Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitkilic

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Bu enjektör temizleyici falan kullanmak fayda sağlıyor mu? Aracım 122000km de ben hiç kullanmadım. Denesem mi acaba?
Resimdeki ürünleri muntazaman kullanıyorum.enjektör temizleyicinin faydasını somut olarak görmedim,zaten görünmez de.Ama gerek egr temizleyicinin,gerek partikül filtresi temizleyicinin sonuçlarını gözümle görüp,motor performansına katkısını bariz şekilde hissedince,wurthün her ürünü amacına hizmet ediyor gibime geliyor.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login Bu enjektör temizleyici falan kullanmak fayda sağlıyor mu? Aracım 122000km de ben hiç kullanmadım. Denesem mi acaba?
şimdiye kadar ki bütün alfalarımda kullandım.her 2 depoda bir hem dizel hem benzinli olandan kullandım..zararını hiç görmedim, ne faydası oldu dersen onu da bilmiyorum :) belkide şimdiye kadar, bu ürünlerin etki ettikleri aksamlar ile ilgili hiç sıkıntı yaşamamamın sebebi bunlardı..işin özü sonuçta würth marka olarak kendini ispatlamış kaliteli bir marka, diğer 5 10 tl ye satılanları kullanmayın

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umitkilic

şimdiye kadar ki bütün alfalarımda kullandım.her 2 depoda bir hem dizel hem benzinli olandan kullandım..zararını hiç görmedim, ne faydası oldu dersen onu da bilmiyorum :) belkide şimdiye kadar, bu ürünlerin etki ettikleri aksamlar ile ilgili hiç sıkıntı yaşamamamın sebebi bunlardı..işin özü sonuçta würth marka olarak kendini ispatlamış kaliteli bir marka, diğer 5 10 tl ye satılanları kullanmayın

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu mesajı da benim yazdıklarıma ilave olarak düşünün işte.aldığımda 163 bindeydi araç, şimdi 236 binde ve aldığım zamanki hâlinden daha sağlıklı çalışıyor

Semih izgi

Bugün 3. bakım olan 45bin bakımı yapıldı,

işçilik 328
hava filtresi 75TL
Opar olio s2 1lt 62TL
Opar olio s2 3lt 156TL
sprey 20tl
bujiler 290TL
Yag filtresi 30TL

Toplam 1023TL.   

Göz göre göre gasp edildik bu fiyatlar inanılmaz. Opar oil nedir belirsiz, hiç bir teknik döküman bulamadım daha birde arkadaşı 3 + 1 alıp zarar ettiriliyoruz. Acilen boşaltıp motul'a dönmem lazım.

Uzattıgım garantiyi iptal edip parasını iade alabilirsem birdaha servise gitmeyeceğim sanırım. Dışarda hepsini 4de 1i fiyatına hallederim.

:duvar: :duvar:  :asagi-ok: :asagi-ok:

admin

işçilik 328
hava filtresi 75TL
Opar olio s2 1lt 62TL
Opar olio s2 3lt 156TL
sprey 20tl
bujiler 290TL
Yag filtresi 30TL

Toplam 1023TL.   

Göz göre göre gasp edildik bu fiyatlar inanılmaz. Opar oil nedir belirsiz, hiç bir teknik döküman bulamadım daha birde arkadaşı 3 + 1 alıp zarar ettiriliyoruz. Acilen boşaltıp motul'a dönmem lazım.

Uzattıgım garantiyi iptal edip parasını iade alabilirsem birdaha servise gitmeyeceğim sanırım. Dışarda hepsini 4de 1i fiyatına hallederim.

Kendi yağınızı götürebilirsiniz. Bu durumda fiyat bayağı bir şekilde düşüyor. Hatta Birmot müşteri hizmetlerini arayarak kullanılan yağın özelliklerinin uymadığını ve bu sebeple kendi doğru yağınızı aldığınızı ve kullandığınızı kaydettirebilirsiniz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

halil

işçilik 328
hava filtresi 75TL
Opar olio s2 1lt 62TL
Opar olio s2 3lt 156TL
sprey 20tl
bujiler 290TL
Yag filtresi 30TL

Toplam 1023TL.   

opar yağın özellikleri aşağıdaki linkte.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

umitkilic

124 lira-Mobil 1 ESP formula 5w-30 4 lt
45 lira -Hava,polen,ve yağ filtresi
50 lira- işçilik

