Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yakıt Tüketimi - 147/156 1.6 TS 120PS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

takgun

Genel olarak forumda arattım ve yakıt tüketimi ile ilgili birçok farklı başlık ve dağınık konular var. Araçlarımızın ne kadar yaktığını tek bir konu başlığında toplamak istedim. Aynı motoru kullanan ve yaklaşık ağırlıklarıda aynı olan 147 ile 156 arasında büyük bir yakıt farkı olmayacağını düşünerek, 1.6 Twinspark 120PS motorlu araçlar için konuyu başlattım. Öncelikle ben paylaşayım;

Alfa 156 - 2005 1.6TS Distinctive
Şehir İçi: 9,4 lt/100 km
Şehir Dışı: 7,2 lt /100 km
Kullanım: İkiside sakin 4000 devir ve 120km/hr altı kullanımdır.

agucba

Bu değerler yol bilgisayarında olan değerler mi, gerçek ölçüm değerleri mi?

///////////////

takgun

Aracımı teslim alalı henüz 1 hafta oldu, o yüzden henüz depo doldurarak ölçüm yapamadım. Şimdilik yol bilgisayarı değerleri zaman geçtikçe gerçek ölçümleride ekleyeceğim.

Alfisti147

Sürekli dur kalkta ciddi bir sarfiyat var. İbrenin düşüşünü ümitsizce izliyorum. Ancak bizim göstergeler yarım ay şeklinde olduğu için ibrenin düşüşü de hızlı  oluyor şeklinde bir savunma mekanizması geliştirdim:)) Şu anda ortalamam 8.7 görünüyor. Çokta yaksa Alfamla mutluyum huzurluyum...

n/a

Ankara içi kışın 8.2, yazın 8.5 yakıyorum. Hep aynı yerden benzin alırım ve depomu hep tam doldururum

zaferisgoren

Bu yaz son yaptıgım 2400km'de, Tamamı klimalı (Antalya malum) ve tamamı sehir içi 9.4lt ortalamam var.

ottoman

henüz yeni aldığım için benim alfanın nekadar yaktığını tam söyleyemem ama sehir içi 10lt razıyım, çünki arabalarımız 1.6 motor sınıfındaki arablara göre daha ağır ve dur kalk işi çok olunca çok yakması zaten beklenen birşey.

Dentist

Hergün Göztepe-Çağlayan arası,Boğaziçi köprüsü güzergahı ,yaklaşık 16km;ama genellikle trafik çok sıkışık olduğu için ortalama 10 km hızla ve 1-1,5 saatte ancak alabiliyorum.

Açık yolda da 5000 devirden önce vites değiştirmediğim için 60 lt lik depoyla en fazla 480-550 km yapabiliyorum.Sonuçta da 100 km de 12,5 lt nin altına düştüğüm pek olmuyor.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

t_e_m

Gerçek ölçüm yapanlara bir sorum olacak, bilgisayar verileri ile kendi ölçümleriniz tutuyor mu?

omeroguz

Benim araçta yol bilgisayarı yok ama en düşük şehir içi benzinli 100 km 8 litre civarına düştü. Dikkatli bir sürüş ile.

stromboli

Ben 147mle çok ciddi trafiğe girmiyorum, bu şartlar altında şehir içinde "ekonomik" kullanımda 9.0 litre, rahat kullanımda da 10.0litre civarında yakıyorum. Şehirlerarası yolda 100-120km arası değişken hızda 7.0 litre civarı yakıyorum.. 140-150 lerde gidince yine 10litreye yaklaşıyor..

Bu arada yol bilgisayarı verileri tutarlı evet, hatta benzin göstergesinden çok daha tutarlı. Yol bilgisayarına göre ufak bir hesapla 52-53litre yakmam gereken durumda benzin göstergesi tam anlamıyla dibe vurmuş oluyor ancak panik içerisinde benzin aldığımda hakkaten de 53 litreden fazla alamıyorum. Bu yüzden depo fulleyerek benzin durumunu yol bilgisayarından hesaplamanızı tavsiye ederim, çok daha tutarlı..

Bu arada alfamla yaptığım birkaç denemede yaklaşık 10km'lik bir mesafede düz yolda 4.8lt yakıt tüketimine ulaşabildim. 90'ın üzerine çıkmadan ve ışıktan kalkarken 0-90'ı 20sn'de filan yaparak gerçekleştirdiğim bu testte hafif yokuş yukarı yerlerde 70km civarına düşüp hafif yokuş aşağıda boşa aldım.
Şu sonuca vardım, bizim arabalarımız çok tüketmiyor, bizi çok tüketmeye teşvik ediyor. Düşünsenize bu arabayı 1.2litrelik 60-65 beygir bir motoru varmış gibi kullanırsanız bu da 8.0litrenin üzerinde tüketmez ki :o)))

geg8183

Son birkaç defadır yol bilgisayarını kendi ölçümlerimle dikkatlice karşılaştırdım.Oldukça güvenilir sonuçlar elde ettim.Ben çoğunlukla İstanbul-Tekirdağ arasında mekik dokumakla birlikte arada hepimizin maruz kaldığı boğaz trafiğine de kurban olmaktayım.Ortalamalarım şu şekilde...
Tekirdağ'da geçirdiğim zaman: 11,5 lt
Tdağ-İst otoban                     :   9,2 lt
İstanbul trafiği                        :  15 lt
1 yıllık ortalamam                    :  12,2 lt

frantic

Bende valla bilgisayar falan yok :)
genelde 2000 -3000 devir arası vites geçişlerimi yapıyorum , kalkışlarda mümkün olduğunca devirsiz kalkıyorum ve yokuşlarda ara ara boş a atılıyorum çok trafiğe girmezsem bu kullanım tarzında 8.5-9lt civarındayım. Üstüne biraz trafik eklersek ki benim trafikten ziyade gittiğim mesafeler kısa örnegin 15km yol gidiyorum ama 20tane k.ışık ta durup kalkıyorum buda arttıyor tabi. Uzun yolda bir depoyla ist-çeşme yapmıştım en son max 120km hızla.. Benim 75 çok yakmıyormuş yaw okadar eski ve 2.0 olmasına rağmen.. ama tabi biraz devirlendirerek vites geçişi sağlarsak 15 litreyi rahat görüyoruz :)
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

nagash

Şehir içi 10 lt nin altına hiç düşmedi.10,50 lt 100 km'de.

t_e_m

antalya'da full klima ve dur kalklı trafikte yol bilgisayarı verilerine göre 9lt civarı yakmakta araç. Minimum agresif kullanım, maksimum efendi kullanımla.

takgun

Evet ilk depo doldurmamı yaptım. Şehir içi-dışı karışık normal kullanımda ortalama 9,2 yaktı. Yol bilgisayarıda 8,9 olarak ölçmüştü.

fangio

valla dizel kullanan biri için bu değerleri görünce tekrar benzinliye dönsem mi dönmesem mi kararsız kalıyorum arkadaşlar. GT 2.0 da heralde 12 lt. altını görmeyecektir.

ugur365

ben aracım ne kadar yakıo diye hiç düşünmedim çünkü fazla kullanmaya kıyamıorum:) ama göz ucuyla baktım şehir içi dur kalklar dahil boş yoldada 5000-6000 devir arası kullanımda bir depoda 550 km lik bi yol yapıyor

alperbatur

Öncelikle sorum yol bilgisayarını aldığımdan beri yaklaşık 6000km oldu hiç sıfırlamadım, bu 6000kmlik yol için ortalama yakıtı mı gösteriyor şu anda?

bu arada görünen ortalamam 8.4lt.

ş.içi-ş.dışı pisikolojik duruma göre değişen agresifliklerde :)

stromboli

Yol bilgisayarında toplam trip mesafesini de gösteriyor, oradan bakabilirsiniz ama o kadar uzun mesafe tutmuyor. Ben de ilk aldığımda sıfırlamamıştım uzun süre, 2500-3000li kilometrelerde kendisi sıfırlamıştı tam km'sini yakalayamadım sonradan farkettim ama hatırladığım o civarlarda..

admin

Bu değerleri verirken;

- Alınan litre,
- Litre fiyatı,
- Verilen para
- Yapılan km.,
- Km.deki kuruş hesabı
- ...

gibi bilgileride girin baride, tam bir bilimsel çalışma olsun. Ayrıca ibre hesabı, 50 liralık aldım ışık yanıyordu, sonraki sarıya kadar şu kadar gittim gibi... göreceli kavramlarda kullanmazsak, sanırım iyi bir bilgi kaynağı olur.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sportivo

Arkadaşlar her benzin alışımda kilometreyi, litreyi ve tutarı excelde kaydediyorum,isteyen arkadaşlara bu excel dosyasını gönderebilirim, son 10.000 km'deki kesin tüketimim 8,6 lt / 100 km.

Bu tüketim %70 şehir içi,%30 uzun yol. Genelde ekonomik kullanıyorum.

Diğer bir gözlemim yol bilgisayarı menzil(range) olarak doğru bilgiler veriyor. Gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz. Genel Ortalama tüketimi (avarage consumption) ise yaklaşık %8-10 oranda gerçek tüketime göre daha düşük gösteriyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

5,5 litre...

///////////////

quote:

5,5 litre...

Abi şaka dimi??

2.0 motorla 5.5 lik tüketimmi tutturdun?

Walla karnıma bıçak sokasım geliyo benim 1.4 arabanın tüketimi hawalarda geziyor

Alfadanadam

quote:

quote:

5,5 litre...

Abi şaka dimi??

2.0 motorla 5.5 lik tüketimmi tutturdun?

Walla karnıma bıçak sokasım geliyo benim 1.4 arabanın tüketimi hawalarda geziyor

1.4 şaka gibi bi motor yaw zaten :) Bende de vardı hatırlarsan :)