Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Flight 147 215km/h

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

ama burakta koni var bunuda göz önüne al ve koni acaip sert bende koni aldım ama daha takmadım yaza dogru takıcam.

bende 18 var konfor sıfır bide koni takıcam burak hiç binmesin 35 yanak var bide onu hiç sölemiyim :)

Alfadanadam

18 jant 35 yanak...karayolları yol kalitesi test aracı gibi walla :)

n/a

abi o zmn 18x8 hiç demiyim bide 225 hiç demiyim :) tam test aracı edersin :D

n/a

Gonderdigin resmi gordum sercan.. Oyle jantlara filan pek meraklı değilimdir ama gördüğüm en güzel jantlardan biri guzel olmuş nazar değmesin : ) ..

Doğru Burakta koni de var.. Ama genede ben eibach konusunda sabit fikirliyim konforu düşürür gibi geliyor bana orjinallerle kullansan bile.. Ancak deneyip gormem lazım : )

Bu arada alfadanadam da güzel söylemiş... çukurlar için radar filan kullanmak lazım : )

n/a

tolga bu arada o resimde photo shop var frenler ön farlar ve alçaklık dogru degil ;) onlarda 2-3 aya kdr olucak şeyler :D

Alfadanadam

offf.jantlar harbi feciii duruyo, allah nazar değdirmesin...bu arada gözüm gene tampona takıldı..nazar değdirmesem bari :)maşşşşallahh..

Alfadanadam

Tolga garip bir soru olacak ama 156 2.0 kullandın mı? arada hissedilir bir fark var mı..harbi salak bi soru oldu haa..yani nası bir fark..2.5 tan inip 2.0 a binince yürümüyo lan bu alet dedirtecek kadar mı yani kısaca..bir de karma kullanım yakıt tüketimi falan?

n/a

Bi fotoshop sezdim zatende mesajında 18' jant var deyince en azından jantlar doğrudur dedim sercan : )

2.0 kullanmadim Bülent.. Hatta Burak ( definitive ) 2.0 ss sahibi arkadaşımız vermişti arabasını ben ss ten anlamam diyerek kullanmamıştım güzelim otobanda : ) Yani sana bir karşılaştırma yapamayacağım malesef : ) Ama bu benimde merak ettiğim bir konu en kısa sürede birinden bulup kullanacağım 2.0 ts..

Karma yakıt tüketimim 11 lt.. Bu %60 şehirdışı % 40 şehiriçi .. 

n/a

tek amortisör değişimi yada tek helezon değişimi pek tavsiye edilmez.değiştirecekseniz ikisini birden birbirine uyumlu olanları ile değiştirmek gerekir.tek amortisör değiştirdiğiniz zaman yayın çalışma aralığı ,esnekliği ile amortisörünkü birbirini tutmaz.yayın üzerine daha fazla yük biner.kısa sürede yay elden çıkar

master

Tolga Abi benden az yakıyosun valla Register or Login" alt=""/>
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

: ) ama sen 8 litreyi gormussun benim oyle bir sansim bile yok malesef : )

quote:

master wrote:

Tolga Abi benden az yakıyosun valla Register or Login"/>

Alfadanadam

valla tolga açıkçası ben de daha yüksek bekliyordum....bir de 2.0 la 2.5 arasındaki farkı az çok bilsem..çünkü niyetim 99-2000 model bir 156 2.0 exe falan almak...ama ciddi performans farkı ve kabul edilebilir yakıt fazlası varsa 2.5 neden olmasın..hele ki şu nuvola mavi olanı :)

n/a

Şahsen ben normal yakıt tüketimi ve varyator gibi bir sorunun olmayışından dolayı 2.5 i tavsiye ederim..

Alfadanadam

+ olarak ta 2.5 v6 motor halis muhlis alfa ürünü olan bu serideki tek motor.. :)

n/a

Alfadanadam Otobanda, Buragin 2.0 ss 2001 156si ile Tolganin 2.5 v6 156 sini kullandim.İkiside muhtesem araclar ancak ciddi anlamda aralarinda hizlanma farki var.Belkide ss oldugu icin cok fark var gibi geldi bilemiyorum ancak Tolganin 156 icin ,araba gorunumlu ucak tabirini uygun goruyorum.170 km hiza kadar ciktim,Daha da gidecektim ancak tolga arkadan benim 147 ile yetisemez diye zorlamadim.Bir de arabaya fazla alisik degildim.Yanimda kiz arkadasim vardi ivmelenmeden o bile etkilendi hatta biraz korkup berk yavas falan diye beni kontrol altinda tutmaya calisti.Araba ciddi anlamda muhtesem otesi ivmeleniyor ve insani o koltugun icine adeta gomuyor.Abartmadan tam gaz hizlanirken one egilebilinir mi bilemiyorum 2.5 156 icinde.Sonuc olarak hizlanma ve son hiz senin icin onemli kavramlarsa 2.5'ten baska birsey dusunme cunku ciddi anlamda o bir ucak.Tolganin arabaya binince su repligi soylemek gerekli eger direksiyondaysaniz.

Flight crew slide arm and cross check,take your opsition for take off :)))

Buragin ss ise basli basina ayri bir zevk direksiyondan vitesleri arttirmak,bordo deri koltuklarda muhtesem bir yoltutus ve hizlanmaya tanik olmak guzel.Eger yakit tuketimi onemli bir faktorse 2.0 tercih etmelisin.Gerci ss'in 2.5'de cok cok az yaktigini sanmiyorum ama genede fark olacaktir.:)

Alfadanadam

Hımm..işler karıştı şimdi :) özetle benim en azından 2.0 almam gerektiği ortaya çıktı....alma zamanı yaklaştıkça bir de 2.5 denerim , o zaman karar vermek kolaylaşabilir....

n/a

Ya berkcim nede guzel yazmışsın arabama olan sevgim arttı valla : )

n/a

quote:

Alfadanadam wrote:

Hımm..işler karıştı şimdi :) özetle benim en azından 2.0 almam gerektiği ortaya çıktı....alma zamanı yaklaştıkça bir de 2.5 denerim , o zaman karar vermek kolaylaşabilir....

Prki ya değiştirmeyi düşünürsen??? Ben 206GTI dan sonra attan inip eşşeğe binmiş gibi olmuştum. Uçaktan inip eşşeğe binmek heralde berbat bişiidir.

n/a

quote:

Alfadanadam wrote:

18 jant 35 yanak...karayolları yol kalitesi test aracı gibi walla :)

:)

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

n/a

yakıt önemliyse 1.6 ve 2.5 yerine 2.0 mantıklı 2.0lar 156 ların arasında en dengeli ve en iyi yol tutan araçlardır ayrıca

Edited by - yiltawar on 01/09/2005  02:49:42

Burak

tolgacım  eibach prokitler standart amortisörler için üretilmiş helezonlar taktıktan sonra konforda fazla bir değişim olmuyor , ayrıca amortisörlerede bi zarar vereceğini sanmıyorum.

quote:

Tolga wrote:

Ben bu konuda emin değilim secan.. Binip deneyip karşılaştırmadan da inanmam hatta : ) Eger Buraktaki yaylar seninkindense kendisi soylemisti ozlemişim konforu diye : )

quote:

SerCy wrote:

konfordan bişi kaybetmiyosunki tolga

eibach yaylar bu konuda kusursuz.

1997 Gtv V6 TB

Burak

ayrıca senin araba amerikan arabası gibi gidiyordu gaza basınca kafa kalkması falan onlar biraz azalabilir Register or Login" alt=""/>
1997 Gtv V6 TB

n/a

orası oyle : )

Onur

2.0 la 2.5 arasındaki fark sadece kagıt üzerinde bile korkunç. hiç test etmedim ama hızlanma degerleri arasındaki farklar nerdese 1.5-2 sn değişiyo ki buda oldukça fazla. yakıt sizin için bir faktör değilse tabiki 2.5 . bende bigün alıcam mesela:))

freyzer

Tolga 2.5'in motorunun resmini rica edebilir miyiz senden? Manifoldlar diğer V6'lardaki gibi krom kaplama herhalde. 6 silindirli Alfa motorlarının bizim 4 silindirliler yanında ciddi çekici durduğunu düşünüyorum..