Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragut

2003 model peugot 206 ile lpg de ortalama 20 kuruş  :D :D
"Alfa sevgisi"

ugursahin90

You are not allowed to view links. Register or Login
2003 model peugot 206 ile lpg de ortalama 20 kuruş  :D :D

ahah hocam bendede 2004 dizel vardı aynı rakam 20 krş çok iyidi ah birazda arabaya benzeseydi :D

Lbe

Burak bigun yanina oturup nasil surdugunu merak ediyorum :) soklar icerisinde yakit tuketimine bakiyorum , gecen 100 liralik mazot aldim sifirladim ve suan 7.9-8 yakiyorum :kahve:

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 4

Abi inan 7.9-8 i hic gormedim ben.Anca çok kısa mesafelerde belki.

Valla antepten-ankaraya sonra istanbul buluşmasına gidip geldiğimde 6.5-6.8 falandı 0 lamamıştım geçen 100 liralık aldım 0 ladım birazda sert kullanıyorum ondan dolayı şuan inerken baktım tam 8.0 bakalım birazdan tekrar alacağım 0 layacağım ne kadar olacak ama inanki hiç kasmıyorum zaten dizel almamdaki tek sebepte aman kaç lt yakıyor aman çok gidiyor derdi olmaması içindi :)

Abi yalnız ben cruise kontrolü çok fazla kullanıyorum.İnan Ankara içinde Eskişehir yolunda bile kullanıyorum.Şehirler arasında 110 Ankara içinde de atıyorum Eskişehir yolunda 90-100'e sabitliyorum.Ani hızlanma yapmıyorum bu şekilde şehir içi 6.5 falan rahat oluyor.Zaten bassanda gitmiyor yani o yüzden basma ihtiyacı duymuyorum :D

Yalnız dizel falan değil asıl cimri lpg.Annemde saçma sapan otomatik vitesli pancar motorlu 1.6 Bora var dizel Giuliettadan çok çok daha az yakıyor.Yakın zamanda temiz e90 320 bulursak onunla değiştirip tüpleyeceğiz bakalım o nasıl yakacak

ozoozo

Burak bigun yanina oturup nasil surdugunu merak ediyorum :) soklar icerisinde yakit tuketimine bakiyorum , gecen 100 liralik mazot aldim sifirladim ve suan 7.9-8 yakiyorum :kahve:

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 4

Abi inan 7.9-8 i hic gormedim ben.Anca çok kısa mesafelerde belki.

Valla antepten-ankaraya sonra istanbul buluşmasına gidip geldiğimde 6.5-6.8 falandı 0 lamamıştım geçen 100 liralık aldım 0 ladım birazda sert kullanıyorum ondan dolayı şuan inerken baktım tam 8.0 bakalım birazdan tekrar alacağım 0 layacağım ne kadar olacak ama inanki hiç kasmıyorum zaten dizel almamdaki tek sebepte aman kaç lt yakıyor aman çok gidiyor derdi olmaması içindi :)

Abi yalnız ben cruise kontrolü çok fazla kullanıyorum.İnan Ankara içinde Eskişehir yolunda bile kullanıyorum.Şehirler arasında 110 Ankara içinde de atıyorum Eskişehir yolunda 90-100'e sabitliyorum.Ani hızlanma yapmıyorum bu şekilde şehir içi 6.5 falan rahat oluyor.Zaten bassanda gitmiyor yani o yüzden basma ihtiyacı duymuyorum :D

Yalnız dizel falan değil asıl cimri lpg.Annemde saçma sapan otomatik vitesli pancar motorlu 1.6 Bora var dizel Giuliettadan çok çok daha az yakıyor.Yakın zamanda temiz e90 320 bulursak onunla değiştirip tüpleyeceğiz bakalım o nasıl yakacak

şimdiden hayırlısı olsun o zaman yalnız belki normal modda haklısın ama yine bastığında gidiyor ya o kadarda küçümsememek gerek bizim araçları ama normal mod için hak veriyorum biraz tıkanıyor araç fakat dynamic modda şehir içi ideal , özellikle eskişehir yolunda d modda sürmekten aşırı keyif alıyorum hem çok atak hemde direk gazı yiyor :) zaten yazılım yaptırmamak için kendimi zor tutuyorum ama hayırlısı olsun  :serefe:

Lbe

Benimde garanti bitiyor, semester arasında dpfden kurtulacağım hazır el atmışken bi de yazılım :rock:

ozoozo

Benimde garanti bitiyor, semester arasında dpfden kurtulacağım hazır el atmışken bi de yazılım :rock:

Açıkcası garantiyi bekleyeceğimi düşünmüyorum bahara yaptırırım herşeyi diyorum ama o bile olmaya bilir daha erken girişe bilirim bu işlere :)

Kutay

Araç Bilgileri :
156 2.0 TS
Full Bagaj +3 kişi (240 kg :)

Yakıt Bilgileri :
İstanbul yolu Shell 
Lpg fiyatı 2.55
Alınan NET yakıt 26 LT  = 66.3 TL
Yapılan Yol : 372 KM

Ortalama ;
Hız : 90-100
Devir  : 2500
( Boludan inerken ve yokuslarda Boşa aldım )

Sonuç :
Yol beni tetiklesede azim ettim sağ ayagıma hakim oldum.

