Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

bektaş abi dediklerine katildiğim ve katilmadiğim noktalar var şöyle ki ;

küçüklükten beri özel okullarda vs. okuyarak beli bir statüde yaşadiktan sonra sakaryada okuyor olmak benim için çok kötü bir durum oldu...babamla bu yüzden aramiz açildi....çünkü maddi durum olduğu halde babam beni "hayat şartlarini öğrenmem" için bu okula verdi...
hayat ve türkiye sadece bağdat caddesi ve çevresinden ibaret değil...kabul ediyorum..biz şımartılmış çocuklarız...20 yaşindaki hangi genç hakkediyor 40.000ytl lik arabaya binmeyi ???  şahsen ben hakketmiyorum...hele ki bir araç pert etmişim , yenisini aliyorlar..bak sen ...bu bence garip bir durum.....ancak eğer ailemin statüsündeki ve benim statüsümdeki arkadaşlarimda 40.000 ve hatta üstündeki meblağlardaki araçlar varsa ve maddi durum imkan veriyorsa neden kendimi zorlayayim?? elinde sayamayacağin kadar fazla paran olsa 8c ye mi binersin 145'e mi binersin...ya da hayalindeki başka bir arabaya mi??bgün kime ne olur belli değil...belki yarin bir şekilde ölüp gidicez...imkan varken neden yaşamayalim??
aynı şekilde maddi imkan varken ben neden böyle bir üniversite ortami çekeyim???
diğer tüm arkadaşlarim bölümüne odaklanmiş dersler alirken (örn: bilgi üni ekonomi bölümü dersleri :  toplam 3-4 ders: ekonomiye giriş , mat. iktisat , ekonomi tarihi...gibi dersler..ve hepsi inglzce) ben neden herşeyden bir demet aliyorum??
ya da diğer arkadaşlarim , istanbulda sosyal hayatina devam ederken ben neden yurt odasinda msn başinda yaşiyorum???
şimdi dur bir düşün
sen kızını maddi imkanin el verdikçe yaninda tutmak istemezmisin?? onun uzakta olmasini istermisin?? iyi bir eğitim almasini istemezmisin?? iyi ve kaliteli bir sosyal çevresi olsun istemezmisin??? sen kızını yoz bir çevrede yetiştirmek istermisin??

elbette söylediklerinde çok haklisin o insanlarda isteyerek o yaşami yaşamiyor , kimse bir anda bulunduğu statüye gelmiyor..bebekliğimde altima bağlayacak bez olmadiği için altima gazete kağidi bağlarlarmiş , peki ya şimdi?? babam emeğini varini yokunu verdi ve bu günlere getirdi..çalişmadan hiç bir şey olmuyor...keza ayni şekilde ben de ilerde iyi yaşamima devam ettirebilmek istiyorum , erkenden çalişma hayatina DONANIMLI bir şekilde atılmak istiyorum ,ancak nasil?? kasten kaldiğim derslerle mi , uzattiğim okulla mi??beni master yapmaktan soğutan üniversitemle mi olacak bunlar?* donanimli olmak diyoruz..ingilizcem iyi TOEFL im war, ancak küçüklüğümden beri You are not allowed to view links. Register or Login hep bir italyanca öğrenme hevesim vardi...üniversiteye başlarken  bir hayalim vardi, hayatimi düzenleyip düzenli spor yapip italyanca kursuna gitmek vb. şeyler vardi...asla geceleri sapphire reina da gezmek gibi hayallerim olmadi , hiç bir arkadaşim da beni buralarda görmedi...her zaman makul hayallerim oldu ancak malesef bunlari o YOZ KÖY'de gerçekleştiremiyorum....dolayisiyla buradan NEFRET ediyorum , beni bugünlere kadar getiren babama minettarim ancak sakarya üniversitesi konusunda hayatimda her zaman negatif yönünü hatirlayacağim ve hanesine  - koyduğum bir noktasi olacaktir...

aslinda daha da uzun yazacaktim ama çok detaya indikçe konu özünü kaybedecek...ki zaten şu kadarla bile dediklerim herhalde net olarak anlaşilir...

agucba

Volkan'ın Sakarya ile ilgili yazdıklarını okurken cevap olarak ne yazacağımı düşünüyordum. Ama Hüseyin Abi zaten gerekenleri yazmış.

Adapazarı'na gittiğim bir zaman eğer Volkan da orada ise Balballı Köyü'ne bir davet isterim. Beğenmediği insanlarla tanıştırmak ve ne kadar dar bir çevrede yaşayıp ne kadar dar bir görüşe sahip olduğunu görmesini isterim.

Ayrıca Adapazarı'nda bildim bileli "Trafik Lambaları" var. Sadece depremden sonra her yer yerle bir olduğundan şu anki düzene sahip değildi.

