Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Görünür kaza ve ülke ahlaksızlığının trafiğe yansımaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Öncelikle endişelenmeyin; Bella'da önemli bir şey yok. Pastayla geçebilecek bir şey gibi görünüyor. :)

Bugün Bella'yla ilk kazamı yaptım. Trafik magandasının biri sağdan sıkıştırdı. Aslında aynadan takip ediyordum ve ne halt edeceğinin farkındaydım, ani bir frenle durabilirdim ama durmadım. Önüme kırarken ön tamponun sağ tarafına sürttü. Araç içi kameradan videosunu aldım, işleyip o kısmını paylaşacağım.

Edit: Video geldi.

Niye durmadım? Çünkü burama (boynumu gösteriyorum :) ) kadar geldi. Toplum ahlakıyla ilgili muhabbetler açıldığında her seferinde söylüyorum artık. Ortalama bir arabanın boyu 4.5 metre. Trafiğe bakın, 4.5 metrelik çıkarı için önünüze kırıp yolunuzu çalacak tıynette bir toplumuz artık. Kendi ufacık çıkarı eline geçsin, ondan başkası kaza mı yapmış, maddi hasar mı almış, ölmüş mü umurunda değil.

Gelelim somut olaya. Fail 1990 model bir Şahin. Sürücü, muhtemelen kendi arabasının sağını solunu umursamadığı için trafikte oraya buraya girip çıkmakta beis görmeyen bir şey. Dönel kavşaktan tam da sarıda sola dönüp sağ şeride yerleştim. Hatta şimdi videodan baktım, son anda kırmızıda geçmişim ben de. :) Bu arkadaş benim de arkamdaydı, bariz kırmızıda geçti tabii. Dönel kavşakta sondan bir önceki araba benim, son araba da bu. Yani toplamda 10 saniyeden fazla beklemeyecek.

Ama yok. Paşamın 10 saniyesi başkalarının (bizim) arabaların boyasından kaportasından değerli olduğu için, kavşağa girer girmez sağıma seğirtip (elbette sinyal vermeden) önüme kırdı. Nasıl olsa benim araba pahalı, mecbur fren yapacağım? Sola doğru hafifçe kaçmak üzere baktım, solumdaki arabayı sıkıştırıp belki onunla kazaya karışacakım ya da onun kaza yapmasına sebep olacaktım, kaçmadım. Arkadaşın birkaç dakikada işlediği trafik suçları:

1. Kırmızıda geçmek
2. Sinyalsiz dönmek
3. Dönüş şeridine girmeden dönmek
4. Sinyalsiz şerit değiştirmek
5. Gireceği şeritteki aracın (benim) güvenli şekilde geçişimi beklemeden şerit değiştirmek
6. Finalde de kaza mahallini terketmek. :)

Videonun sonunda kaza sonrası konuşmayı görüyosunuz. Hemen üste çıkmaya çalıştı; niye durmamışım, ben ona çarpmışım. Şeritlerden bahsettim ama tabii dinlemedi bile. Ben de araç kamerasını gösterdim. Hemen tornistan edip "bir şey yok ya, pastayla geçer bu"ya döndü.

Tutanağı çıkardım. "Ben tutanak filan tutmam, polis çağır gelsin"e döndük. Polis 1 saatte gelir blöfüyle yıldırma denemesi. Blöfü görüp tamam polis gelsin deyince de "ben polis bekleyemem yukarıda bilmemne fırındayım ekibi al gel" dedi gitti.

Neyse. Sonuçta yarım saat kadar bekledikten sonra trafik polisleri geldi. Durumu anlatıp video kaydımın da olduğunu söyledim. Sağolsun görevli arkadaşlar tutanağı tutup yapmam gerekeni de anlattı. Başınıza gelirse diye bir sonraki yanıtta derli toplu anlatacağım öğrendiklerimi. :)

octinum

Yine kendi konusuna yanıt yazan ezik forumcu olmak pahasına öğrendiklerimi aktarayım efem. :) Bu tip karşı tarafın gittiği/kaçtığı durumlarda iş mahkemeye gidiyor çünkü.

