Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ferhat_27

You are not allowed to view links. Register or Login
2.19 tl den 33 litre 73 tl ye depo doldu.240 km tamamı istanbul şehir içi yol yaptım.30 kuruş  :)
280 km yapıyorum ss ile ş.içi aynı litre lpg ama fiyat 2.39 tl   :)
Nazar değdi,255 km gittim son depo doldurmamda(34 lt lpg) Havalar soğudu böyle oldu  :(

Erkay KAHYA

2.19 tl den 33 litre 73 tl ye depo doldu.240 km tamamı istanbul şehir içi yol yaptım.30 kuruş  :)
Nazar değdi,255 km gittim son depo doldurmamda(34 lt lpg) Havalar soğudu böyle oldu  :(

Haberlerde şöyle bir şey duymuştum.
Oto gaz kullanıcıları Dikkat!
Oto gazın içine deodorant yapımında kullanılan bir solvent katıyorlarmış.
(Litresi yaklaşık 1Tl civarında olduğu için)

iskoc

Haberlerde şöyle bir şey duymuştum.
Oto gaz kullanıcıları Dikkat!
Oto gazın içine deodorant yapımında kullanılan bir solvent katıyorlarmış.
(Litresi yaklaşık 1Tl civarında olduğu için)

bende gördüm o haberi.maslak opet ten alıyorum gazı.bu tür olaylar anadoluda daha çok olur.

fakat 20-30 km değilde 100 km falan fark ederse opettende şüphelenebilirim  :D
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

milano 75

şu yakıt olayını tam olarak hiç ölçemedim gitti.atikerin göstergeler zaten bi cins.çok yanıltıyo,sürekli 30 falan ekleyerek dolaşıyorum.yazın memlekete giderken ölçtüm yalnızca 900 km de 156 180 ben 190 yaktım ,aynı hızlarla beraber gittik.yaklaşık 1 saat dur kalk bolu civarı ve ortalama 140-150 hız. yalnız benim debimetre çin malı ve 100-150 km sonra flap yayı  bozulmuştu o vaziyet gittim geldim  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

bafralfa

Shell den aldığım 100 tl lik mazotla ( kur : 3990 dı sanırım ) 250 km yol gittim Ankara şehir içi trafik ve aralık ayı 40 kr a denk geliyor yol bilgisayara 10,8 lerde..
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

saskuran

Shell den aldığım 100 tl lik mazotla ( kur : 3990 dı sanırım ) 250 km yol gittim Ankara şehir içi trafik ve aralık ayı 40 kr a denk geliyor yol bilgisayara 10,8 lerde..
biraz cok değilmi 10.8 dizel icin ? araba ne

SAS....

bafralfa

SAS....

159 q tronic
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

saskuran

SAS....

159 q tronic
mitoyu satip (6,5 yakiyo şehir ici dizel) 159 almayi dusunuyorum otomatik ama cokmuş yav 10,8 mitonun 2 katina yakin . bir sıkıntı varmı araçta ?

SAS....

Erdinc küflü

Bence normal sas ,
fabrika verisi , 9.9 lt  sen mitoyla karıştırma araç 1.9 , otomatik ve ağır ...uzun yolda 5.5 lt düşüyor , ancak. Hep mi uzunyol ...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

saskuran

Bence normal sas ,
fabrika verisi , 9.9 lt  sen mitoyla karıştırma araç 1.9 , otomatik ve ağır ...uzun yolda 5.5 lt düşüyor , ancak. Hep mi uzunyol ...

benmi cimri oldum acaba :) 6,5 bile cok gelmeye basladi bana ... niyeti bozarsam 159 üzer beni yaw

SAS....

Erdinc küflü

Cok geziyorsunnn sennn ben iki aydır 850 km yapmışımm :-)))

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

bafralfa

Alıntı Yap

SAS....

159 q tronic
mitoyu satip (6,5 yakiyo şehir ici dizel) 159 almayi dusunuyorum otomatik ama cokmuş yav 10,8 mitonun 2 katina yakin . bir sıkıntı varmı araçta ?

SAS....

Benim ayda yaptıgım en fazla 500 km en fazla oda o yüzden çok önemsemiyorum yılda 5000 km yi geçmem .. Araçta herhangi bir sıkıntı yok şükür ki e alıp 2500 TL masraf yapınca :)

Doğa Tosun

147 1.6 ts

LPG'yi opetten 2.29 tl'den aldım, simit tüp boştu. tam 74 tl'ye doldu.
Şehiriçi sakin 318 km yol yaptım. kuruş hesabıyla 23,2 kuruş.
son 380 kilometrede yol bilgisayarı ortalamam 10,4 lt/100km.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ozoozo

Kullanım şekli : kasko yok muska var
Yapılan yol : 418
Yakıt tüketimi : 6.7
100 liralık yakıt verilerim böyle

Böylece kendi rekorumu da kırmış oldum

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OğuzCanAlantor

Kullanım şekli : kasko yok muska var
Yapılan yol : 418
Yakıt tüketimi : 6.7
100 liralık yakıt verilerim böyle

Böylece kendi rekorumu da kırmış oldum

Kardeşim senin veriler votka methanol kitli değil mi ?

