Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Çok işlevli parçalara ayrı hastayımdır...

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Gouki

Multiair motorlara ait hata kodları ve olası tamir adımlarını içeren dosyayı indirmeler bölümünde bulabilirsiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login

Tolga033

:yukari-ok:

tolga_ozhan

Bugün gördüğüm bir araç ekspertiz olayı var ki geldiğimiz noktayı göstermesi adına çok üzücü.
Artık arabanın alınmasına karar verilmesi adına tek önemli kriterin aracın değişen ve boya durumu olduğunu gösteriyor.

Araç çoğumuzun tanıdığı bir servise girdi.
Ekspetiz yaptırılmak istendiği söylendi.
Boya kalınlık ölçer çıktı meydana.
Şu boyalı, bu değişmiş, birşeyler falan.

Almaya niyetli arkadaşa vazgeçmediysen mekaniğine, kondisyonuna vs... bakalım dendi.
Arkadaş vazgeçtiğini söyledi. Ve ekspertiz orda bitti.
Piyasa öyle saçma durumdaki ne alıcının suçu var ne satıcının ne de ekspertiz yapan servisin.

İşin daha da ilgincini söyleyeyim. 4 gün önce başka bir bilinen serviste, başka bir alıcı için aynı arabaya yine ekspertiz yapılmıştı. Bir tarafın boyalı dediğine diğer taraf birşey dememişti, ötekinin kule tertemiz dediğine diğeri oynama var dedi.
İkilik çıkmasın, ortalık karışmasın diye, siz böyle dediniz o böyle demişti, o şöyle demişti siz şöyle dediniz şeklinde araya girmedim.

Araç 2008 model ve 2010 yılından beri arkadaşımda. 2013 yılına kadar tüm kayıtları Bursa birmotta. 400 TL'lik bir kapı boyası bile kaskodan yapılmış. Dolayısıyla tramerde gözüküyor.
Tramerde 400 TL'ye boyanan kapıya ekspertizi yapan servis bu kapı değişmiş dedi. Yani adam boyayı sigortadan yaptıracak kadar keyfi  davranıyor ama 1000 küsür TL'lik kapıyı cebinden mi vermiş diyemedim :)
Bunlar dışında aracın tramerinde 1000 TL ve 4000 küsür TL iki kayıt daha var.
O 4000 küsürlük kayıt 3-4 hafta önce oldu. Kazalı hali gözümün önünde sanayiye geldi. Ön tarafa motor çarpmış. Parçaları Tuğrul Abi ile beraber taşımıştık kaportıcıya hatta. Kaputun ucu 2 santim eğildiği için eksper kaputu değiştirdi, tampon ve tek farda değişti. Fakat radyatör bile sağlam kalmıştı.
Diğer taraftan araç herşeyi ile tam bakımlı, dışında ya da içinde nokta kadar kusur yok.
Üstelik piyasası 28000 civarı ama tramerden dolayı 25.500'de anlaşmışlardı.
Aracın mekaniğini, yürürünü merak bile etmeden vazgeçti alıcı :)

milano 75

maalesef bunda expertiz yapan ve alıcıyı yönlendiren servislerin payı büyük.şurası burası boyalıyı öyle bi söylüyolarki sanırsın araba pert.ben 75 i satmaya kalksam önden büyük kazalı pert çıkarırlar,kaput sadece el kadar katlandığı için sol uç kısmından,sağ sol çamurlukta uğraşmak istemeyen kaportacının bunlar düzelmez demesi yüzünden değişti.amcam sıfır parça beklerken çıkmalarla gelince çamurluğun birini düzeltip taktı çıkmaları beğenmeyip.uğraşsa kaputuda düzeltirdi demekki.araba rota bile girmedi kaza sonrası ama bakarsan ön komple gidik.haa bide ducato minibüsüm vardı,sol kapı komple değişti ,kapı direği düzeltilip boyandı,satarken birmot arabaya komple orjinal verdi,adama ben söylemiştim daha önce,arıza çıkarttı orda ne biçim expertiz yapıyosunuz diye.acaip acaip işler,birde şu boya takıntısını heleki belli yaş üstü araçlarda komik You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim burası.insanlar satarken sıkıntı yaşamayayım diye çizik göçük arabalarla dolaşıyo yeminle
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

Ben arabalarımın boya değişen durumunu hep satarken öğreniyorum. Çünkü ben alırken böyle birşeye baktırmadığım için sattığımda alıcıların yaptığı ekspertizde belli oluyor :)
Ağır kaza geçirmiş, takla atmış vs.. aracı kendim anlayabiliyorum ve almıyorum, geriside benim için önemsiz.

milano 75

bir yaşıma daha girdim.alttaki ftoya bakın bakalım hangi araca ait

Spider_Volkan

Araç alırken artık boya durumunu sorup ona göre davranmak moda. Aldığım tüm araçlar boyalıydı. Tavanını bizzat boyattığım oldu. Nedense insanımızın tek önemsediği boya oldu.

Oğuz

bir yaşıma daha girdim.alttaki ftoya bakın bakalım hangi araca ait

Kopya çektim E30  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

milano 75

Kubilay

Tolga abinin bahsettiği benim arkadaşım, fakat bir kaç nokta eksik onları söyleyeyim.Boya takıntımız yoktur, öyle takıntılı bir insan olsak kapısı ve kaputu değişmiş arabayı almak için gitmezdik.Keza ben kendime 3 parça boyalı araç aldım, önce kendime almazdım.

-ustanın telefonda söyledikleri ile expertiz tutmadı.1 kapı, 1 kaput değişti diye gittik.1 kaput, 1 kapı, 1 çamurluk değişmiş, tavan ve bagaj hariç boyalı çıktı.

-expertiz sonucuna göre kuleler kazada oynamış çıktı.Zeki usta bize, kullanım açısından bir sorun yaratmayacağını ama satış esnasında sıkıntı olabileceğini söyledi.Arkadaşımında öyle bir topa girecek maddi durumu yok, maalesef.

-ilanda araçta bose var yazıyor, gittiğimizde ilan yanlış girilmiş bose yok deniyor.

Böyle bir durumda ben önemsemem alırım diyen varsa hayırlı uğurlu olsun.

tolga_ozhan

Tolga abinin bahsettiği benim arkadaşım, fakat bir kaç nokta eksik onları söyleyeyim.Boya takıntımız yoktur, öyle takıntılı bir insan olsak kapısı ve kaputu değişmiş arabayı almak için gitmezdik.Keza ben kendime 3 parça boyalı araç aldım, önce kendime almazdım.

-ustanın telefonda söyledikleri ile expertiz tutmadı.1 kapı, 1 kaput değişti diye gittik.1 kaput, 1 kapı, 1 çamurluk değişmiş, tavan ve bagaj hariç boyalı çıktı.

-expertiz sonucuna göre kuleler kazada oynamış çıktı.Zeki usta bize, kullanım açısından bir sorun yaratmayacağını ama satış esnasında sıkıntı olabileceğini söyledi.Arkadaşımında öyle bir topa girecek maddi durumu yok, maalesef.

-ilanda araçta bose var yazıyor, gittiğimizde ilan yanlış girilmiş bose yok deniyor.

Böyle bir durumda ben önemsemem alırım diyen varsa hayırlı uğurlu olsun.

Kubilay senin arkadaşta gram kabahat yok. Benim özellikle belirtmek istediğim boya vs.. takıntısının ne boyutlara geldiğiydi.

rcpydmr

Aynen tolga her arabamı satarken arayan önce boya soruyor bende suratına kapatıyorum boya nedir ya ben zevkten boyatiyorum çizik taş izi olan aracami binelim, degisenede bakmam direkleri sağlam olsun yeter sonuçta ben biniciyim.
74 BU 007

murat35kaymak

Aynen tolga her arabamı satarken arayan önce boya soruyor bende suratına kapatıyorum boya nedir ya ben zevkten boyatiyorum çizik taş izi olan aracami binelim, degisenede bakmam direkleri sağlam olsun yeter sonuçta ben biniciyim.

biniciye önemli değil ama cins cok napacan hocam

Doğa Tosun

94 model bmw'nin ilanını arayanların %80'i "boya var mı?", %20'si "değişen var mı?" diye soruyor.
değişen soranı anlıyorum da, 20 yaşındaki araba için arayıp boya sorana "yanlış müzeyi aradınız iyi günler" deyip kapatıyorum bazen :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

delıfısek

94 model bmw'nin ilanını arayanların %80'i "boya var mı?", %20'si "değişen var mı?" diye soruyor.
değişen soranı anlıyorum da, 20 yaşındaki araba için arayıp boya sorana "yanlış müzeyi aradınız iyi günler" deyip kapatıyorum bazen :D

boya sonra kesim hiç kaza yapmayan veya arabasına canı gibi bakan pamuk bezlerle arabasını silen bi grup galiba. :)

dışlamayın onlarla tanışın aranıza alın dertlerini sorunlarını dinleyin. :))

hi_cazz

boya sonra kesim hiç kaza yapmayan veya arabasına canı gibi bakan pamuk bezlerle arabasını silen bi grup galiba. :)

Yok be. Boyasız aldıkları arabayı pert haline getiren kesim onlar tam tersine. Eniştem var. Aradı taradı boyasız civic buldu aldı. 3 senedir biniyor şimdi arabayı görseniz ağlarsınız.

milano 75

Yok be. Boyasız aldıkları arabayı pert haline getiren kesim onlar tam tersine. Eniştem var. Aradı taradı boyasız civic buldu aldı. 3 senedir biniyor şimdi arabayı görseniz ağlarsınız.
hah,tam üstüne basmışsın.misal benim kayınçı,eski bi bürokrattan sıfır kusurlu 156 yı aldı.50.000 km yaptı,sadece motor ve yürüyen bakımı.arabayı bel altı boyadan başkası kurtarmaz hale geldi,sanruff perdesi kırık,çamurluklarda ezikler,tamponda çatlak falan,kiracısına sattım geçen arabasını anlaştırıp.şimdi 156-159 bakıyor tekrar,zırt pırtta bana soruyor şu öylemi,bu böylemi,yok boyasız bulsak falan.ulan dedim senin araban gibi orjinal boyasız araba alsan noolur,en fazla 2 senede mındar edersin  :))

iskoc

2 den 3 geçerken cartlama yok sanki You are not allowed to view links. Register or Login
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login cartlama 2 de yapıyor,yüksek devir 1 den 2 ye geçerken es vermezsen sağlam cartlıyor,aynı şekilde 3 ten 2 ye çektiğinde. o aralıklarda aragazı magırus stayla  :))

fevkalbeser12

Arkadaşlar ekim ayının 10unda benim d-smart taahhütüm doluyor. Genel olarak d-smarttan mennunum fakat birde değişiklik yapsam digitürke mi geçsem diye pirelendim:) Ya da başka tavsiye verebilecek olan var mı?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

delıfısek

Arkadaşlar ekim ayının 10unda benim d-smart taahhütüm doluyor. Genel olarak d-smarttan mennunum fakat birde değişiklik yapsam digitürke mi geçsem diye pirelendim:) Ya da başka tavsiye verebilecek olan var mı?

d-smarttan şaşma, 2 sinide kullanan biri olarak kesinlikle d-smart tercihimdir.

ozoozo

Abi digitürk ün çok çakallığı oluyor. Üye olduğumda 59 lira veriyordum üzerinden 5-6 ay geçti şuan aylık 100 lira veriyorum :) nasıl oldu,ne oldu bilmiyorum. Halbuki sadece lig tv vardı şuan her şey açık :D arıyorum niye böyle , işte şu paket olmadan bu olmuyor , o olmadan bu olmuyor vs boş muhabbet döndü :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kibitzer

Benim digitürkte devlet memuru kampanyası ile %50 indirimim var. Yaklaşık 8-9 yıllık aboneyim. Fakat Formula1 tutkunuyum, şampiyonlar ligini ve birçok maçı izleyememek rahatsız ediyor, NBA maçlarını müsait olursam izlemek isterim ama hepsi D-Smartta.

Geçenlerde sadece bu etkinlikleri internetten yasal olarak parasını ödeyerek izlemek istiyorum diye form doldurdum D-Smart sitesinde. Aradılar, D-Smart Blu ile izlersiniz dediler. Baktım yıllık 480tl! Yattı bizim işler.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

delıfısek

Abi digitürk ün çok çakallığı oluyor. Üye olduğumda 59 lira veriyordum üzerinden 5-6 ay geçti şuan aylık 100 lira veriyorum :) nasıl oldu,ne oldu bilmiyorum. Halbuki sadece lig tv vardı şuan her şey açık :D arıyorum niye böyle , işte şu paket olmadan bu olmuyor , o olmadan bu olmuyor vs boş muhabbet döndü :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

+1  :))  aynen bu sebeplerde kafayı yedirttiler bana  müzik kanalı 9.90 tl  spor kanalı 9.90  film 19.90 boyle gidiyor bide bakmısın 9.90 die giydiriyolar. :D

ama d-smartın bi kanpanyası var internet paketi ile beraber satıyolar o işede kesinlikle girmeyin. benim dilim yandı 1 ay dayanabildim o internet hızına. :)