Öncelikle araç kamerası şart. Bende şu var:
You are not allowed to view links. Register or Login

Oldukça kaliteli. Dikkat ediniz, bu bir şeyin Çin malı klonu; bunun da Çin malı daha kalitesiz kopyaları var. :) başka konuda anlatırım. 40 dolara sigorta.

Kaza sonrası karşı taraf anlaşmaktan kaçınıp, polisi de beklemeden giderse (veya vur-kaç durumu olduysa) aracı oynatmadan polisi çağırıyorsunuz. Polise kendinizle ilgili bilgileri ve karşı tarafın plakasını veriyorsunuz. Ellerinde tablet var zaten, alengirli bir iş yoksa çat diye bulup kimin üzerine kayıtlı, sigortası ne zaman yenilenmiş filan görüyorlar. Elinizde kamera kaydı olduğunu mutlaka belirtin.

Daha sonra trafik merkezinden polis tutanağını alıyorsunuz. Sonraki güne kalıyor bu. Ben Pazartesi öğleden sonra alacağım. Salı gitsem olur mu dedim, olur ama öğleden sonra git, öğlene kadar veri giriyorlar öğleden sonra veriyorlar dedi polis arkadaşlar.

Tutanağınızla karakola gidiyorsunuz. Şikayetçi oluyorsunuz. Nasıl şikayetçi olacağımı henüz araştırıyorum ama amacımız, karşı tarafın sigortasından hasarımızın tazminini istediğimizi bildirmek. Sonrası sanırım savcı vb. oluyor.

Bu arada, araçta hasar tespiti yapılacağından dolayı, mümkünse aracı yaptırmıyorsunuz. İşte orada bir bakmak lazım ne kadar erkene alınabiliyor bu. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

mertcancagla

Arac kamerasi turkiye sartlarinda inanilmaz oneme sahip bir cihaz oldu. Cok gecmis olsun en azindan kanitlayabiliyorsunuz yasadiklarinizi. Dediginize tamamen katiliyorum,insanlar sola donmek icin uzun siralar beklerken sagdan basarak gelip bekleyenlerin onune gecip herkesi salak yerine koyan insanlar var. Bu olaylar ulkedeki ahlaksizliklarin trafikte beden bulmus hali. Ne yazikki bunu onleyebilecek denetleme mekanizmalarimizda calismiyor.Insanlarda bu tur olaylara tepki gostermiyor, ki bence en buyuk problemde sorunlara tepkisiz kalinmasidir. Tekrar cok gecmis olsun.

furkan_topay

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

fatihmehmet

Çok geçmiş olsun. Bu aralar alfalarımıza nazar değiyor sanırım. Normalde dikkat etmemiz gereken, özellikle Ramazan'dayken azami şekilde sabır, hoşgörü ile yaklaşmamız gereken konulara toplumca giderek anlamsız hareketlerle yaklaşıyoruz.
Sonumuz hayrolsun ne diyeyim.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Doğa Tosun

geçmiş olsun.. Eski e36 sahibi olarak insanları yaftalamayı sevmem ama bariz belli genelde tipler..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

h.t

Abi çok geçmiş olsun. Gerçekten en kısa sürese şu şahin/doğan sürücülerinden kurtulmalıyız. Gerçi öyle bir kesim ki ne eğitilebiliyor ne yontulabiliyor. Kaçtığına göre trafik sigortası/muayene vs kesin eksiktir bişeyi. Umarım bir an önce sonuç alabilirsin..

octinum

Teşekkürler arkadaşlar. Allah beterinden saklasın hepimizi.

You are not allowed to view links. Register or Login , hızlı sonuç alamayacağım kesin gibi. :) Bakalım, bir taraftan da öğrenmiş olacağız nasıl yürüyormuş bu işler.

