Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Audi sürücülerinin profilini tebrik eden yabancı bir yazı var. Aslında 4C anlatılıyor ama Audi bazı konularda nasiplenmiş. Sitemizde ileride paylaşabiliriz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login
Audi sürücülerinin profilini tebrik eden yabancı bir yazı var. Aslında 4C anlatılıyor ama Audi bazı konularda nasiplenmiş. Sitemizde ileride paylaşabiliriz.

Hocam "yabancı" kelimesi çok önemli, bir kaç kere yurt dışına çıkma fırsatım oldu ve sürücü profilinin de diğer bir çok alanda olduğu gibi ne kadar farklı olduğunu görebildim.
Bizde 110 hp A3'ü alan, ferrariye bindim modunda sol şeridi kapatıyor, olmadı sağdan o da olmadı en sağdan makaslar makaslar... tabi bunun konu başlığıyla doğrudan alakası yok, ama bir arkadaşın bahsettiği gibi bu tür sürücüler sizi olmadık yerlerde orta şeride doğru frenletiyor,, hem fuzuli enerji kaybı hem de stress :)

AhmetCemre

İstanbul-İğneada Yolculuğu yaptık 2 Kişi
110₺ Mazot ile 520 km yaptık yolculuğun yarısına yakınında klima acıktı
120-160 arası gittik otobanda bir ara boş yolda 198 gördük 😊

ES53

159 ile 200 Km İstanbul yarisi yogun trafik yarisi bos yol ortalama 5.8 lt

Sent from my iPhone using Tapatalk

MUU

Eveeettt canavarla ilk uzun yolculuğumuzu da yaptık :) Evvelsi akşam bir işim için İstanbul' a gittik dün gece geldik. Araç gün içinde de neredeyse hiç durmadı. Ve aracın motoru 1150 km boyunca neredeyse durmadan çalışmasına rağmen bana göre gerçekten başarılı bir performans sergiledi :) Uzun lafın kısası uzun yolda aracım klima açık halde 20 kuruş yaktı çok memnunum. ORTALAMA HIZ: 120 LPG FİYATI: 2,36

surgeon

156 1.6 ts ile konyada ş.içi sakin kullanımda 10 lt lpg alfa ruhunu hissederek kullanırsam yaklaşık 13-14 lt lpg yakıyor. (lpg fiyatı 2.03) ş.dışı ise 110 km hızın altına düşmem pek 8.5-9.5 arası lpg yakıyor çok basarsam 11-11.5 lt arası yakıyor. klima açık kapalı çok fark etmedi. ama nedendir bilinmez benzin ile kullanırken yakıt abartılı fazla yaklaşık sakin kullanımda 10-11 litre yakıyor (benzin fiyatı 4,53)görünüyor yol bilgisayarında ş.içi lpg ile litre olarak aynı hatta daha fazla.
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

IColdWar

Alanya ankara arasi yolculukta 4. Viteste devir 5bin 6binden asagi dusmeden yokus yukari seydisehir dag yolunu bilen bilir klima acik 24kurus yakti ben bile sasirdim 2005 147 1.6 ts

Samsung Galaxy S5 - Alfa Romeo 147 16.ts 120 hp

Incablue

Büyük bölümü şehir dışı olmak üzere, sürekli klima açık durumda, 170 - 180'e kadar çıktığımda oldu. 1470 km yol, KM'de 40 kuruş yaktım. Normal olsa da bazen lpg taktırmamak için fazla direndiğimi düşünüyorum. (2003 - 147 1,6 TS)

hasiko

Hafta sonu Ankara- Bartın-İnkumu yaptım. Radar cihazı sürekli takılı idi. Hiç sökmedim. Klima açık 140-160 km den aşağı hiç inmedim. 65.10 tl ye 308 km yol yaptım. Lpg sistemi Atiker Gold....

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muğlalı

Hafta sonu Ankara- Bartın-İnkumu yaptım. Radar cihazı sürekli takılı idi. Hiç sökmedim. Klima açık 140-160 km den aşağı hiç inmedim. 65.10 tl ye 308 km yol yaptım. Lpg sistemi Atiker Gold....

radar cihazı derken biraz anlatabilir misiniz?

hasiko

Radar tespit cihazı. Yol üzerinde radarın gönderdiği sinyalleri yakalayıp size sesli uyarı şeklinde bildiren bir cihaz

blackgear

Radar tespit cihazı. Yol üzerinde radarın gönderdiği sinyalleri yakalayıp size sesli uyarı şeklinde bildiren bir cihaz

Yasak değil mi o? Hatta yakalnırsa çok büyük cezası var diye biliyorum :o

Bu arada konuda geçmişken, 11,9 lt/100km City mode on, arada direksiyondan tıklama ve ufak asfalt gıdıklamaları :)

hasiko

Bu arada konuda geçmişken, 11,9 lt/100km City mode on, arada direksiyondan tıklama ve ufak asfalt gıdıklamaları :)
Yasak ama bir çok araçta görüyorum şehirlerarası yollarda...

Alfadanadam

Yasak ama bir çok araçta görüyorum şehirlerarası yollarda...

Eğer yakalanırsanız o cihazla bu savunma sizi kurtarmaz ama bilin yani. İlgili kanun maddesini araştırıp öğrenin ona göre karar verin derim :)

hasiko

Hatırlatma için tşk ederim. Yasak olduğunu biliyorum zaten...

schumi

1,4 170 lik Giu'm ile, Güvercinlik,Bodrumdan - Bursaya 555 km. yolculuk boyunca, klima kapalı ve hızım 140 ın altına nadir indim. 160-180 km/h arası trafik yoğun olmadığından çok uzun süreli gittim. 230 tl.lik benzin almıştım çıkmadan,eve vardığımda benzin lambası yeni yandı. Bu kadar yüksek hızlara göre bence uzun yolda yakıtı oldukça başarılı.

alihsans

15.000 km sonunda benim yavruyu çözmüş bulunuyorum. (Giulietta TCT)
- Uzun yol 6 lt.
- Şehir içi sakin kullanım 8 lt.
- Şehir içi karma kullanım 9 lt.
- İstanbul trafiği 11 lt.
Sürekli Dinamik mod + dip gaz yapsam 14-15'leri görür sanırım.

Son depo ortalamam 9 lt.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Muratözdemir

Kabaca 10 lt lpg 100 km. 140-160 dan aşagı düsmeden klimada açık... Şaka gibi ya bizde benzinli arabaya bincez diye can çekişiyoruz. Maşallah verilerinize :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hasiko

Kabaca 10 lt lpg 100 km. 140-160 dan aşagı düsmeden klimada açık... Şaka gibi ya bizde benzinli arabaya bincez diye can çekişiyoruz. Maşallah verilerinize :)

Araçta daha önce teleflex gfi sistem lpg vardı. Yedek parça ve bakım maliyetlerinden çok müzdariptim. Bir anlık öfke ile teleflexi söktürüp atiker gold sistem montajı yaptırdım.

Teleflex marka regülatörün revizesi için 350 tl ücret istediler. Bu olaydan sonra kendimi atiker bayisinde buldum. Şu an için ultra memnunum. Eskisi aratıcak hiç bir eksiklik yok. Atiker gold sistemi araştırmanızı tavsiye ederim.

Ben aracı günlük ve yoğun kullandığım için lpg kullanıyorum. Daha az kullanan arkadaşlar için lpg mantıksız gelebilir.

Muratözdemir

Bende bu haftasonu istanbul izmir yapıcam ve çok merak ediyorum ne yakacağımı 100 kmde 7 lt olur mu acaba uzun yol için.

schumi

Depoyu fulledim 100 km. şehir içi trafiğinde kullandım ve tekrar fulledim. 37 tl.lik benzin aldı. Şehir içi yoğun trafiğe rağmen 1.4 170 lik Giu, You are not allowed to view links. Register or Login 37 kuruş bence çok çok iyi.  :alkis:

master

İzmir-İstanbul-Bursa-İzmir yolunu bitirdik, toplam 920 km civarındaki yolculuğun %15'i hardcore İstanbul şehiriçi trafiği ve Bursa şehiriçi trafiği, %85'i şehirlerarası ulaşım. Şehirlerarasında hız mümkün mertebe sabit 120, gidişte bagaj dolumsu + klima hep açık + tek ben. Dönüşte full bagaj + klima hep açık + 2 kişi.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

İzmir-İstanbul-Bursa-İzmir yolunu bitirdik, toplam 920 km civarındaki yolculuğun %15'i hardcore İstanbul şehiriçi trafiği ve Bursa şehiriçi trafiği, %85'i şehirlerarası ulaşım. Şehirlerarasında hız mümkün mertebe sabit 120, gidişte bagaj dolumsu + klima hep açık + tek ben. Dönüşte full bagaj + klima hep açık + 2 kişi.

Süper abi. 6. Vites 120 sabit gerçekten 5 civarında geziyor. Çok kasarsam 5 in altını görebiliyorum.

Hiç depoyu sıfırlayıp denemedim ama tahmini 1200 ile 800 arasında değişir yaparsam diye düşünüyorum. Yarım depoyu görünce fulleme alışkanlığım yüzünden tam hesabı yapamıyorum.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Kurzuk

Ben de bugün fırsat bulup son üç aylık kayıtları inceledim.
Günde ortalama 47 kilometre kullanmışım. Hiç şehirler arası yok.
Sıcak, nemli, ağırlıklı olarak yoğun saatlerde Adana trafiği  :-X Doğal olarak hep klimalı.
Sonuç 100km'de ortalama 7,55lt. Km'de ortalama 29,45 kuruş.
(Edit: Hep aynı yerden genelde her seferinde 50lt civarında yakıt alınarak)
Daha önce bu trafik koşullarında dizel araç hiç kullanmadım. Ne diyorsunuz?
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

blackeyekenan

Kocaoğlana lpg taktık ilk yol deneyimi ile 22kuruş yaktıkkk..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)