar yaratır diye düşünüyorum.Ama tabii tercih senin.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

liqua ja

ilginizden dolayı tesekkür ederim.. en kısa sürede oglumla cekilmis resimlerimi siteye yükleyip bir tanısma topici acacagım..:)

Anıl

Daha önce 3cm eibach'da kullandım,başka bir araçta,şunu söyleyeyim,dalgalı ve bozuk yolda 3cm dahi olsa konfor beklemeyin,aracınız pinpon topu gibi zıplayacak,düzgün bir asfalt yolda tabi ağırlık merkezi yere yaklaşacağından yol tutuş iyileşecek...şimdi başka bir Alfa kullanıyorum,orjialde sert olan bu araçta 215/45 R17 lastikler var,üstüne para da verseler yay taktırmayı düşünmüyorum,az olan konforumu bozmak istemiyorum,yay ile oluşacak görüntü benim için ikinci planda...tabi zevkler ve renkler durumu!

1998 GTV V6 TB

liqua ja

3gün önce aracıma eibach sportline taktırdım.Önceki haline göre cok cok memnunum.daha önce baka forum konumdada söylemistim.Aracın önden amortisörleri kaynakla assagı düsürmüs.önceki sahibi.arka yayları ısıtıp birbirne yaklastırmak suretiyle düsürmüstü.arabada konfor 0 0 0 0 0 dı.Miller ve amortisörler düzelti tornacıda.sonrada yaylar takıldı suan inanılmaz memnunum

AytacFx

Nekadar Fiyat cikti peki malzemeye ? Internet sitesinden bakiyorum fiyat yazmamislar

liqua ja

ben eibach sportline aldım.ist.dan getirttim  DP grouptan 320 lira yayın parası. 100 lira takma parası 100 lirada tornacıda amortisörleri ve milleri düzeltme parası..

tolga_ozhan

eibach sportline bildiğim kadarıyla 50mm lover olarak geçer ve aracı 5cm aşağı çeker. 156 ve 147 için orjinal amortisörlerle beraber kullanılması kesinlikle tavsiye edilmez. Eğer koni gibi bir spor amortisör almak gibi bir planınız yoksa bence almalısınız. Bu birliktelik ile sağlayabileceğiniz daha iyi yol tutuşu fakat daha kötü konfordur. Aracınızı sürtteceğiniz yerlerden bahsetmiyorum çünkü bu tamamen sizinle alakalı bir konu. Sonuçta bende 5cm yay ve koni'li bir araba kullandım ama hiçbir yere sürtmedim. Tamamen kullanacağınız yollarla alakalı. Eğer yıkamacının rampası dikse bende başka bir yıkamacıya giderim.
Eibach Pro-kit ise 30mm lover diye geçer ve 156/147'de orjinal amortisörlerinizle beraber kullanabilirsiniz. Sağlayacağınız az miktarda daha iyi bir yol tutuşu ve neredeyse hissetmeyeceğiniz bir konfor kaybıdır.
Sonuç olarak keşke forumda ki diğer arkadaşların tavsiyelerini dinleyip tercihinizi Pro-kit'den yana kullansaymışsınız. Şimdi bence yapmanız gereken ya amortisörlerinizi koni yada başka bir amortiör ile değiştirmek yada şansınız varsa sportline'ı verip Pro-kit almak.

Register or Login" border=0>

Register or Login" border=0>

ATA

Tolga'ya bu konuda katılıyorum. Bu yaylar ile ileride spor amortisör ihtiyacınız doğabilir. Bunu daha öncede yazmıştım. Ama önemli olan içinize sinmesi, içinize sindiyse problem yok. =) 147 için sportline aldıysanız daha iyi olmuştur, güle güle kullanın.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

liqua ja

tolgayada sanada tessekkurederim ata.onceki hali cok kotu oldugu icin birazda mecbur kaldim.Birde siparisim gelmisti amortisorleri degismem gerektigini ogrenince .Degistirme imkanimda yoktum.Simdilik cok memnunum hani konfor verdi Alfa'ma onceki halini siz dusunun yani:)

benim baska bir sorunum var acikcasi bilemedim ne oldugunu.hergun bir sorun cikiyor ufak ufak.3 gunden beri bu sag farin arkasinda su akitabilecek hangi parca var?sag lastigin onunde boyle pit pit dewamli su damliyor.Acikcasi nereden damliyor bilemedim.Birde parcalarada cok hakim olmadigimdan burdan belki bana yardimci  olabilirsiniz.Acaba devir daimdenmi antifrizdenmi yada sizce neden olabilir..?

ATA

Görmeden bir şey yazmak doğru olmaz ama genleşme kabının (motor suyu konulan kap) olduğu yerdeki hortum bağlantılarına falan bir göz at istersen, yada servisin baktır.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

sağ taraftaki radyotor lastiklerinden kaçırıyorda olabilir .kaputu açıp araç sogukken bir inceleyin,radyatör tarfında ise belli olur.
Turbo Twin Spark

Alfadanadam

Cam suyu bidonu da kaçırıyor olabilir. Özellikle cam suyu pompası  ya da bağlı hortum yerinden oynamışsa su kaçırır.

Anıl

Bülent Bey'in dediği gibi cam suyu büyük ihtimal,soğutma suyu olsa şimdiye kadar motor hararetden biterdi zaten.

1998 GTV V6 TB

liqua ja

ozaman benim bi cam suyu bidonunun yerini ogrenmem lazim:) belkide radyotorun ordanda olabilir bole kucuk kucuk damliyor.ama solede bisi var bu su koydugumum haznede cok cok az su kalmis.sanirim ben bir  servise gitmeliyim sorunun nerde oldugunu anlasam bile yapabilecek teknik bilgiye  sahip degilim..