Şahin-Doğan olsa yeterdi aslında, ama bu eğitimsizlikle o kadar çoklar ki. Arabasına bakmıyor. Yaya geçidinde yayalara yol vermeye korkuyorum arkamdaki Passat sağımdan hızla geçmeye kalkıp yayaları ezecek diye. Geçen gün dönel kavşak içindeki bir araca yol verdim, arkasındaki Opel'le burun buruna giriyorduk. Ben hazır durmuşken kavşak dışından birden hızlanıp arayı kapatmaya kalktı ki ben giremeyeyim kendisi geçsin. Filo aracı Fluence'ları, Jetta'ları, hele o Clio'ları saymıyorum bile.

Bu arada daha dün, Vectra için 850TL sigorta ödedim. 16 yıldır sıfır kazam ve 1(bir!) tane trafik cezam var, geçen yıl 300TL ödemiştim sigortasına. Aslında bunlar gibilerin yediği haltları ödüyoruz. Trafik kurallarına uymuyorlar, başkalarını tehlikeye atıyorlar, kazaya sebebiyet veriyorlar ve sigorta şirketlerinin ödediklerini biz paylaşıyoruz. Biraz da ona kızgınım. Arkadaş gelecek sene sigorta priminde görecek, işte esas eğitim o olacak. Bunların cebinden para çıkmadıkça öyle medeniyetle, diğer insanların can ve mal güvenliğiyle filan adam edemiyorsun.

Bu arada Allahını seven foruma video gömmeyi öğretsin. :)

DcD-Semih

Abi çok geçmiş olsun, ayda ortalama 2000km yol yapan birisi olarak her gün trafikte olduğum sürede en az yarım saatte bir bu tarz durumlarla burun buruna geliyorum. Kimin ne olduğu o an ne yapacağı da belli değil her birisi ile münakaşaya girsen Allah korusun canından olma riskin dahi var, gözü dönmüş insanların artık. Malesef bunun tek ve en önemli sebebi cahillik, bu cahillik bir de en tehlikelisinden olanı. Yontulamayan eğitilemeyen laf anlatılamayan insanlarla dolu çevremiz.

İşim gereği her nöbetimde; inşaata 30-40 tane işçiyi işe başlatmakla sağlık yönünden değerlendirmekle geçiyor, bunun dışında muhattap olduğum kişi sayısı 100 den fazladır her mesai süresince. Duyduğum şeyleri duysanız, konuşma tarzlarını hareketlerini anlayış biçimlerini görseniz dudağınız uçuklar, anlam veremiyorum bazen nasıl bir psikoz halindeler nasıl bir durum hal içerisindeler de bu duruma gelebilmişler. Burada bahsettiğim şey de okul öğretiminin eksikliği değil yanlış anlaşılmasın kara cahillikten bahsediyorum, aile terbiyesinden ve en önemlisi birey özgürlüğünün ne olduğunun bilinmemesinden bahsediyorum. 23 yaşında hem iş hem eğitim hem de yaşam mücadelesiyle uğraşan bir insan evladı olarak günümüz Türkiyesinin hali içimi karartıyor, üzülüyorum sadece.

Geçmiş olsun tekrar canına zeval gelmesin hocam.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

agucba

Geçmiş olsun. Trafik magandaları ne yazık ki ülkemizin bir gerçeği ve eğitim seviyesinin düşmesi, ülkenin genel gidişatının toplumsal psikoloji anlamında hiç iyiye gitmemesi gibi etkenlerden dolayı gün geçtikçe içinden daha çıkılmaz hale geliyor.
Genelleme yapacağım için bazı sahiplerinden özür dilerim ama kuş serisini kullanan kuş beyinliler azalmayacak. Bugün kuş serisi, yarın E36, öbür gün 156, sonra Scirocco şeklinde devam eder, biran önce önce aileden gelecek olan eğitim, sonra devlet mekanizması ve toplumsal bilinçlenme artmaz ise.

Başka bir şey sormak istiyorum.

Şu kamera işe yarar mı peki?

Veya bu?

Off-Topic için özür dilerim.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Gouki

salimulas

Geçmiş olsun! Ancak söyleden geçemeyceğim, benzer olaylara sadece e30-e36 yada kuşcular sebep olmuyor. Büyük şehirlerde çok daha lüks arac kullananlar tarafından da hergün yaşadığımız sorunlar. Geçtiğimiz ay Eskişehir yolu(Ankara) merkez yönde içersinde 2-3 tane 10 yaşlarında çocuk olan kırmızı bir Gui benimle yürümeye çalıştı, hızlı akan yolda deli gibi manevralar denedi ve arada biryerde sıkışıp kaldı. Allahtan herhangi bir kazaya sebep olmadı. Eminim bunun bir eğitimi yok, ortada sanki biraz psikolojik, birazda genetik bir durum var gibi.
  Haksız olduğunuzu söylemiyorum, keşke azıcık frenle oynasaydınız da temassız bir video üzerinden bunları konuşsaydık. İşyerim İvoksan 24. caddede ve bu cadde haftalık geneleksel Tofaş etkinliklerinin yapıldıgı cadde. Yani pek çogunuzun 1 ayda gördüğü kadar kuşcuyu bir günde görüyorum. Normalde 1 dakikada geçtiğim caddeyi, hafta sonları 3-5 dakikada geçiyorum.

Keyifli sürüşler!

ucarozcan

Çok geçmiş olsun.
Böyle tipler çok piyasada bende GoPro ile kaydetmeye çalışıyorum yolu elimden geldiğince.

En ayar olduğum tiplerden biri, en sağ şeride geçip 'sözde uyanıkların' bilmem kaç arabanın önüne geçince trafikten kurtulduğunu sanıp kurallara uyanların hakkını gaz eden tiplerdir. Yol hakkı senin olduğu halde seni sıkıştırıp yok vermeyince kornaya basanları hiç saymıyorum çünkü numunelik tipler. Bir ara çok takılmıştım bu durumlara ama şimdilerde çok takmıyorum. Arabama verdiğim değeri emeği düşününce böyle tiplerle muhatap  olacağıma ne yapıyorsa yapsın deyip yolumu değiştiriyorum yada basıp gidiyorum.
Dünden bir örnek bu adam ehlileştirilebilir mi?
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

hannibal

Ben de karşılaşıyorum; genelde şirket arabaları ve ticariler oluyor bunlar, dişerimi sıkıyorum ya sabır deyip geçiyorum. Bir gün fena paket edeceğim birini, Allah fırsat vermesin ama olacak bu yani.
Çok geçmiş olsun, başı biraz ağrısın da bir daha daha dikkatli olur barzo.

octinum

Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler arkadaşlar, sizin başınıza gelmesin umarım. Gerçi önemsiz bir durum bendeki ama olsun.

Frenle biraz oynayıp kaçınabilir miydim, fren veya gazla oynayarak muhtemelen evet. Normalde sürekli ayna kontrolü yapar ve bu tipleri gördüğümde genelde öndekiyle aramı santimetrelere düşürüp girmeye teşebbüs etmelerini engellerim. Biraz da asabi bir anıma denkgeldi herhalde. Çok şükür asabi olduğumda bile videodaki gibi oluyorum, agresifleşmiyorum. :)

Biraz da şu var, bu gibi tipler yüzünden kaza oranları artıyor ve biz sigorta şirketlerine büyük paralar ödüyoruz. Yukarıda söyledim, daha kazadan 1 gün önce evin diğer arabasına geçen yılın üç katı sigorta primi ödedim. Niye? Çünkü trafiği mevcut hali yüzünden trafik sigortası riskleri artıyor, sigorta şirketleri de fırsat bulduğunda bunları bizlere ödetiyorlar. Yani kurallara uyan vatandaşlar olarak ödediğimiz prim kendi riskimizin primi değil, bunların sorumsuzluğunun primi.