Bir de beğenmediği insanlardan İstanbul'da da bolca var. Gerçek hayat sizlerin vaktinizi geçirdiğiniz cadde ve benzeri yerlerin dışında yaşanıyor asıl. O yüzden sizin gibi gençlerin okulda kalması en iyi seçenek gibi görünüyor.

///////////////

admin

Volkanım ben senin yaşadığın, içinde bulunduğun ortamı eleştirmiyorumki. Bunu yanlış anladın. Tabi ailenin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmak senin hakkın, bunuda kullanacaksın. Buna birşey demeye hakkımız yok, dahası kimsenin hakkı yok.

Benim eleştirdiğim şey ki gene aynısını yapmışsın, yaşamak zorunda olduğun çevreye uyum gösterip onları anlamaya çalışacağına, onlara hala çok çok dar bir görş açısıyla bakıp, küçümsemen. Benim karşı geldiğim nokta bu. Unutmaki baban mesleğini icra ederken yani parasını kazanırken ki bu para temiz paradır, hak ettiği paradır, bu insanları muayene ederek kazanıyor. Gidipte falanca artistin, filanca şarkıcının yanında görünüp, havadan kestiği faturalarla değil. Bu insanlar ve yaşadığı çevre, bizim gerçeklerimizdir, bunları kimse küçümseyemez, küçümsememeli. Heleki YOZKÖY diye bir terimi hiç kullanmamalı.

Hadi benim üniversite için dediklerim seni kesmedi, sen illaki dediğin seçkin üniversetelerde okumak istiyorsun, Serkanın dediği gibi, birgün orada buluşup gidin şu balbalı köyüne ve gezinin. Girip köy kahvesine o insanları anlamaya çalışın, serkan sana anlatsın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

quote:

Volkan'ın Sakarya ile ilgili yazdıklarını okurken cevap olarak ne yazacağımı düşünüyordum. Ama Hüseyin Abi zaten gerekenleri yazmış.

Adapazarı'na gittiğim bir zaman eğer Volkan da orada ise Balballı Köyü'ne bir davet isterim. Beğenmediği insanlarla tanıştırmak ve ne kadar dar bir çevrede yaşayıp ne kadar dar bir görüşe sahip olduğunu görmesini isterim.

Ayrıca Adapazarı'nda bildim bileli "Trafik Lambaları" var. Sadece depremden sonra her yer yerle bir olduğundan şu anki düzene sahip değildi.

Bir de beğenmediği insanlardan İstanbul'da da bolca var. Gerçek hayat sizlerin vaktinizi geçirdiğiniz cadde ve benzeri yerlerin dışında yaşanıyor asıl. O yüzden sizin gibi gençlerin okulda kalması en iyi seçenek gibi görünüyor.

serkan abi direk yanliş anlayip neden üstüne alinmişsin??
ne olur birgün gel bizim okula....nasil kaçacağini şaşiracaksin eminim...esasinda derslere de girmeni isterim hani....
keza bu arada babanemlerde ispartalidir=)
hani otobüs yolculuklari türkiyenin gerçeği..o yüzden 3. sinifta bunu kavrayip 1. siniftaki moral bozukluklarini yaşamiyorum....bektaş abinin dediği gibi birşeyler katti işte...
yanliş anlaşilabilecek şeyler yazdiğimi zaten farkettim de beni taniyan insanlar olduğunuz için neyi nasil söylediğimi tahmin edersiniz diye anlayacağinizi düşündüm...kalp kirdiysak affola...

n/a

quote:

Volkanım ben senin yaşadığın, içinde bulunduğun ortamı eleştirmiyorumki. Bunu yanlış anladın. Tabi ailenin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmak senin hakkın, bunuda kullanacaksın. Buna birşey demeye hakkımız yok, dahası kimsenin hakkı yok.

Benim eleştirdiğim şey ki gene aynısını yapmışsın, yaşamak zorunda olduğun çevreye uyum gösterip onları anlamaya çalışacağına, onlara hala çok çok dar bir görş açısıyla bakıp, küçümsemen. Benim karşı geldiğim nokta bu. Unutmaki baban mesleğini icra ederken yani parasını kazanırken ki bu para temiz paradır, hak ettiği paradır, bu insanları muayene ederek kazanıyor. Gidipte falanca artistin, filanca şarkıcının yanında görünüp, havadan kestiği faturalarla değil. Bu insanlar ve yaşadığı çevre, bizim gerçeklerimizdir, bunları kimse küçümseyemez, küçümsememeli. Heleki YOZKÖY diye bir terimi hiç kullanmamalı.

