Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 156 anahtar kumandası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aykut

alfamın uzaktan kumandası eskidi
You are not allowed to view links. Register or Login

kumandanın yenisi yada
farklı çözümleri ile ilgili bilgisi olan var mı
çok kullanışsız bu anahtar kumandası

Edited by - Aykut on 06/09/2010  20:37:44

ATA

link benim bilgisayarımda açılmıyor fakat uzun zamandır bende ebayden yeni anahtar baıyorum.

Sizin araç 2002 model olduğuna göre siyah tip anahtardan sanırım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Aykut

kırmızı
üstünde siyah yumuşak basmak için yer var You are not allowed to view links. Register or Login

ATA

ebay'de geçen ay bir tane kırmızı anahtar vardı, chipsiz, yazılımsız ve kartsız. İşlenmemiş sıfır anahtardı. Kargo dahil 100 lriaya geliyordu ve adamın elinde 6 tane vardı. Şimdi ilanı aç diyorum açmıyor. =) 4 tane satmış zaten.

Bir ilan daha vardı, aradım bulamadım. Onun fiyatı yazılım ve chip ile geldiği için çok yüksekti.

Ayrıca şöyle bir şey var ama buda biraz riskli.

Anahtarcıya gidip sordum. Eski ve yeni tip kumandalar aynı frekansta çalışıyormuş. Sıfır ve hiç yazılmamış anahtar getirirsen içine yazabilirim dedi ama garanti vermedi.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Aykut

ŞANSIMI deniycem
resimdeki anahtar kumandasının sadece anahtarı eksik aldım
bursada elektronik anahtarcı var götüreyim bir denesin sonuçlarını parça geldikten sonra 10 güne kadar veririm

alfistahakan

Benim aracında halen yedek anahtarını kullanıyorum.Asıl anahtarı benden önceki sahibi kaybetmiş.E bay de bir anahtar buldum 15-20 TL civarında.Ben bunu alsam yedek anahtarın çipini kopyalatsam yine yedek anahtarıma göre anahtarcıda yaptırsam kullanabilirmiyim yada ne yapmalıyım?
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Hakancım eğer yeni anahtarın illa kırmızı olacak diye ısrarın yoksa, artık anahtarcılar her araç için uygun çipli anahtar yapabiliyorlar. Hatta istanbulda direk senin kırmızı anahtarın aynısını da yapabiliyorlar. Maliyeti 50-60 lira civarında oluyor. Senin oradaki anahtarcıya bir sor istersen. Seninkinde buton olmadığı için gayet kolay yani.

alfistahakan

Bülent gittim sordum burdakilere chip'i kopyalayamadılar.Kırmızı olsun siyah olsun sorun değil.Orjinal bişey istiyorum aslında.Yaptıralım istanbulda benim bildiğim bi yer yok..
Hakan
Forever Alfa

Aykut

ben biliyorum orjinalinin nasıl yaptırılacağını
birmot a verecen 450 li yaptırıyorlar :)
benim asıl sıkıntım anahtar kumandasını alt tarafı çatlaktı bundan dolayı ayrılmaması için bastırırken usturuklu bastırmak gerekiyordu
işin açıkçası bana kırmızı kutu lazımdı başka bişey değil
4 paund üstte basılan siyah parça yerine 12 paund komple kutuya vermek mantıksız kaçmadı işin açıkçası
birde şansımı denerim çip i yazabilecekler mi diye

Alfadanadam

quote:

Bülent gittim sordum burdakilere chip'i kopyalayamadılar.Kırmızı olsun siyah olsun sorun değil.Orjinal bişey istiyorum aslında.Yaptıralım istanbulda benim bildiğim bi yer yok..

Hakan'cım aşağıya linkini eklediğim yerde birkaç defa yaptırdım ben. Hatta senin kırmızı anahtarın aynısından bile oluyor. Üzerine de güzelce alfa romeo stickerı yapıştırıyorlar.
Adamlarla görüş, kargo ile kabul ediyorlarsa yaptırırsın. 2-3 gün arabasız kalırsın ama başka anahtar yoksa :)

ismail

Arkadaşlar, bende tam anahtarla ilgili bişiler yazacaktım, bu başlığı gördüm. O yüzden forumda aramadan yazıyorum.

