Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

YENİ ALFA ROMEOM 156

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

galipulusoy

Herkese merhaba,  ben aranıza yeni katıldım, İLk Alfam İlk heyecanım. Araba güzel ama tedirginliklerim var, kardeşim çok istemişti. Allahtan temiz bir araba aldım 17 bin liraya. Aşağıda merak ettiklerimi paylaşmak istedim, formada ilk mesajım bu arada. İnşallah bende sizler gibi ilerde bir Alfacı olabilirim. Tedirginliğimin en büyük yanı Alfa da oluşan ön yargı(yani tamir bakım masraflarının çok pahalı ve yetkili servislerin sürekli kazıklama modunda olduklarını duymuştum) yine de aldım, gülü seven dikenine katlanır. Ama yinede bakım masrafları can yakacak boyutta değildir umarım.

Geçtiğimiz Cuma 2000 model Alfa Romeo 156 sahibi oldum. maalesef haftasonu, benzinlikten çıkışta solumdaki aracın beni sıkıştırması nedeni ile dönüşü dar almak zorunda kaldım ve sağ arka kapı altını taşa sürttüm. (kapıda bişey yok ama)(nazarı alındı arabanın heralde :)))
Bu nedenle sizlerin tecrubelerinizden fikir almak istiyorum,

Öncelikle vuruk yerin fotosunu çektim, ilerde satarsam neden kaporta masrafı yaptığımı göstermek için,
2- Alfa yetkili servislerinde kaportacıları varmış, kaporta için orya gitsende servis uğraşmıyormuş kaportacısına çekiyormuş arabayı.(kaportacılarda boyada rengi tutturamıyormuş=
3- Aracımda nokta nokta (bu görme engellilerin kabartı kitaplarında olduğu gibi) kabarma var, arka bagaj kapağı ve ön sol çamurlukta. Bu 2000 model bir arabada boyanın yaşlanmasından kaynaklı bir sorun mudur
4- Arabayı yeni aldığım için fren, el freni, yağ ve sıvı bakımlarını yaptırmak istiyorum. Bunun maliyeti ne kadar olabilir.(Arka frenlerin traşlanması gerekiyor sanırım, el freni kuvvetli tutmuyor, biraz kaydırma yapıyor.)
5- Tavsiye edeceğiniz alfa ustası var mı(yetkili servis değilde usta) Herkes maslak Milanoyu tavsiye ediyor ama ben kadıköydeyim.

Çok teşekkür ederim.

ismet

Hoşgeldiniz. Merak etmeyin, kötülemenin çoğu dezenfermasyon. Keyifli forumlar :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Adalı35

Güle güle kullanın. Gün geçtikçe ne kadar haksız söylemler olduğunu göreceksiniz. Kaporta için illa alfa servisine gitmek zorunda değilsiniz. İşçiliği, ustalığı,  fiyat/performans oranı yeterli kaportacılar mutlaka vardır.bu arada zaten alfisti olmuşsun bile artık. ☺☺
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

milano 75

hoşgeldiniz ,anadolu yakasındasınız,bostancıda bu işin pirleri var.carıum a sportivoya veya diğer bikaç özel servise gidebilirsiniz.kaporta için onlar yönlendirir
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanw

Galip Bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun aracınız. Aracınızın eksikleri içinde Bostancı sanayiide ALFA GARAJ Muttalip usta var, gerçekten usta ve alfanın içinde yetişmiş bir kişi ilgili ve alakalı aracınızın tüm eksikleri için size samimiyetle yardımcı olacaktır.

galipulusoy

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Muttalip Ustayı duymuştum. Haftasonu gider bir ziyaret ederim.

Görüşmek üzere, saygılarımla.

Kibitzer

Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun :)

İstanbul'da iki yakada da çok iyi Alfa ustaları mevcut. Arkadaşlar yönlendirmiş zaten :) Alfa ile ilgili söylenenlerin %99'u kedi ve uzanamadığı ciğer durumu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Tolga033

Hoşgeldiniz.Hayırlı olsun 156'nız. Kazasız belasız.