Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

antihero

Ankara-Sapancı, 120-140 km hız, 28 lt lpg, 317 km yol.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ugursahin90

You are not allowed to view links. Register or Login
ankara denizli arası criuse control açık 110 km sabit hızla lpg de km de 20 krş yaktı. Bir depo lpg ile yaklaşık 33 litre 483 km geldim.

ya abi bu değerleri nasıl görüyorsunuz benim arabamda mı bir sorun var yoksa daha tüp alışamadımı ne oldu 1 depo lpg ile 350 km falan yapıyorum yaklaşık 33 lt bu nasıl oluyor.3 hafta önce aynı yolda ankara - didim arası test ettim hemde tam 4 kere gidip geldim aynı yolu ve rakam hep aynı.

eminpar

Kaçak olmasın gazda o nasıl değer öyle 33 litre :))

Nexus 4 üzerinde Tapatalk ile gönderildi

ugursahin90

Kaçak olmasın gazda o nasıl değer öyle 33 litre :))

Nexus 4 üzerinde Tapatalk ile gönderildi

yok abi depo 33 lt alıyor kuruş hesabı ile yaklaşık 27 kuruş yakıyor şehirler arası yolda millet bukadarı şehir içi yapıyor. :'(

ugursahin90

Tam 25 dk önce kayseriden geldim bagaj ağzına kadar dolu arabada 3 kişiyiz kilolar yaklaşık 80  :-[ cruise açık 110 da sabit bir depo ile bu seferde 380 km yaptım ve kayseri ankara arası sürekli rampa ankara didim arası dümdüz yoldu bu arabanın değerleri beni acayip şaşırtıyor sürekli değişiyor yakıt. Alfinde arabayı bilgisayara bağladıklarında oksijen sensörü görünmüyor demişlerdi ondan olabilirmi bu kadar yakmam yenisi ile deneyeceklerdi ama ellerinde yokmuş geri dönüşte yapmadılar bayramdan sonra bi arayım.

harunresitz

159 jtdm kullanicisiyim. Bana gore her aracin yakit tuketimi farklidir cunku yakit tuketimi araca degil kisiye baglidir diye dusunuyorum.  Mesela bu aracimla sehir disinda 5 lt ortalama da yakaliyorum 8 litrede. Aralarinda % 3-5 degil % 60 fark var. Bunun nedenini de soyle izah edeyim yol dum duz hatta kismen egimli olursa ve 90 gibi ortalama ile giderseniz 159 lar 5 litre civarina dusebiliyor. Ama ben genelde Ankara Istanbul arasi seyahlarimde ortalama hizim 155 km lere kadar cikiyor (verdigim rakam yol bilgisayarinin ortalama hizidir) yolun cogunlugunu 180-200 km hizlarda geciriyorum ve 8 litreye ulasiyor.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

4-5 gündür biraz sakin kullanıyorum , demin eve geldim ortalamam 6.8 idi, biraz agresif kullandığım zaman en çok  8.2 de gördüm  :)

alihsans

Ankara-Konya-Ankara 41 litre benzinle 606 km yol almışız. 6.8 litreye geliyor. Yol bilgisayarında da 6.9 litre görünüyordu. Yolculuğun yaklaşık yarısında hız sabitleyici açık ve çoğunlukla 90-120 km hız aralığında yol alındı. İki kişiydik, bagaj boş diyebiliriz.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

huseyinsimsek

Benim araba hep 100 TL'lik yakıyor :)

Hesap kitap işleri can sıkar o yüzden hesaplamıyorum. "ooooo senin araban da çok yakıyormuş" nidalarından bıktığım için hep bu lafı söylerim. Gülüp geçeriz. Gereksiz ve uzayan polemiklerden de kurtulmuş oluyorum :)
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

Lbe

Abi az yakmasıda kötü.Araba az yakıyo, mazot ucuz(KKTC) derken bi baktım adaya geleli 3 hafta olmuş, 2500km yapmışım..Hayır sigara falanda girince işin içine yemek yiyecek param kalmıyor nerdeyse :'(

max-ime

159 manuel ile aşırı sıkışık olmayan trafikte karışık kullanımda 7.6-8l arası ortalama görüyordum. Uzun yolda otoban kullanımında cruie kontrol 180kmde ara ara 210 lara çıktığımda yakıt tüketimim 8l ortalamam vardı.

1.8mpi ile şehir içi, şehir dışı, sakin kullanım, devirli kullanım farketmeksizin düzenli olarak 10l yakıyordu.

A3tfsi araç motor ısınmadan günde 2 kez 6-7 km yapardı ortalaması 8l idi. Kullanım bu şekilde değilde daha uzun kmler kullanılınca şehir içi 7.4l yakıyordu.

9-3 Aero 210bglik versiyonda 14.2l lerden 10.8 lt ortalamaya kadar düşmüştüm ama 11.5lt ye sabitlemiştim karma kullanımda.

