Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'nızda En Uyuz Olduğunuz Yolcu Hareketleri :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sp4rc0

kendisini yeni yıkadıktan sonra herhangi bir camın açılıp tekrar kapatılmasına..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ALFAŞK

arkadaşlar sıkıntılar genelde aynı

camlar,kapılar,paspaslar,torpidoya diz dayayanlar kolçağı kullananlar v.s. v.s.

benim sıkıntım daha başka ne zevk alıyorlar bilmiyorum da bağajdaki amblemi mi sağa sola kaydırıp öylece bırakan

komşum elbet bir gün karşılaşacağız...

buradan sana saygı ve sevgilerimi iletiyorum :):):)
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

dragut

Araç içinde değil de aracın dışında uyuz olduğum bir hareket var. Aracı ne kadara satmayı düşünüyorsun sorusuna verdiğim yanıttan sonra bilen bilmeyen herkesin verdiği cevaplar:

-Off! Çok fazla! Ne yaptın sen ya!! Bu fiyata satamazsın! Bu fiyata gider 2011 model clio alırım!
"Alfa sevgisi"

sp4rc0

You are not allowed to view links. Register or Login
Araç içinde değil de aracın dışında uyuz olduğum bir hareket var. Aracı ne kadara satmayı düşünüyorsun sorusuna verdiğim yanıttan sonra bilen bilmeyen herkesin verdiği cevaplar:

-Off! Çok fazla! Ne yaptın sen ya!! Bu fiyata satamazsın! Bu fiyata gider 2011 model clio alırım!

tepkim net olurdu: o zaman git clio al !!
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

wolkanku

arabam hava güzel olduğu sürece her zaman bal dök yala modundadır...
hava güzelse ve haftasonu falansa mümkünü yok kirli olmasının..sabahın 8'inde kalkar yıkarım.. hava yağmadığı sürece 4-5 derecede de kendim yıkarım otoparkta.

bal dök yala halde olan aracımda en ufak bir yağlı parmak izi çıldırmama sebeptir..hele ki görüşüm alanımda ön camımda falan olursa çok sıkıntı benim için... o yüzden bagajda quick detailer ve mikrofiber bez her zaman vardır.

bazı arkadaşlarım şaka olsun diye camıma dokunur, şaka yapmayan özellikle bayan arkadaşlarımın da kremli elle, kapıyı kapatırken camdan ittirmesine deliriyorum. bir yere gidip oturunca o camdaki lekeyi düşünüyorum , sanki arabanın yanında her geçen o lekeye bakacak diye düşünüyorum :) e kızın yanında kalkıp silemiyorum da amma değerli arabası varmış demesinler diye ...böyle bi hastalık işte :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

KAKIRMAN

hava güzelse ve haftasonu falansa mümkünü yok kirli olmasının..sabahın 8'inde kalkar yıkarım.. hava yağmadığı sürece 4-5 derecede de kendim yıkarım otoparkta.

bal dök yala halde olan aracımda en ufak bir yağlı parmak izi çıldırmama sebeptir..hele ki görüşüm alanımda ön camımda falan olursa çok sıkıntı benim için... o yüzden bagajda quick detailer ve mikrofiber bez her zaman vardır.

bazı arkadaşlarım şaka olsun diye camıma dokunur, şaka yapmayan özellikle bayan arkadaşlarımın da kremli elle, kapıyı kapatırken camdan ittirmesine deliriyorum. bir yere gidip oturunca o camdaki lekeyi düşünüyorum , sanki arabanın yanında her geçen o lekeye bakacak diye düşünüyorum :) e kızın yanında kalkıp silemiyorum da amma değerli arabası varmış demesinler diye ...böyle bi hastalık işte :)
Psikolog var mı bu sitede. Aynı rahatsızlık hepimizde var malum.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

dragut

tepkim net olurdu: o zaman git clio al !!

Benim tepkim de heralde şöyle olurdu: Aynı şeyleri düşünüyor olsaydık şu an clio satardım!

Psikolog var mı bu sitede. Aynı rahatsızlık hepimizde var malum.

Ben psikologum ama aynı şeyleri ben de yaşıyorum ve bundan rahatsız degilim. Aracın ayna gibi temiz oluşu aslında bir bütünlüktür ve biz bu durumdan acayip keyif alıyoruz. Ama çevre şartları bu bütünlügü devam ettirmemize pek müsaade etmiyor ve bize malum sıkıntıları yaşatıyor.
"Alfa sevgisi"

alfacan

Özellikle aracı ilk gören arkadaşlarımın , ilk sorusu km de kaç lira yakması veya 2. elde satamıcak olmam ve parçalarının pahalı olduğu düşüncesine sahip olmaları ...

Araç içinde de teyp le oynanmasını şiddetle kınıyorum  >:(

erol1903

Arkada tek başına olduğu halde ortada oturan, zaten kısıtlı arka görüşü tamamen devre dışı bırakan adam..
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

alfist_3548

1 - ) ALFA 156 VE 147 KULLANICILARININ BASINA GELMISTIR BILIRSINIZ ARKA KAPININ ACMA YERININ GIZLI OLDUGUNDAN GELIP ON KAPIYI ACIP BEKLEYENLER
2 - ) OTOBANDA 140 ILE ORTA SERITTE GIDERKEN SOL SERITTEN KORNA CALARAK ARTISTCE GECIP ALFALARI ARACA BENZETEMEYIPTE 220 YI GELINCEYE KADAR TAMPON TAMPONA GIDERKEN PES EDIP ORTA SERIDE ATMASINDAN
3 - ) ALFA ROMEO LOGOSUNU GEREKSIZ YERE YANLIS YERLERE CEKENLERE
4 - ) ARACTAKILER KAPILARI ACINCA KALDIRIM VEYA DIGER ARACLARA CARTIRIP SURTMELERINDEN
5 - ) alfa romeoları sahın dogan kartallarla aynı yere sokmalarından
6 - ) alfalar ıcın bu araba basmaz dıyenlere
acayıp kıl oluyorum
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]

TRSemih

1.Terli ellerini ön göğüse  koyup beş parmak izinin kalması.
2.çizilmemesi için özenle silinmeyi bekleyen Hafif tozlu olan teyp camını üstlerine vazifeymiş gibi elleriyle silmeye kalkanlar..

+1 ;)

Sent from my Calculator using Tepetaklak
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

zephry

Arabanın yağını suyunu kontrol ederken kaputu açık gören bir komşumun veya arkadaşımın gelip alaycı bir şekilde '' Hocam hayırdır bir sorun mu var?'' demesine acayip uyuz oluyorum.tabi kendileri araçlarının kaputlarını sadece serviste açtıklarından anlayamıyorlar ....

sifyan

Motoru dip köşe özenle temizlerken birinin gelip "götürde yıkat bu kadar eziyet çekme diyenlere"
bunun bana zevk verdiğini bilmeyen bütün komşularıma  >:(

sntrkomer

1-Elimde olsa tek binerim.
2-Meraklı yolcuları hiç sevmem durmadan bune şune diye kurcalayanlar. En basit örneği havalandırmayı durmadan açıp kapamaları sinir eder sanki oyuncak.
3- Kapıyı insan dışı şekilde kapatmaları.
4- Arkada oturan yolcuların ön koltuğa aşırı bi yüklenmesi koparıcaklar gibi yüklenenler oluyo.
5- yanımda oturanın kol dayanaya yüklenmesi.
Aklıma gelen bikaçtanesi...

alfist_3548

alfa romeo yu sahın dogan gıbı araclarla aynı kefeye koyanlardan
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]

celalAR

benim de en sinir oldugum şey kapıyı ısrarla kırmaya çalışmaları  :-X bişeyde denmiyo dediğin zaman araba olum bu buyutme diyorlar ya iyice sinir yapıyorum  >:(

GokhanALFA

aracımla yardırırken dur oğlum niye basıyorsun bu kadar denmesine :D bilseler o koltuğun o motor sesinin verdiği hazzı...

h.t

1) niye lpg takmiyosun. bu devirde benzinli aracami biilir.Off buna su kit ne gider tam uyumlu vs muhabbetlerine cok gicik olmaya basladim.2.arac olmasa dusunurdumde babam surekli aracini veriyor aksam gezmelerinde benimde ihtiyacim olmuyor haliyle.
2)Alman araci surenlerin Alfanin parcasini kaskosunu pahali zannedip kendi araclarini ölümsüz bozulmaz zannediyorlar.2005ten beri 4.jettasini aldi babam cok matah bisey sanki alman araci, biliyoruzda almiyoruz yani genc adamim.
3)radyoya doblo radyosu diyenler.Bu tip arkadaslarimla gorusmuyorum :))
4) Bunlarin sunroofu su aliyormus diyenler. Buna yorum yapamiyorum zaten.
5)cok yakiyor muhabbeti. Oglum 1.6 iste ne yakacak al bak diyince susuyorlar.

Simdilik aklima bunlar geldi. Aslinda ilk aldigimda aracima binenlerden duymustum bu laflari bide Afaya cok yabanci insanlar soyluyor. Bi 10 km sonra hissi alip bunlarkac para muhabbeti geciyor :)
Alfami aldiktan sonra 3 arkadasiminda gorup Alfa almasi benim en buyuk mutlulugum.

