Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
teşekkürler alıcam kesin :)

Mümkünse koku yapmayanlardan.

///////////////

ekerem

Merhabalar askerlik zamanı geldi dedik aradan çıksın dedik gidiyorum hayırlısıyla inşallah kısa dönem er olarak.Aranızda burada yapan varmı bilgisi olan tecrübesi olan acemelikle usta birliği ısparta çıktı.Piyade :)

ACEMİLİK
TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. / ISPARTA MERKEZ / ISPARTA

USTA BİRLİĞİ
TE.MÜC.EĞT.MRK.K.LIĞI GEN. İHSAN ALPER KIŞLASI EMN. VE MHF.BL. / ISPARTA MERKEZ / ISPARTA
Ben Ispartalıyım. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama kendinizi inanılmaz bı soğuğa hazırlayın. 40. Piyade Davraz dağının yamacında açık alanda. Bol bol vazelin,krem alın yanınıza soğuk yanıkları için.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ASKHEM

Ben Ispartalıyım. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama kendinizi inanılmaz bı soğuğa hazırlayın. 40. Piyade Davraz dağının yamacında açık alanda. Bol bol vazelin,krem alın yanınıza soğuk yanıkları için.

Bende Ispartada yaptım katılıyorum. Ayazı fenaa sabah 4 de buz gibi tüfeği tutmaktan benim eller fena olmuştu. Dikkat edin kendinize :)
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

alrem2510

Hayirli teskereler diyelim o zaman.

Postalin ustune poşet gecirme yeter

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salihyksk

herkes soğuğundan bahsediyor bir akdenizli olarak martta acemilikte donacaz o zaman nisanda düzelir inşallah  :) :) tavsiyelerinize uyacam teşekkürler :)

KAKIRMAN

Dün akşam 8 suları Kavacık ışıklarda bekleyen 2 kırmızı giu (brembo kaliper, 8c jantlar) burada ise selam olsun.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Sercan Keklik

VW emisyon olayının malesef üzücü haberi çin ne diyorsunuz?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

admin

VW emisyon olayının malesef üzücü haberi çin ne diyorsunuz?

Maymun ve insan denekler mi?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sercan Keklik

Maymun ve insan denekler mi?

evet
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

admin

evet

Özür dilediler. Özür diledikleri için her şey düzelecek! Gerçi Türkiye'de kimsenin umurunda olmaz bu testler. :duvar:

Bu arada BMW, M3 modelinin satışını Avrupa'da Ağustos 2018 itibarı ile durduracak. Bunun sebebi 1 Eylül 2018'de yürürlüğe girecek Euro 6d egzoz emisyon normunu tutturamaması. Yeni yürürlüğe giren WLTP ölçüm normuna göre M3, benzinli motorlar partikül filtresi olmadan gerekli emisyonu tutturamıyor.
Bundan sonraki yeni M3 2020 yılından önce beklenmiyor.
M4 modelinde ise partikül filtresi eklenecek ve böylece üretime devam edilecek.

admin

Normal şartlarda farklı markaların bilgilerinin paylaşılması taraftarı değiliz, ancak çok uçta örnekler olunca paylaşmak kaçınılmaz olabiliyor bazen. Mesela VW ve diğer markaların ve hatta FCA'nın dahil olduğu ispat edilmeye çalışıldığı egzoz emisyonu skandalı. Daha kısa süre önce VW'nin ABD'de egzoz gazları testlerinde maymun ve hatta insanları kullandıkları ortaya çıkmış.

Şimdiki konu ise farklı. Honda'nın güncel Civic (FC5 kodlu) modelinde yaşanan sıkıntı. Honda'nın güncel Civic sedan modelinde özellikle C sütunu ortası ve hatta C-B sütunu arası ile arka çamurlukta meydana göçükler var ve araç sahipleri bu konuda çok şikayetçiler. Araç sahipleri bunun üretim/malzeme hatası olduğunu iddia ettiklerinden bazı Honca servislerinin göçükleri düzeltmek için "iyi niyet" adı altında normalden daha düşük ücrete düzeltme yapmalarından şikayetçi olmuşlar (bazı servisler ücretsiz düzeltme yapıyormuş). Honda, hatayı kabul edip "ücretsiz" düzeltme yoluna gideceklerini açıklamış daha sonra.

İşin aslı, bir sorun olduğu ve Honda'nın uzun süre bu soruna kayıtsız kaldığıdır. Daha sonra, muhtemelen şikayetlerin oldukça fazlalaşması sonrasında açıklama yapılmış.

Sabah Gazetesi'nde bir haber.