Hadi benim üniversite için dediklerim seni kesmedi, sen illaki dediğin seçkin üniversetelerde okumak istiyorsun, Serkanın dediği gibi, birgün orada buluşup gidin şu balbalı köyüne ve gezinin. Girip köy kahvesine o insanları anlamaya çalışın, serkan sana anlatsın.

hah işte tamam dediklerimi çok iyi anlamişin bektaş abi..
yozköy kavrami ise şöyle...adapazarinin içine sadece 1.sinifin 1.döneminde spora gitmek amaçli indim...o günden beri de inmedim bilmiyorum..sadece bizim okulun yolunu biliyorum...ve okulun kapisinda 1 cami görüp hemen 100 metre ilerisinde OKULUN İÇİNDE 1 cami daha görünce çok yoz olduğunu düşünüyorum....
sakarya üni.den başka okulun içinde cami olan yer bilmiyorum....varsa aydinlatirsaniz sevinirim....

agucba

Bırakalım bu tip şeyleri... Herkes istediği gibi düşünmekte ve davranmakta, gezmekte serbest. Kime ne?

Burası alfistiturkey, biz asıl konumuza dönelim :))

Alfa Romeo dünyanın en güzel arabası, her ne kadar senin Alfa'n olmasa da

///////////////

n/a

Ben volkanı anlayabiliyorum, özel okullarda okuyup sonra devlet üniversitesine giren bir çok arkadaşım var. hemen hemen hepside durumundan pek memnun değil. Pek alışamadılar, bide volkanın şehir dışında küçük bi şehirde okumaya gitmesi ayrıca çevresinden de uzakta kalmasına yol açtığından daha da zor..
Bende izmirde ilkokul ve liseyi devlet okulunda okuduktan sonra istanbulda özel ünv. e pek adapte olamadım. İzmir gibi türkiye'nin en çağdaş yerinden İstanbul'a gelince, hem istanbulun hemde özel okulun ortamı da bana pek iyi gelmedi..
Bu yüzden bende şimdi özel ünv ve istanbul ortamımı yorumlarsam büyük ihtimalle küçümseyici kelimeler kullanırım..
Sonuçta herkes alıştığını arıyor kendi çevresinde, o yüzden de volkana hak veriyorum..

n/a

quote:

Bırakalım bu tip şeyleri... Herkes istediği gibi düşünmekte ve davranmakta, gezmekte serbest. Kime ne?

Burası alfistiturkey, biz asıl konumuza dönelim :))

Alfa Romeo dünyanın en güzel arabası, her ne kadar senin Alfa'n olmasa da

abi ön scudettayi takioruz leon a :PP yawaştan başliyalim çalişmalara...

bu arada evet bu özel okul - devlet okulu büyük şehir- küçük şehir mevzusu gereksiz uzar da gider...
ben okulumu SEVMİYORUM...hocalari beni bezdirdi..özetle olay bu =)
bu sene öss 'ye girecek tanidiğiniz da warsa söylüyorum , AKLI OLAN Sakarya Üni. yazmasin...girmesi kolay...çikmasi zor... =)

admin

Bu nasıl bir güzelliktir böyle...

Register or Login" border=0>

murat

Biraz daha büyük olsa resim çok daha güsel olacaktı arka plan olayı
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

admin

Eh artık kolaj yaparsın bunlardan, biraz büyükler ama, küçültüncede güzel olmuyoki ya :)

murat

Hay gidi Magnum Kırmızıları görünce aklıma geldi birden
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

agucba

Aynen. Sondan ikinci resmi görünce Magnum P.I. aklıma geldi. Bana o yeterdi :)) Bugünkilerden biraz daha fazla Ferrari gibi geliyor bana. Kalite anlamında bahsetmiyorum ama.

///////////////

n/a

Ferrari F40 bana göre bugüne kadar yapılmış olan en güzel ve en başarılı ferraridir..
Muhteşem bir araba, bugüne kadar yapılmış bütün ferrari modellerine tercih ederim sanırım..

murat

Aynı anlamda bana da öyle geliyor.Eskilerin havası bi başka gerçekten
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

n/a

Biraz Nostalji:

Edited by - shame on 17/05/2007  17:53:58

admin

Nutkum tutulmuş durumda, habire yutkunuyorum, ama nafile. İlk iki resim bitirdi beni, aval aval bakıyom bunlara.
Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Sercan Keklik

erhan NFS 2 yarattın bi an :) bide sarı lotus esprit yakışırdı hani buraya :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Sen istedin de biz koymadık mı?

