Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'nızda En Uyuz Olduğunuz Yolcu Hareketleri :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Kadir sen ne yaptın ya  :) Çok fazla takılmayın boşverin  :) Ben artık sadece sakız olayına takığım.. Arabada biri cakır cukur sakız çiğnerse başıma ciddi ağrı giriyor..

2011-2012 model aracı olup da bu kadar dikkat çekemeyen, neticede o kadar parayla sahip olamadığı şeye benim çok makul bir fiyata sahip olduğumun farkında olan; ama bunu gururuna yediremeyip aracımı aşağılamaya çalışan, bu nedenle aracıma bindiğinde neredeyse mercekle kusur arayıp da hiçbir şey bulamayan(!), eninde sonunda söyleyecek tek şeyi kalan zavallı bir arkadaşım: "Araçtan trim sesleri geliyor!" Tabii ki benim buna cevabım BOSE ses sistemiyle oluyor!!  :D

Hahaaa :)) Ciklet ve saçma sapan muhabbetlere benim de cevabım BOSE :)) Erdem abi, takma diyosun da valla çok canım yanıyor yaa...

Kadir bundan sonra site dışından kimseyi arabana bindirme, okuyunca içim eridi resmen  :haydi:  :))  :alfisti:

:))  :haydi: :rock: Zaten öyle yapıyorum :)) Arada işyerinden arkadaşları falan alıyodum şehir merkezine kadar. Artık yok!... :)) Geçen biri rüyasında görmüş, feysten de msj atmış, oğlum geçen rüyamda senin arabayla İstanbul' a gidiyoduk falan diye, anca rüyanda görürsün zaten diye cevap yazdım, alındı eblek :))

:alfisti:

fatihmehmet

Arac kullanırken yorum yapanlara gıcık oluyorum. Çok yaklaşma, biraz yavaş vs.
Aracı tanıyan ne mesafe de nasıl duracağını bilen benim ama gel gor ki yorumlar bitmiyor. Gören de makas atarak gidiyoruz sanacak.

Kol dayamaya kolunu koyana ben de gıcık oluyorum. :)

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

erol1903

Kapıyı kaldırıma sürtenler, öne eğilip yan aynayı kapatanlar, emniyet kemerini takmak için uyarmamı bekleyenler (zırıl zırıl çalan alarma rağmen), emniyet kemerini takmayıp koltukta kıçını ileri geri oynatarak sensörü kandırmaya çalışanlar, kemeri arkadan dolandıranlar, ön koltukta bacak bacak üstüne atıp ayağının tabanını kapıya sürtenler, kapıyı açarken kaldırıma sürtenler, yeni yıkanmış arabada cam açanlar.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

C_N_T

:) Konu çok güzel olmuş. Benim de çok sinir olduğum şeyler var.

1.si; Arka koltukta yolculuk edenlerin üst kısımdaki tutamaçları tutmasına deliriyorum. Bütün kol ağırlığını taşıyor gereksiz yere. Bütün dikkatim dağılıyor araba kullanırken. :) Bir de elini çekerken onu aniden bırakıp tak diye yayın etkisiyle kendi yerine gelişini duydum mu iyice tilt oluyorum. Bi insan neden tutar ki onu. Küçük bir yazı yazacağım oraya "Tutacaksanız otobüse binin" diye. Sanki otobüsteler. :)
2.si; Ayaklarımda çamur varsa ben araba sahibi olarak dikkat ediyorum ama yolcu dikkat etmiyor buna.
Tabi yine gözümün önüne gelen manzara "çamurlu paspaslar" :)
3.sü de kuşlardan ricam "lütfen çatıya matıya çıktığınız zaman yapın tuvaletinizi. :) Arabaların üstüne denk getirmeyin. :)

Hakan Tosun

ben anladım ki fiziksel hatalar yapan yolculardan daha kötüsü konusan yolcular. yok motoru fiatmış, yok teybi albea'ymış, yok kapıları çok agırmıs.
ısrarla arabanın arkasının ve bagajının cok ufak oldugunu (159) tavanının cok alcak oldugunu söyleyenler var bide.
hayır 2008'de biz aldık, sen söyledinya yeni farkettik aaa gerçekten küçükmüş.
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

blackgear

ben anladım ki fiziksel hatalar yapan yolculardan daha kötüsü konusan yolcular. yok motoru fiatmış, yok teybi albea'ymış, yok kapıları çok agırmıs.
ısrarla arabanın arkasının ve bagajının cok ufak oldugunu (159) tavanının cok alcak oldugunu söyleyenler var bide.
hayır 2008'de biz aldık, sen söyledinya yeni farkettik aaa gerçekten küçükmüş.

Hayır yani bir de söylemeselerdi bilmiyorduk yani :)) İyiki söylediler de bilgi sahibi olduk... :))

agucba

Yerli yersiz, gerekli gereksiz, markayı tanımdan yorum yapan herkese uyuz oluyorum.
Gereksiz yorumdan sonraki muhabbet;

Ben: Hiç Alfa Romeo sahibi oldun mu?
Karşımdaki: Hayır. Ama dayımın bir tane vardır.
Ben: Eeee... Yani Alfa Romeo'yu bilmiyorsun.
Karşımdaki: Ama parçası pahallı imiş!
Ben: Neye göre pahallı? Doğan, Şahin, Renault 9 mu? Yoksa hangi marka?
Karşımdaki: ....
Ben: ....
Karşımdaki: Çok yakıyorlarmış bir de.
Ben: Yarım depo ile Kuşadası'na gittim. Motoru 2 litreç Bir de bizim üye olduğumuz bir Alfa Romeo Forumu var, Alfisti Turkey diye. Orada bir üyemiz Alfa 156'sının tüketim değerlerini paylaşmıştı bizimle, yaklaşık 5 litre tüketmiş. İstersen resimleri göndereyim...
Karşımdaki: Ben VW Polo tercih ederim.
Ben: ?!!!? (içimden geçen düşünce "Ne alaka şimdi").

///////////////

ihsany

Bugün bir bayan arkadaşım ilk kez arabama bindi, yorumlar mükemmel :)
"Çok rahatmış bu, italyandı değil mi? Çok da temiz..."   :haydi:

Çok yakıyor diyene de cevabım "Aslanı besleyen etin hesabını yapmaz :)) "
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

ozGur

geçen yetkili servisi arayıp yedek parça sordum...şuan için yok ama getirtiriz dediler....bunu duyup ''Demiştim dimi ben sana parça sorunu var bunların, alma demiştim..'' diyen arkadaşıma burdan seslenmek istiyorum ;

SİZİN YEDEK PARÇALAR HER MARKETTE BULUNUYO VE 7/24 ULAŞILABİLİYO DİMİ  >:(

ohhh beee  :D

egeozal1

geçen yetkili servisi arayıp yedek parça sordum...şuan için yok ama getirtiriz dediler....bunu duyup ''Demiştim dimi ben sana parça sorunu var bunların, alma demiştim..'' diyen arkadaşıma burdan seslenmek istiyorum ;

SİZİN YEDEK PARÇALAR HER MARKETTE BULUNUYO VE 7/24 ULAŞILABİLİYO DİMİ  >:(

ohhh beee  :D
Aynen abi valla geçen far sordum. Hoperlör açıktı arkadaş bana dedi ki amma da pahalıymış ben Alfa'ya binmem dedi bende dedim ki Alfa zaten daha çok insan arabası sen git öküze bin dedim   :)) :haydi:

ozGur

ahahaha :D iyi demişsin....ben o anda diyemedim içime oturmuştu  :D  Alfacıyı ancak başka bi Alfacı anlar  :yukari-ok:

egeozal1

ahahaha :D iyi demişsin....ben o anda diyemedim içime oturmuştu  :D  Alfacıyı ancak başka bi Alfacı anlar  :yukari-ok:
Çok doğru dedin abi vallahi Alfacıyı ancak başka bir Alfacı anlar  :yukari-ok:  :alfisti:

TRSemih

yolcu değilde birde pompacılara uyuz oluyorum ben. ulen arkadaş altı üstü 2 dk yakıt dolduracaksın arabanın sağına soluna dokunmalar, yaslanmalar.. elinin yağı kaportaya cama çıkar, iz kalır. yaslanma desen bi türlü demesen bi türlü. kafayı yediğim anlardan biri de bu esnadadır :D
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Ferhat_27

Alfam selespped olduğu için kimseye anahtarı vermem,geçen bir arkadaş bir kullanayım dedi, istemeden olsada verdim  >:( bak dedim bu triptronik dikkat et diye tembihledim(selespeed desem anlamaz),neyse geçti koltuğa çalıştırdı,bir baktım vitesi hunharca sağa sola sallıyo,manuel araçlarda olurya çalıştırınca boşta sağa sola sallarsın,aynı o şekil,bir bağırdım,lan bu triptronik dedim sallanırmı vites dedim  :asagi-ok: benim tepem attı tabii,aldım anahtarı ,nasıl şoförsün deyip bide payladım,o gun bugundur babamda olsa vermem anahtarı  ;)

TRSemih

:D adam dumur olmuştur abi bu tepkin sonrasında
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

egeozal1

Benim Selespeed'im olacak , başkasına vereceğim. Oldu onun başka derdi var mı? :yukari-ok: >:D

chao

teyibe dokunanlar..

kol dayama olayına ben de çıldırıyorum..

aracımda sigara içilmez, çok fazla yolcum olmaz olanlar da içilmediğini bilir :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

egeozal1

Araçta bir gün sigara içiltilmedi. Ne bizdeyken ne eski sahibinde iken çakmaklık bile kullandırılmadı. Son derece titizim iç kısımında dış kısmın da belli vuruklar var. Dışının boyası temiz ama birisi sağ çamurluğa vurup kaçmış. Ufak bir göçük var o kadar :-[ Sonuçta yolcu kuralları;
-Sigara içilmez
-Çok soru sorulmaz
-Araç içinde eleştiri yapılamaz.
-Teybe Dokunulamaz.
-Klima kumandasını görünce "bu nasıl çalışır" diye açıp kapatanlar araca binemez.
-Arabada yemek yenmez. Asitli içecek içilmez. (Leke yapan içecekler dahil)

Bu kadar  :)) :alfisti:

hi_cazz

Benim yolcular müzik harici birşeye dokumazlar. Şanslıyım yani. Şimdi araba Alfa olunca teybede dokunmuyorlar. Bilmediklerinden :D

celalAR

Araçta bir gün sigara içiltilmedi. Ne bizdeyken ne eski sahibinde iken çakmaklık bile kullandırılmadı. Son derece titizim iç kısımında dış kısmın da belli vuruklar var. Dışının boyası temiz ama birisi sağ çamurluğa vurup kaçmış. Ufak bir göçük var o kadar :-[ Sonuçta yolcu kuralları;
-Sigara içilmez
-Çok soru sorulmaz
-Araç içinde eleştiri yapılamaz.
-Teybe Dokunulamaz.
-Klima kumandasını görünce "bu nasıl çalışır" diye açıp kapatanlar araca binemez.
-Arabada yemek yenmez. Asitli içecek içilmez. (Leke yapan içecekler dahil)

Bu kadar  :)) :alfisti:

bu araba terorunu tek basıma yasamadıgıma cok mutluyum yaaa :D
defalarca okudum şu yorumları içim rahatlıyor :D :alfisti:

teflontawa

Her türlü eleştriye rağmen Alfa alan vatandaşa arkadaşlarından fesat yorumlar;

-Moruk sol far yere mi bakıyor?
-bunun airbag açılmış (mk1 156)
-Isıtmalı koltuk yok mu bunda (bu en efsanesi) ((neyse 2010 clio ya binen adamın 2000 alfada olur heralde diyip sorması bile bi iltifat kabul edilebilir ))  >:D
-Moruk bir kereden bişey olmaz bi tane yakiyim sigara
-şehiriçi 50 lira lpg ile 180 km yapan alfa ya ÇOK YAKIYOR ABİ DEDİK SANA
ve finalde
-Moruk italyan dimi bu?aslında çok kıyak arabaymış lan. Versene bi kaç gün takılıyım  >:D
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

Kutay

Bagajı şahin bagajı gibi yaylı sanıp ta yarısındayken gücüyle kapatanlar ...  onlara burdan kucak dolusu sevgiler  >:D
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

celalAR

Bagajı şahin bagajı gibi yaylı sanıp ta yarısındayken gücüyle kapatanlar ...  onlara burdan kucak dolusu sevgiler  >:D

+1  ellerinden öpüyorum :D

erol1903

Kaldirima bakmadan hunharca kapi acan sonra da cart kapinin altini surten tayfa.. Yay taksak kimbilir ne hale gelecek sag kapi.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

egeozal1

Kaldirima bakmadan hunharca kapi acan sonra da cart kapinin altini surten tayfa.. Yay taksak kimbilir ne hale gelecek sag kapi.
+100