Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

Bugün iç bakımın %80 ini hallettim.
Kapılardaki trimleri kesmek için kapı döşemelerini söktüm, gevşek vidaları sıktım, her bir klipsi bantla sarıp tekrar taktım, kapılardan ses gelmiyor artık.
Egsozumuz orta arka arası biyerden çarpıyor ve ses yapıyordu, egzoscuda yaptırdım.
Tırnaklar yüzünden çizikler içinde olan kapi tutma kolunu ve cam açma tuş takımlarını söktüm, saatlerce cif, tel ve keçe yardımıyla ovup plastik astar üzerine mat siyah boya atarak neredeyse 0 kondisyonuna getirdim. Aynı şekilde koltuğu kaldırma kolunun üzerindeki lekelerden dolayı onlari da söküp boya uyguladım.
Plaka lambalarını ve kapı altı ışıklarını söküp temizledim.
Harita lambalarının sarı rengi hoşuma gitmiyordu led olanların siparişini verdik. Kapı altı ve plaka için olan ledler de yakında gelicek zaten :)
Daha sonra boş olduğumda arka koltukla beraber  arka döşemeleri de söküp kalan son trimi de halledicem.
You are not allowed to view links. Register or Login
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Eline emegine saglik kardesim.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

blueoyester

elinize sağlık güzel çalışma olmuş
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login  :alkis: tebrik ederim kardeşim. Bizede yol göstermiş oluyorsun. Ilerleyen tarihlerde kolonlarimi degistiricem. O zaman mudahele ederim bende ;) ilerleyen tarihlerde trim sesleri icin ozelden yoklama cekerim  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

KUY65

Teşekkürler :)
You are not allowed to view links. Register or Login  :alkis: tebrik ederim kardeşim. Bizede yol göstermiş oluyorsun. Ilerleyen tarihlerde kolonlarimi degistiricem. O zaman mudahele ederim bende ;) ilerleyen tarihlerde trim sesleri icin ozelden yoklama cekerim  :lol:
Arkaları sökmeyi de çözdüğüm zaman tekrar yazarım :D kapı klipsleri sökerken korkutuyor ama pek de zor sayılmaz. Resimli açıklama vardı sitede ama arkaları deneyerek bulucaz mecburen  :D

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login benim aracın sayfasında You are not allowed to view links. Register or Login  paylaşmıştı vakti zamanında, link'i de mevcut.

Arka koltukları sökerek başlayıp B sütünundaki kaplamaları sökerek başlayabilirsin. Benim bütün trimler 2 hafta önce sökülde; Dynamat ve pütür ile neden birazda olsa nede yalıtım yaptırmadım, şu an pişmanım açıkçası. Ama tek kapı araçta arka trimlerin sökülmesi gerçekten zor, alan dar bagajdan aracın içine giriyorsun gerçekten uğraştırıyor. Klipslere zarar vermeden sökmek birazda sabır işi, sinirlenirsen elinde kalabilir. Ama kırılan klipslerin yerine yenilerini bulmakta zor değil, sanayide bir FIAT yedek parçacısından kolayca tedarik edebilirsin.

Uğraşların için tebrik ederim, en kısa zamanda da arkayı halledersin umarım. Benim Trim sesleri bakımdan sonra neredeyse %90 oranında azaldı. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Tepemdeki sunroof'tan arada bir gıcık edici sesler geliyor. En kısa zamanda ona baktırmam lazım benimde  :clover:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

KUY65

You are not allowed to view links. Register or Login benim aracın sayfasında You are not allowed to view links. Register or Login  paylaşmıştı vakti zamanında, link'i de mevcut.

Arka koltukları sökerek başlayıp B sütünundaki kaplamaları sökerek başlayabilirsin. Benim bütün trimler 2 hafta önce sökülde; Dynamat ve pütür ile neden birazda olsa nede yalıtım yaptırmadım, şu an pişmanım açıkçası. Ama tek kapı araçta arka trimlerin sökülmesi gerçekten zor, alan dar bagajdan aracın içine giriyorsun gerçekten uğraştırıyor. Klipslere zarar vermeden sökmek birazda sabır işi, sinirlenirsen elinde kalabilir. Ama kırılan klipslerin yerine yenilerini bulmakta zor değil, sanayide bir FIAT yedek parçacısından kolayca tedarik edebilirsin.

Uğraşların için tebrik ederim, en kısa zamanda da arkayı halledersin umarım. Benim Trim sesleri bakımdan sonra neredeyse %90 oranında azaldı. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Tepemdeki sunroof'tan arada bir gıcık edici sesler geliyor. En kısa zamanda ona baktırmam lazım benimde  :clover:
Abi o kadar iyi oldu ki link. Direk yol gösterici oldu çok teşekkür ederim :) trim seslerine sabredibildiysem sökerken de sabrederim diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ederim :)

mertcancagla

Kutay adamsın tam bir alfisti  :arkadasim: :D You are not allowed to view links. Register or Login

KUY65

Kutay adamsın tam bir alfisti  :arkadasim: :D You are not allowed to view links. Register or Login
sağol kardeşim. Asıl alfisti sensin  :yukari-ok:

mhmtmcn

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Q2 nin iç aksları değişti
Maşallah yağ gibi akıyor tüm sarsıntıdan  kurtulmuş olduk.
Arka fren diskleri ve balatalar yenilendi zimmermann sport takıldı..
Çok da güzel durdu..
Birde el freni düğmesini değiştirdik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sefalet

Direksiyondaki tus takimlari degisti.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

dodogitar

uzun zamandır hızlanma ile ilgili sorun yaşıyordum sente ayarına baktırınca 2,5 diş kaçmış olduğunu gördü usta.. ve ayar yapıldı.  basınç kontrol sensörü temizlendi. yazılıma bağlanarak kontrol edildi. motor su kanallarının temizliği yapıldı. aracın performansı gözle görülür bir şekilde arttı.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

krm1983

Dün itibari ile QV lendik. Orijinal kırmızı dikişli QV direksiyon takıldı.
Emeği geçen Yılmaz Usta ve Sercan'a teşekkürler.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ssg

Hayırlı olsun çok şık olmuş yakışmış :) :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

krm1983

Hayırlı olsun çok şık olmuş yakışmış :) :nazar:

Çok teşekkürler. Bir giuly'e yapılacak en güzel hareketlerden bence.

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

krm1983

Bu arada isteyen olursa çıkan yeni kasa 2014 sonrası direksiyon da satılık.

KUY65

Sis farı çevrelerini ve aradaki parçayı keçe sürterek cilasını aldıktan sonra maskeleyip boyadık. Boya ne mat ne de parlak, arada biraz. istediğim görüntüyü yakaladım :)
Balata tozlarına balataları değiştirdikten sonra hiç dikkat etmediğim için tozlar janta ve kalipere yapışmıştı. Porçözle ancak geçirebildik ama parlaklığı ilk boyadığım zamana göre azaldı porçöz yüzünden. Haftaya tüm jantları ve kaliperleri aynı renge tekrar boyıycam, bu sefer sıktığım verniğin 2 katı kadar sıkıcam ki parlaklık uzun süre devam etsin. Sonra ayna kapaklarını sökebilirsem jantları boyadığım renge boyıycam :) Yaza pırıl pırıl girmek için elimden geleni yapıyorum kısacası  :haydi:

octinum

Bugün değil de Perşembe başlayıp dün bitirmece diyelim. :)

Ben henüz kozmetiğe girişmedim, tek tek teknik mevzuları hallediyorum. Sol farın kontrolcüsü yoktu aldığımda, Çin malı balastla direkt ampul beslenmişti. Ben de Mercedes'ten çıkma bir şey almıştım birkaç aydır bagajda gezdiriyordum. Onu taktım, yükseklik ayarı dahil çalıştı. Farın orijinal ateşleyicisi de sağlammış. Azıcık daha tamirat gerek ama şimdilik orijinal haliyle çalışan farım oldu. Bununla alakalı bir rehber de gelecek. :)

Selespeed vites göstergesinin arka aydınlatma ampulü patlamış. Elimdeki sarı LED'lerden denedim olmadı. Gösterge üstündeki diğer ampullerden biriyle değiştirverdim şimdilik.

Ha, bir de bendeki ikinci bakımı yapıldı. :) İlk aldığımda Zeki Ustanın eli bir değsin demiştim, o zamandan beri 11.000km filan yapmışım. Yağ filtresi You are not allowed to view links. Register or Login'ten aldığım orijinal, hava filtresi Fuji olarak değişti. Lukoil'in Adana toptancısını buldum, Lukoil Genesis 5W-40 ile yağ değişimi yapıldı. You are not allowed to view links. Register or Login'ten bir de külbütör kapak contası aldım, sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login anında kargoya verdi ama Aras Kargo Cumartesi günü teslim edemedi. Yarın alırım, haftaya o da değişir sis farlarıyla beraber.

E.Ç.M. (MiTongin)

Sis farı çevrelerini ve aradaki parçayı keçe sürterek cilasını aldıktan sonra maskeleyip boyadık. Boya ne mat ne de parlak, arada biraz. istediğim görüntüyü yakaladım :)
Balata tozlarına balataları değiştirdikten sonra hiç dikkat etmediğim için tozlar janta ve kalipere yapışmıştı. Porçözle ancak geçirebildik ama parlaklığı ilk boyadığım zamana göre azaldı porçöz yüzünden. Haftaya tüm jantları ve kaliperleri aynı renge tekrar boyıycam, bu sefer sıktığım verniğin 2 katı kadar sıkıcam ki parlaklık uzun süre devam etsin. Sonra ayna kapaklarını sökebilirsem jantları boyadığım renge boyıycam :) Yaza pırıl pırıl girmek için elimden geleni yapıyorum kısacası  :haydi:
guzel görüntü yakalamışsın  :alkis: benim ki siyah olduğu için pek detaylari ile oynayamiyorum  :lol:
*Smiles per gallon*

KUY65

You are not allowed to view links. Register or Login evet siyahta olmuyor malesef ama siyah mitom olsa jantları ve kaliperleri her ay farklı renge boyardım :D herşeyi kaldırıyor siyah :yukari-ok:

semreko

Guiletta nın yeni tasarımından esinlenerek ön panjurun altına kırmızı şerit yaptım. Beğenilerinize[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login evet siyahta olmuyor malesef ama siyah mitom olsa jantları ve kaliperleri her ay farklı renge boyardım :D herşeyi kaldırıyor siyah :yukari-ok:
bir iki ufak dokunuş aklimda var benim. Jantlarin rengi zaten guzel be kuti  :yukari-ok: kaliperler icin de orjinalini bozamam herhalde. Elim gitmez yaw :D
*Smiles per gallon*

agucba

Bu sabah emektar 145 QV'mize yeni lastiklerini taktırdık nihayet. Uzun zamandır takip ettiğim ve araştırdığım Michelin CrossClimate lastiklerimiz oldu. 195/55/15 V 89 XL, 2016'nın 15. hafta üretimi, nispeten yeniler yani. Yazlıklarımızı kışa girerken emekli etmiştik, hatta bir tanesi balon yaptığı için atmıştık. Geri kalan üçü saksı olmak için bekliyorlar.

Aslında aklımda Good Year Vector 4Season Gen2 (Fiat 500L'deki Vector 4Seasons'tan farklı), Uniroyal AllSeasonExpert, Hankook Kinergy 4S, Pirelli Cinturato AllSeason gibi dört mevsim lastikler de olsa, ithalatçılar ya o lastikleri getirmiyorlar ya ölçüsü yok ya da o marka hiç yok. Şansımı denemek amacı ile tüm ithalatçıların genel merkezlerini bile aradım, 205/50/15'e bile razı idim.
Mesela zamanında kuzenime aldırdığım 155 Q4'ün üstünde olan Uniroyal Rainsport lastiğinin muhteşem bir ıslak yol tutuşu vardı ki dört çekerin de yardımı ile ıslakta nerede ise kurudaki kadar güvenli girebiliyorduk virajlara. Ama Türkiye'ye resmi olarak Uniroyal gelmiyor.
Testlerde oldukça iyi sonuçlar alan hatta şu an için dört mevsim lastikte en iyisi olarak gözüken Good Year Vector 4Season Gen2'nin bize uygun ölçüsü yok.
Aynı şekilde Hankook ve Pirelli de yok.

Neyse, artık aldık ve umarım dertsiz tasasız kullanmak nasip olur.

Michelin CrossClimate'e ilgi duyanlar var ise, ilk izlenimlerimi ileriki tarihlerde yazarım. Gerçi 145 QV kullanan az olduğu ve 195/55/15 lastik ölçüleri kullanıcısı nerede ise yok denecek kadar az olduğu için vereceğim bilgiler çok sağlıklı olmayabilir.

///////////////

Gouki

Hayırlı olsun abi, izlenimlerini merakla bekliyorum. You are not allowed to view links. Register or Login