0,178 Krş / km
7 LT  / 100 Km

NOT : ortalama 140 la gidildiği taktirde bir depoda 110-120 km daha az yol alıyorum.
2 dk agrasifleşmeye gelmiyor :)
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

ndiali

Araç Bilgileri :
156 2.0 TS

Yakıt Bilgileri :
İstanbul yolu Shell 
Lpg fiyatı 2.55

Ortalama ;

Sonuç :

0,178 Krş / km
7 LT  / 100 Km

NOT : ortalama 140 la gidildiği taktirde bir depoda 110-120 km daha az yol alıyorum.
aboo oranlara bak  :yukari-ok: ben diyarbakırdan gelirkene yaklış 1800 km yol 27 kuruş yakmıştı:D tekrar dönüşde tutucam kendimi hatta 5.vites 3000 devir kesicimi yapsam  :haydi:

Kutay

Araç Bilgileri :
156 2.0 TS

Yakıt Bilgileri :
İstanbul yolu Shell 
Lpg fiyatı 2.55

Ortalama ;

Sonuç :

0,178 Krş / km
7 LT  / 100 Km

aboo oranlara bak  :yukari-ok: ben diyarbakırdan gelirkene yaklış 1800 km yol 27 kuruş yakmıştı:D tekrar dönüşde tutucam kendimi hatta 5.vites 3000 devir kesicimi yapsam  :haydi:
basınca affetmıyor:) sonuc benıde cok sasırttı. 2 kere hesapladım.

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

tolga_ozhan

Bu konu epey konuşuldu ama tekrar yazayım.
Yokuş aşağı boşa alırsanız, araç rolanti devrinde yaktığı yakıtı yakar. Çünkü rolantide çalışır.
Fakat yokuşun eğimi müsaitse araba uygun vitesteyken gaza basmadan süzülmesine müsade ederseni yakıt hiç tükenmeyecektir. Ateşleme beyni yakıtı kesecektir yani.

Daha az yakmak için bir tüyo.

Kutay

Bu konu epey konuşuldu ama tekrar yazayım.
Yokuş aşağı boşa alırsanız, araç rolanti devrinde yaktığı yakıtı yakar. Çünkü rolantide çalışır.
Fakat yokuşun eğimi müsaitse araba uygun vitesteyken gaza basmadan süzülmesine müsade ederseni yakıt hiç tükenmeyecektir. Ateşleme beyni yakıtı kesecektir yani.

Daha az yakmak için bir tüyo.
Biliyorum. hatta yol bigisayarında boştayken 0.8 yakıt tuketımı gosterırken viteste gaza basmazsanız 0.0 gösteriyor.
ama bolundan inerken. vitesde insem daha az yol giderdim.
aracın o yüküyle aracın hızı 170 e kadar cıktı ne kadar uzun gittiğimi siz düşünün   :haydi:

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

rcpydmr

bu oranlar cok dusuk benım 147 1.6 motor 0.28 kr yakıo ben bısı anlamadım dahada ımkan yok dusmuyo bazen 0.30 oluyo cok da temkınlı kulanıyorum lovato marka lpg 2 ay oldu taktıralı
74 BU 007

Kutay

bu oranlar cok dusuk benım 147 1.6 motor 0.28 kr yakıo ben bısı anlamadım dahada ımkan yok dusmuyo bazen 0.30 oluyo cok da temkınlı kulanıyorum lovato marka lpg 2 ay oldu taktıralı
şehir içi benim yakıt degerlerım 0.32 civarı
ama 2.0 uzun yolda kasmazsan gercekten az yakıyor. 1 depo gazla sehır ıcınde 170-180 km yapıyorum.
uzun yolda 180 km de 1 diş lpg ışığım sondu sadece.
ama 100 degılde 140 la gıdılırse dedıgım gıbı  250 km de bitiyor gaz.

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Ferhat_27

2.00 cc s.s ,son 1 yıllık ortalamam ,tamamı ş.içi 4000 devir civarı vites değişimi, dur kalk vs vs ,13,87 lt/100 km  lpg-benzin(600 lt lpg-150 lt benzin) karma tüketimim  :o

rcpydmr

tabi benım bu degerler karışık değerler
74 BU 007

Fiction

2 hafta öncede bu başlığa yazmıştım. 2.0 TS gtv fabrika verisine göre 13.3 km yakıyor şehir içinde.

21 litre benzin aldım ve bu hesaba göre minimum 160 km gitmem lazım benzin ışığı yanana kadar, fakat tam 130 km gittikten sonra ışık yandı (yani 100 km de 16 litre) - Eminim ki ışık tam olarak 21 litrenin tükendiğini göstermiyor çünkü motor kapanıp tekrar çalışınca sönüyor, 5-10 dk sonra tekrar yanıyor ama yakın yani. Yol bilgisayarı olmayınca...

Bu 130 kmnin nerdeyse tamamı şehir içi ve birkaç saati dur-kalk trafikteydi. Bu süreçte 2500 devire geldiğimle vites değiştirdim, arabayı hep çok yavaş kaldırdım, ayağımı hiç debriyajda tutmadım dururken, olabildiğince sakin kullandım çoğunlukla.

Araç 2 ay önce cariumda bakıma girdi. Triger, v kayışı, filtreler vs değişti. Motorda yağ eksiltme gibi bir sorunda yok. 600 km yapıp baktırmıştım yağ miktarına, azalma yok demişti Onur usta.

Bir yerde triger kayış ayarı yanlış yapılırsa motora çok benzin gider gibi birşey okudum. Acaba bu kadar fark edermi? Bayramdan sonra Onur usta'ya bi göstericem ama sanmıyorum ki triger ayarını yanlış yapmış olabilirsin desem motoru açar. (buarada bujilere de iyi demişti onur usta)

Sizce ne yapmayalım? :'(
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Sente ayariniz hatalı olsa bunu zaten sürerken farkederdiniz. Ki onur usta gibi biri (şahsen tanimam) böyle bir hata yapmaz ama elbet el işi. Eğer ki gerçekten bir sorun olduğunu düşünüyorsaniz öncelikle cihaza bağlanip, enjektör açilma süreleri, lambda sensörü voltaji gibi değerleri kontrol ettirmeniz.

Birde benzin işigi benim 156da çok erken yanar mesela. İşik yanar yanmaz benzin alin ve aldiğiniz litre ile tekrar işik yandiğinda gittiğiniz mesafe ile tekrar hesap yapin derim.

Şunuda eklemek isterim, gtv'de yokus yukari ve aşaği şamandira çok yanılıyor. Bunuda dikkate alin.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fiction

Sente ayariniz hatalı olsa bunu zaten sürerken farkederdiniz. Ki onur usta gibi biri (şahsen tanimam) böyle bir hata yapmaz ama elbet el işi. Eğer ki gerçekten bir sorun olduğunu düşünüyorsaniz öncelikle cihaza bağlanip, enjektör açilma süreleri, lambda sensörü vtaji gibi değerleri kontrol ettirmeniz.

Birde benzin işigi benim 156da çok erken yanardi mesela. İşik yanar yanmaz benzin alin ve aldiğiniz litre ile tekrar işik yandiğinda gittiğiniz mesafe ile tekrar hesap yapin derim.

Birde gtv'de yokus yukari ve aşaği şamandira çok yanılıyor. Bunuda dikkate alin derim.

Tapatalk
Dediğiniz testi yapmak için ışık yandığıyla hemen almıştım 100 tl lik 21 litre benzin iki hafta önce. Işık erken yanmış olsa bile 130 değilde 140 km diyelim, gene yüksek tüketim.

Arabayı sürerken sorun olabilecek hiçbir şey hissetmiyorum, gayet sorunsuz çalışıyor. Bende pek sanmıyorum Onur ustanın hata yapacağını ama o yazıyı okuyunca aklıma o geldi. Çünkü gtv yi ilk aldığımda triger değişmeden hatırlıyorum 20 litreyle 150 km gitmişti. Belkide şansına öyle olmuştu, fazla trafiğe girmemiştim vs.

Lambda sensörü bozuk olsa bu kadar farkeder mi peki?
GTV 2.0 TS Phase 2

Alfadanadam

Aracınızın fabrika değerlerini tutturabilmeniz için tüm değerlerin fabrikasyon olması lazım. Motorunuzdaki performans kaybından tutun da eskiyen amortisörleriniz bile etkilidir yüksek tüketimde. Sente kaçıklığı olsa tek derdiniz yakıt olmazdı merak etmeyin :)

ATA

Lambda bozuk olsa farkedilir derecede fazla yakar hemde :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cuore Sportivo

Arkadaşlar aksilik olmazsa gece yola çıkacağım Shell Nitro mu koysam 156'ya... Tecrübesi olan varsa aktarsın lütfen :)

Oğuz

Istanbul-Izmir yolculugumuzda dizellere tas cikarttik. 6.1 ortalama :)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

tolga_ozhan

Oğuz

90 sabit mi bu değer.

80-110 arasi genellikle

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Qadesh

ankara denizli arası criuse control açık 110 km sabit hızla lpg de km de 20 krş yaktı. Bir depo lpg ile yaklaşık 33 litre 483 km geldim.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527