Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Vay arkadaş yayalım mı abi kesin mi bilgi :) You are not allowed to view links. Register or Login

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Vay arkadaş yayalım mı abi kesin mi bilgi :) You are not allowed to view links. Register or Login
Abi bugun televizyondan kendim cektim fotografi. BBC Top Gear. Yay gitsin. Bilgiyi tabi @Gouki :)

Tepetalklan göndertildi...
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Alfadanadam

Listeye bak hizaya gel. Bir de Türkiye'deki vatandaşları arabadan alnlamaz diye beğenmezler. Onlar bile Ford'dan daha iyisini bulurlardı.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

agucba

Bence Ford ve İngiltere özdeşleşmiş artık.
Sonucu doğal karşılamak gerek. Tabi eğer sordukları kişiler çoğunlukla hintliler ise...
Bir çoğunuz hatırlar belki. Brera'nın tanıtımını yaptıkları bölümde "Duyuları harekete geçiren otomobil" olarak bir hintli Ford Mondeo ST 220 demişti. :)

///////////////

ar.159

Evet İngiltere'de Ford'un yeri baska mesela Jaguar z x type mondeodan yapılma
Birde onlardaki fordla bizdekini bir tutmamalı bizim aklımıza ford dedimi focus gelir onlarınkine mustang. Ayrıca bir türlü tr ye gelmeyen yeni mondeo orda satilmakta olmalı ve şahane bir araba

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Tolga033

erdem1904

Batıkent'e çok yoğun şekilde yağmur yağdı. Site çukurda kalıyor ve yan yolda ciddi,su birikti.... Balkondan bakınırken farkettimki benim araçları park ettiğim yerden su siteye akacak. Ben apar topar aşağı inene kadar su otoparkı basmış. Alfa yı geri geri park etme alışkanlığım sayesinde garaj eğimli ve bu sebeptende ön yüksekte kaldığından alfayı kurtardım. Ama şirket aracım bu sure içerisinde ön ön de park ettiğim için tekerin yarısına kadar suya gömülmüştü su çekerim motora diye çalıştırmayıp çıktım. Yağmur tam gaz 1 saate yakın devam ettiğinden su kapı alt kısmında kadar çıktı. Az öncede indim baktım içine halı seviyesinde baya ıslanmış ve kirlenmiş. Yarın hava güneşli olursa öğlene kadar bekleyip marş basayım diyorum. Ne dersiniz ? Araç dizel fiesta bu arada..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Batıkent'e çok yoğun şekilde yağmur yağdı. Site çukurda kalıyor ve yan yolda ciddi,su birikti.... Balkondan bakınırken farkettimki benim araçları park ettiğim yerden su siteye akacak. Ben apar topar aşağı inene kadar su otoparkı basmış. Alfa yı geri geri park etme alışkanlığım sayesinde garaj eğimli ve bu sebeptende ön yüksekte kaldığından alfayı kurtardım. Ama şirket aracım bu sure içerisinde ön ön de park ettiğim için tekerin yarısına kadar suya gömülmüştü su çekerim motora diye çalıştırmayıp çıktım. Yağmur tam gaz 1 saate yakın devam ettiğinden su kapı alt kısmında kadar çıktı. Az öncede indim baktım içine halı seviyesinde baya ıslanmış ve kirlenmiş. Yarın hava güneşli olursa öğlene kadar bekleyip marş basayım diyorum. Ne dersiniz ? Araç dizel fiesta bu arada..
Şirket aracını çekme imkanı olmadı mı abi? Alfa'ya bağlayıp çekseydin onu da bari.

Alper

Bence riske girme.
Özellikle sirket araci oldugu için.
Kasko firmasi ile görüş ve servise cektir.
Ve kesinlikle mars basma.
Tesisatta bur yerlere su girdiyse kötü sonuclanabilir ve kasko karsilamayabilir.
Çünkü su oldugunu bile bile marsa basarsan fatura sana cikabilir dostum.
Riske girme.

erdem1904

Evren yağmur bildiğin gibi değildi. Islanmadık yerim kalmadı öyle söyleyeyim 1-2 dk içerisinde... Birde yıldırım düştü bildiğin yakınlara :) baktım fiestada nerdeyse jant üst seviyesinde suya gömülmüş mecburen bıraktım.

Alper araç komple suya gömülmedi. Kapı alt kısmı varya marşpiyel ile birleşen oraya kadar  suyun içindeydi tabi su akıntı şeklindeydi sürekli sitenin iç kısımlarına doğru.... Bu akıntı sebebiyle içeriye suyu aldığını düşünüyorum. Motor çalışmıyor vaziyette olduğu için motorda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum? Ama bir yandanda tesisatta oluşabilecek sıkıntı ve sonuçlarıda risk... Sabahtan idari işleri arar aracı çektiririm yada hemen yanımda komşunun dizel cliosu vardı onu takip ederim :) çalıştırır giderse sıkıntı yok :)
yalnız alfayı iyi kurtardım 2 dk geç inseydim, onun taraf biraz daha çukur olduğundan mahvolmuştu..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

Geçmiş olsun abi. 156'ya bir şey olmaması sevindirici,umarım şirket aracında da bir şey yoktur.

erdem1904

İnşallah Tolga... Ama yarın site yönetimine ciddi sorun çıkartacağım. Logarlar tıkalı suyu çekemiyor. Site görevlileri piyasada yok..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Kendi aracını kurtarmış olman gayet sevindirici. Şirket aracını da bence söylendiği gibi hiç çalıştırma, ara ilgili kısmı halletsinler, başın ağrımasın.

