Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar merhaba;
Kafamdaki küçük bir soru işaretini yeni bir konu açmaktansa bu başlık altından paylaşmak istedim:
Aracım 147 1.6 T.S.. Sıralı sistem LPG sistemi mevcut (Teleflex). Aracın anlık yakıt değeri ekranına aldığımda yokuş aşağı kompresörde giderken 0 litre yerine sabit olarak 2.0 lt değeri veriyor. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? LPG ile bir alakası var mıdır?
alfalarda( en azından147 156 ve 159da) 0 göstermiyor, gazdan ayağı çekince lpgde olsa benzinde olsa dizelde olsa 2.0 lt görünür. tamamen normal
Peki anlık gerçek yakıt tüketimi de 2.0 litre midir yoksa 0 litre midir? Sadece bilgisayarla ilgili bir durum mu bu?
yol bilgisayarından kaynaklı, bildiğim kadarıyla gaza basılmayınca tüketim otomatik olarak duruyor, orda 0 da gösterse 2 de gösterse bu durumu değiştirmiyor.
İlginiz için teşekkürler :)
Bu durumda yol bilgisayarının az da olsa gerçek tüketimin üzerinde ortalama değerler verdiğini söyleyebiliriz herhalde..
rica ederim. Yol bilgisayarları genel olarak 0.5-1 lt arası fazla gösteriyor bikaç farklı marka araç kullanıcısı arkadaşlarımın tecrübesine göre(onlarda gaza basmayınca 0 yazıyor). Ben kendi 159umda depoyu fulleyip 100 km sonra tekrar fulleyerek bir pompa testi yaptım, yol bilgisayarı  reeldekinden 0.2 lt fazla gösteriyordu.
Cuore sportivo

Tolga033

Alfisti Turkey'in 10.yilina ozel kupadan,elinde olan var midir. Bende ki bugün kırılmış. :(  @fevkalbeser12

Tapatalk 19.03

cem meric

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rain man

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fotoğrafların yarısı gerçek olmayan araçlarla dolu olsa da güzel paylaşım olmuş :) Özellikle 13. madde tam benlik. Alfa'mın nişanlım tarafından arada kıskanıldığı da doğrudur :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

halil

2015 en çok satan araçları.

alfa 847 satmış
porsche 861 satmış. çokda bir fark yokmuş arada. :D :D

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

furkan_topay

Renault'a Müfettiş Baskını

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

Gouki

Pek kaliteli değil ama buralarda bulunsun.

rain man

Bu konuda çok yazılmıştır hatta daha önce başka araçlar kullanıp da yazdım ama gerçekten bambaşka imiş bizim araçlar.

Peder bey leon 1.6 tdi dsg ayarlamış. Bir haftadır istanbuldayim malum onu kullanıyorum. Evet gerçekten sanzuman çok keyifli ve inanılmaz rahat. Daha önce golf'te test ettim ama çok uzun süreli değildi. İlk iki gün süspansiyonlar q2'den sonra çok rahatlatıcı geldi direksiyon inanılmaz hafif tek parmakla rahatça çevriliyor acayip kolaylık sağlıyor.

Bugün tek bindim ilk kez ve çevreyoluna çıktım. Kiralama şirketi aracı olduğu için 50k kmde olsa da değerlendirme yapmak belki doğru olmaz ama şunu söylemeliyim. Gerçekten aradaki bg farkı kendisini ilk andan bu yana hissettiriyor. Evet spor moda alınca 60a kadar hızlı ama o kadar, lastikler kumhonun kışlıkları. Yol tutuşunda payı büyük ama aracı sıkıştırayim dedim q2 ile geçtiğim bir viraj var. Ben gaz bile kesmemiştm q2' ile en az 70 civarı idi. Tanımadığım araç olduğu için 60 la girdim araç kafayı yedi. Önden hafif kaydı arkadan zor topladı falan yani normalde elini sallayarak geçmesi gereken viraja fren yaparak 40a düşürüp girince daha viraj kabiliyeti test etmeyi düşünmedim. Yerler ıslak falan da değildi. Performans ise benim için iyi sayılmıyor. Ben gözümü açıp kapatana kadar 100de iken burada o geçen zamanda 70i yeni geçmiş oluyorum.

