Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito QV 60 Bin Km Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login
Mito'yu aldım. Benzinliğe gittim. Pompacı "abi bu jeep yeni mi çıktı yeaa" dedi. Benzinlikten çıktım. Gidip yay aldım.

Hahahah... Bu çok iyiymiş cidden  :alkis:
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

brkvrl

Uzun zaman oldu yazamadım.

Bakım için tercihimi Sportivo'dan yana kullandım. Aracı işim dolayısıyla kardeşim götürdü. Kendisinden aldığım geri dönüş çok memnun kalmış bende ilk fırsatta Sportivo'yu ziyarete gitmeyi düşünüyorum. Buradan kendilerine teşekkür ederim.
60 bin bakımı filtre bujiler vb. yanında V kayışı değişti. Far ampulleri OSRAM NB+ ile değiştirildi.

En kısa zamanda kapalı kutu hava filtresi için Sportivo'da olacağım.

İyi forumlar...

Gouki

Hayırlı olsun. Filtre açık olsun :)

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun. Filtre açık olsun :)

Açık hava filtresini önermediler ben telefonda da görüştüm çok verim alınamadığını bu motorlar için kapalı hava filtresinin daha iyi ve yeterli olduğunu belirttiler bende tecrübe ve bilgilerine güvenerek bu konuda karar verdim ama görüşlere açığım tabi... :)

Gouki

Turbo bir arabada açık filtre ile çok verim alınamadı diye neden kapalı öneriyorlar? :)

Hollanda'da bulunan Squadra Tuning Stephan Giu 1.4 MA'nın gerçekten 170 beygir ama Mito QV'lerin emiş sisteminin tasarımından dolayı dyno'da 163 beygir olduğunu, chip tuning ile 178 beygir olduğunu, açık hava filtresi ile de 183 beygir olduğunu söylüyor.

Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login

ealprsln

Bende 2 hafta önce 60.000 için Sportivo'daydım.

-V kayışı
-Triger kayışı
-Yağ 5-40W Motul X-Clean
-Yağ filtresi , Hava filtresi , Polen filtresi
-NGK Buji
-Rot ayarı

Yapıldı, bende açık hava filtresini sordum, motora çok yakın kaldığı için sıcaktan ötürü artış yerine düşüş yaşattığını belirttiler.
Kutu içi ITG tavsiye ettiler ama benim kafamda BMC CDA Carbon kaldı hala, tam açık filtre olmasada ITG kutu içine göre çok daha açık hava filtresine yakın, ayrıca çok uzun zamandır kafamda BOV uygulaması vardı, onu da tavsiye etmediklerini performans kaybı yaşatacağını belirttiler.

Hava filtresi banada muhafaza olmadan direk sıcak hava çekermiş gibi geliyor, CDA galiba en iyi çözüm bilmiyorum aramızda CDA kullanan var mıdır?
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

brkvrl

Hava filtresi olayına açıklık getirirsek güzel olur.

@ealprsln,

Benim triger hariç aynı şekilde bakım, trigeri 80 bin bakımında değiştireceğim yada yıllık bakımda yılda 8-10 bin km arası ancak yapabiliyorum.

Gouki

Emre hayırlı olsun. Devirdaimi de değiştirelim demedi mi "ustalar"?

Filtre ile ilgili son mesajım :) Grande Punto Abarth 1.4 Multiair (165hp) OEM hafa filtresi vs. Açık hava filtresi:

Alfadanadam

Yani Özgün'üm?

Hangisi iyi sence?

Gouki

Sağ farın altına açık hava filtresi konumlandırmak :)

Erdinc küflü

Gouki...  aynı firmanın yazılımı benim 1.6 jtdm var .. Ancak kapalı kutu k&n önermişler .. Yazılım ve araca göre değişiyor olmalı düşünüyorum . Bu arada difüzörü bekliyorum .. Kargodan ..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi