Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

Evet bizdeki1.3 tü. :) Çok zevksiz bir arabaydı. :D Ara hızlanmaları 5 üzerinden 2 kasa biraz ağır geliyor 1.3 e. Fiat zamanında Linea'ya nasıl 1.3 75 hp motor koymuş anlamış değilim :D 90 lık fena değil ama Allahı var yani  :)

Fatihob

90lık kullanmadım ama 75likler performans açısından bayaa kötü. Sadece Fiorinoları ilk aldıgmızda basmıştım az bişi bi dahada 90nı geçmeye gerek duymadım, boşa gaz pedalı aşınmasın diye :)
..

egeozal1

Biz Linea yı sadece köprü trafiği için almıştık. :D 21,500 almıştık. 2012 model linea eski kasa actual 178,000 de aldık :D 203,000 Km de pert oldu :D O parayla da ablama micra aldık :) Ama şuan o da arabasız çünkü o da pert oldu :D Bizim araçlarda nazar mı var ne var bilmiyorum bugüne kadar bir tek Alfa'ya bişey olmadı olmasında aman Allah korusun. :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yiğit Doğukan

egeozal1

Aynen öyle. :) Zaten bunların hiç birini bizimkiler vurmadı. Park halindeyken vurdular ikisine de Allah'tan içlerinde bizden kimse yoktu cana geleceğine mala gelsin ama Alfa'ya gelmesin. :) Ee ne demişler Alfa canın yongasıdır. :)

Fatihob

C200 Komp. Dikkatsiz kullanım, klima açık, şehiriçi falan derken 9.5LT
1.16i atmosferik eski kasalardan. Özene bözene kullanım, klima hep kapalı, şehiriçi = 9.5LT
MiTo 1.4 TB Çok kasmadan, klima ara sıra açık, şehiriçi = 9.5LT
..

Anıl

*Alfa Romeo GTV V6 TB,uzun yol sakin-dikkatli kullanım,hız 100km/h civarı 9lt/100km---Şehiriçi tahmini 11-12lt/100km (bizde şehiriçi sürekli dur-kalk yok).
*VW Polo 6n HB 1.6(C&B egzantrik,chip,komple egzos,filtre vs), şehirdışı 6lt/100km, şehiriçi 8lt/100km
* Skoda Superb 1.6 TDI, şehirdişi 120-130km/h ortalama 5-5.5lt/100km, şehiriçi sıkışık trafik 6.5lt/100km
* Aprilia Sonic 50cc 2 zaman scooter,şehirlerarası 70-80km/h 2lt/100km,şehiriçi de max 2.5lt,zamlar geldikçe favori aracım oldu :D
* Yamaha XT 660X motosiklet,şehirlerarası 90-120km/h, 4-4.5lt/100km, şehiriçi sakin gidilebilirse 5lt/100km
Bunlar sürekli günlük kullandığım araçlar.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

zephry

You are not allowed to view links. Register or Login
* Aprilia Sonic 50cc 2 zaman scooter,şehirlerarası 70-80km/h 2lt/100km,şehiriçi de max 2.5lt,zamlar geldikçe favori aracım oldu :D

İzmir'e geliş gidişte mi favori oldu Anıl?

Anıl

2002 yılında aldık bu motoru,ilk motor macerama başladım.Geçen yaz komple motor yapıldı,elden geçirildi,botoksladık yollara çıktı. Herneyse motor bitti,Temmuz ayı idi,ben atladım buna Çeşmeye götürecem.İlk işe geldim İzmir'e,o Sabuncubeli rampalarını bununla çıktım,arabanın 2 katı zamanda işe vardım.Bu arada deposu 8litre,işe geldim ibre oynamadı bile,iş bitti yola çıktım,Urlaya vardım yok dedim bunun gösterge bozulmuş,benzincide durdum,kapağı açtım benzin dolu.Herneyse Çeşmeye vardım toplamda 2.5 saatte, çeyrek depo benzin yaktım.Ama 70'le filan gittim,max.85 yapıyor,bir ara o kadar sıkıldım ve totom acıdıki,bacak bacak üstüne attım.Kafada racing kask,altımda kaybolmuş motor,yolda millet bana bakıyordu :D Valla süper ekonomik bir çözüm,sakin kullan 1 litre içten bile değil!

1998 GTV V6 TB

zephry

Süper valla sabuncubeline scooter ile gözüm yemezdi benim.Gerçekten az yakıyor, vergiside yok bisiklet niyetine bin ş.içinde:)

ozoozo

Giulietta dizel,şehiriçi,dynamic mod aktif olarak 7.9-8 lt nin altına inmek nasip olmadı :))

agucba

62,5 litre benzin ile 820 km yol yaptım. Ortalama tüketim 7,62 litreye denk geliyor.
İki kez İstanbul-Kandıra (Cebeci)-Adapazarı-İstanbul. Her ikisinde de klima yolun çoğunluğunda açık idi. İkinci seferin dönüşünde 4 kişi idik.
Kefken yönüne gidenler bilirler yolların nasıl inişli çıkışlı olduğunu.

Diyebilirsiniz ki 145 QV'nin deposu 61 litre (diğerleri 51 litre), bunu nasıl ölçtün? 7 senelik QV tecrübesi diyelim...  :)

Tüketimin az olmasının payı çok fazla zorlamam, yaklaşık 1 ay önce değişen bujiler, yeni lambda sensörü, enjektör temizliği, yeni benzin filtresi ve yeni benzin pompası olsa gerek.

///////////////

Yiğit Doğukan

Son ölçüm 100km/13 lt LPG. Tamamen yoğun trafikte kullanım. Toplam 120 km'de hız ortalamam saatte 16 km.

fevkalbeser12

Peki benim bi sorum olucak bu 6. Vites arabalarda ekonomi olsun diye var değil mi?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Genel anlamda amaç o,uzun vites oranı, buna paralel olarak düşük devirde seyir imkanı.

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Geçenlerde bizim patronun sportage'la kuşadasına gittim geldim vitesi 6 ya aldım hızı 100e sabitledim 3 bin devirdeydi. Dedim olmaz olsun böyle 6. Vites:) benim japon harikası 5 vites olmasına rağmen 140 km hız ile 3 bin devir çeviriyor:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

asklepios

Hakikaten saçma olmuş Kia'nın şanzıman; zaten 5 vitesli benzinli arabalarda 5. vites 100 km/h=3000  rpm dir genelde...
Kemal, otomatik Civiclerin 5. vitesi acayip uzundur ki sen de söylemişsin,tam uzun yol vitesi :)

Anıl

Şimdi apaçi Honda sitesinde bu konu dönse vay be derler 3binde 140 yapıyor o zaman 6binde 280 yapacak bizim araçlar diye :D

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Şimdi apaçi Honda sitesinde bu konu dönse vay be derler 3binde 140 yapıyor o zaman 6binde 280 yapacak bizim araçlar diye :D
Zaten yapıyor:)
                         jeremy clarkson

sp4rc0

Daha uygun konu bulamadım, buraya yazıyorum. İzmir'de LPG fiyatı genelde 2,62TL iken Atatürk Organize Sanayi içindeki Milangaz'da 2,25 TL.
Bir depoda yaklaşık 12 Lira daha alırken kar edebiliyorsunuz. :yukari-ok:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Burak

tüketim giderek düşüyor :) 11,13 lt/100km
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Düşük değerlerde baya iyiymiş,millet 5-6 diyor,biz çift rakamlardan düşemiyoruz :D

1998 GTV V6 TB

Burak

1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

Düşük değerlerde baya iyiymiş,millet 5-6 diyor,biz çift rakamlardan düşemiyoruz :D

aldığımız keyif nolcak, o kaç haneli  :D :D :D başka hangi markada bu paralara, böyle keyif alabilirim ki diyorum. iki haneli rakamlarda kusurumuz kalsın  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

universeee

Daha uygun konu bulamadım, buraya yazıyorum. İzmir'de LPG fiyatı genelde 2,62TL iken Atatürk Organize Sanayi içindeki Milangaz'da 2,25 TL.
Bir depoda yaklaşık 12 Lira daha alırken kar edebiliyorsunuz. :yukari-ok:

Ben de aynısını yapıyorum. Gördüğüm fiyatlar 2.41 ile 2.61 aralığında değişiyor LPG için farklı markalar ve hatta aynı marka farklı istasyonlar için. Evimin yakınında milangaz var bir tane. Holdingin kendi istasyonu olduğu yazıyor, aracı yok yani, fiyat 2.19. Bir ara hatta 1.99'du ortalıkta 2.33 civarlarında satılırken :) Ben baya bir kullandım hala da kullanıyorum, performans açısından çok bir farkını görmedim ama şunu da ekleyim çok süratli araç kullanan biri değilimdir o nedenle hissettirmemiş olabilir.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...