Tabi biraz daha performanslı kullanabilirdm manuele alıp. Ama yok ya. İlk iki gün "hafiften yarım alfisti" olduğum için ulan yoksa diye düşünmüştüm. Ama hassas fren gaz pedalı, düşük hızlarda hafif yükselen hızda sertleşen direksiyon, işte ne bileyim otomatik katlanan yan aynalar falan filan hikaye dedirtti. Varsın konforumuz eksik sesimiz bol olsun. O sürüş keyfi var ya. Bambaşka birşeymiş.

Hali ile yeni şoför olduğum için, bir yılı ancak geçti, sizlerin çok önceden tecrübe edindiği şeyleri ben yeni yaşıyorum. Paylaşmak istedim. Ve sanırım paylaşmak isteyeceğim "böyle" çok tecrübem olacak ilerde. İyi ki varsınız, araçlarımız iyi ki var.

Kaan

Aynı tecrübeyi ben de işyeri aracım passat 1.6 tdi dsg şanzıman ile yaşadım. Manuele bile alıp yapıştırıyım gidiyim desem geç hızlanıyor. 156 m ile girdiğim viraja 20-30 km daha az hız ile girersem anca savrulmadan kaymadan virajdan çıkabiliyorum. Hikaye olan kısmına bende sonuna kadar katılıyorum. Varsın bozuk yolda çukurda ses almasın içeri. Ne biliyim rüzgar sesi girmesin. Falan filan birçok şey var ama passata her binişimde 156 mın değerini daha çok biliyorum.Bende düşündüm acaba bizde Alfa hastalığı var diyemi böyle düşünüyoruz ama yok öyle değilmiş gerçekten. Alfa Romeo bir yana diğer otomobiller bir yana.
1 hayal
5 duyu
6.his

wolkanku

bunu en net yaşayan benim heralde :)

2006 model 159+ aracımı satıp, 2011 insigniaya geçtim.

aynı güçteler, hızlanma insigniada belki daha da iyi açıkçası pek test edecek fırsat olmadı henüz.hep trafikteyim.

insignia daha sessiz, h&r yaya rağmen çok daha konforlu, bir çok teknolojik oyuncağı var, direksiyon vw gibi kuştüyü gibi değil yine sert ama 159 gibi milimetrik hissettirmiyor..
çok garip duygular yaşıyorum 159'dan sonra... hızlanabilen ve sağa sola dönebilen 4 tekerlekli bir metal yığını kullanıyorum.

159ise oğlumla yürüyüşe çıkmak gibi birşeydi.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Doğa Tosun

Alfa'lardan sonra bindiğim bazı arabalarda  ben de önce yanılıyorum. Ulan iyi yol tutuyo falan da teknolojide başka bişey baksana şunun rahatlığına falan dediğim oluyor. Aslında çoğunlukla alfa'dan sonra bi arabaya binince degil, ondan inip tekrar alfa'ya binince aradaki farkı anlıyor insan.

Koca passat'ta bulamadım 147'nin hakimiyet-güven hissini. Bi e60 bana 159'a çok yakın hissettirdi, o da daha keyifli arkadan ittiği ve joystik vitesi yüzünden ama 159 daha iyi tutuyor. Hangi alfa'ya binersem bineyim kendimi evimde , memleketimde gibi hissediyorum. 20 yaşa daha çok adrenalin içeren seçeneklere bu yüzden asla kayamıyorum. Şikayet ettiğini bile özlüyor insan alfa'da.

(147 hala evime çok yakın bir yerde duruyor, geceleri yolu oraya uzatıp yanında oturuyorum biraz :) )
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

Abi mesele sert veya hafif direksiyon da değil. Ben 147 ile viraja girdiğimde viraj ne açılı ise direksiyonu da aynı açıda çevirip girdim. Ve en hazırlıksız virajımda bile kaymadım, korkup çekinmedim.

Çevreyoluna çıkayım dedim, daha ilk bağlanma virajında bunu yaşayınca herşey gözümde bitti ya. Meğerse ne kadar kaliteli bir yol tutuşa sahipmiş aracım dedim. Öncesinde yalan yok. Zaten Max 70km hıza ulaşmış olduğum için konfor artışı beni biraz çelmiş idi. 5. Günde bakalım gerçekten hızlanması nasıl dedim. Yok arkadaş, sanzuman keyfi konfor falan kalsın. Yolu hissetmek de o kadar kötü birşey değilmiş meğerse. En yakın zamanda dönüp tekrar hissetmek için vakit geçireceğim.

Herşeyi hakediyor bende 147 q2.

Tam bunları yaşadıktan sonra bi mk 1  147 yan taraftan geçti gitti. İçim gitti o an. Anlatamam. Eskiden sadece kendi aracımi kullanırken bunlar hep karşılaştırma yapamayacak kadar tecrübesiz olduğum için kendi arabama yağdırdığım sadece ondan kaynaklanan övgüler idi. Şimdi mesele çok farklı.

KUY65

Alfa'lardan sonra bindiğim bazı arabalarda  ben de önce yanılıyorum. Ulan iyi yol tutuyo falan da teknolojide başka bişey baksana şunun rahatlığına falan dediğim oluyor. Aslında çoğunlukla alfa'dan sonra bi arabaya binince degil, ondan inip tekrar alfa'ya binince aradaki farkı anlıyor insan.
Bak buna baya katılıyorum. Kendi arabamıza alıştığımızdan başka arabayı sürerken sadece arabayı dinlemeye çalışıyoruz. Şaka maka iyiymiş derken alfa sürermiş gibi sürdüğümüzde saçmalamaya başlıyor çoğu araç.  Sonra alfaya biniyoruz. Yaptığımız bütün o saçma ani direksiyon kırmalarına rağmen saçmalamıyor, rayından çıkmıyor, keyif veriyor  :alkis:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

rain man

Çok duygulandım. Ağlamak istiyorum sayın seyirciler. Bir daha araç kiralamam gerekirse olaya müdahale edip mümkünse bir ar olarak kriter koyacağım.

1. Yılın şerefine gittiğimde ne istiyorsa onu alacağım.

francobaresi

bugün efsane bir bilgi aldım alfayla ilgili. Evde tadilat işi vardı, 20 yaşında genç bir çocuk geldi, muhabbet ederken arabalara geldi konu, işte alfacıyım filan dedim. O an kulaklarımı yakan şu bilgileri öğrendim arkadaştan; Abi eski alfaları BMW üretiyomuş :D ne yaptım ne ettim ikna edemedim çocuğu, internette bilgi sitesi var bitane orda okudum dedi.(Wikipediayı kastediyor.)  Hadi iyiyiz alman arabasına biniyoruz :D
Cuore sportivo

tughan

bugün efsane bir bilgi aldım alfayla ilgili. Evde tadilat işi vardı, 20 yaşında genç bir çocuk geldi, muhabbet ederken arabalara geldi konu, işte alfacıyım filan dedim. O an kulaklarımı yakan şu bilgileri öğrendim arkadaştan; Abi eski alfaları BMW üretiyomuş :D ne yaptım ne ettim ikna edemedim çocuğu, internette bilgi sitesi var bitane orda okudum dedi.(Wikipediayı kastediyor.)  Hadi iyiyiz alman arabasına biniyoruz :D

Kuruluş yılı bile BMW den önce gelen bir marka için, ilginç bir iddiada bulunmuş  :D
Tuğhan.
156 Selespeed

ozoozo

Bu konuda çok yazılmıştır hatta daha önce başka araçlar kullanıp da yazdım ama gerçekten bambaşka imiş bizim araçlar.

Peder bey leon 1.6 tdi dsg ayarlamış. Bir haftadır istanbuldayim malum onu kullanıyorum. Evet gerçekten sanzuman çok keyifli ve inanılmaz rahat. Daha önce golf'te test ettim ama çok uzun süreli değildi. İlk iki gün süspansiyonlar q2'den sonra çok rahatlatıcı geldi direksiyon inanılmaz hafif tek parmakla rahatça çevriliyor acayip kolaylık sağlıyor.

Bugün tek bindim ilk kez ve çevreyoluna çıktım. Kiralama şirketi aracı olduğu için 50k kmde olsa da değerlendirme yapmak belki doğru olmaz ama şunu söylemeliyim. Gerçekten aradaki bg farkı kendisini ilk andan bu yana hissettiriyor. Evet spor moda alınca 60a kadar hızlı ama o kadar, lastikler kumhonun kışlıkları. Yol tutuşunda payı büyük ama aracı sıkıştırayim dedim q2 ile geçtiğim bir viraj var. Ben gaz bile kesmemiştm q2' ile en az 70 civarı idi. Tanımadığım araç olduğu için 60 la girdim araç kafayı yedi. Önden hafif kaydı arkadan zor topladı falan yani normalde elini sallayarak geçmesi gereken viraja fren yaparak 40a düşürüp girince daha viraj kabiliyeti test etmeyi düşünmedim. Yerler ıslak falan da değildi. Performans ise benim için iyi sayılmıyor. Ben gözümü açıp kapatana kadar 100de iken burada o geçen zamanda 70i yeni geçmiş oluyorum.

Tabi biraz daha performanslı kullanabilirdm manuele alıp. Ama yok ya. İlk iki gün "hafiften yarım alfisti" olduğum için ulan yoksa diye düşünmüştüm. Ama hassas fren gaz pedalı, düşük hızlarda hafif yükselen hızda sertleşen direksiyon, işte ne bileyim otomatik katlanan yan aynalar falan filan hikaye dedirtti. Varsın konforumuz eksik sesimiz bol olsun. O sürüş keyfi var ya. Bambaşka birşeymiş.

Hali ile yeni şoför olduğum için, bir yılı ancak geçti, sizlerin çok önceden tecrübe edindiği şeyleri ben yeni yaşıyorum. Paylaşmak istedim. Ve sanırım paylaşmak isteyeceğim "böyle" çok tecrübem olacak ilerde. İyi ki varsınız, araçlarımız iyi ki var.

Veysel bana göre yaptığın kıyas biraz fanatikçe geldi. Bir tarafta mekanik olarak kilitli q2 araç ile kumho gibi bir markanın üstelik kışlık lastiği takılı olmasına rağmen stock ve kiralık bir aracın yol tutuşunu kıyaslıyorsun :)

Bir tarafta 105 hp zır stock 1.6 araba ile diğer tarafta 1.9 150 hp bir aracı kıyaslıyorsun.

Genel olarak yazından okuduğum 147 performans olarakta daha iyi , yol tutuş olarakta daha iyi anlıyorum ama zaten bu olan yada bilinen bir şey ki demek istediğim bu şartlarda olması gereken bu zaten.

Belki de senin söylemek istediğini ben yanlış anladım sanırım ancak yazılanlardan bu çıkıyor.

Hani elma ile armut diyorlar ya bu biraz elma ile armut sapı kıyası olmuş.

rain man

Dostum okuduysan yazdım zaten. Belkide karşılaştırmak doğru değil. Benzer setup'ta belki de leon için aynı şeyleri düşünecektik ama şunu söyleyeyim. Araç stok iken daha ilk aldığımda yay gergi yoktu,  üzerinde kumhonun kışlıkları vardı. Ve ben bu şekilde girdiğim hiç bir virajda bu şekilde kaybetmedim aracı. İki araç da c sınıfı kompakt, ikisi de aynı seri üretim yıllarından (2013 araç) ve ben iki aracı da birbirlerine yakın olduğu dönemler için kıyasladım ve bence çok da elma armut karşılaştırması olmadı o yüzden.

Ne bileyim Fiesta ile veya clio ile kıyaslamadım dostum yani. Ve bu bilinen bir mesele benim için yeni tecrübe edilen bir konu oldu hepsi bu. Ki onu da en başta yazdım, belki bu konu ile ilgili çoktan benzer binlerce yorum atıldı diye.

Tabi düşünceler değişmez. En sevmediğim ve çekindiğim konu fanatizm. Ama ben iki aracı denemeden önce fanatiktim şimdi objektifim ya da öyle olduğumu düşünüyorum çünkü aracımin her yanını görebiliyorum fark olarak.

ozoozo

Dostum okuduysan yazdım zaten. Belkide karşılaştırmak doğru değil. Benzer setup'ta belki de leon için aynı şeyleri düşünecektik ama şunu söyleyeyim. Araç stok iken daha ilk aldığımda yay gergi yoktu,  üzerinde kumhonun kışlıkları vardı. Ve ben bu şekilde girdiğim hiç bir virajda bu şekilde kaybetmedim aracı. İki araç da c sınıfı kompakt, ikisi de aynı seri üretim yıllarından (2013 araç) ve ben iki aracı da birbirlerine yakın olduğu dönemler için kıyasladım ve bence çok da elma armut karşılaştırması olmadı o yüzden.

Ne bileyim Fiesta ile veya clio ile kıyaslamadım dostum yani. Ve bu bilinen bir mesele benim için yeni tecrübe edilen bir konu oldu hepsi bu. Ki onu da en başta yazdım, belki bu konu ile ilgili çoktan benzer binlerce yorum atıldı diye.

Tabi düşünceler değişmez. En sevmediğim ve çekindiğim konu fanatizm. Ama ben iki aracı denemeden önce fanatiktim şimdi objektifim ya da öyle olduğumu düşünüyorum çünkü aracımin her yanını görebiliyorum fark olarak.

Alfa diyince zaten akla yol tutuşu geldiği için senin aracının stock hali zaten düz leondan üstün olacaktır , birde buna q2 gelince zaten bam başka bir dünya oluyor.

Sınıf olarak aynı olsalarda setup olarak , güç olarak arada dağlar var onu demek istediğim :) amacının markayı ezmek olmadığını zaten biliyorum ancak burada leon a haksızlık gibi oluyor :) ne zaman ki aynı setupta 2 araç olur o zaman bu şekilde yorumlamak doğrudur. O zaman zaten Alfa yol tutuşu ile öne çıkacaktır bundan eminim.

147 kötü demek istemiyorum kesinlikle , ama 1.6 leon un performansını 1.9 q2 ile kıyaslamak yanlış diyorum , performans kıyası yapılacaksa şayet en yakın 1.4 140 hp FR mantıklı olacaktır.

rain man

Karşılaştırırız onları da kardeş sıkıntı yapma :)

Şaka bir yana dediğinde haklısın ben sadece ufak araç tecrübelerimi şaşkınlıkla ifade ettim hepsi bu. Hatta giu qv ile leon cuprayı karşılaştırmak senin kısmetine olsun

ozoozo

Karşılaştırırız onları da kardeş sıkıntı yapma :)

Şaka bir yana dediğinde haklısın ben sadece ufak araç tecrübelerimi şaşkınlıkla ifade ettim hepsi bu. Hatta giu qv ile leon cuprayı karşılaştırmak senin kısmetine olsun

Sıkıntı ? Sıkıntı yapacağım bir durum yok kardeşim olursa ben çözerim ;) sadece düşüncemi dile getirdim.

Leon cupra her şekilde daha üstün , uzun bir sürede alfa o klasmanda rakiplerine yetişemeyecektir :) 

rain man

Özdemir, dostum yanlış anlaşılacak birşey yok. Gönderme yaptım bi habere ama anlamadın, anlamayınca cidden tepkin mevzudaki gibi oldu

DcD-Semih

Bu hisleri çok ama çok sık yaşıyorum. Ailem yüzünden hep arabalar içinde ve bolca da sanayi tozu yutarak büyüdüm. Babam mühendis ve tam olarak mühendis kafasını yaşamakta onun için altındaki araba çalışsın zaruri olarak araç ihtiyaçlarını karşılasın yeter. Belkide senelerdir şirket aracı kullandığı içinde olabilir bu durum ama itina ile sıfır verilen Focus ların Cruze ların Jetta ların bir ayda suyunu çıkarmışlığı vardır :) O yüzden babamla pek bu konularda içli dışlı olmasamda benden 12 yaş büyük ailenin ilk çocuğu olan abime gelince işler değişiyor. Namıdiyar petrolhead, tam bir otomobil aşığıdır, arabalara olan sevgisi beni çocukluğumdan beni kendine çekmiştir. Benim 18 yaşında araç sahibi olmamın, pist günlerine kadar zevkle katılmamın en büyük sebebidir kendisi.

Abim her sene aşağı yukarı arabasını değiştirir, çok ama çok çeşitli arabalar kullandı ama son 10 seneye yakındır altında Opelden başka bir marka görmedim. Yeni Astra çıktıkça elindekini satar yenisini gider sıfır alır. Geçtiğimiz ay kendisine Astra K aldık verdiği paraya ben acıdım. Her ne kadar otomobil aşığı olsada zevklerimiz hiç örtüşmedi ve bu yüzden de çok tartışmışlığımız vardır. Ben 16 yaşından beri 156 hayalleri kuruyorum 18 yaşında ilk arabamı alırkende 156 bakmaya başladım ama imkan olmadı Megane Coupe ile araç sahibi olmaya başladım. Birkaç sene boyunca 306Gti hatta kısa bir dönem Benz 190e gibi ucuz yollu keyif alacağım araçlar aldım bir dönemde 2.0lt bir Vectra kullandım tahmin edeceğiniz gibi abim sayesinde tabiki, yalvardı resmen almam için. Vectra yı satıp artık yeter istediğim markayı kullanmak istiyorum dediğimde kendimi sarı renkli tatlı bir 145 in içinde buldum. O günden beri de abimle otomobil kavgası yapmaya başladım zaten. Her benim arabamı kullandığında yüzündeki ifadeden söylediklerinden ne kadar sinirlendiğini anlıyorum, aldığı sıfır Astra ların 12 13 yaşında bir Alfa nın verdiği farklılık duygusunu, hepimizin anlatırken zorlandığı sürüş keyfini görmek onu hep kızdırıyor kabullenemiyor bir türlü :) Onun arabalarındayken sürekli devreye giren esp ışıklarıyla girip çıktığımız virajlara benim arabamla girince; yaşattığı hakimiyet hissinin, önden de arkadan da kaysa ben hala burdayım birkaç tecrübeli hareketinle yoluma dönerim diye sanki sizinle konuşan bir direksiyonun arkasında olmak içten içe bana hep doğru tercihi yaptığımı hatırlattı.Sürekli arabalarıma pislik attı özellikle şuan kullandığım 156 ya motor yaptırdığım a dan z ye her tarafına para harcadığım dönemlerde o hicivli konuşmalarıyla beni resmen çıldırttı. Teoride haklıydı onun istediği Vectra ya bir kuruş harcamamıştım rally etabına benzer yollara bile soktuğumu bilirim o bozuk zeminlerde hayvan gibi kullanmama rağmen sesi soluğu çıkmamıştı ama iş pratiğe gelince onun o çok sevdiği Vectra nın içinde ben resmen sıkılıyordum yol bitsin niyetiyle kullanıyordum.

Nitekim diyeceğim şu ki ailem sayesinde sürekli güncel ve iyi yapılmış Alman arabalarıyla bolca haşır neşir oluyorum, hepsiyle de kilometrelerce yol yapıyorum onlardan inip kendi arabama veya bir yaş küçük kardeşimin Sele sine bindiğim anda evime yurduma dönmüşüm, sanki uzun bir yoldan gelmişim de kendi mutfağımda sıcacık çorbama ilk kaşığı daldırmışım gibi hissediyorum. Bunların hepsi de birer his sadece, anlatarak konuşarak hatta teknik veri göstererek bile karşınızdaki insana birşeyler ifade edemiyorsunuz. Sahip olmadan anlayamacaklar hiçbir zaman bu yüzden. Hisleride geçelim ben karşımda ki pişkin pişkin konuşan Beemer sürücülerine, Gti aşıklarına en basiti otomobilimde ki ön tarafda double wishbone salıncak sistemini arkada ki camuffo aksını saatlerce anlatsam bunların yılına muadillerine göre üstünlüklerini ne kadar da dile getirsem halen onun bildiği onun için doğru olacak. Henüz 22 yaşında hem okumaya kendi geliştirmeye çalışan hemde kendi parasıyla birşeyler yapmaya çalışan bir sağlıkçıyım ben cebimdekini de hep aşıyorum bu yüzden ama karşılığında aldığım o güzel hislerden de hiç vazgeçemiyorum.

Fazla uzattım sadece hiç yapmadığım şekilde içimdekileri dile getirdim bu konuya benimde bir yorumum olsun dedim, yazdıklarınıza harfiyen tek tek katılıyorum ve okurken kendimden parçalar görüyorum bu yüzden, ağzınızın tadı bozulmasın hepinize keyifli sürüşler dilerim :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

francobaresi

Bu hisleri çok ama çok sık yaşıyorum. Ailem yüzünden hep arabalar içinde ve bolca da sanayi tozu yutarak büyüdüm. Babam mühendis ve tam olarak mühendis kafasını yaşamakta onun için altındaki araba çalışsın zaruri olarak araç ihtiyaçlarını karşılasın yeter. Belkide senelerdir şirket aracı kullandığı içinde olabilir bu durum ama itina ile sıfır verilen Focus ların Cruze ların Jetta ların bir ayda suyunu çıkarmışlığı vardır :) O yüzden babamla pek bu konularda içli dışlı olmasamda benden 12 yaş büyük ailenin ilk çocuğu olan abime gelince işler değişiyor. Namıdiyar petrolhead, tam bir otomobil aşığıdır, arabalara olan sevgisi beni çocukluğumdan beni kendine çekmiştir. Benim 18 yaşında araç sahibi olmamın, pist günlerine kadar zevkle katılmamın en büyük sebebidir kendisi.

Abim her sene aşağı yukarı arabasını değiştirir, çok ama çok çeşitli arabalar kullandı ama son 10 seneye yakındır altında Opelden başka bir marka görmedim. Yeni Astra çıktıkça elindekini satar yenisini gider sıfır alır. Geçtiğimiz ay kendisine Astra K aldık verdiği paraya ben acıdım. Her ne kadar otomobil aşığı olsada zevklerimiz hiç örtüşmedi ve bu yüzden de çok tartışmışlığımız vardır. Ben 16 yaşından beri 156 hayalleri kuruyorum 18 yaşında ilk arabamı alırkende 156 bakmaya başladım ama imkan olmadı Megane Coupe ile araç sahibi olmaya başladım. Birkaç sene boyunca 306Gti hatta kısa bir dönem Benz 190e gibi ucuz yollu keyif alacağım araçlar aldım bir dönemde 2.0lt bir Vectra kullandım tahmin edeceğiniz gibi abim sayesinde tabiki, yalvardı resmen almam için. Vectra yı satıp artık yeter istediğim markayı kullanmak istiyorum dediğimde kendimi sarı renkli tatlı bir 145 in içinde buldum. O günden beri de abimle otomobil kavgası yapmaya başladım zaten. Her benim arabamı kullandığında yüzündeki ifadeden söylediklerinden ne kadar sinirlendiğini anlıyorum, aldığı sıfır Astra ların 12 13 yaşında bir Alfa nın verdiği farklılık duygusunu, hepimizin anlatırken zorlandığı sürüş keyfini görmek onu hep kızdırıyor kabullenemiyor bir türlü :) Onun arabalarındayken sürekli devreye giren esp ışıklarıyla girip çıktığımız virajlara benim arabamla girince; yaşattığı hakimiyet hissinin, önden de arkadan da kaysa ben hala burdayım birkaç tecrübeli hareketinle yoluma dönerim diye sanki sizinle konuşan bir direksiyonun arkasında olmak içten içe bana hep doğru tercihi yaptığımı hatırlattı.Sürekli arabalarıma pislik attı özellikle şuan kullandığım 156 ya motor yaptırdığım a dan z ye her tarafına para harcadığım dönemlerde o hicivli konuşmalarıyla beni resmen çıldırttı. Teoride haklıydı onun istediği Vectra ya bir kuruş harcamamıştım rally etabına benzer yollara bile soktuğumu bilirim o bozuk zeminlerde hayvan gibi kullanmama rağmen sesi soluğu çıkmamıştı ama iş pratiğe gelince onun o çok sevdiği Vectra nın içinde ben resmen sıkılıyordum yol bitsin niyetiyle kullanıyordum.

Nitekim diyeceğim şu ki ailem sayesinde sürekli güncel ve iyi yapılmış Alman arabalarıyla bolca haşır neşir oluyorum, hepsiyle de kilometrelerce yol yapıyorum onlardan inip kendi arabama veya bir yaş küçük kardeşimin Sele sine bindiğim anda evime yurduma dönmüşüm, sanki uzun bir yoldan gelmişim de kendi mutfağımda sıcacık çorbama ilk kaşığı daldırmışım gibi hissediyorum. Bunların hepsi de birer his sadece, anlatarak konuşarak hatta teknik veri göstererek bile karşınızdaki insana birşeyler ifade edemiyorsunuz. Sahip olmadan anlayamacaklar hiçbir zaman bu yüzden. Hisleride geçelim ben karşımda ki pişkin pişkin konuşan Beemer sürücülerine, Gti aşıklarına en basiti otomobilimde ki ön tarafda double wishbone salıncak sistemini arkada ki camuffo aksını saatlerce anlatsam bunların yılına muadillerine göre üstünlüklerini ne kadar da dile getirsem halen onun bildiği onun için doğru olacak. Henüz 22 yaşında hem okumaya kendi geliştirmeye çalışan hemde kendi parasıyla birşeyler yapmaya çalışan bir sağlıkçıyım ben cebimdekini de hep aşıyorum bu yüzden ama karşılığında aldığım o güzel hislerden de hiç vazgeçemiyorum.

Fazla uzattım sadece hiç yapmadığım şekilde içimdekileri dile getirdim bu konuya benimde bir yorumum olsun dedim, yazdıklarınıza harfiyen tek tek katılıyorum ve okurken kendimden parçalar görüyorum bu yüzden, ağzınızın tadı bozulmasın hepinize keyifli sürüşler dilerim :)
okudugum en hos yorumlardan biriydi

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo