Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

164 SUPER V6 TB YARDIM

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kyenipazar

Herkese merhaba.
Kupon araç merakımdan dolayı az bulunan zor alınıp satılan arabaları almak gibi bir rahatsızlığım var.

Son aracım da bir 164 Super V6 TB.
Araç genel olarak çok temiz fakat yaşı itibarı ile bir de LPG takılmış olmasından dolayı bazı problemler var.
Ben aracı telefon ile Ankara'dan aldım ve sahibinden LPG yi söktürmesini rica ettim. Sağolsun söktürdü ve tüm ayarlarını elden geçirip , o şekilde gönderdiğim vekaletnameli arkadaşa teslim ettiğini belirtti.

Araç geldiğinde üzülerek gördüm ki motorun kullanım zevki titremelerden , gaz yememekten hatta zaman zaman yığılmaktan dolayı uçmuş gitmiş... Gayet iyi performanslı olması gereken 164 turbo , maalesef kendine hayran bıraktıracak bir atiklik sergilemiyor. Bu sorun için sanırım İstanbul'da Milano servise gideceğim.

Benim destek istediğim diğer unsurlar belki sizin de karşılaştığınız ya da çözümünü bildiğiniz noktalardır :
1-Hız göstergesinin sağlıksız çalışması , benzin de öyle.
2-Yağ basıncı göstergesinin hiç kıpırdamaması , rölantide gaza yüklenince birazcık oynaması ?
3-Sürücü camı yarıya kadar ancak açılması , kapandığında ise motorun çalışmaya devam ederek zorlaması.
4-Emniyet kemerlerinin hiç toplamaması (sadece makara değişimi gerektiren basit bir sorundur belki ama parçası Milano serviste var mıdır ya da atıcı biliyor musunuz manasında destek istiyorum)
5-Aracı sadece 15 dakika sıkıştırdım hararet 100e yaklaştı , genelde böyle midir yoksa sık rastlanan kolay çözümlü bir arızsı var mıdır. Müşir ve termostat kontrolü , radyatör temizliği harici demek istiyorum.

hepinize şimdiden teşekkür eder , arızasızve kazasız  günler dilerim.

Alper

Merhaba V6 Turbo kullanıcısı olarak hayırlı olsun demek istiyorum ilk olarak.
Bence de siz bu şekilde kullanmaya devam etmeden güzel bir bakımdan geçirin derim.
Milano olsun , Sportivo , Carium vs. gibi yerler istanbul da V6 Turbolarda tecrübeli yerlerdir.
Bunların dışında farklı yani Alfa servisi olmayan yerlere kesinlikle gitmeyin en önemlisi bu.
Çünkü anlamayan kişilerin bozduğu araçları düzeltmek çok çok daha zor.
Milanoya giderseniz de orada Bahattin ustayı bulun ve benim selamımı söyleyin.
Sizinle özel olarak da ilgilenecektir emin olun.
Hayati abi de oradadır ona da selamımı iletebilirsiniz.
Hafta da 2-3 kez uğrarım ben oraya işim olmasa bile muhabbet için.

kyenipazar

alper bey ilginize teşekkür ederim.
evet bahattin beyi çok duydum , hatta kocaeli subaru servisi aile dostumuzdur ona sorunca o bile direk bahattin usta var dedi.
ilginçtir ankara'dan aldığım aracın bile ruhsat kabında bahattin ustanın kartviziti var  :D
efsane olmuş demek ki kendisi.

aracı aldığım beyefendi , bendeyken tüm ayarlarını tekrar benzine göre yaptırdım ama demek ki debimetrede bir sorun olmuş dedi.
bakalım inşallah kolay hallolacak birşeydir de sürüş zevki kendine gelir , bu hali çok hayal kırıklığı yaratıyor  :(

kyenipazar

164ümü kış uykusuna yatırmaya karar verdim.
kapalı bir yerde , toparlanmak için nisan ayını bekleyecek.
hem bütçe hem de havalar daha güzel olur umarım :)

kyenipazar

evet aracımı teslim aldım , gayet güzel kendine gelmiş..kullanırken ağzım kulaklarıma vardı farketmeden :) .. fakat yeni yapılan rölanti ayarı boğaz köprüsüne yaklaştığımda tekrar bozuldu ve düşük devirlerde de kısa kesiklikler halinde kendini gösterdi.. yılmaz bey izmit'e adamımı gönderdip arabayı aldıracağım , bizden kaynaklanan her ne varsa düzeltip yine göndereceğim dedi sağolsun. 1 hafta kadar test amaçlı kullanacağım bakalım başka bir sorun yoksa süper... bakım biraz tuzlu oldu ama olsun , aklımda kalan bir noktası kalmayacak şekilde yaptırdık.

bu arada aracı işyerimize alacağımız yeni makinaya sermaye desteği için satmaya karar verdim.
Gerçekten temiz bir 164 turbo arayan olursa buradan iletişime geçebiliriz , herhangi bir yere ilan koymadım.
Gereksiz bir sürü kişinin aramasını tercih etmem açıkçası.