Fatihob

Uğur hoşgeldin. Bak 156 yok bulamıyoruz sana sen git yine 9-3 al ;)

Linea 1.6mjet sakin ş.içi kullanımı 5lt. Ş.içindede daha aşşağısına düşemem, böyle bile çok sıkıcı :)
..

max-ime

Uğur hoşgeldin. Bak 156 yok bulamıyoruz sana sen git yine 9-3 al ;)

Linea 1.6mjet sakin ş.içi kullanımı 5lt. Ş.içindede daha aşşağısına düşemem, böyle bile çok sıkıcı :)

Hoşbuldum bro :) 

9-3 pazarlık yaptım ama o 156 haricinde alacak. Olmadı 1.6 alacağım.

Fatihob

Şunu al gitsin ;)

..

max-ime

Şunu al gitsin ;)

24-25 arasına verse düşünecemde ciddi çok istiyor :)

tolga_ozhan

Şunu al gitsin ;)

:)
24-25 olanlarla bunun arasında uçurum var. Eğer temiz bir araçsa fiyat makul. Zaten birazda pazarlık payı varıdr.

chao

Giulietta 1.4 120 hp ile 150 TL - 550 km sehir disi kullanim.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

tfnsmsk

Şunu al gitsin ;)

:yukari-ok: :nazar: bulunması zor kombinasyon
sportif ruh.

Lbe

Havalimanına arkadaşımı almaya gitmiştim, zamanımda vardı o yüzden 85-90 arası sabitledim tam 1500dd'de gittim.Lefkoşa içinde 3 kere 80 saniye üstü ışıklara takıldım start&stop sağolsun pek etkilemedi.Onun dışında 6-7 tane bizim burda çember diye tabir edilen kavşaklarda hız kestim bazılarında durup sağdan gelene yol verdim(Kıbrıs'ın tek trafik kuralı :D).Sabit giderken dynamic modda, hızlanmam gerektiğinde normal modda kullandım(dynamic modda sabit giderken araç sanki biraz daha az yakıyo sanırım yüksek tork sayesinde, hızlanırken ani hareket etmemek için normal modda hızlandım.).Yakıt durumu aşağıdaki şekilde,

Arkadaşın bilgisayarından paylaştığım için imageshack ile uğraşamadım arkadaşlar kusura bakmayın :(

max-ime

Şunu al gitsin ;)

24-25 olanlarla bunun arasında uçurum var. Eğer temiz bir araçsa fiyat makul. Zaten birazda pazarlık payı varıdr.

Size de sorayım o halde. Ederi ne kadardır?

master

Bayram bilançosu - yaklaşık 650 km:

70 km kadar dipgaz otoban kullanımı, son sürate yakın gidiş (bu 70 km'nin ortalaması 9.5lt), kalanında 130 km/s cruise control otobanda, 120 km/s cruise control şehirlerarası yolda, klima full açık, bagaj orta dolu, 2 kişi. İlk dipgaz kullanım da dahil olmak üzere hepsinin ortalaması 6.6 lt.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

erdem1904

Şunu al gitsin ;)

Size de sorayım o halde. Ederi ne kadardır?

Soru Tolga'ya ama kendi fikrimi belirteyim :) Satıp üste ekleyecek param olsaydı araç da ilanda belirtildiği gibi temizse 27.000 tl ye kapatmıştım...  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tugrul

Taşana kadar doldurduğum, kilometreyi sıfırladığım depo ile çoğu otobanda 120-130 km sürat, zaman zaman 170-180 anlık süratlenmeler, 50 km falan şehir içi dur kalk derken 527 km yaptım, benzin ışığı henüz yanmıyordu, depoyu tekrar taşana kadar doldurdum (shell nitro) 245.90 lira 50.39 litre aldı.

2.5 V6 için fena değil gibi...
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alper

Taşana kadar doldurduğum, kilometreyi sıfırladığım depo ile çoğu otobanda 120-130 km sürat, zaman zaman 170-180 anlık süratlenmeler, 50 km falan şehir içi dur kalk derken 527 km yaptım, benzin ışığı henüz yanmıyordu, depoyu tekrar taşana kadar doldurdum (shell nitro) 245.90 lira 50.39 litre aldı.

2.5 V6 için fena değil gibi...

10 lt bence güzel değer abi :)

max-ime

Bayram bilançosu - yaklaşık 650 km:

70 km kadar dipgaz otoban kullanımı, son sürate yakın gidiş (bu 70 km'nin ortalaması 9.5lt), kalanında 130 km/s cruise control otobanda, 120 km/s cruise control şehirlerarası yolda, klima full açık, bagaj orta dolu, 2 kişi. İlk dipgaz kullanım da dahil olmak üzere hepsinin ortalaması 6.6 lt.

Önder selamlar :)