Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Öküz gibi vuracağına insan gibi taksalar şu kapakları. Olacak aletin edavatın uğraşmayacaksın ustalarla.

rain man

O lastikçilerin Allah belasını vermesin. Genelleme yapmak bir yana tanesini 10 liradan satmaya çalıştığı yanlış bijonlarla sıktığı canımı şu zamana kadar hiçbir şey sıkmamıştı.

Aynı şeyi ben de istedim keşke alet edevatım olsa da hata yapacaksam da ben yapsam diye. En azından niyetim kötü olmazdı altında artniyet aramazdım.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Mustafa.Karabacak

147 min sag cam açma kapama düğmesi kırıldı. Nerden bulabiliriz bu parçayı?

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
Dugme tırnagından cıkmıs olabılır. 147ler biraz hassas bu konuda. Kırıldığına emın mısınız?
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

palet57

2005 model 147'min ön viraj z rotları değişecek.Fiat'ın hangi modeliyle uyuşur acaba bu parça?

ali kaynak

Kapı kolları çamur gibi olmuştu mat siyah renk e boyadım o tertemiz oldu da esas sıkıntı el freni olan ve orta konsül altındaki parçada güzelce temizledim fakat uzerındeki katran kir vs  çıkınca  yer yer renk farkları belirdi bu parçaları da mat renk e boyasam sizce nasıl olur ?

[/url][/img]

[/url][/img]

[/url]  [/img]

[/url]  [/img]

Lancia delta III

atatuncel

Öküz gibi vuracağına insan gibi taksalar şu kapakları. Olacak aletin edavatın uğraşmayacaksın ustalarla.

Yapacak bişi yok diyip taktim, çıragıydı zaten parasını istesem nolur eve günlüğünü almadan döner. Ebayden aldıgım kişiye yazdım adet olarak gönderebilirse alıcam birtane ama kargosu falan pahalı olur gibime geliyor. Saglık olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk
06 AT 0706 Giulietta

sp4rc0

2005 model 147'min ön viraj z rotları değişecek.Fiat'ın hangi modeliyle uyuşur acaba bu parça?
Neden fiat parçası bakıyorsunuz ki 30-40 lira z rotlari
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ali kaynak

Lancia delta III

ali kaynak

Yapacak bişi yok diyip taktim, çıragıydı zaten parasını istesem nolur eve günlüğünü almadan döner. Ebayden aldıgım kişiye yazdım adet olarak gönderebilirse alıcam birtane ama kargosu falan pahalı olur gibime geliyor. Saglık olsun.

Geçmiş olsun üzücü bi durum ben de Geçenlerde lastiklere balans yaptırmak için lastikciye gittim balans yapıldı o öküz  lastikci bijonları takarken yerine oturtturmadan makine ile sıkmış 3,5km gittikten sonra ön lastikten gelen sesle indim bi baktım 3tane bijon yerinde yok bi taneside düşmek üzere yalama olmuş bi sekilde güç bela eve gittim sanayi torna vs bana 200tl ye patladı Allah'tan erken fark ettim de bi kaza olmadı şimdi gitsem söylesem bi dünya bahane vs vs zaten anlamayacaklar banada ders oldu bi daha kesinlikle bijonları makine ile sıktırmam.

Lancia delta III

atatuncel

Geçmiş olsun üzücü bi durum ben de Geçenlerde lastiklere balans yaptırmak için lastikciye gittim balans yapıldı o öküz  lastikci bijonları takarken yerine oturtturmadan makine ile sıkmış 3,5km gittikten sonra ön lastikten gelen sesle indim bi baktım 3tane bijon yerinde yok bi taneside düşmek üzere yalama olmuş bi sekilde bela eve gittim sanayi torna vs bana 200tl ye patladı Allah'tan erken fark ettim de bi kaza olmadı şimdi gitsem söylesem bi dünya bahane vs vs zaten anlamayacaklar banada ders oldu bi daha kesinlikle bijonları makine ile sıktırmam.

Geçmiş olsun, sizinki daha fenaymış.

06 AT 0706 Giulietta

rain man

Geçenlerde lastiklere balans yaptırmak için lastikciye gittim balans yapıldı o öküz  lastikci bijonları takarken yerine oturtturmadan makine ile sıkmış 3,5km gittikten sonra ön lastikten gelen sesle indim bi baktım 3tane bijon yerinde yok bi taneside düşmek üzere yalama olmuş bi sekilde bela eve gittim sanayi torna vs bana 200tl ye patladı Allah'tan erken fark ettim de bi kaza olmadı şimdi gitsem söylesem bi dünya bahane vs vs zaten anlamayacaklar banada ders oldu bi daha kesinlikle bijonları makine ile sıktırmam.

Benzer şekilde daha kötüsü bana yapıldı. Jantları boyattım bijonlar paslanmış pas sökücü sık dedim sözde bana güzellik yapmak için yeni bijon takalım dediler iyi dedim masraftan kaçmayayım tanesini 10 liradan falan sayacaktı neyse o bijonlarla 500 km yaptım geldim yetkili servise çıkarırken adamın terbiyesi müsade etse en ağır küfürleri edecekti. Diş aralığı daha geniş bijon takmışlar. Yuvanın içine edilmiş bu şekilde bijon kesip teker atması işten bile değil falan dediler. Aradım sordum durumu anlattım. Biz çıkan neyse onu taktık dediler. Sever misin sabaha mı bırakırsın. Düzgün adam olsun işlerini iyi yapsınlar parasının hakkını versinler. Babalarının hayrınaymış gibi iş yapan tek yer sanayi. Sanki sana kıyak geçiyormuş gibi iş yaparlar kendisine muhtaç olduğunu bilirler inceden inceden sürekli geçirirler. 100 liralık iş için 600 700 lira isterler vs vs... rezil herifler.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ozoozo

Geçmiş olsun üzücü bi durum ben de Geçenlerde lastiklere balans yaptırmak için lastikciye gittim balans yapıldı o öküz  lastikci bijonları takarken yerine oturtturmadan makine ile sıkmış 3,5km gittikten sonra ön lastikten gelen sesle indim bi baktım 3tane bijon yerinde yok bi taneside düşmek üzere yalama olmuş bi sekilde güç bela eve gittim sanayi torna vs bana 200tl ye patladı Allah'tan erken fark ettim de bi kaza olmadı şimdi gitsem söylesem bi dünya bahane vs vs zaten anlamayacaklar banada ders oldu bi daha kesinlikle bijonları makine ile sıktırmam.

Bende makinelere güvenmediğim için genelde değiştirirken falan önce makine ile sıkıyor sonra özellikle söylüyorum bijon anahtarıylada sık diye. Geçmiş olsun neyse ki fark etmişsiniz şakası olmayacak bir şey.

OZO..!!!

Gouki

Aslinda dogrusu tersi kardesim. Once el ile yuvaya bijonlar duzgunce takilip sonra makine kullanilmali. Ama ustun turk ustalari bijonu makineyle dayayip yuvaya capraz mi duz mu bakmadan sikmaya basliyor. Makine rahatlik onlar icin ama adam gibi kullanilmali. @ozoozo

tolga_ozhan

En doğrusu ise havalı makineyi hiç kullanmamak. Önce el ile yuvaya oturtup sonra kalanın tamamını bijon anahtarı ile sıkmak.

ealprsln

+1 .  Hatta tork anahtarı ile değerinde sıkıştırmak, bunu Eskişehir'de yapan sadece bir kişi gördüm. Adama saygım var.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

avkureysin

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

APP'lendik

avkureysin

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

APP'lendik

Bu arada plakanın altındaki siyah plastiği plastidiple boyadım, ilk tazyikli su testini geçti, ilerleyen günlerde sökülür mü bakalım

Mustafa.Karabacak

Dugme tırnagından cıkmıs olabılır. 147ler biraz hassas bu konuda. Kırıldığına emın mısınız?
Kusura bakmayın is yoğunluğumdan ötürü bakamiyorum bir suredir. Dugmenin kendisinde değil sıkıntı. (Düğmeler de genel olarak sıkıntının varlığını bildiğim için sıkıntı yok diyorum ;) )
Dugmenin bulunduğu haznede kirik var hem de kenarda felan da değil nasil olduğunu bilmiyorum ama dugmenin tam alt kismi kırılmış.

erdinc147

You are not allowed to view links. Register or Login'te mevcut 90tl ürün sayfasındaki seçeneklerden hangi buton olduğunu seçiyorsunuz eğer sol cam açma kapama merkez buton kırılsaydı 600ila 700TL fiyatı var aman dikkatli olun geçmiş olsun /

erdinc147

Geçenlerde lastiklere balans yaptırmak için lastikciye gittim balans yapıldı o öküz  lastikci bijonları takarken yerine oturtturmadan makine ile sıkmış 3,5km gittikten sonra ön lastikten gelen sesle indim bi baktım 3tane bijon yerinde yok bi taneside düşmek üzere yalama olmuş bi sekilde bela eve gittim sanayi torna vs bana 200tl ye patladı Allah'tan erken fark ettim de bi kaza olmadı şimdi gitsem söylesem bi dünya bahane vs vs zaten anlamayacaklar banada ders oldu bi daha kesinlikle bijonları makine ile sıktırmam.