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

O gördüğünüz fotoğraf milattan önceleri antik yunandan günümüze kadar , roma imparatorluğu, magna carta, fransız ihtilali olaylarıyla, Platon, Aristoteles ile  jean jacques Rousseau, thomas hobbs, niccolo machiavelli gibi siyaset üzerine kafa yormuş düşünürlerin ortaya koyduklarıyla, siyaseti yaşam biçimi haline getirmiş, binlerce yıldır siyaset yapmanın sindirmişliğiyle ortaya çıkan bir tablo..
Bizle karşılaştırılmaması gerekir, şurda topu topu 80 yıllık bir siyaset tarihimiz var..

CuoreSportivo

O Countach'tan karsi komsumda vardi bir tane, yasim 11 felandi heralde. Ne seyrederdim onu, kipkirmiziydi, resmen yaniyordu. Her sabah kalktigimda onu gormek bana ayri bir zevk verirdi. Arkadaslarla o kadar cok hasir nesir oldukki arabayla, adam artik "elektrik carpmali alarm vardir" diye bir not yazmisti rabanin camina :) Oyle bir anektod iste....

Alfadanadam

Ferrari F 512M, Lamborghini Miura,Lamborghini Countach, ve Jag XJ220...Hey gidi hey, hele ki XJ220'ye ne hastaydım o zamanlar.

Jakomo

quote:

Hay gidi Magnum Kırmızıları görünce aklıma geldi birden

Aynen al benden' de o kadar...... 328 GTS hala benim tuttuğum modellerden biridir....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

admin

Artık ne kadar gerçek bilmiyorum ama, keyifli bir hikaye

Wordperfect'in Yardım Hattında Banda Alınmış Bir Telefon konuşması. Bu Konuşma Sonrası Helpdesk Elemanı İsinden kovuluyor. Kovulduktan Sonra Da Şirketi Kendisini "gerekçesiz" İsten Çıkardığı İçin Mahkemeye Veriyor.
işte Telefon Konuşması :

- Yardım Hattı, Buyrun, Nasıl Yardımcı Olabilirim?
- Bir Sorunum Var.
- Nasıl Bir Sorun?
- Yazı Yazıyordum, Birden Bütün Kelimeler Gitti?
- Gitti Mi?
- Yok Oldu!
- Ekranda Şu Anda Ne Görüyorsunuz?
- Hiç Bir Şey.
- Hiç Bir Şey Mi?
- Yazdığım Hiç Bir Şey Ekrana Çıkmıyor.
- Hala Wordperfect Programında Mısınız Yoksa
programdan Çıktınız Mı?
- Bunu Nereden Bileyim?
- Ekranda Bir "c" Harfi Görüyor Musunuz?
- Bir "hece" Mi...
- Boş Verin. Ekranda Yanıp Sönen Bir Çizgi Var Mi?
- Söyledim Ya Hiç Bir Şey Yazmıyor.
- Monitör Üstünde Yanan Bir Lamba Var Mi?
- Monitör Ne?
- Ekranı Olan Yer, Televizyon Gibi... Çalıştığını
gösteren Küçük Bir Lamba Var Mi?
- Bilmiyorum.
- Monitörün Arkasına Bakın, Oraya Bir Elektrik Kablosu
giriyor Olması Lazım. Görebiliyor Musunuz?
- Evet.
- Harika, O Kabloyu Takip Edin Duvarda Elektriğe Bağlı
mi Bana Söyleyin.
- Bağlı
- Harika. Monitörün Arkasına Bakınca Bağlı Olan Tek
kablo Mu Gördünüz, Yoksa İki Tane Mi?
- Görmedim.
- Tekrar Bakar Mısınız, İkinci Bir Kablonun Da Bağlı
olması Lazım.
- Evet Buldum.
- Tamam, Simdi Onu Takip Edin Bilgisayara Bağlı Mı
diye Bakin.
- Kabloya Ulaşamıyorum.
- Ulaşmayın, Bağlı Mı Diye Bakabilir Misiniz?
- Olmuyor.
- Bir Şeyden Destek Alıp Eğilip Bilgisayarın Arkasına
baksanız....
- Eğilmek Dert Değil, Karanlık Olduğu İçin
bakamıyorum.
- Karanlık?
- Ofisin Işıkları Kapalı, Pencereden Gelen Işık
yetmiyor.
- Ofisin Işıklarını Yakın.
- Yanmaz.
- Neden?
- Elektrikler Kesik.
- Elektrikler Mi Kesik. Tanrım...!(kısa Bir Sessizlik)
bilgisayarın Kutusu, Kitapları Herşeyi Duruyor Mu?
- Evet Dolapta.
- Simdi Bilgisayarı Sökün , Aynen Aldığınızdaki Gibi
paketleyin Ve Aldığınız Dükkana İade Edin.
- Durum Bu Kadar Kötü Mu?
- Korkarım Öyle!
- Peki Tamam. Onlara Ne Diyeceğim?
- "ben Bilgisayar Kullanamayacak Kadar Aptalım"
diyeceksiniz...