Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Semih cok guzel anlatmissin.

aslinda veyselde benzer seyler yazmak istedi ama yol tutus ve performans kiyaslamasina yogunlasinca biraz hatali oldu, zira rakip sadece 105 beygir ve kilitli diferansiyeli yok.hos kilitsiz 147 de her turlu leondan iyi yol tutar o ayri.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

tayfun

Keşke imkan olsada, elimizin altında, hem ihtiyaçlarımızı karşılayacak, yeni, geniş, az yakan, ekonomik vs bir çok amaçlı araçlarımız olsa, hemde birtane hobi alfa'mız olsa 20/25.000' lere mis gibi oynamalık, 156,25'lar 166'lar, gtv'ler , ve daha ne alfa'lar var.   İnsan her nekadar artık mantığa yönelsede hep içinde bir bir alfa özlemi oluyor. O yüzden Allah nasip ederse ileride 2. Hobi aracı olarak yaşlı, çirkin ucuz bir alfa'm olsun istiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login
Keşke imkan olsada, elimizin altında, hem ihtiyaçlarımızı karşılayacak, yeni, geniş, az yakan, ekonomik vs bir çok amaçlı araçlarımız olsa, hemde birtane hobi alfa'mız olsa 20/25.000' lere mis gibi oynamalık, 156,25'lar 166'lar, gtv'ler , ve daha ne alfa'lar var.   İnsan her nekadar artık mantığa yönelsede hep içinde bir bir alfa özlemi oluyor. O yüzden Allah nasip ederse ileride 2. Hobi aracı olarak yaşlı, çirkin ucuz bir alfa'm olsun istiyorum.

Alfa'nın yaşlı ve ucuzunu bulmak kolay da, çirkinini bulmak zor. :)

tayfun

Aslında ;çirkin, kelimesi orda latife. Benim için eski alfa'lar, en güzel alfa,lar

sariertan

Bu zamanda ikinci bir araç sırf zevk için kenarda tutmam bizim gibi orta gelirli insanlar için külfet. Şu zamana kadar dayanıyordum ama iyice artan sigorta primlerinden sonra bir tane hem eşimin hem kendimin zevk alacağı araçlara bakmaya başladım.  159 hayalimi felan suya gömdüm =(  Elimdeki iki aracı satıp otomatik küçük az yakan ama yakışına göre güçlü yeni model birşey alıp tek araç masrafına inmek şart oldu =( Audi a1 180 beygirlik bir araca bile bakar oldum.  Benki sürekli büyük araç kullanan ve kullanmayı seven biriyim.

tayfun

Bende tek bir araç var. İkinci bir aracada ihtiyaç yok. Fakat aşşağı yukarı aynı düşüncelerle 166'yı sattım. Yeni, dizel, düşük km, 1.3 vs elli küsür bine araba aldım ama inanın çözüm deyil. Ben şu an yirmi binliralık arabamı arıyorum. Üzerine verdiğim otuz küsür binlirayı çöpe atmışım gibime geliyor ve çoğu yerde hep tekrarlıyorum bunu  nerde 156 vs görsem içim gidiyor, hanım bile hala fırça atıyor. 159 için niyetleniyorum fakat gözüm kesmiyor. 166'lara bakıp; acaba, demiyor deyilim. İyi düşünüp doğru karar vermek lazım. Sizin arabanızda nerdeyse  sıfır kondüsyonda. Alanın bayram edeceği cinsten. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Utku

Alfasını satıpta özlemeyen yok..
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

aynen öyle , alfasını satıp da özlemeyen olamaz diye düşünüyorum.

açtım GT ilanlarına baktım GT'mi alsam dedim.
sonra 2.0, benzinli ve manuel vites dedim..2006 model ve 100.000 km üstü çoğu dedim.

o zaman ne akla hizmet 159'u sattım ki dedim ve kapadım You are not allowed to view links. Register or Login'u.

alfanın 2011'den sonraki sedan ve coupe boşluğu benim gibi, küçük sınıf ve hatchback düşünmeyen kullanıcıyı vurmuş oldu.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

surgeon

2008 bir meganım var dizel otomatik ben yazılım yaptırma düşüncesindeyim. Ama çevremdekiler hep oynama arabanla bozacaksın elinde kalacak diyor. Ne yapmalıyım sizce yaklaşık 500 tl ye Konya'da yazılım yapıyorlar
Sizce ?
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

ES53

2008 bir meganım var dizel otomatik ben yazılım yaptırma düşüncesindeyim. Ama çevremdekiler hep oynama arabanla bozacaksın elinde kalacak diyor. Ne yapmalıyım sizce yaklaşık 500 tl ye Konya'da yazılım yapıyorlar
Sizce ?

Yazilimdan cok yapan yer onemli.500 ₺ uygun bir fiyat.Bilinmedik yere yaptirmayin derim

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login eğer aracı alıp satarken beraberinde gitmesi veya satılmasına engel olunması gibi bir çekinceniz yoksa doğru yerde tecrübeli ellerce uygulanan doğru bir yazılım araç için en iyisi.

Ama aracınıza uyumlu ise piyasada satılan racechip tarzı cihazları da kullanabilirsiniz. Tak-çıkar kolaylığı açısından tercih edilebiliyor.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

muğlalı

Sizce ?
Aracınızda sıkıntılı bir şanzıman bulunmakta yüksek torka dayanıklı değil stok devam edin.

admin

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

max-ime

: alkış

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ormanci

admin çok teşekkürler.

Ben en çok ayrı veya birleşik yazılması gereken "de, da"ların yanlış kullanımına uyuz oluyorum.

Asıl birinci sırada ise, "yapdım, gitdim, çatdım" şeklindeki acayip kullanım var. Hayret ediyorum.
Ve çok kişi yapıyor bunu, yani hangi Türkçe veya dilbilgisi katili hoca/hocalar ise, bir nesile böyle öğretmiş herhalde. O kadar çok bu şekilde kullanan arkadaşım var ki, artık yazarken bunları düzeltmekten bıktım, bir de komik birşey yapıyormuşum gibi bana takılmıyorlar mı. Ulan arkadaş, siz maymun oluyorsunuz asıl, ben değil ki. Hadi ben arkadaşınım, ben bişey demem, banane. Ama bu adamlar yarın öbür gün dilekçe yazacak, birilerine birşey yazarken aynı hataları yapacaklar. Karşınızda Türkçeye, dilbilgisine hakim birileri o anda notunuzu vermez mi?

"Geri iade" de en büyük oranda yapılan yanlışlardan. Çok az kişide doğru kullanım duyuyorum. "Efendim size bu ücret geri iade edilecek". Len iade zaten "geri vermek" demek :)

Düzeltiyorsun, kimse umursamıyor. Ama ne demişler, bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

Haaa bir de özel isim tecavüzcüleri var :)
Mesela "Eminönü'nde" diyor vatadaş. Evin önü değil abicim, Eminönü, haliyle "Eminönü'de" diyeceksin. "Kocaeli'nde" diyor musun? Demiyorsun. Ya da Kadıköy'de diyorsun, Kadıköy'ünde diyor musun :)

Artırmak var, genelde o da "arttırmak" şeklinde iki t ile yazılıyor maalesef.

Şimdilik ilk etapta aklıma gelenler bunlar oldu. Dikkatimi en çok bunlar çekiyor :)

misket

Plastidip sökümünde sorun yaşıyor iseniz biraz balata spreyi işinizi görecektir. Sökeceğiniz alanın büyüklüğüne göre bol miktarda bez stoklayıp spreyi önce beze sıkarak çok bastırmadan plastidipi kolayca sökebilirsiniz.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

send to...
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

sariertan

Oysa sökümünün kolaylığı ile övünen bir boya çeşidi idi. Sanırım siz bu kolay söküm olayına artık inanmıyorsunuz =) Ben de bir plastik zeminde denemiştim sökmesi zor oldu. Sanırım ince atıldığı için sökümü zor oluyor.

misket

Antalya güneşinde iki yaz geçirdi o kadar güneşe iyi dayandı diyebilirim, ben 2 kat atmıştım biraz malzemeyi merak birazda tavanı koruma için. Muayenede sorun olmasın diye temizledim, diğer yandan tavan için 4 kat ideal gibi bence. Balata spreyi ile sökümü çok kolay oluyor 1 kutu 4 bez ile yaklaşık 30-45 dk da tavan eski haline geliyor.

send to...

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

fatihmehmet

@Ormanci

Abi, "bir şey" olarak yazılır. Yani "şey" ayrı yazılır. Her şey gibi.

Foruma mesaj atarken hem dikkat etmeye çalışırım ama genellikle telefondan giriş yaptığım için zor oluyor. :)

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

agucba

İster özel veya iş ilgili e-posta olsun, ister cep telefonundan kısa ileti, e-Posta iletisi veya burada mesaj olsun, mümkün olduğu kadar düzgün yazmaya çalışırım ama yine de hata yaptığım oluyor.
Hangi bilgisayarım olursa olsun, TDK favorilerim arasındadır ve gerektiğinde başvururum.
Bir keresinde burada benzer bir paylaşım yaptığımda da eleştirilmiştim.
Buraya gelenler rahatlamak, paylaşım yapmak için gelir genelde ama nerede ise tüm mesajları okumak için zaman zaman insanüstü (bunu doğru mu yazdım acaba!) çaba göstermek gerekiyor.

///////////////

DcD-Semih

Abilerim basit bir şey için konu açmayayım buradan sorayım dedim, benim aracın panjur taş izi içinde uzun yoldan geldiğimde farkettim baya bi kötü olmuş ve gözüme batıyor. Panjuru plastidip ile siyaha çevireyim dedim bazen gözüme hoş görünüyor bazen de scudetto ya hiç dokunmamak en güzeli diyorum ama nasılsa geri çevirebileceğim bir uygulama. Yalnız sorum şu olacak üzerindeki nikelajı plastidip tutar mı yoksa nikelajı kazımam mı gerekicek. Kazırsam da geri çevirme şansım olmayacak. Deneyen var mı hiç ?
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

KUY65

Abilerim basit bir şey için konu açmayayım buradan sorayım dedim, benim aracın panjur taş izi içinde uzun yoldan geldiğimde farkettim baya bi kötü olmuş ve gözüme batıyor. Panjuru plastidip ile siyaha çevireyim dedim bazen gözüme hoş görünüyor bazen de scudetto ya hiç dokunmamak en güzeli diyorum ama nasılsa geri çevirebileceğim bir uygulama. Yalnız sorum şu olacak üzerindeki nikelajı plastidip tutar mı yoksa nikelajı kazımam mı gerekicek. Kazırsam da geri çevirme şansım olmayacak. Deneyen var mı hiç ?
bunu hep ben de düşünüyorum sıkılayım da far çerçevelerinden ön ızgaraya komple kaplıyım diye. yapanlar vardı forumda direk üstüne sıkınca tutuyor sanırım
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Fatihob

..

ArtemiS

Bende tutacagı kanaatindeyim.

Erdinc küflü

bunu hep ben de düşünüyorum sıkılayım da far çerçevelerinden ön ızgaraya komple kaplıyım diye. yapanlar vardı forumda direk üstüne sıkınca tutuyor sanırım
Kutay kullanabilirsin. Ben baska bir aracin gogus kisminda kullandim.Ancak ilk once baska bir yerde uygula pratik yapmis olursun.