Benzer şekilde daha kötüsü bana yapıldı. Jantları boyattım bijonlar paslanmış pas sökücü sık dedim sözde bana güzellik yapmak için yeni bijon takalım dediler iyi dedim masraftan kaçmayayım tanesini 10 liradan falan sayacaktı neyse o bijonlarla 500 km yaptım geldim yetkili servise çıkarırken adamın terbiyesi müsade etse en ağır küfürleri edecekti. Diş aralığı daha geniş bijon takmışlar. Yuvanın içine edilmiş bu şekilde bijon kesip teker atması işten bile değil falan dediler. Aradım sordum durumu anlattım. Biz çıkan neyse onu taktık dediler. Sever misin sabaha mı bırakırsın. Düzgün adam olsun işlerini iyi yapsınlar parasının hakkını versinler. Babalarının hayrınaymış gibi iş yapan tek yer sanayi. Sanki sana kıyak geçiyormuş gibi iş yaparlar kendisine muhtaç olduğunu bilirler inceden inceden sürekli geçirirler. 100 liralık iş için 600 700 lira isterler vs vs... rezil herifler.
Aynı olay benimde başıma geldi spor yay taktıracaktım kendi ustam yoğun olduğu için başka ustaya gittim usta dediysem lafın gelişi işte sol ön tekeri söktü baktım aval aval bakıyor anladım adam hiç alfa sökmemiş bilmiyor bırak elleme dedim tak tekeri falan derken 147'min sol ön bijonlarını makine ile sıktı sadece onu sökmüştü oradan çıktım bizim usta yoğun dolu acele edeyim bir an evvel taktırayım derken başımıza iş alıyorduk allahtan 4ünde sorun yok bir tanesini tam oturtmadan sıkmış hafif dişleri bozulmuş bijonun allahtan sabit parçada bir şey yok yalamalık yok her gün kontrol ediyorum gevşeme yok sonra bizim ustaya gittim yayları taktık bijonla sıktı hepsini sorun sıkıntı yok işte her önüne gelen ustayım diye dükkan açarsa olacağı bu çok geçmiş olsun allahtan farketmişsiniz

erdinc147

Dün devirdaim ve triger seti değişti.450tl işçilikle beraber para verdim.klimaya 60tl ye gaz bastırdım hiç gazı yoktu.kapı cam otomatiği arızalıydı onu tamir ettirdim ve şimdide siparişim kargoya gelmiş.benzin otomatiğini alacağım ve değiştirmeye gideceğim.alfam bugünlerde kendini çok mutlu hissediyor :alfisti:

fiyat baya uygun gibi geldi bana hangi ilde yaptırdınız bu işlemleri acaba ?
Orjinal Ricambi Triger seti 400TL Orjinal Devir Daim 285TL Orjinal V Kayış Seti 370TL totalde sadece parçalar 1055TL bahsi geçen parçalar orjinal değildir 450TL'ye hemde taktırması işçilik içinde imkansız yan sanayi alacak olursanız Gates Muadil Triger Seti 210TL Graf Muadil Devir Daim 95TL Muadil V kayış Seti 190TL Totalde 495TL bu bahsettiklerim 1.6TS İçin Geçerli Triger seti orjinal diğerlerini yan sanayi muadil yedek parça alabilirsiniz sorun olmaz bu şekildede 700TL tutuyor ancak tavsiyem triger setini kesinlikle orjinal taktırmanız yönündedir selamlar kolay gelsin

atatuncel

Dun Alfin'de periyodik bakim yaptirdim. Gercekten islerini severek yapan ilgili bir yer. Fiyatlari da gayet uygun geldi bana. Bundan sonra servis icin tek adres orasi. Tekrar tesekkurler.
06 AT 0706 Giulietta

Doğa Tosun

Dun Alfin'de periyodik bakim yaptirdim. Gercekten islerini severek yapan ilgili bir yer. Fiyatlari da gayet uygun geldi bana. Bundan sonra servis icin tek adres orasi. Tekrar tesekkurler.
Atılımda sürekli gördüğüm beyaz giu sizseniz jantlar çok yakışmış  :yukari-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

atatuncel

Tesekkur ederim, bende sizi surekli goruyorum selamlasmak nasip olmadi bir turlu.

Bu arada sel otodan aldigim jantlarda boya atmasi var birtanesinde adami aradim tabiki acmiyor :) Alacak olanlar dikkat etsin.
06 AT 0706 Giulietta