You are not allowed to view links. Register or Login hocam ilki pek işe yarar görünmedi bana. :) İyileri 40 dolar seviyesinden başlıyor benim gördüğüm kadarıyla. Kullandığım model şu:

Bende bunun bir de sahtesi var. İçindeki çip filan farklı. Eşimin arabasına denemiştim, memnun kalmadım. İçindeki çiplerden vb. farkediyor. Araç kameraları konusu açmak istiyorum, orada paylaşırım, içindeki çipler filan önemli. İkincisi için güzel demişler ama. Şuradan faydalanıyorum bu kameralar için:

You are not allowed to view links. Register or Login aynen, bir de bu güney taraflarında sağ şeritten sola dönüşler çok yaygın. :) Uyanık olduklarını sanıp trafiği katlediyorlar. Sizin videodaki elemanın çok sayıda sinyalsiz şerit değişimi var. Madde 48'de, şerit değişim kurallarıyla ilgili olması lazım, bir cezası var. Şu aşağıdan ihbar edilebiliyor:

Videoyu kırpıp gönderirseniz küt diye ceza kesiyorlarmış. Bu şekilde ehlilleştirilebilirler belki. Ceplerinden para çıkacak ki akılları başlarına gelecek. Ben de aynen, trafikte hiç muhatap olmamayı tercih ediyorum. :=)

hi_cazz

Geçmiş olsun. Malesef bu heryerde var. Bende gopro tarzı bir kamera alıp bu şekilde kullanmak istiyorum. Ne zaman ne olacağı belli değil. İnsanlar çıldırmış gibi araç kullanıyor.

TRSemih

Maalesef ülkemizde kurallar sadece kazadan sonra haklı/haksız ayrımı için kullanılıyor. Öncesinde orman kanunu.. önce giren yolu alır, yol hızlı olanındır, sırada bekleyen maldır diğer uyanık..

Kullanıcı profilinden ötürü şahinle doğanla kazaya karışana kadar git duvara vur daha iyi. İnip tutanak bile tutamayacağın, tutmak istemeyeceğin medeniyetten uzak bir tayfa. Tekbirden anlamayanın hakkı kötektir deyip ağız burun girecen, başka alternatif yok. Kural işlemiyor bari sen hıncını al.

Geçmiş olsun.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

octinum

Maalesef ülkemizde kurallar sadece kazadan sonra haklı/haksız ayrımı için kullanılıyor. Öncesinde orman kanunu.. önce giren yolu alır, yol hızlı olanındır, sırada bekleyen maldır diğer uyanık..

Kullanıcı profilinden ötürü şahinle doğanla kazaya karışana kadar git duvara vur daha iyi. İnip tutanak bile tutamayacağın, tutmak istemeyeceğin medeniyetten uzak bir tayfa. Tekbirden anlamayanın hakkı kötektir deyip ağız burun girecen, başka alternatif yok. Kural işlemiyor bari sen hıncını al.

Geçmiş olsun.

Ben aksini düşünüyorum aslında. :) Ufaktan bir rehber konusu da hazırlıyorum hatta forum için. Bunların anladığı en önemli şey para. Çok kural ihlali olan bir yerde bir ay boyunca, kural ihlali yapan kuş dahil hepsine ceza kesin, sonra da bu söylentiyi yayın, bakın bakalım ondan sonra nasıl oraya kadar serserilik yapıp oraya geldiklerinde uslanıverecekler. :)

Benim işi ilerletmemin sebebi gelecek sene sigortasını yaptırırken çıkacak fiyatı görmeleri. Bu şikayet edip durduğumuz trafik sigortası artışları uzun vadede bu şekilde işe yarayabilir. Muhtemelen gidip arabayı başkasının üstüne yapmak zorunda kalacak, onun için de noterdi filan para vermesi gerekecek. Arabanın şu anda üstüne kayıtlı olduğu kişinin üzerine (bir kadın görünüyor) gelecekte araba almaya kalkarlarsa sigorta fiyatları aynen yüksek çıkacak. Bir de şimdi olay yerini terkettiği için ceza ödemek zorunda kalacak.

Ağız burun dalmak gereksiz tehlikeli. Aman yapmayın. Çok sinirlendiyseniz, intikam soğuk yenen bir yemektir diyelim.:)

Tolga033

Geçmiş olsun. Zeytin yağı gibi üste çıkan çok ne yazık ki.

Alfadanadam

Geçmiş olsun, tanıdık bildik görüntüler... Tanıdık bildik(!) olmaları bu ülkeye dair umutların iyice azaldığının da belgesi reçi ama  :duvar:

Benim tavsiyem aşağıdaki kamera. Mini serisini uzun zamandır kullanıyorum.

octinum

Geçmiş olsun, tanıdık bildik görüntüler... Tanıdık bildik(!) olmaları bu ülkeye dair umutların iyice azaldığının da belgesi reçi ama  :duvar:

Benim tavsiyem aşağıdaki kamera. Mini serisini uzun zamandır kullanıyorum.

Teşekkürler, Allah sizlere vermesin. Bu ülkeye dair umutları iyice tüketmek için şu İstanbul trafiğinde S2000'le makas atan ve onun yancısı magandaların videolarına, daha doğrusu altındaki *yorumlara* bakınız.

O kamera çok başarılı. Ben aldığımda fiyat/performans oranı bu kadar iyi değildi. 60USD civarına alınabilecek en iyi kamera; hatta bugün olsa G1W yerine 20 dolar daha verir alırım muhtemelen.

Aslında Türkiye için en ucuzu bile hiç olmamasından iyi gerçi. :)

misket

Geçmiş olsun, bunlardan güzergah gereği geçen sene bende bol miktarda karşılaşıyordum sola dönüş cebinde biz paşa paşa yeşil beklerken eleman gelir yanına 2 sırayı yapar ya da yeşilse direk sola, üstüne doğru dalar  :duvar: öyleya alemin uyanığı bunlar.
Yalan yok o tür durumlarda ya açıktan alıp dönüyorum ki kavşağın ortasında kalsın (zira dönüşe yeşil 30sn değil kuyruk uzun ve arkamdaki hali ile sabırsız oluyor) ya da burun cıkartıyorum şöyle bir silkiniyor.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

octinum

Geçmiş olsun, bunlardan güzergah gereği geçen sene bende bol miktarda karşılaşıyordum sola dönüş cebinde biz paşa paşa yeşil beklerken eleman gelir yanına 2 sırayı yapar ya da yeşilse direk sola, üstüne doğru dalar  :duvar: öyleya alemin uyanığı bunlar.
Yalan yok o tür durumlarda ya açıktan alıp dönüyorum ki kavşağın ortasında kalsın (zira dönüşe yeşil 30sn değil kuyruk uzun ve arkamdaki hali ile sabırsız oluyor) ya da burun cıkartıyorum şöyle bir silkiniyor.

Bunları Karayolları Trafik Kanunu Madde 53'le eğitiyorsunuz. :)

Benden güncelleme. Karakoldan aradılar, çarpan eleman babasıyla gelmiş, çok feci "ayak" yapmıyorlarsa galiba mesaj alınmış. Akşam video kaydını vermeye gidecektim karakola, sen de gel görüşelim dedim. Aracın tamponu yapıldıktan sonra şikayetimi geri çekeceğimi söyleyeceğim. İki amaç var; akılların başa gelmesi ve arabamın eski haline döndürülmesi. İkisi de olduktan sonra sıkıntı yok.

murat

Çok geçmiş olsun, korkut pis herifi..Valla kafamı bozmayın değer kaybı davası açarım size de çek yetkili servise ;) Pasta cila bile olsa orda yaptır anasını satiiim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)