Geçmiş olsun...

max-ime

Geçmiş olsun Erdem abi.

since1910

Geçmiş olsun üstad, Haziran yağmurları bitmek bilmedi bu sene...

hi_cazz

erdem1904

Sağ olun arkadaşlar... Çekiciyle yolladım şimdi... Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Sigorta firması polis raporu yada günlük gazetede ilgili semtte sel haberi istedi.. :) şaka gibi prosedürler... Polis geldi ben karakola ifadeye gittim. Ne oldu arabayı su bastı :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

Doğa Tosun

Erdem Abi geçmiş olsun, şirket araci neyse de 156'ya bişey olmaması sevindirici
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Ucuz atlatmışsın birader.. Geçmiş olsun..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

depeche101

ArinFırat

Sevgili alfisti dostlarım. Bir arkadşımın dizel giusu dün gece çalışmamış. Bugün servise çektiler ve şarj dinomosu arızalanmış. Parça garantiden değişecek ama tofaşta parça yokmuş ve 3 hafta süre vermişler. 3 hafta araç yatacak. Araç garantide olduğu ve parçanın 3 haftada geleceğinden dolayı arkadaşın Birmot'tan bu süre zarfında araç isteme hakkı var mı?

Note 3 ile tapatalklandı

Aynı sorun benim bir arkadaşın 2013 dizel giu sunda da olmuş.
Aküyü değiştirmişler. Sonra servise götürünce şarj dinamosunun bozuk olduğu anlaşılmış. Parçayı değiştirmişler. (Ankara)

Bu sürede araç temini yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Şarj Dinamosunun 1-2 yaşındaki arabada bozulmasına mı kızayım.. Yoksa stoklarında bu parçayı bulundurmayan Birmot'a mı...!! Kıçıkırık bir parça için 3 hafta arabasız kalmak.. Arabayı satana kadar arkasında olmak.. Birmot bu işi bıraksın artık.. Valla.
aynı şeyleri düşünüyorum. hayır elinde olmayan parça atıyorum herhangi bir trim parçası vs olabilirde her an bozulabilme riski olan bir parçayı tofaşın stokta bulundurmaması çok saçma. o zaman ne var bunların stoğunda diye düşünüyor insan.

Note 3 ile tapatalklandı
Sercan Keklik ile tolga özhanın yedek parça stoğu  Birmottan Tofaştan daha fazla :-))

hi_cazz

Sevgili alfisti dostlarım. Bir arkadşımın dizel giusu dün gece çalışmamış. Bugün servise çektiler ve şarj dinomosu arızalanmış. Parça garantiden değişecek ama tofaşta parça yokmuş ve 3 hafta süre vermişler. 3 hafta araç yatacak. Araç garantide olduğu ve parçanın 3 haftada geleceğinden dolayı arkadaşın Birmot'tan bu süre zarfında araç isteme hakkı var mı?

Note 3 ile tapatalklandı

Aynı sorun benim bir arkadaşın 2013 dizel giu sunda da olmuş.
Aküyü değiştirmişler. Sonra servise götürünce şarj dinamosunun bozuk olduğu anlaşılmış. Parçayı değiştirmişler. (Ankara)

Bu sürede araç temini yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Şarj Dinamosunun 1-2 yaşındaki arabada bozulmasına mı kızayım.. Yoksa stoklarında bu parçayı bulundurmayan Birmot'a mı...!! Kıçıkırık bir parça için 3 hafta arabasız kalmak.. Arabayı satana kadar arkasında olmak.. Birmot bu işi bıraksın artık.. Valla.
aynı şeyleri düşünüyorum. hayır elinde olmayan parça atıyorum herhangi bir trim parçası vs olabilirde her an bozulabilme riski olan bir parçayı tofaşın stokta bulundurmaması çok saçma. o zaman ne var bunların stoğunda diye düşünüyor insan.

Note 3 ile tapatalklandı
Sercan Keklik ile tolga özhanın yedek parça stoğu  Birmottan Tofaştan daha fazla :-))
Zaten garanti olmasa direk Sercan'a başvuracaktım. Neyseki arkadaşa araç tahsis ettiler. Hemde giu dizel.

erdem1904

Sağolun arkadaşlar. Zaten en çok Alfa'yı kurtardığıma seviniyorum. Birşey olsa ciddi üzülürdüm. Bu arada Fiesta pert diyor servis. Yerine ikame araç almaya Avis'e gittik. Görevli utana sıkıla ellerinde bugün için sadece Lancia Ypsilon (1.3 dizel 95 hp) olduğunu söyledi. :) İstersem 2 gün sonra Linea yada Fiesta ile değiştirebileceğimi söyledi. Ben sevindirik olmuş şekilde kırmızı olduğunu söyle tam olsun dedim :) Sonuç ...

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2