Benimde anahtardaki kumandalar arızalandı. Ben açmaya çalıştım beceremedim. Bu işlerden anlayan bir arkadaşa verdim. O da açalamadı.

Benim aracım 147. Anahtarın içini açmanın bir yolu varmı acaba.

E-bayde birisi orijinal parçalarla garantili tamir diye yazmıştı. demekki açılıyor.

Kaskomda kayıp için yenileme varmı bilmiyorum. Onada bir bakacağım enson ama o iş biraz karışık.

Edited by - ismail on 09/11/2010  13:26:54

tunerviper

kumanda pilini cıkardıktan sonra armayıda sökün altında ufak bir vida var onuda açtıktan sonra ayırabilirsiniz.eğer sustalı tip 2 tuş kumandadan bahsediyorsak.
Turbo Twin Spark

ismail

Sustalı, 3 düğmeli.

Armayı sökmek için baktım ama, yapıştırılmış galiba. Bozarmıyım diye çok zorlamadım.

Tuncay Nergis

Benim anahtar düğmesiz düz olanlardan, o üstündeki alfa logosunun temizini nerden bulurum? Epey yıpranmış durumda anahtarım. Bulursam 2 tane o logodan almak istiyorum

ATA

Arma çıkmadan kumandanın içi açılmaz =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ismail

Evet arma çıkmadan olmuyormuş :(
Şöyle birşey gördüm, belki içindeki bilgiler gerekli olabilir.

Benim anahtar burdakinden; link teki adam hertürlü tamiri yaptığını yazmış, bilgi olarak belki buda işe yarar.

bir soru da sorayım, bir arkadaş daha sormuş, bu ambemi bulabilirmiyiz. nette baktım ama bulamadım.

Edited by - ismail on 09/11/2010  19:24:31

Alfadanadam

İstanbul'da bazı yedek parçacılarda ve bazı anahtarcılarda arma mevcut. Ancak ben sticker şeklinde olanlardan gördüm. Mk2 156'lardaki biraz daha farklı ve satanı görmedim.

Yukarıda linkini verdiğim anahtarcıda küçük alfa romeo arma sticker'ı vardı ama. Telefon edip sorsanız belki gönderebilir ya da oraya yakın oturan bir üyemiz toptan alıp isteyenlere gönderim yapabilir.

Alfadanadam

Ayrıca bahsettiğim anahtarcıda aşağıda linkini verdiğim anahtardan yaptırdım. Benimkinde immo olmadığı için 60'a maloldu. Anahtarımın yanında alarmın kumandası ayrıca vardı ve sıkıntı oluyordu ikisi birden. İkisini birden bu anahtara akuple ettiler. Eğer elinizdeki anahtarınız çipli ise gene yapıyorlar ama o zaman fiyat biraz daha çıkıyor. Anahtarı yaptıktan sonra arka tarafındaki arma kısmına da güzelce alfa romeo sticker'ı yapıştırdılar, güzel oldu.

alfistahakan

Anahtarcıyla konuştum.Alfa stickerli anahtar 100 TL.Diğer anahtarlar 60TL.
Hakan
Forever Alfa

Tuncay Nergis

Benim anahtarım sağlam, sadece plastik kısmı ve arması sarardığı için kırmızı kısmını boyayıp yeni arma takmak istiyorum. Yoksa işlevsel olarak bi problemim yok. Ondan sadece arma sormuştum.

tunerviper

bi ara ebay de anahtar için olan ufak logolardan görmüştüm. toplu alım yapılabilir.
Turbo Twin Spark

Aykut

quote:

capitol le ben de görüştüm vw grubu gibi sustalıyı 60 tl ye yapıyor ancak
orjinal alarmlarla olmuyormuş mutlaka kodlanabilen olmak zorunda imiş
bundan dolayı alarm sökülüp kodlanabilen alarm takılmalıymış. Maliyeti 100 150 civarı.Anahtarda 60  toplam 200 ü buluyor

ATA

Logo ihityacı olanlar bir baksın.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tuncay Nergis

Pul kadar işlevsiz, çok da kaliteli olmayan bi parçaya 25 lira çok fazla bence. Logosu düşse kaybolsa bile almazdım bu durumda

İdare ederiz artık böyle