Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

"Dizel araç alırken iki kere düşünün"

You are not allowed to view links. Register or Login
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ozoozo

Öğrenciyim , dizel aracım var , 10 binde. Haliyle yazıya göre mantıksız hocam , fakat ben 100 lira ile 250-300 km yol yapıyorum ve yakıt tüketimim forumda en yükseklerden(yaptığım mesafe belki kısa olduğundan) aşağı yukarı aynı yolu yapan yine memleketten arkadaşım olan bir arkadaşımda 1.16i var 160 hp civarında gücü araba kullanması "saçma,sapan" adam bundan zevk alıyor ve benzinliye binmenin hakkını veriyor fakat benim yaptığım km nin yarısını zor yapıyor 100 lira ile..  150 km falan.. Benim yakıt tüketimime bakan birisi banada saçma sapan kullanıyor diyebilir,tanımayan birisi..Fakat her şekilde ben daha uzun yol gidiyorum buda benim için önemli olan esas neden :)

iPhone 'den

Edit : 116 136 hp diyen olacaktır , araçta oynama var.

mahoretti

şu "maliyetini altında benzini ihraç ediyoruz" lafı yok mu  >:( >:( >:(
onu bize ucuza verseler belki daha çok gezicez daha çok benzin alıcaz... :haydi: :haydi: :haydi:

mahoretti

Özdemir kardeşim, tabi sen olayın "şu an" durumundasın. Yazıda sıfır araç fiyat farkı ve muhtemel yeni yıldaki vergi bindirimi konu edilmiş... Doğal olarak giu dizel*benzin fiyat farkını bilmiyorum tabi de Wv de 8-10 bin TL fark verip dizel almak ile km de 20kuruş fark yakmak tamamen kişisel bir tercihtir. Benzinli araç kullananların düşüncesine göre bu "gariptir". Yani imkan olsa o dizel farkını bir kenara koysanız ve benzininizi o paradan alsanız size muhtemelen baya bir depo benzin alacaktır.

universeee

Öğrenciyim , dizel aracım var , 10 binde. Haliyle yazıya göre mantıksız hocam , fakat ben 100 lira ile 250-300 km yol yapıyorum ve yakıt tüketimim forumda en yükseklerden(yaptığım mesafe belki kısa olduğundan) aşağı yukarı aynı yolu yapan yine memleketten arkadaşım olan bir arkadaşımda 1.16i var 160 hp civarında gücü araba kullanması "saçma,sapan" adam bundan zevk alıyor ve benzinliye binmenin hakkını veriyor fakat benim yaptığım km nin yarısını zor yapıyor 100 lira ile..  150 km falan.. Benim yakıt tüketimime bakan birisi banada saçma sapan kullanıyor diyebilir,tanımayan birisi..Fakat her şekilde ben daha uzun yol gidiyorum buda benim için önemli olan esas neden :)

iPhone 'den

Ben bu yazıyı paylaşırken herhangi bir yorum yapmadım farkındaysanız, sadece gelecekte olabilecek olaylar üzerine mantıklı olduğunu düşündüğüm yorumlar içerdiği için paylaşmak istedim. Kaldı ki geçmiş günlerde başka bir yazı okurken de sanayi tarafından artan motorin talebinin karşılanmasında sıkıntı olduğu için benzin ve motorin arasındaki fiyat farkının kapanacağı belki de benzinin üzerine çıkacağı yazıyordu.

Yoksa herkes ne istiyorsa onu alır beni ilgilendirmez zaten  :haydi:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ozoozo

Abicim alfada o fiyat farkı yok neredeyse hatta yanlış olmasın dizel daha düşük :) haliyle mezarcı doğuş gibi değil.. Birde ben arabayı satmak için almadım abi yani kimse satmak için almıyor fakat ben kendi paramı kazanana kadar yani iş güç sahibi olana kadar binmeyi düşünüyorum , Allahtan bir sıkıntı çıkmazsa haliyle yılda söylenen kmleri yapmasam bile yine işime gelecek hatta bu gidişle söylenen rakamlarıda çok rahat geçeceğim gibi şuan 10 bin küsürde , ben arabayı mayıs sonu gibi aldım..Sömestırda kafadan 2000 km gelecek zaten Ankara-Antep / Antep-Ankara / antep şehiriçi derken 2000 i geçeceğim :) bu arada ankara-antep 700 km civarı. Aslına bakılırsa hala arabam yeni diyorum ama 10 bini nasıl yaptım bilmiyorum 7 ay oldu alalı bunun 2 ayı garajda yattı yurtdışındaydım 5 ayda 10bin küsür fazla gibi..

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ozoozo

iPhone 'den

Ben bu yazıyı paylaşırken herhangi bir yorum yapmadım farkındaysanız, sadece gelecekte olabilecek olaylar üzerine mantıklı olduğunu düşündüğüm yorumlar içerdiği için paylaşmak istedim. Kaldı ki geçmiş günlerde başka bir yazı okurken de sanayi tarafından artan motorin talebinin karşılanmasında sıkıntı olduğu için benzin ve motorin arasındaki fiyat farkının kapanacağı belki de benzinin üzerine çıkacağı yazıyordu.

Yoksa herkes ne istiyorsa onu alır beni ilgilendirmez zaten  :haydi:

Bende sizi hedef almamıştım , yanlış anlaşılma olmasın lütfen , ben sohbet ediyorum :)

Zaten mazotun , benzinden farkı kalmadı aynı değerlerde bile olsa , güncel değerleri bilmiyorum. İkisinede 5 tl desek demek istediğim dizel yine fazla yol yapacak , yani profun söylediğini çürütmek gibi bir şey. Birde burada keyiften,devir çevirmekten bahsedilmiyor diğer arkadaşlar keyife değinirse diye söylim dedim :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

evrenalpar

Valla şu yeni vergi düzenlemesinden çok fena tırsıyorum, 2300 lira vergisi var diye sattık CR-V'yi, şimdi benim traktörün vergisi de 800'lerden çıkarsa 1500'lere falan kafamı duvarlara vururum!  :'(
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

sariertan

Eğer Avrupa'dakine uyum sağlarsak vergi sistemi egsoz emisyon ve motor hacmine göre alınır ise, eski araçların vay haline. Ve yeni araçlarda özellikle 2.0 motor araçların satışından yükselme olacaktır. Eski sisteme göre 2.0 araçların vergisi baya düşecek. Tek dert etmek gereken yakıt olacaktır düşüncesindeyim. Dizel araçlardan alınan vergi benzinliden alınandan daha fazla olacaktır.

Ammmaaa bu hükümet eski sistemi tutup bir de üzerine egsoz salınımını koyar ise o zaman hepimizin vay haline.

Fatihob

Peki emisyon vergi sitemine geçilirse LGPli araçlara bir uygulama olucakmı. En az emisyon onlarda LPG çok çevreci bi yakıt, yoksa LPG'yi salllamayıp benzinli muamelesimi yapıcaklar dicem ama cevap belli. Neden fazla vergi almak varken az alsınlar :D Hatta öyle bi yaparlarki hiç bi vergi şuankinin altına düşmez. Ya eşit kalır yada abartılı şekilde üste çıkar.
..

sariertan

Mantıksal olarak Avrupa gibi lpg li olanlar da bir indirime gidilmesi gerekli. Dediğin gibi LPG li araç en çevreci araç. Ama başta dediğim gibi mantıksal olarak =)) Biz de pek uygulanmayan şey. Haaaaa hükümet tarafından bakılırsa herşey mantıksal zaten. Bütçe açıkları kapanıyor nede olsa.
Neyseeeeeee....
Benim anlamadığım birşey var. Ben mi yanlış okuyorum yoksa birşeyimi atlıyorum. Hep dizel araç çevreyi daha çok kirletiyor deniliyor. Ama sıfır araçların emisyon değerlerine bakıyorum ve aynı motor hacmine sahip dizel daha az çevreyi kirletiyor. E o zaman dizel benzinden daha çevreci ???

mahoretti

DBF sayesinde herhalde... DBF olmayanlara bakın birde..

sariertan

Onun farkındayım ama hepsi böyle gibi. Yada benim baktıklarım hep böyle. Günümüzde turbo dizel olupda DBF kullanmayan marka var mı bir bakalım.

147BLACK

Geçenlerde 1,3 cdti corsayı yakalayamadım benzine aldığım halde.. Solda tin tin 80 le gidiyordu. Selektör attım yol vermedi. İyice arkasına yanaştım gaza asıldı arkadaş. Ben de dip gaz yaptım. Ama vatandaş sağa geçmediği gibi bende itecek duruma gelemedim devamında benzine almama rağmen. Netice kesinlikle oynanmış 1,3 dizelle 2,0 benzinlinin önünde çok rahat yol vermeden ilerledi gır gırgırrrr diyerek kara dumanlar atarak ivmelendi. Ben ise o bahaneyle dip gaz yapıp SS'in 5'den 3'e çekip ara gazı vermesinin ardından yüksek devirde ki filtre sesinin yanında varyatörün çınlaması ve ts'in devirlendikçe incelen sesiyle beraber zevkten dört köşe oldum..  :) Kim keyif aldı  ;)

:yukari-ok:
Onu da yazacaktım da üşendim yazmaya... müzisyen olduğum için ekipman falan. haliyle onlar da ağırlık. eh bir de 30 kg versem. Boş bagaj ve 90 eksi 20 eşittir 70 kg ile 156 iyice rahatlar. :-D
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

fatihmehmet

Valla 1.3 CDTI a da yetişemiyorsak vay halimize. Ben her seferinde belirttiğim gibi performansından memnun değişim 1.6 TS'nin.

Arda abi 2.0 ile 1.6 farkı nasıl?
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Musty

Benzin Litre Fiyatında 7 krş indirime Gidildi,Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak..
Hayırlı Olsun  :D

senati

Benzin Litre Fiyatında 7 krş indirime Gidildi,Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak..

super bir gelisme yasasin Turkiye!! :D :D :D :D

alihsans

Maliye bakanı veya Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı tam gece yarısında şöyle görüntülenebilir.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

erim

Fed in açıklamasından sonra dolar aldı başını gidiyor, yakıta zam gelebilir yine :/

alihsans

Benzinin litre fiyatına geceyarısından itibaren 13 kuruş zam yapıldı.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Murad

Şimdi küfür edeceğim de burada siyasete girmek istemiyorum. Lan 3 gün önce 7 kuruş indirdin şimdi 13 kuruş bindirdin. Zihniyetinize .... Hayatımda böyle kahpelik görmedim. Koyun yerine koyuyorlar resmen. Dalga geçiyorlar.

Yiğit Doğukan

Hep aynı taktik... Önce indir sonra bindir :)

Fiyatlar genel düzeyi sürekli yükseliyor ücretler ise hep aynı.
Eyvah! Enflasyon canavarı uyandı...

Doğa Tosun

devam devam yok bişey :)
litresi 10 TL olana kadar durmak yok, yola devam!
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Murad

devam devam yok bişey :)
litresi 10 TL olana kadar durmak yok, yola devam!
Aynen devam karpuz yata yata büyür.
Cem yılmazın dediği gibi ilk okul fişlerimizden belliydi ülkemizin ne olacağı ''uyu uyu yat uyu.''

Fiction

Artık diyecek laf kalmadı. akp nin kankileri milyar dolar cebe atar, bu olay ortaya çıkar. aklı fikri yerinde olan insan sevinir iyi adalet yerini bulucak diye. ama bu olay türkiye de olunca dolar 2.10 a gelir, benzin 5 e gelir >:( ben 2007'ye geri dönmek istiyorum. dolar 1.35 di, lisedeydim ve istediğim herşeyi alabiliyordum.
GTV 2.0 TS Phase 2