Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bu 147 ler hakkındaki yorumlarınız nedir alfistiler?? :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

Yanlışım varsa düzeltin lütfen başlıklardan birinde 65 binde trigeri değişmediği için trigeri koparan bir 147 den bahsedilmişti. Bu yüzden çok fazla km' ye takılmamak lazım . Örnek vermek gerekirse ( alfa değil gerçi  :) ) şirketimizde kullanılan 300 bin deki 2000 model reno 19' a (LPG siz) bakımlarını yapan usta aracılığıyla 1 haftada müşteri bulunup , satıldı.
Hal böyleyken bakım geçmişi belli 150 bindeki araç ne yapıldığı bilinmeyen 80 bindeki araçtan daha az masraf açar. Zaten amaç da bu değil mi arabaya masrafsız ve problemsiz binmek.
1997 Gtv V6 TB

Calibra

km konusuna kesinlikle katılıyorum. Mesela eşimin aracı Corolla HB. 2004 Kasım'da 0 km almıştı; şu an 141.000'de o kadar temiz ki inanın içine bakan birisi bu araç 5.000'de veya 10.000'de der.

Tüm bakımları aksatılmadan yapıldıktan, özenerek ve temiz kullanıldıktan sonra daha ne olsun.

Rıdvan bütçesini denkleştirirse bence dragut'un TI'ı düşünsün mutlaka hem bakımlı, hem de çok özel bir araç.
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

rcpydmr

hiç aramadım ama calibranın aracı bende dusundum ama butcemı dusurmek zorunda kaldım o butceyı ayırıyorsan kacırma o arabayı cok kısı bana o aracı tavsıye ettı bilmeseler kımse sesını cıkarmaz
74 BU 007

r_aktan

You are not allowed to view links. Register or Login
sevgili rıdvan,

birkaç eleştirim olacak.. alınmadan oku lütfen..

1) sitede üyelerin profillerinde genelde yaşları yazar.. kardeş muhabbetinden ben de nefret ederim.. "tamam kardeş" dediğin alper senden 4 yaş büyük.. özen gösterirsen sevinirim..

2) kazalı araba almak istiyorsan, maks 19-20 civarında olmasına özen göster çünkü sen de satarken ya o civara satacaksın ya da birini sazanlayacaksın (evet, 25e 20bin hasarlı araç alırsan sen de sazanlanmış olacaksın)

3) calibra'nın aracı için konuşursak; renk tercihi elbette kişiseldir ama 147de kırmızı siyahtan çok daha güzel duruyor.. jantları da süper.. bakımları da tam, km'si de düşük..tüpü takım devam edeceksin.. risk almak bazen mantıklı ama şu durumda gerçekten saçma oluyor

4) kişisel tavsiyem, araç alırken 25bin bütçen varsa, maks 24 hatta mümkünse 23e araç alman, kalan 2bin lirayı da sürprizlere ayırman.. tertemiz, boyasız diye söylenen araçların pert çıktığını gördü bu gözler  ;)

o yüzden, büyüklerinin veya bu konuda çok tecrübeli kişilerin tavsiyelerini dinlersen, bırak zarar etmeyi, karlı bile çıkabilirsin.. burnunun dikine gidersen ne olur, hep birlikte görürüz..

:alfisti:

ben alıngan biri değilimdir mesajlardan da anlaşılıyordur eminim :)
1) kardeşim kelimesine niye bu kadar takıldık anlamadım ben.herkes biliyorki forumlarda büyük harfle yazmak bağırmak-kızmak-sert konuşmak anlamına gelir ben yanlış anlaşılmasın diye küçük harfle yazdım.ayrıca hitap edecek kelime gelmedi aklıma o yuzden kardeşim dedim mesele yaşla alakalı değil :) neyse bu kardeşim meselesini kapatalım bence yanlış anlaşıldığımın farkına varıldığına inanıyorum çünkü.

2-3-4) zaten alper abiyi aradım konuştum en kısa zamanda konuşup anlaşmayı da umut ediyoruz bakalım artık :)

ismet

alperle konuşmana sevindim.. inşallah anlaşırsınız..

kardeş konusuna açıklık getireyim.. eğer ki "teşekkürler kardeşim" gibi samimi şeyler yazmış olsaydın sorun olmayacaktı.. ama senden büyük birine "yok kardeş" "evet kardeş" "teşekkürler kardeş" yazman hem saçma hem de uygunsuz.. anladığım kadarıyla kötü niyetli değilsin, bizler de zaten buradaki yeni arkadaşları yermiyoruz..

sözün özü, forum gibi duyguların aktarılmadığı ortamlarda biraz daha hassas davranmakta fayda var..  ;)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

r_aktan

alperle konuşmana sevindim.. inşallah anlaşırsınız..

kardeş konusuna açıklık getireyim.. eğer ki "teşekkürler kardeşim" gibi samimi şeyler yazmış olsaydın sorun olmayacaktı.. ama senden büyük birine "yok kardeş" "evet kardeş" "teşekkürler kardeş" yazman hem saçma hem de uygunsuz.. anladığım kadarıyla kötü niyetli değilsin, bizler de zaten buradaki yeni arkadaşları yermiyoruz..

sözün özü, forum gibi duyguların aktarılmadığı ortamlarda biraz daha hassas davranmakta fayda var..  ;)

mesaj alınmıştır  ;) :yukari-ok:

ismet

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

egeozal1

Merhaba formunuza yeni katıldım. Alper abi senin 147 hakkinda biraz bilgi verir misin? Sunroof var mı? Kac model? Distinctive mi progression mu?

Kibitzer

Merhaba formunuza yeni katıldım. Alper abi senin 147 hakkinda biraz bilgi verir misin? Sunroof var mı? Kac model? Distinctive mi progression mu?

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

egeozal1

Zafer abi sağolasın.Yeni katıldığım için çok bilmiyorum kusruma bakmayın.  :)

Kibitzer

Zafer abi sağolasın.Yeni katıldığım için çok bilmiyorum kusruma bakmayın.  :)

Rica ederim  :serefe: :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT