Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Snıf snıf...

Burnuma MiTo QV kokusu geliyor bir yerden...  8)

///////////////

master

You are not allowed to view links. Register or Login
Cuma günü İstanbul Park'ta olacağım. Üniversite öğrencilerine özel güvenli sürüş eğitimi programı ve arkasından serbest bi zaman var pistte. Herkes kendi aracı ile katılıyor.

Ben 147 ile gideceğim ama merak ediyorum, siz olsanız otomatik 159 ile mi, ss jts GT ile mi, yoksa manuel tivin sıpark 120 vahşi at gücündeki 147 ile mi giderdiniz? Ben çok düşündüm karar veremedim, bu yüzden en çok zaman geçirdiğim ve birçok konuda 159 ve gt ye göre daha az kasıntı bi kardeşimiz olduğundan 147 yi seçtim.

Bir de lastklerim çok kötü. Gidip bitireyim mi, yoksa yeni bir set alıp mı gideyim? Son bir sorum, fren hidroliğimin ne durumda olduğunu nasıl anlarım :D ?

159 chipli olduğu için ben olsam 159'la giderdim :)

Ama arabaya acıyorsan 147 ile git daha iyi, lastikler de bitikmiş. Agresif kullanacaksan lastikler, diskler, balatalar güzelce zorlanacaktır.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozoozo

Snıf snıf...

Burnuma MiTo QV kokusu geliyor bir yerden...  8)

Mitodanadam olabilir mi :p

OZO..!!!

Kubilay

Ben İstanbul Park'ta güvenli sürüş eğitimi aldım, pek bir numarası yok.Ama serbest tur iyiymiş, sırf onun için gidilir.

Doğa Tosun

Valla GT beni çok kurcalıyor özellikle bu kabaca serbest zaman diyebileceğimiz dilimde orada selespeed ile olmayı çok isterim ama hem çok pahalıya patlayacak (bin liraya yakın) hem de dün biraz kafam netleşsin diye GT'yi çıkarıp güzelce yıkadım. Sanırım ne olursa olsun ona kıyamayacağım.. :(

You are not allowed to view links. Register or Login reyis maphfre (böyle yazılıyor sanırım) şirketi ve intercity'nin ortak organizasyonu. Üniversite öğrencilerine özel ve ücretsiz. Sanırım sen pazar günü subaru bahar şenliğine :D gideceksin, buna da katılmak istersen pazar günü de aynı organizasyon var haftaiçi müsait olamayanlar için. Ben İstanbul Park'da driving instructor Utku Abi vesilesiyle başvurdum. Ondan öğrendim yani. :)

You are not allowed to view links. Register or Login  abi senin düşüncen önemli İstanbul Park konusunda. Hatta fren hidroliğini de senin yaşadığın talihsizlikten dolayı aklımın bi köşesinde tutuyorum. Bugün Gt'nin geçen bakım faturasını almak için Akota'ya gittiğimde 147'yi de pist öncesi bi kontrol ettireceğim. Dediğin gibi ben cacık lastiklerim ile gideyim, gözlemleyim. Bidahakine müsait olursam senin gibi seansa çıkar o zaman bunları düşünürüm. 147 ile de ne seansa çıkılır üfff yüzyirmi beygir!! Sırf bu yüzden 147'den biraz daha sıkıldıktan sonra bi meganeRS almak istiyorum. O zaman seansın giderine değer heralde :D

You are not allowed to view links. Register or Login Önder Abi ben de istiyorum 159 ile gitmeyi , hatta Ankara-İstanbul arasında daha ekonomik bile olur 147'ye göre ama daha 2 hafta önce eagle f1 assy2 aldım, hem arabaya hem lastklere basit bi organizasyon için pek kıymak istemiyorum. Bir de çok agresif kullanmayı düşünmüyorum tabi orada ortam, şartlar nasıl olur bilmiyorum ama.. Bir de 159 zaten güvenli sürüşe sahip :D şimdi orda millet kayacak, 159'la gidersem bi yararı olmaz yani :P

You are not allowed to view links. Register or Login abi nasıldı etkinlik? Yani neler yapılıyor teoriden ziyade özellikle pratik kısmında ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Valla GT beni çok kurcalıyor özellikle bu kabaca serbest zaman diyebileceğimiz dilimde orada selespeed ile olmayı çok isterim ama hem çok pahalıya patlayacak (bin liraya yakın) hem de dün biraz kafam netleşsin diye GT'yi çıkarıp güzelce yıkadım. Sanırım ne olursa olsun ona kıyamayacağım.. :(

You are not allowed to view links. Register or Login reyis maphfre (böyle yazılıyor sanırım) şirketi ve intercity'nin ortak organizasyonu. Üniversite öğrencilerine özel ve ücretsiz. Sanırım sen pazar günü subaru bahar şenliğine :D gideceksin, buna da katılmak istersen pazar günü de aynı organizasyon var haftaiçi müsait olamayanlar için. Ben İstanbul Park'da driving instructor Utku Abi vesilesiyle başvurdum. Ondan öğrendim yani. :)

You are not allowed to view links. Register or Login  abi senin düşüncen önemli İstanbul Park konusunda. Hatta fren hidroliğini de senin yaşadığın talihsizlikten dolayı aklımın bi köşesinde tutuyorum. Bugün Gt'nin geçen bakım faturasını almak için Akota'ya gittiğimde 147'yi de pist öncesi bi kontrol ettireceğim. Dediğin gibi ben cacık lastiklerim ile gideyim, gözlemleyim. Bidahakine müsait olursam senin gibi seansa çıkar o zaman bunları düşünürüm. 147 ile de ne seansa çıkılır üfff yüzyirmi beygir!! Sırf bu yüzden 147'den biraz daha sıkıldıktan sonra bi meganeRS almak istiyorum. O zaman seansın giderine değer heralde :D

You are not allowed to view links. Register or Login Önder Abi ben de istiyorum 159 ile gitmeyi , hatta Ankara-İstanbul arasında daha ekonomik bile olur 147'ye göre ama daha 2 hafta önce eagle f1 assy2 aldım, hem arabaya hem lastklere basit bi organizasyon için pek kıymak istemiyorum. Bir de çok agresif kullanmayı düşünmüyorum tabi orada ortam, şartlar nasıl olur bilmiyorum ama.. Bir de 159 zaten güvenli sürüşe sahip :D şimdi orda millet kayacak, 159'la gidersem bi yararı olmaz yani :P

You are not allowed to view links. Register or Login abi nasıldı etkinlik? Yani neler yapılıyor teoriden ziyade özellikle pratik kısmında ?

Doğa maalesef Subaru etkinliği iptal oldu çok istiyordum gitmeyi arkadaşla çıkacaktım ama şansıma iptal oldu. Kendi arabamlada bu dediğin etkinliği düşündüm de yazık olur başkada bie şey olmaz :) bu speclerle disk yakar,balata yer,lastik bitiririz başka da bi cacık olmaz :D hatta hararet vs görmezse iyi , çünkü istanbul park körfez gibi değil yokuşlu falan.

OZO..!!!

Kubilay

You are not allowed to view links. Register or Login Ben Temmuz'da aldım, şuan belki değişmiştir ama o zaman şöyleydi.Eğitimi asıl pistte değil pistin yanındaki bir alanda verdiler.15-20 dk'lik bir teorik anlatımdan sonra doğru sürüş pozisyonu, doğru direksiyon tutma vs gibi temel şeylerden başlıyor.Daha sonra kuru zeminde frenleme ıslak zeminde frenleme, önüne bir şey çıktığında doğru manevra yapma, slalom geçişleri gibi şeyler çalışılıyor.Bir de telefonla konuşarak araba kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu göstermek için 100'den bilmem kaçar geriye saymanı isteyerek kontra çalışması var.Aklıma gelenler bunlar.Çok faydalı şeyler tabi ki ama çok bir şey beklememek lazım.Ben 147 ile girdim, mekanik bir sorun yaşamadım.Tur ayrı tabi, süre ne kadarmış ona bakmak lazım.

ozoozo

147 1.9 jtd 120 hp ve 150 hplik lerin tam olarak farkını bilen var mı ? Motor içi,turbo vs mi ? yoksa sadece yazılım mı ?

Doğa Tosun

147 1.9 jtd 120 hp ve 150 hplik lerin tam olarak farkını bilen var mı ? Motor içi,turbo vs mi ? yoksa sadece yazılım mı ?
120'likler 8v diye biliyorum ama yalan olmasın
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Boş vakti olan varsa gelsin :D Tam kahve + sigaralık muhabbet ve tartışma dönmüş,dönüyor :)

1. sayfadan başlayın ama :D

Fatihob

TT'de Tayyar geçilmesin, mevzu olur :D
..

ozoozo

TT'de Tayyar geçilmesin, mevzu olur :D

Uzun zamandır bu kadar keyifli konu okumamıştım yine herkes birbirine sallamış 20 sayfa rolling konusu var :D

@Gouki detected ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!

rain man

Konu da seviye de efsane. Çaçalar işbaşında.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Fatihob

Ahaha Atituti benim arkadaşım, aynı mahalelde oturuyorz. Acayip kafadır, hatta kafalarına yetişemem bağzen :D Yine uçmuş yorumlarda :D

Selçuk abi fanatik king, Honda geçilemezzz :clover:
..

ozoozo

Konu da seviye de efsane. Çaçalar işbaşında.

Hahah konu çok keyifli :D cilacılar anlamaz demiyorlar mı birde :) ne yazık ki bitti hepsini okudum gördüğüm en efsane konular arasında. Yalnız şaka maka polo güzel yürüyor , s2k ilede videosunu izledim ama kaldırmışlar. Klasik techturkey muhabbetleri içine dahil olmayana güzel keyif veriyor.

OZO..!!!

ozoozo

Ahaha Atituti benim arkadaşım, aynı mahalelde oturuyorz. Acayip kafadır, hatta kafalarına yetişemem bağzen :D Yine uçmuş yorumlarda :D

Selçuk abi fanatik king, Honda geçilemezzz :clover:

Eski toprak ama kabul edemedikleri gerçek polo baya baya geçmiş , aynı şekilde s2k yida geçiyor. Zorlarına giden turbo araba para harca güç al olmaz öyle şey mantığı :) illa atmosferik olacak piston,kol,yatak girip turbolamak lazım :) yaptıkları efsane araçlar var , emekleri pahabiçilemez ama gerçekte durum video da olduğu gibi :)

OZO..!!!

Fatihob

Polo bildiğin akıo hmıniyyim, bunun lamı cimi yok. Type geçmesi önemli değil orda, Polo'nun ne kadar güzel setup yapıldığı önemli. Atıyorum stok e36 m3 ile denese az bişi geri kalsa bile yinede Polo tebrik edilmeliydi. At gözlüğü ve fanatiklik sıkıntı. TT'de Honda geçmiceen, sonra böyle saldırırlar bizde çekirdek keyfi yaparız :D
..

Fatihob

Alıntı YapPolo hızlı olduğunu piyasadaki bütün Type R ları geçene kadar ispatlayamaz. Son bi tane type R bile kalsa denemediği diğer bütün type R larda sorun olacak. Sonuncuyu da geçecek bu sefer daha önce denedikleri çıkıp denerken arabamda sıkıntı vardı diyecek. Hadi hobaaa en baştan. Ne zamanki Batman la BS ile deneyip geçilecek o zaman piyasa huzura erecek. Polo piyasası düşecek Type R piyasası yeniden yükselişe geçecek dengeler yerine oturacak.
Bi de artık küçük hacime büyük turbo takmaktan korkmayın. Bakın çok değerli abiniz yazılımla turbonun spool devrini aşağı çekebiliyormuş. Bütün pololar gti olsun dizel olsun 30R turbo takabilir artık. Ne hacimin önemi ne devir çevirdiği önemli değil. Yazılım hepsini halledioo diooolaaa.

Alper abinin yazdığı olayın özeti, ne zaman bir Honda geçilse ya ayar, ya benzin, ya rüzgar, ya tünel var :D
Zaten kalınla işaretlediğim yerdede iyi giydirmiş :D Yazılımla öyle basit halloluyorsa bende takayım GT28 huzura ereyim :)
..

rain man

Ahahah acayip gülüyorum yalnız techturkey abartarak saçmalayanların mekanı diye kalmış aklımda. :D öyle kalmaya devam edecek.

Yalnız polo'nun yaptıklarını bence bizim mitolarda fazlasıyla cebinden çıkarır gibi. Benzer uygulamalar 1.6 jtd mitolara yapılsa da bir kaç hondaya baybay edip gitseler de onları da okusak :D Hondacılar çıldırmış :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ozoozo

Alıntı YapPolo hızlı olduğunu piyasadaki bütün Type R ları geçene kadar ispatlayamaz. Son bi tane type R bile kalsa denemediği diğer bütün type R larda sorun olacak. Sonuncuyu da geçecek bu sefer daha önce denedikleri çıkıp denerken arabamda sıkıntı vardı diyecek. Hadi hobaaa en baştan. Ne zamanki Batman la BS ile deneyip geçilecek o zaman piyasa huzura erecek. Polo piyasası düşecek Type R piyasası yeniden yükselişe geçecek dengeler yerine oturacak.
Bi de artık küçük hacime büyük turbo takmaktan korkmayın. Bakın çok değerli abiniz yazılımla turbonun spool devrini aşağı çekebiliyormuş. Bütün pololar gti olsun dizel olsun 30R turbo takabilir artık. Ne hacimin önemi ne devir çevirdiği önemli değil. Yazılım hepsini halledioo diooolaaa.

Alper abinin yazdığı olayın özeti, ne zaman bir Honda geçilse ya ayar, ya benzin, ya rüzgar, ya tünel var :D
Zaten kalınla işaretlediğim yerdede iyi giydirmiş :D Yazılımla öyle basit halloluyorsa bende takayım GT28 huzura ereyim :)

Hahaha ona çok güldüm zaten fena giydirmiş :) ilk sayfaları okurken benimde mantığım almamıştı nasıl aşağı alabilir diye ki aynı alper abinin söylediğini düşündüm çok çok 300-400 çeker daha ne çekecek diye. Ben bile bu çükübik turbo ile 2700 de geliyorum aşağısında dip gazda araba kafa göz sallıyor girmiyor devreye :(

ozoozo

Ahahah acayip gülüyorum yalnız techturkey abartarak saçmalayanların mekanı diye kalmış aklımda. :D öyle kalmaya devam edecek.

Yalnız polo'nun yaptıklarını bence bizim mitolarda fazlasıyla cebinden çıkarır gibi. Benzer uygulamalar 1.6 jtd mitolara yapılsa da bir kaç hondaya baybay edip gitseler de onları da okusak :D Hondacılar çıldırmış :D

1.6 jtd giulietta olacak keep calm and see :D

tunerviper

tdi lar fena gidiyor yalnız. Birazdan video geliyor  :)
Turbo Twin Spark

tunerviper

polo içi sökük typer geçen spec  :) 2 kişi 156 takılı 2 kişi
Turbo Twin Spark

Fatihob

Anıl sende bayaa iyi gitmissin. Sonda sen geçerken Polo gazda kesmiyor ama son hıza geliyor heralde.
..

Fatihob

Bu Poloda ne var, sadece yazılım egsoz falan mı?
..