Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Yahu arkadaşlar, çocuğa oynatmalık bu el kadar (1:48 mi oluyor onlar ne?) model arabalarda 156 gibilerini nereden buluruz? Çocuğa oynatmalık diyorum, öyle tanesi 50TL filan olan yerlere göndermeyin beni. :)

Bu arada Alfadanadam'ın mutlu haberini herkes duysun araya bir de benimki kaynamasın dedim ama, Scudettoyu içeriden düzelttirdim geçen Pazartesi 3.5 saatlik bir operasyonla. Artık nefes almakta güçlük çekmeler, gece nefessiz kalıp uyanmalar artmıştı yaşla beraber. Dışarıdan görülebilir bir fark olmadığını ümit ediyorum, en azından doktor "bak hazır kırmışken dışarıda da bi şey istiyo musun?" dediğinde şekilde memnun olduğumu, ama nefes almamı daha da iyiye götürecekse bir cold air intake yapabileceğini söylemiştim. :p

Bir tane zorluğu var, benimki gibi kapsamlı inşaat yapıldıysa iki hafta kadar burnunuzu alışık olduğunuz yöntemlerle temizleyemiyorsunuz. Günde beş vakit okyanus suyu sıkıp kendiliğinden temizlenmesini beklemeniz gerekiyor. Haliyle genel olarak ağızdan nefes alıp vermek gerekiyor. Bunun ilk birkaç günü ise yara dokusu filan derken tıkalı geçiyor. Sonra burnunuzdan Alien'lar çıkmaya başlıyor. Hatta dün ve bugün benden bölüm sonu canavarı çıktı.  :lol: Ağrı sızı yok, zaten ameliyatta burna tüp takıp o tüpler iltihap kapmasın diye günde iki antibiyotik+ağrı kesici&ateş düşürücü kokteyli veriyorlar.

Benim gibi yıllarca erteleyen arkadaşlara (özel mesajla belirli bir Alfistaya söylediğim gibi ;) ) bilgi şöyle: 80 yaşına kadar yaşayacağımızı ümit edersek, 5 gün de sıkıntı çektik diyelim. Ben 36 yaşındayım, sıkıntılı gün başına takribi 44/5 =~ 8.5 yıl rahat nefes kazanıyorum. 10 yıl önce ameliyat olsaydım 54/5 =~ 11 yıl/gün olacaktı bu. Şu anda bile, yani burnumda tüpler olduğu ve kendini yeni yeni temizlemekte olduğu halde, ameliyat öncesine göre daha iyi nefes alıp verebiliyorum. Kısacası doktora gidin, "tam nefes alman için ameliyat gerek" dediyse o anda ameliyat için tarih alın.

akıllı

Geçmiş olsun. Temizletip kurtarmışsınız işte. Bundan sonra da sağlıkla inşallah...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kuti147

You are not allowed to view links. Register or Login
Yahu arkadaşlar, çocuğa oynatmalık bu el kadar (1:48 mi oluyor onlar ne?) model arabalarda 156 gibilerini nereden buluruz? Çocuğa oynatmalık diyorum, öyle tanesi 50TL filan olan yerlere göndermeyin beni. :)

Bu arada Alfadanadam'ın mutlu haberini herkes duysun araya bir de benimki kaynamasın dedim ama, Scudettoyu içeriden düzelttirdim geçen Pazartesi 3.5 saatlik bir operasyonla. Artık nefes almakta güçlük çekmeler, gece nefessiz kalıp uyanmalar artmıştı yaşla beraber. Dışarıdan görülebilir bir fark olmadığını ümit ediyorum, en azından doktor "bak hazır kırmışken dışarıda da bi şey istiyo musun?" dediğinde şekilde memnun olduğumu, ama nefes almamı daha da iyiye götürecekse bir cold air intake yapabileceğini söylemiştim. :p

Bir tane zorluğu var, benimki gibi kapsamlı inşaat yapıldıysa iki hafta kadar burnunuzu alışık olduğunuz yöntemlerle temizleyemiyorsunuz. Günde beş vakit okyanus suyu sıkıp kendiliğinden temizlenmesini beklemeniz gerekiyor. Haliyle genel olarak ağızdan nefes alıp vermek gerekiyor. Bunun ilk birkaç günü ise yara dokusu filan derken tıkalı geçiyor. Sonra burnunuzdan Alien'lar çıkmaya başlıyor. Hatta dün ve bugün benden bölüm sonu canavarı çıktı.  :lol: Ağrı sızı yok, zaten ameliyatta burna tüp takıp o tüpler iltihap kapmasın diye günde iki antibiyotik+ağrı kesici&ateş düşürücü kokteyli veriyorlar.

Benim gibi yıllarca erteleyen arkadaşlara (özel mesajla belirli bir Alfistaya söylediğim gibi ;) ) bilgi şöyle: 80 yaşına kadar yaşayacağımızı ümit edersek, 5 gün de sıkıntı çektik diyelim. Ben 36 yaşındayım, sıkıntılı gün başına takribi 44/5 =~ 8.5 yıl rahat nefes kazanıyorum. 10 yıl önce ameliyat olsaydım 54/5 =~ 11 yıl/gün olacaktı bu. Şu anda bile, yani burnumda tüpler olduğu ve kendini yeni yeni temizlemekte olduğu halde, ameliyat öncesine göre daha iyi nefes alıp verebiliyorum. Kısacası doktora gidin, "tam nefes alman için ameliyat gerek" dediyse o anda ameliyat için tarih alın.

Abi ayni ameliyatı benimde olmam lazım aslında. O breathe right zımbırtısı bile dunyamı degistiriyorsa. Ameliyattan sonra kim bilir nası rahatlarım
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Doğa Tosun

sanırım bu durum bizde genetik abi. Babam ve amcam geçirdikleri ameliyatla pek düzelemedi, hala sorun yaşıyorlar scudetto'dan. Bende de hafif hafif var 5-6 yıl önce çok daha rahat nefes alıyordum..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

qrkmtp

Bu arada Alfadanadam'ın mutlu haberini herkes duysun araya bir de benimki kaynamasın dedim ama, Scudettoyu içeriden düzelttirdim geçen Pazartesi 3.5 saatlik bir operasyonla. Artık nefes almakta güçlük çekmeler, gece nefessiz kalıp uyanmalar artmıştı yaşla beraber. Dışarıdan görülebilir bir fark olmadığını ümit ediyorum, en azından doktor "bak hazır kırmışken dışarıda da bi şey istiyo musun?" dediğinde şekilde memnun olduğumu, ama nefes almamı daha da iyiye götürecekse bir cold air intake yapabileceğini söylemiştim.

Bir tane zorluğu var, benimki gibi kapsamlı inşaat yapıldıysa iki hafta kadar burnunuzu alışık olduğunuz yöntemlerle temizleyemiyorsunuz. Günde beş vakit okyanus suyu sıkıp kendiliğinden temizlenmesini beklemeniz gerekiyor. Haliyle genel olarak ağızdan nefes alıp vermek gerekiyor. Bunun ilk birkaç günü ise yara dokusu filan derken tıkalı geçiyor. Sonra burnunuzdan Alien'lar çıkmaya başlıyor. Hatta dün ve bugün benden bölüm sonu canavarı çıktı.  Ağrı sızı yok, zaten ameliyatta burna tüp takıp o tüpler iltihap kapmasın diye günde iki antibiyotik+ağrı kesici&ateş düşürücü kokteyli veriyorlar.

Gecmis olsun en kisa surede sagliniza kavusursunuz umarim nefes problemi bendede var.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

Çok teşekkürler arkadaşlar You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login . Valla sorun yaşayanlarınız için, hesabı yaptım işte. :) Yalnız tabii doktorunuz ne derse o. Benimki tam olarak şöyle başladı; bir doktora gittim, zaten burun kemiğinden dolayı direkt ameliyat gerekiyor ama bir de MR'la içerilere bakalım dedi. MR sonuçlarına baktığında da dürüstçe "kıkırdak çökmesi de var, yukarılar benim işim ama kıkırdak çökmesinde uzmanlaşmış bir hocayla görüş, tek ameliyat olsun daha iyi olur" deyip yönlendirdi. Sadece eğriliği yapsaydı, kıkırdak çökmesinden dolayı nefes sorunum yine çözülmeyebilirdi. Benimki o yüzden kapsamlı oldu, kemikten alınan fazlalıklarla kıkırdak desteklendi, balonlayan zımbırtılar düzeltildi filan.

sanırım bu durum bizde genetik abi. Babam ve amcam geçirdikleri ameliyatla pek düzelemedi, hala sorun yaşıyorlar scudetto'dan. Bende de hafif hafif var 5-6 yıl önce çok daha rahat nefes alıyordum..

Evet Doğa genetik olanı da varmış bunların. Yani benimki fizyolojik yamukluktu zaten (kırılıp kaynama). Ama normal burun kemiği (daha doğrusu iki kanalı ayıran şey, septum) sapma yapabiliyor, ameliyattan birkaç ay sonra tekrar sapmaya devam edebiliyormuş. Senin için henüz erken olabilir, yine de hastaneye bir uğrayıp ameliyat gerekiyor mu, olursan ne değişir, olmazsan başına ne gelir, olduktan sonra tekrar yamulur mu gibi sormak iyi olur. Bi' de tabi ben değil doktor söyler o işin aslını. Ben anca teşvik ederim. :)

TRSemih

:)[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login  Güzel haber, ALLAH analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun inşallah  :nazar:  :nazar:

You are not allowed to view links. Register or Login Sana da hayırlı nefesler olsun :) Geçmiş olsun...  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

murat

You are not allowed to view links. Register or Login Emir geçmiş olsun kardeşim, zor bir iş hakkaten
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Cihan82

:)[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Aman tanrım hem de selespeed  :D

You are not allowed to view links. Register or Login , geçmiş olsun
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

düşportacı

Bende aynı şeyi Alfam için düşünüyorum  :))

qrkmtp

Bende aynı şeyi Alfam için düşünüyorum  :))
Hahahah adam yeni bir felsefe akimi dogurmus

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

Oto koltuğu işlemi tamamlanmıştır arkadaşlar. Bunu 11 Haziran'a kadar eBebek'te kampanya var, bazı modellerde sağlam indirim gördüm, onun için yazıyorum. Ben mesela 10 dakika tereddüt edince 1500 liradan 500'e düşmüş Concord Reverso'yu kaçırdım. Reverso'yu 1000TL'nin altına bulursanız kaçırmayın. :D

Bir açıdan iyi de oldu, Reverso'yu Alfa'ya ve Citroen'in ön koltuğuna takamayacaktım. ISOfix-only bir koltuk o, emniyet kemeriyle bağlanamıyor. Emniyet kemeriyle bağlanan, 4 yaşa kadar arkası dönük dahil toplam 10 yıl filan kullanılabilen bir şey buldum. Aynı markanın benzer modellerinin güvenlik testleri kötü değil, bir de geriye dönük seyahat benim için önemliydi.

francobaresi

Bende bircok sey okumustum bu bebek koltugu meselesinde. Anakucagi maxi cosiydi ve ne yazik ki maxiye bi turlu oturtamiyoduk bizim bebegi. Oto koltugunda da isofixliye yonelmistim ama bazi olumsuz seylerde okudum , hani kaza aninda kasadan ayrilma problemi vs. , hem  emniyet kemerli sistemin hem isofixlinin arti ve ufak tefek eksileri var. İsofix daha sabit oldugu icin guven hissini daha cok veriyor bence. Besafe izi comfort x3 aldik, guvenlik puanlari, malzemesinin kaliteli hissi vermesi ve yatar pozisyonunda yuksek olmasi sebebiyle tercih ettik. Dedigim gibi bizim yaramaz cok hareketli ve arabada camdan bakmazsa bir dakika yerinde durmuyor. Alirken yine oturmaz ama uzun yolda aglasa da zirlasa da zorla oturturuz diye aldim fakat cok sevdi. Sorunsuz oturuyor, emniyet kemeriyle baglanan modeli oldugundan saga sola biraz oynuyor tabi cekistirince ama ileri kayma yok, kemer boslugunu alan bir kilit sistemi var, alacak arkadaslara oneririm.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

alisto

Bütçe yeterli ise hiç araştırmaya gerek yok, besafe izi comfort x3 isofix. Ucuz değil ama aldığı paranın hakkını veren bir ürün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

octinum

iZi Comfort seyahat yönü yüzünden listeden çıkmıştı ne yazık ki. :(

Üç temel kriterim vardı benim:
1. 4 yaşa kadar arkaya dönük seyahate izin vermesi. İsveçliler "Arkaya bakan en ucuz koltuk öne bakan en pahalı koltuktan güvenlidir" diyorlar. :)
2. ADAC ve muadili testlerde güvenlik zaafı bulunmaması.
3. Emniyet kemeriyle bağlamanın mümkün olması. Böylece isofix bağlantısı olmayan 156'ya ve tabii hem 156 hem de C5'in ön koltuklarına oturtabileceğim.

Bunlardan hepsini sağlayan koltuk bulamadım memlekette. :D Arkaya bakanlar yeni iSize standardında, hepsi isofix. Emniyet kemeri kullandırtmıyor. Çift yönlülerin bazıları 4 yaşa kadar değil atıyorum 2 yaşa kadar arkaya dönük taşıyabiliyor sonra öne çevirmek gerekiyor. Nuna Rebl diye bir şey gösterdiler, her şeyi sağlıyor ama ADAC testinde "fail" olmayı başaran ilk koltuk. Çarpma testinde kırılıp isofix bağlantısını manken bebekle beraber terketmiş uçuşa geçmiş. Üstelik utanmaz adamlar "biz devlet regülasyonlarını sağlıyoruz, ADAC testi bizi ırgalamaz recall filan yapmayacağız, canı isteyen başvurursa parasını iade eder koltuğu alabiliriz ama" demişler. Yani Fiat Albea mıydı, o da regülasyonlara uygun ama Volvo'yla aynı yerde satılmıyor.

Neyse işte, üçüncü maddeden vazgeçmek zorunda kalıp çarpma testlerine bakarak Cybex Sirona M2 ve Concord Reverso ikilisinden birine karar vermiştim bu Joie modelini görene kadar.

ISOFix'e o kadar takılmayın. Yavaş yavaş tek seçenek olmaya başladı ama güvenlik açısından net bir avantajı yok. Yandan çarpmalarda isofix biraz daha güvenli, önden çarpmalarda emniyet kemeri arabanın gergi sistemlerini kullandığı için biraz daha güvenli. Toplamda, doğru bağlanmış emniyet kemeri isofix'ten kötü değil. ISOFix'in olayı ebeveynlerin emniyet kemerini %80'e varan oranda yanlış bağlaması. Kılavuz iyice okunup, koltuk emniyet kemeriyle tam doğru şekilde monte edildiği ve bu bağlantı düzenli kontrol edildiği sürece emniyet kemeri yeterli.

İlginç başka bir mevzu da ön koltukla ilgili. :) İsveç kökenli bir araştırmada ön koltuğun çocuk için daha güvenli olabileceği iddia ediliyordu. Birinci sebebi ebeveynlerin arka koltuktaki çocuk nedeniyle dikkatlerinin dağılabilmesi ve kaza ihtimalinin artması. İkinci sebebi de arabaların ön taraflarının genelde daha güvenli tasarlanması. Kazada arka koltukta kimsenin olmama ihtimali yüksek ama ön koltukta en az bir kişi var: Şoför.

Velhasıl, Allah hiçbirimize test ettirmesin ama bu Joie benim kriterleri sağladı. Hanıma ön sağ havayastığını devredışı bırakmayı da öğrettim. Biraz pratikle koltuğu tam bağlamayı da öğrenince şimdilik tatmin oldum.

Nicola Larini

You are not allowed to view links. Register or Login tebrikler  :nazar:   :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login yeni K&N lerin hayırlı olsun  ;)

admin

Motorlu Araç Trafik Belgesi Kalkıyor

Araç Muayene Raporu'nu her zaman aracınızda bulundurun!

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklik uyarınca, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren, Trafik Tescil Şube Müdürlüklerince tescili gerçekleştirilen araçlar için "Motorlu Araç Trafik Belgesi" verilmesi uygulamadan kalktı.

Bu belgenin artık verilmeyecek olması nedeniyle, araç muayenesi onaylanan araçların muayene geçerlilik süreleri artık sadece TÜVTÜRK tarafından, muayene işlemi sonrasında verilen Araç Muayene Raporu'nda yer alacak.

TÜVTÜRK, 1 Temmuz'dan itibaren muayenesini yaptıran araç sahiplerine, araç muayene raporlarını her zaman araçlarında bulundurma konusunda uyardı. TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, "TÜVTÜRK Araç Muayene Raporu'nun yanınızda bulunması, yetkili makamlar tarafından yapılan yol denetimlerinde, araç muayene geçerlilik sorgulaması esnasında hem sizlere, hem de yetkililere kolaylık sağlayacaktır" denildi.

1- Motorlu Araç Trafik Belgesi ne anlama geliyor? Ruhsat nedir?
Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: "Araç Tescil Belgesi" ve "Motorlu Araç Trafik Belgesi".

Ruhsat'ın içindeki bu belgelerden biri olan "Motorlu Araç Trafik Belgesi" artık kullanılmayacak, "Araç Tescil Belgesinin" ise kullanımına devam edilecektir.

2- Motorlu Araç Trafik Belgem var ama daha önce hiç muayeneye gelmedim. Artık bu belgeye ihtiyacım kalmadı mı?
İlk muayene süresini henüz doldurmamış ve TÜVTÜRK'te henüz bir muayene kaydı bulunmayan araçların sahiplerinin, mevcut Motorlu Araç Trafik Belgesi'ni muayenelerini yaptırana kadar saklamalarını tavsiye ediyoruz.

3- İkinci el bir araç satın alacağım. Eski araç sahibinden Motorlu Araç Trafik Belgesi'ni talep etmeme gerek kalmadı mı?
Yeni aldığınız ikinci el aracın muayene geçerlilik süresini öğrenmeniz ve takip edebilmeniz amacıyla aracın eski sahibinden Motorlu Araç Trafik Belgesi'ni istemenizi tavsiye ediyoruz.

4- Motorlu Araç Trafik Belgem var. Aracımı muayeneye götüreceğim. Ne yapmam gerekiyor?
Farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi'ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.

5- Motorlu Araç Trafik Belgem var. Aracımı yeni muayene ettirdim. Ne yapmam gerekiyor?
Muayene raporunuzun aracınızda yer alması yeterlidir.

6- 1 Temmuz 2017 tarihinden sonra yeni bir araç satın aldım veya ruhsatımı yeniledim. Motorlu Araç Trafik Belgem bulunmuyor. Aracımı nasıl muayene ettireceğim ve aracımın son muayene geçerlilik tarihini nereden öğreneceğim?
Yeni düzenleme ile ilgili araç muayene sürecinde bir değişiklik yaşanmayacak. Aracınızı zamanı geldiğinde her zaman olduğu gibi muayeneye getirmeniz gerekecek. Aracınızın son muayene geçerlilik süresi tescil belgenizde "Diğer Bilgiler" alanında yer almalıdır. Eğer yer almıyorsa ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvurabilir ve tarihinizi öğrenebilirsiniz.

10- Muayene Raporumu kaybettim ne yapacağım?
Her zaman olduğu gibi herhangi bir TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonun'ndan muayene raporunuzu alabilirsiniz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

gokhankaradas

abiler arkadaşlar bizim gariban işi 156 nın fotoğrafaları için konu açmak istedim ama açamadım neden acaba yeni olduğumuz içinmi acaba  :) :)

admin

Belki bir şeyi eksik veya yanlış yapıyorsunuz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

İstanbul Anadolu yakasında "kendim" araba yıkayabileceğim bir yer bilen var mı?

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

salimulas

İstanbul Anadolu yakasında "kendim" araba yıkayabileceğim bir yer bilen var mı?

Benzinlikler yeterli aslında. bozuk para yada jeton karşılığı köpük, süpürge, basınçlı su Ankarada bulunuyor. İstanbulda da vardır heralde

agucba

Benim kast ettiğim o tarz yerlerden ziyade biraz daha "zaman" geçirebileceğim bir yer.

///////////////

vieri

Kaan

Benzinlikler yeterli aslında. bozuk para yada jeton karşılığı köpük, süpürge, basınçlı su Ankarada bulunuyor. İstanbulda da vardır heralde

Benzinliklerde 1 tl ile çalışan makinelerdeki köpük ve su arabayı matlaştırıyor ve silerken özellikle koyu renklerde iz bıraktırıyor. 1 kez o hatayı yaptım. Şahsen pek önermiyorum. En iyisi evin sokağı yada parkı müsaitse ve kimse rahatsız olmuyorsa kapı önünde yıkamak.
1 hayal
5 duyu
6.his