Not: Aracim 2006 model 147 1.6 t.spark distinctive

erman

sağ cam otomatiği düğmesiyle oynayanlar , kol dayamaya salça olanlar , arabaya bindiği andan itibaren deli gibi orasını burasını inceleyen hayranlıktan ağzı acık kalan ve buna rağmen abi güzel araba ama tutulmuyo işte yedek parçası pahalı muhabbetine giren tipler ve bu adamları arabaya bindirmeyi bırak arabanın 100 m yakınına yaklaştırmak istemıyorum ,  bide bindikleri arabanın markasını bilmeyen kızlar var ki onlar tam facia  :asagi-ok:

blackgear

Ben artık aracıma yolcu almaktan bıktım!...
Sebeplerini sırası ile yazayım.

1) Araç durmadan inmeye çalışanlar!... Dur bir park edelim, bir manevram daha var da!...
2) Araç daha çalışmadan camları açmak için butonları zorlayanlar!... Arkadakiler, boşa uğraşmayın, kilitli ama siz bozuk sanıyorsunuz :))
3) Klima açıkken arka camı açmaya çalışan eblek!... Ayağını üflecin üzerine koyma hayvanlığını göstermesen, serinleyeceksin zaten, ayrıca arka cam bozuk ;)
4) Deri koltuğa laf atan eblek!... Yazın sıcak, kışın serin oluyomuş!.. Ne kıymetli dötün varmış öyle!...
5) Cam kapalı olduğu halde, butonla oynayıp camı kapatmaya çalışan eblek!... Ulan kapalı işte, niye oynuyosun!...
6) Ön koltuk kol dayamaya kolunu koyan, koymakla kalmayıp oradan destek alarak pozisyon değiştiren eblek!... O kolçak bir yerden ön koltuğa mesnetli. Moment denen bişiden haberin yok mu senin?
7) ASR tuşuna haberim olmadan basan cahil!... Bari sor bu nedir ben basıyom diye!...
8) Kapı üzeri kolçakları tutup tutup bırakan tipler!... Yok ne yazık ki bi yaylı sistem, tekrar tekrar test etmenin bir manası yok!...
9) Arka koltukta şoför koltuğunun arkasında oturan tip, lütfen diyorum, lütfen araç yürür durumdayken, yani aracımla fiziksel ve ruhsal olarak bütünleşmişken, o benim koltuğun sırtını tutup pozisyon ayarlama!... Benim psikolojimi, kendi huzurunu bozma!... Kolçağı tut, sert bırak, ne bilim arka kol dayamadan destek al, yahu oturduğun koltuğa bas, istersen tavana bas, ama lütfen ama lütfen!... Koltuğumu elleme!...
10) İnip binerken kapı eşiğine basın ao... Jip ya bu, araba değil... Valla basın, sorun değil...
11) Kapı eşiğine basın ki, arka ortadaki üflece basmayasınız!... Derdiniz nedir anlamadım, hayır madem basacaksın, üfleci kapat bari, kırmana ne gerek var!...
12) Sunroof dan kafasını çıkarmak için can atan bebe!... Adı üstünde "sunroof", hayır ben merak ediyorum acaba sen evde de mi camdan kafanı çıkarmaya falan çalışıyorsun!...
13) Armadaki haç ve yılan ve yılan ağzındaki bebeye takan tip!... Bindiğin BMW, Chryslerher, Honda, Renault vs.. her yıl Filistin Afgaistan ve benzeri üçüncü dünya müslüman ülkelerine yardım yapıyor değil mi?
14) Arka bagajdaki ilk yardım sabitleyici şeridi söken tip!... Onu oraya sen takmıyosun geri!... Aaaa bu neymiş diyeceksen bile yerinde bak, tutup çekmene gerek yok, lastik değil o!...

Off ne derdim varmış be, söyledim de rahatladım vallahi :)) Daha da var da, çok takmıyorum :))

TRUPHASE

Ben artık aracıma yolcu almaktan bıktım!...
Sebeplerini sırası ile yazayım.

1) Araç durmadan inmeye çalışanlar!... Dur bir park edelim, bir manevram daha var da!...
2) Araç daha çalışmadan camları açmak için butonları zorlayanlar!... Arkadakiler, boşa uğraşmayın, kilitli ama siz bozuk sanıyorsunuz :))
3) Klima açıkken arka camı açmaya çalışan eblek!... Ayağını üflecin üzerine koyma hayvanlığını göstermesen, serinleyeceksin zaten, ayrıca arka cam bozuk ;)
4) Deri koltuğa laf atan eblek!... Yazın sıcak, kışın serin oluyomuş!.. Ne kıymetli dötün varmış öyle!...
5) Cam kapalı olduğu halde, butonla oynayıp camı kapatmaya çalışan eblek!... Ulan kapalı işte, niye oynuyosun!...
6) Ön koltuk kol dayamaya kolunu koyan, koymakla kalmayıp oradan destek alarak pozisyon değiştiren eblek!... O kolçak bir yerden ön koltuğa mesnetli. Moment denen bişiden haberin yok mu senin?
7) ASR tuşuna haberim olmadan basan cahil!... Bari sor bu nedir ben basıyom diye!...
8) Kapı üzeri kolçakları tutup tutup bırakan tipler!... Yok ne yazık ki bi yaylı sistem, tekrar tekrar test etmenin bir manası yok!...
9) Arka koltukta şoför koltuğunun arkasında oturan tip, lütfen diyorum, lütfen araç yürür durumdayken, yani aracımla fiziksel ve ruhsal olarak bütünleşmişken, o benim koltuğun sırtını tutup pozisyon ayarlama!... Benim psikolojimi, kendi huzurunu bozma!... Kolçağı tut, sert bırak, ne bilim arka kol dayamadan destek al, yahu oturduğun koltuğa bas, istersen tavana bas, ama lütfen ama lütfen!... Koltuğumu elleme!...
10) İnip binerken kapı eşiğine basın ao... Jip ya bu, araba değil... Valla basın, sorun değil...
11) Kapı eşiğine basın ki, arka ortadaki üflece basmayasınız!... Derdiniz nedir anlamadım, hayır madem basacaksın, üfleci kapat bari, kırmana ne gerek var!...
12) Sunroof dan kafasını çıkarmak için can atan bebe!... Adı üstünde "sunroof", hayır ben merak ediyorum acaba sen evde de mi camdan kafanı çıkarmaya falan çalışıyorsun!...
13) Armadaki haç ve yılan ve yılan ağzındaki bebeye takan tip!... Bindiğin BMW, Chryslerher, Honda, Renault vs.. her yıl Filistin Afgaistan ve benzeri üçüncü dünya müslüman ülkelerine yardım yapıyor değil mi?
14) Arka bagajdaki ilk yardım sabitleyici şeridi söken tip!... Onu oraya sen takmıyosun geri!... Aaaa bu neymiş diyeceksen bile yerinde bak, tutup çekmene gerek yok, lastik değil o!...

Off ne derdim varmış be, söyledim de rahatladım vallahi :)) Daha da var da, çok takmıyorum :))

Araca kimler biniyor böyle :)

Ben de arka koltuğa 3 kişi oturtmayıp birinin otobüsle gitmesine izin verdiğimde bana kızanları anlamıyorum. Ayrıca öne binip çantasını arka koltuğun üstüne atmaya çalışanlara kükrüyorum. Kaldı ki neredeeee biri ayağını eşiğe basacak :)

Bir de kendinden önce bacaklarını indirmeye çalışan acelecilerin hoparlör kapağını tekmelemelerini not aldım. Onların arabalarına binmeyi dört gözle bekliyorum.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

dragut

2011-2012 model aracı olup da bu kadar dikkat çekemeyen, neticede o kadar parayla sahip olamadığı şeye benim çok makul bir fiyata sahip olduğumun farkında olan; ama bunu gururuna yediremeyip aracımı aşağılamaya çalışan, bu nedenle aracıma bindiğinde neredeyse mercekle kusur arayıp da hiçbir şey bulamayan(!), eninde sonunda söyleyecek tek şeyi kalan zavallı bir arkadaşım: "Araçtan trim sesleri geliyor!" Tabii ki benim buna cevabım BOSE ses sistemiyle oluyor!!  :D
"Alfa sevgisi"

erdem1904

Kadir sen ne yaptın ya  :) Çok fazla takılmayın boşverin  :) Ben artık sadece sakız olayına takığım.. Arabada biri cakır cukur sakız çiğnerse başıma ciddi ağrı giriyor..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

baslikaya

HEMEN HEMEN BÜTÜN SAYFALARI OKUDUM ALFA ROMEO GİULİETTA MI YENİ ALDIM 1 AY OLDU ÖNCEDEN DE SİZLER GİBİYDİM ARAÇ KONUSUDA HALA DA ÖYLEYİM AMA ŞİMDİ ŞİMDİ ANLIYORUM Kİ BEN DOĞRU YERDEYİM VE DOGRU KARAR VERMİŞİM ALFA ROMEO ALARAK ARABAMA BİŞEY OLSA SANKİ BENİM CANIM ACIR ...
GİULİETTA DİZEL DİSTİNCTİVE 2012

ismet

Kadir bundan sonra site dışından kimseyi arabana bindirme, okuyunca içim eridi resmen  :haydi:  :))  :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul