0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote: bende 3 ağustos 7.15 ido feribotuyla yalovaya geçerek 3kişi artı + bagajla yola saat 08.00 gibi çıktım.bursa otobanında 100-110 u geçmedim.birçok yol artık duble yol olmuş oralardada asfalt güzeldi ama yasal sınırlar içinde radarlarıda düşünerek ş.arası 90km hız sınırı ve +%10 luk kısmınıda kullanarak genelde 100km/s cruise control le sabitleyerek gittim.saat 10.00gibi susurluk'taydım.35dk kadar mola verdik.ondan sonra durma ihtiyacı duymadık.İzmir-Aydın otobanındada genelde 110-120 arası cruise kontrolle ilerledim.bodrum a saat 16.30 da wardım.
quote: 616 km olması lazım sanırım murat abi ordan orası 180-190 full böyle gittiysen bagajda yüklüyse bence iyi gitmişsin
quote: quote: bende 3 ağustos 7.15 ido feribotuyla yalovaya geçerek 3kişi artı + bagajla yola saat 08.00 gibi çıktım.bursa otobanında 100-110 u geçmedim.birçok yol artık duble yol olmuş oralardada asfalt güzeldi ama yasal sınırlar içinde radarlarıda düşünerek ş.arası 90km hız sınırı ve +%10 luk kısmınıda kullanarak genelde 100km/s cruise control le sabitleyerek gittim.saat 10.00gibi susurluk'taydım.35dk kadar mola verdik.ondan sonra durma ihtiyacı duymadık.İzmir-Aydın otobanındada genelde 110-120 arası cruise kontrolle ilerledim.bodrum a saat 16.30 da wardım.bodrumda arkadaşlarim arasa da bile bile açmadim,cevapsiz çağrilari görmezden geldim , 1 kere bile geri dönmedim.mükemmel bir kontür ve yakit ekonomisi sağladim..bir numara benim.en büyük benim...şeklinde devam etmeliydi...
quote: ben antalya yolunda benzin kadarda yag yaktım vardıgımda yag çubugunu çektim çubugun ucu biraz yaga degiyordu 2 lt yag koydum dönüş yolunda istanbula geldigimde gene aynı şekilde yag çubugu yaga degmiyordu gene doldurdum.acaba baya hızlı gittim ondanmı bu kadar yaktı.
quote: O zaman diğer değerlerin de biraz üstüne eklemek gerekir mantıken.
quote: Murat Bey az mi diyorsunuz yani ? Eger sakin kullanima sahipseniz cok normal hatta belki daha da duser bence Ben 156 2.0 ile sakin kullanim Izmir sehiricinde 8.4 litre civarina kadar dusebilmistim. Ki biraz daha dusurulebilir bu.
quote: Ben de Didim değerlerini yazayım.(Tamamen yol bilgisayarı değerleri).Otomatik klima yol boyu açık, bazı yerlerde Cruise bağladım.İzmir-Didim : Ortalama hız 97km/h Ortalama tüketim 6,2lt/100km (yol durumuna ve kafama göre bastığım yerler oldu)Didim-İzmir : Ortalama hız 77km/h Ortalama tüketim 5,5lt/100km (Özellikle minimum ne kadar yakacak diye basmadım 90-100km/h geçmedim).Diğer taraftan İzmir şehir içi ortalamam kilometre sıfırlama depo fulleme metodu ile (yol bilgisayarı verisi değil)57 litre benzinle 620km şehir içi. Yani ortalama 9,19lt/ 100km. Yalnız bu değeri yakaladığım esnada yol bilgisayarı genel ortalamayı 8,6lt/100km göstermekteydi. Bunu anlamadım!!!!