Alfa Romeo hakkındaki bütün olumsuz eleştirileri görmezden gelebilirim belki ama servislerinin fahiş fiyatlarına söylenecek birşey yok.yaklaşık 2 sene önce giuliettanın rutin bakımına 1000 lira civarı birşey ödemiştim.rutin bakıma bu rakamı ödeyen başka birine denk gelmedim henüz

Semih izgi

Kendi yağınızı götürebilirsiniz. Bu durumda fiyat bayağı bir şekilde düşüyor. Hatta Birmot müşteri hizmetlerini arayarak kullanılan yağın özelliklerinin uymadığını ve bu sebeple kendi doğru yağınızı aldığınızı ve kullandığınızı kaydettirebilirsiniz.
Kabul etmediler malesef.  Sistemde stoktan düşürmeleri gerekiyomus. Hatta isciligi 2 kat alin benim getirdigim yagdan kar edin dedim olmaz dediler.. :(

Dellobaltino

Özel servisler de pek ucuz sayılmaz. Yağ filtre bakımına 600 lira verdim. Bir dahakine servise gidecegim

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Kabul etmediler malesef.  Sistemde stoktan düşürmeleri gerekiyomus. Hatta isciligi 2 kat alin benim getirdigim yagdan kar edin dedim olmaz dediler.. :(
Ben admin'in dediği gibi yaptım. Sercan'dan aldığım "uygun" Motul yağını götürdüm ve 950 TL olan bakım 550 TL'ye düşmüştü. Ataşehir Mengerler'de yaptırmıştım bakımı. Mengerler'in kullandığı yağ Shell idi.
Servis'ten çıkınca müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, ileride bir sorun olmaması için ses kaydının bulunmasını istedim.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Semih izgi

Arkadaşlar,

bakım sonrası çıkan bujileri istedim incelemek için, Eve gelip incelediğimde fark ettim ki 1 tanesi hem dişten hem tepeden yağlı, Söktükten sonra mı yağ ettiler yuva mı yağlı bilmiyorum. Yorumunuz nedir?

Alsift140

Bakım fiyatları gerçekten soygun başka birşey değil.

Ben 156 mın bakımlarını kendim yapıyorum,
190 tl motül 8800 10w60
Orginal yağ filtresi 25 tl
Bosch polen filtresi 10 TL
25 tl orjinal hava filtresi.
Toplam 250 liraya mal ediyorum,

İnanın bu işlemleri yapmak 40 dkmı almıyor, boşuna kazıklanlanmaya gerek yok.

Sadece işçilikten değil parça fiyatlarından da geçiriyorlar.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Bakım fiyatlarını düşünürken dövizin durumunu da göz önünde bulundurmak gerek.
Bu durum hatta geçenlerde Sözcü (veya Hürriyet) Gazetesi'nde haber olmuştu.

///////////////

umitkilic

Bakım fiyatlarını düşünürken dövizin durumunu da göz önünde bulundurmak gerek.
Bu durum hatta geçenlerde Sözcü (veya Hürriyet) Gazetesi'nde haber olmuştu.

Orası öyle ama,yetkili servislerin fiyatları arasında Alfa Romeo en önlerde.Dizel Giuliettayı  bin liraya yaptırdığım zaman Dizel Corollayı 500 liraya yaptırmıştı arkadaşım.

Semih izgi

Yukarıda paylaştığım Buji fotoğraflarını görmüşsünüzdür.  :asagi-ok:

Bugün tekrar servise uğradım ve aldığım cevap;  " Buji yuvasında yağlanma ve kaçak var evet ama çok önemli olmadıgı için söylemedik." 

Bu durumda tabiiki itiraz ettim.  40binde ki aracın üst kapak contaları ve O ringleri spariş edildi, garantiden değişecek.  :duvar:

Bakalım sonu nereye varacak bu işin.

ealprsln

Böyle saçma cevapmı olur! İStediğiniz yağı alıp gidebilirsiniz ve sizin götürdüğünüz yağı kullanmak zorundalar. Burada kaç defa yetkili servislerde kullanılan yağların spec karşılamadığının muhabbetini ettik. Olası tahribat  ve problemlerden bahsettik. Bence sonuna kadar üzerine gidin...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

krm1983

Kışlıklar hazır

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Semih izgi

Böyle saçma cevapmı olur! İStediğiniz yağı alıp gidebilirsiniz ve sizin götürdüğünüz yağı kullanmak zorundalar. Burada kaç defa yetkili servislerde kullanılan yağların spec karşılamadığının muhabbetini ettik. Olası tahribat  ve problemlerden bahsettik. Bence sonuna kadar üzerine gidin...

