Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

egzozdaki kaçağın etkisi ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

dostlar 75 in manifoldun alt bitiminde,boruyla birleştiği yerde tornacının yanlışı yüzünden kaçak var.kırılan parça yerine yenileme yaparken oturma yerlerini düzgün yapmadığı için gaza vurunca ses yapıyo.bu şekilde kullanımın ses dışında motor performansına etkisi nedir.misal yanma düzensizliği,bujilerde kurumlama falan yaparmı?yakıtı ve performansı ne kadar etkiler bahsettiğim alt noktadaki nispeten küçük fakat hissedilir kaçak.patlatmaya falan sebep olurmu?
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
dostlar 75 in manifoldun alt bitiminde,boruyla birleştiği yerde tornacının yanlışı yüzünden kaçak var.kırılan parça yerine yenileme yaparken oturma yerlerini düzgün yapmadığı için gaza vurunca ses yapıyo.bu şekilde kullanımın ses dışında motor performansına etkisi nedir.misal yanma düzensizliği,bujilerde kurumlama falan yaparmı?yakıtı ve performansı ne kadar etkiler bahsettiğim alt noktadaki nispeten küçük fakat hissedilir kaçak.patlatmaya falan sebep olurmu?

Yakıt artışı ve performans düşüklüğü yapması muhtemel abi. Aynı zamanda gördüğün çatlak zamanla büyüye bilir. Aracın atmosferik olduğu için back pressure'a (geri basınca) ihtiyacı olacaktır haliyle bunu yapamayabilir ki bence yapamayacak ve yakıt artışı,performans düşüklüğü olacak :)

milano 75

Tam olarak o etkiler var ozdemir.kacak az aslinda ama yaptirmak icin bu defa karsilikli sokmem lazim.catlak yokda karsilikli oturmitor bi kismi oranin yapilmasi lazim oda acaip zahmetli is

tolga_ozhan

Kaçak küçük ise geri basınca etkisi çok fazla olmaz. Fakat yaptırmadan da olmaz. Ses sinir bozar. Kolay gelsin sana :)

tunerviper

Daha sonra açılana kadar geçici olarak kullanılabilir bence
Turbo Twin Spark

milano 75

Kaçak küçük ise geri basınca etkisi çok fazla olmaz. Fakat yaptırmadan da olmaz. Ses sinir bozar. Kolay gelsin sana :)
sorma yav,devire binince gıcık bi ses,bi yerdende bi zırıltı geliyo,fenaaa.birader 1 ay sonra geliyo çinden,1 hafta sanayiden çıkmııcam  :))

milano 75

Daha sonra açılana kadar geçici olarak kullanılabilir bence
bi inceliyim bunu, deniyim hatta.tşkkr  ;)

milano 75

sizi yakalamışken bişey daha sorıyım,75 in egzozda spiral yok,ön tarafın şaseye bağlantısında hafif esnek bi civatalama sistemi var,egzozcu derki senin egzoz spiral olmadığı için manifoldtan ne yaparsan yap açılma falan yapar,buna spiral takalım.gerek varmı buna.spiral içinde zırıldar falan diyolar .ne dersiniz bu işe .alt resimdeki ön ufak susturucu yerine spiral yapalım diyor.

halil

Spiral taktıtırırsan faydası olur.hem ısıl genleşmeyi alır,hem eksoz borularını esnek hale getirmiş olursun.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

tolga_ozhan

Sprial zırıldama yapmaz. Sonuçta daha yeni arabaların hepsinde olan birşey.

milano 75

o zaman onuda bostancıda yaptırıyım rodaj bakımında,komple manifoldu söktürüp egzozla karşılıklı adam gibi otutturmayı sağlarız  bi tornacıda.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login senin sitede bi çift korna gözüküyordu,duruyorsa onları ayırıver bana,geçen geldiğimde alıcaktım yoktun yerinde  ;)