Lbe

Depoda viski varmış öyle diyorlar

ilbey666

33 1.5 ile 50 TL'lik benzin ile 135 km yol gittim. Benzini 4.22'den almıştım. 37-38 kuruş gibi birşey yapıyor. Buna dur-kalk trafik, 2-3.viteste sıkı gazlamalar dahil.

1.4 Polo'mdan az yakıyor :) ne diyem maşallah diyem  :alkis:
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Kibitzer

Son doldurduğumdan beri ortalamam 100km'de 6,0lt. Öyle az yakıyormuş gibi geliyor ki depoyu ne zaman doldurduğumu unutuyorum :)) Hani sık sık doldurup ölçüm yapmak istiyorum ama daha çeyreği bitmedi deponun  :haydi:
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Incablue

147 1.6 ts

Ben 100 km de (soğuk havalar hariç) karma değer olarak 8.6 - 9.5 gibi değerler görüyordum. Kabaca 50 tl benzin ile de 120 km yaparsam başarı sayıyorum. Siz 74 tl gazla şehir içi 318 km yazmışsınız, 30 lira farkla 3 katı yol demek. Orijinalliğini bozmayacağım, hayır motorunu daha iyi koruyacağım fikrim çok mu salakça acaba diye düşünmüyor değilim You are not allowed to view links. Register or Login :-X siz ne düşünüyorsunuz lpg - benzin arasında?

muğlalı

2008 159 otomatik 500 km ortalması 27 ortalama hız ve bu kar yağışı dahil 18 jant kış lastiği 9.3 yaktı yazılım var havalar soğuyada kadar 300 km ortalaması 8.5 ti  34 km ortalama hızla.bunlar yol bilgisayarı ama bence depo dolunca sapma çok olacak gibime geliyor.

Doğa Tosun

147 1.6 ts

Ben 100 km de (soğuk havalar hariç) karma değer olarak 8.6 - 9.5 gibi değerler görüyordum. Kabaca 50 tl benzin ile de 120 km yaparsam başarı sayıyorum. Siz 74 tl gazla şehir içi 318 km yazmışsınız, 30 lira farkla 3 katı yol demek. Orijinalliğini bozmayacağım, hayır motorunu daha iyi koruyacağım fikrim çok mu salakça acaba diye düşünmüyor değilim You are not allowed to view links. Register or Login :-X siz ne düşünüyorsunuz lpg - benzin arasında?
eğer imkan varsa ve çok yol yapan biri değilseniz tabiiki benzin en güzeli ama ben günde 60 km yol yapan biri olarak lpg'siz benzinli araba düşünemez hale geldim en azından günlük kullanımım için. Atiker'in güzel bi sistemi var aracımda, lpg'ye çok soğuk bakan hatta "ben sırtımda bombayla gezmem!" diyen biri olarak benzin fiyatlarına dayanamadığım ilk an, lpg'yi sevdiğim ilk an oldu :) doğru montaj, doğru ayar ve doğru kullanıma ulaştıktan sonra benzine verdiğiniz paraya acıyıp keşke daha erken taktırsaydım diyor insan (tabi dediğim gibi rutin olarak günde fazla km yapıyorsanız)..
hafta içi okul-ev arası lpg'de kullanıyorum (performanslı kullanımda kesinlikle benzine geçiyorum)
haftasonları keyfi gezerken benzinde kullanıyorum. Hiç yapmadıysam da haftada bir benzinde şöyle bi 2,3,4.viteslerde yüksek devirle yürütüyorum. Sakin kullanan biri olmama rağmen haftasonu benzindeyken biryere gittiğimde o benzin ibresinin düşüşünü çok net görüyorum malesef :) lpg'cilerden ve daha deneyimli abiler-arkadaşlardan aldığım bilgiler ve araştırmalarıma göre de kaliteli gaz almak, lpg'de aşırı yüksek devirler çevirmemek, ve ara sıra benzine geçmek motora verdiği zararı ciddi biçimde minimuma indiriyor. Twinspark da zaten lpg'ye aşırı uyumluluğuyla bilinen bi motor. Özetle, yol yapıyorsanız taktırın derim You are not allowed to view links. Register or Login  :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Incablue

Satın alırken, çok gezmem onun için gaza gerek yok, gaz olmasa da olur demiştim. Aynı zamanda da benzinli olsun km si de pek yükselmez benzin beni frenler diyordum, 7 ayda 10 km yaptım, yarısı uzun yoldur. Önümüz yaz ne kadar gezerim hiç kestiremiyorum. Bir de yaza girerken 17" jant ve lastik planım var. Ağır bakım, jant lastik ve lpg çok iyi ihtimalle min 5000 tl ye ulaşır, ne yapsam karar veremiyorum. Ya stok halde bakımlı bakımlı gezicez ya da 5000 tl yi gözden çıkarıcaz You are not allowed to view links. Register or Login  eyvallah kardeş :)

ataozcan

Lpg 2.29   100 tl lpg le 400 km sehir ici agrasif kullanim