Hocam işte alttan sopa gösteriyorlar, biz getirdiğiniz yağı koyarız ama motor garanti dışı kalır diyorlar.  Kendi koydukları zeytinyağı ile zaten motor heder olacak.  Birde üst kapak sızıntısı çıktı, o iş hallolsun hemen bi engine flush ve üzerine motul x-clean.. 

Bu yağ ile gittiğim her km aracımın zarar gördüğünü hissediyorum resmen.

umutqx

Bakım fiyatları gerçekten soygun başka birşey değil.

Ben 156 mın bakımlarını kendim yapıyorum,
190 tl motül 8800 10w60
Orginal yağ filtresi 25 tl
Bosch polen filtresi 10 TL
25 tl orjinal hava filtresi.
Toplam 250 liraya mal ediyorum,

İnanın bu işlemleri yapmak 40 dkmı almıyor, boşuna kazıklanlanmaya gerek yok.

Sadece işçilikten değil parça fiyatlarından da geçiriyorlar.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Filtreleri nerden alıyorsunuz?
166 V6 TB

MusamPa

Son bakım da bende yağ ve filtreleri kendim alıp bir arakadaşımın tanıdığının dükkanında kendim yaptım.
Az da olsa uyguna geliyor tabi ama daha önemlisi zamanınız varsa keyifli oluyor.
Ufak bi temizlik yaptık, Lastikleri de değiştirirsek tamamız  :)  :nazar:

02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login sana da ona da (27 ARN 36) selamlar  :D

MusamPa

You are not allowed to view links. Register or Login sana da ona da (27 ARN 36) selamlar  :D

A.selam ArinFırat 😀
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

TheSarper

Euromaster'da ücretsiz checkup a girdik. Fren hidrolik yağının değişmesi gerektiğini söylediler doğru servise gittik. Servise gidip bu kadar kolay kurtulmak olmaz tabi. Egzostan gelen koku için dpf partikül filtre temizliği yaptırıp, ostram night breaker ları da taktırıp minik alfamı azıcık keyiflendirdim.
İşlemler sırasında diğer araç sahiplerinin mitocuğumun etrafında turlamaları da beni keyiflendirdi :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

Dellobaltino

Euromaster'da ücretsiz checkup a girdik. Fren hidrolik yağının değişmesi gerektiğini söylediler doğru servise gittik. Servise gidip bu kadar kolay kurtulmak olmaz tabi. Egzostan gelen koku için dpf partikül filtre temizliği yaptırıp, ostram night breaker ları da taktırıp minik alfamı azıcık keyiflendirdim.
İşlemler sırasında diğer araç sahiplerinin mitocuğumun etrafında turlamaları da beni keyiflendirdi :)

Kardeş benim araçta da ilk çalıştırmada düzensiz sarsıntı ve kötü koku var. Usta dpf dolmuştur, biraz yol yap temizlensin dedi. Şehir dışına gidip geldim ve devirli kullandım fakat durum düzelmedi. Senin dpfi söküp mü temizlediler, ayrıca dpf in temizlenmesi gerektiğine kokuya bakarak mı karar verdiler. Yoksa aracınız ışık mı yaktı

TheSarper

Kardeş benim araçta da ilk çalıştırmada düzensiz sarsıntı ve kötü koku var. Usta dpf dolmuştur, biraz yol yap temizlensin dedi. Şehir dışına gidip geldim ve devirli kullandım fakat durum düzelmedi. Senin dpfi söküp mü temizlediler, ayrıca dpf in temizlenmesi gerektiğine kokuya bakarak mı karar verdiler. Yoksa aracınız ışık mı yaktı

Herhangi bir hata vermiyordu. Bilgisayardan jenerasyon yaparak temizlediler. Bir kaç dakika yoğun beyaz duman çıktı sonra düzeldi. Koku var mı yok mu kontrol edemedim daha. Üzerinize afiyet burnum tıkalı bir kaç gündür o yüzden sorun giderildi mi giderilmedi mi tam emin değilim. Belki plasebo etkisidir bilmiyorum ama sanki rahatladı gibi araç.

2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City