Mağduriyetin giderileceği ile ilgili daha sonra Honda Türkiye'den yapılan bir açıklama.

Video

HondaTR Portalı'nda konuya farklı bir açıdan bakılmış. (Aslında böyle bir sorun karşısında bir Alfa Romeo Forumu'nda, belki bizde de, benzer bir açıklama yapılırdı)

Bunları yazarken burada kesinlikle Honda, Honda Türkiye veya Honda ile ilgili başka muhatabı kötülemek, kötü göstermek, küçümsemek gibi bir "art" niyet yok. Sadece bu konu ilgi çekici olduğu ve mağdur olan kişi sayısının bir hayli fazla olmasından bir paylaşım yapıldı.

Yorum yapıp yapmamak sizlere kalmış.

martini_lancia

Polyannacılık yapmışlar.Benim anladığım bu oldu.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Alfadanadam

Fanatizmin her türlüsü kötü :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

iceberg156

CNN TÜRK sabah haberlerinde ' araçların kilometresi ile oynayanlara hapis cezası' adı altında bir haber vardı. Haber görseli direk gri bir 159 ve 156 ile başladı. Haberi yapan bir alfisti dostumuz heralde diye düşündüm :)

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

agucba

CNN TÜRK sabah haberlerinde ' araçların kilometresi ile oynayanlara hapis cezası' adı altında bir haber vardı. Haber görseli direk gri bir 159 ve 156 ile başladı. Haberi yapan bir alfisti dostumuz heralde diye düşündüm :)

Ya da bunların kilometreleri ile çok oynuyorlar, dikkatli olun da demek istemiş olabilirler...  ;)

///////////////

iceberg156

Ya da bunların kilometreleri ile çok oynuyorlar, dikkatli olun da demek istemiş olabilirler...  ;)

Haber içeriğinde sadece Alfa gösterilmiş olsaydı, olabilirdi :)

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

master

Konu açılmışken, aslen çok aleni olmasına rağmen çoğu kişinin bilmediğini farkettiğim için aktarayım dedim.

Eskiden Tramer'e mesaj attığımızda aracın muayene bilgileri ve muayeneye girdiği kmler de geliyordu, şimdi bildiğiniz üzere gelmiyor. Bunun sebebi de HGS mobil uygulaması. Artık kredi kartınız üzerinden 5 TL vererek mobil HGS uygulaması üzerinden ayrıca aracın muayene bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Yani Tramer'e mesaj başına 7 TL verip kaza bilgilerini aldıktan sonra, üstüne 5 TL de HGS'ye verdiğinizde aracın muayene seceresi çıkıyor.

KM düşürmeyi buradan tek başına anlamak tabii ki mümkün değil. Atıyorum her muayeneden önce kilometreyi düşürüp muayeneye giren araçla ilgili sadece buraya güvenirseniz yanılırsınız. Ama yine de destek kuvvet olarak HGS uygulaması üzerinden bir fikir edinebilirsiniz. Kimi ekspertiz merkezleri "kilometre orjinalliğini kontrol edelim mi?" diyerek ekstra 50 TL alıyorlar, halbuki yaptıkları yegane şey bu uygulamaya 5 TL verip muayeneye girdiği km'ler arasındaki rakamlar mantıklı mı ona bakıp yorum yapmak. Ekspertiz merkezlerine para vereceğinize kendiniz yapın, 5 TL'ye hallolsun.

Km düşürmeyi %100 anlamanın benim bildiğim kadarıyla maalesef hiçbir garanti yolu yok, ancak benim işleyişim önce aracın içine bakıp oradan fikir edinmeye çalışmak, sonra HGS mobil uygulamasını kullanmak, ve eğer marka-model buna uygun ise ECU'ya bağlanıp oradan km kontrolü yapmak ve km saatine müdahale edilmiş mi ona bakmak oluyor. Bu yöntem de %100 sonuç vermese bile yine riski azaltıyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ucarozcan

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Bandırmalı

WANTED

Günahını almayayım ama sanki aşırma...
Zamanında mahallede Anadol pikap bile sayemde yoncalarla geziyordu.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

TRSemih

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

murat

Çok geç gelmiş bir hareket yine sayın seyirciler  :duvar: Ama olsun olmamasından iyidir  :p
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Gkhn91

Alfa Romeo'lar :)

erkan

TZ ye benden sonra iyi bakmamışlar  anlaşılan, atın beni denizlere You are not allowed to view links. Register or Login

halil

TZ ye benden sonra iyi bakmamışlar  anlaşılan, atın beni denizlere You are not allowed to view links. Register or Login

direksiyona iyi bakmışlar ama  :D :D :D
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A