Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Sonuçta burası bir forum siz gidilemeyeceğini söyleyince giden arkadaşlar mutlaka yazacaktır. Sercan'ın söylediklerini ben gayet net anladım kısaca 2 buçuk saatte gidilemeyecek kadar ağır bir istisnai durum (büyük bir kaza, çok uzun süren yol çalışması, otobandan çıkıp eski yol veya tali güzergahları uzun süre kullanma gibi) hergün yaşanmaz diyor. Haklı mıdır bence haklıdır, ben defalarca gittim görmedim öyle ağır bi durum. Ha görebilir miydim mutlaka olabilir.

İddaa ortadadır tartışmaya gerek yoktur şartlar yazılıdır. Zaten Ssg'nin postlarında da herhangi bir agresiflik veya gereksiz hiddet göremedim.

İyi günler dilerim

yok yok tamamiyle goy goyun kırık kalplerle bitmesini istemiyorum :) Hepimizin sevdası belli.  :arkadasim:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Şimdi...
Ankara İstanbul veya tam tersi istikamette çok fazla yolculuk yapmadım. Yaptığım zamanlarda ise çok fazla sürat yapmadım.
İstanbul Ankara arasında 2-2,5 saatte gidildiği yazılınca ortalama 200 km/s'nin üstünde bir sürat ile devamlı gitmek gerektiği düşüncesi belirdi aklımda. Ancak Ankara İstanbul'u bırakın, Gebze İstanbul arasında bile olan trafiği düşününce bana mantıklı gelmedi, ama gidilebiliyormuş!
Konuyu bu kadar uzatmanın mantığını da çözemedim. Yazışmaları okuyunca şaşırdım.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

master

Bari bizim forumda dönmesin şu muhabbet.

Evet teorik hesaplamalara göre ortalama 200 km/s üstü sürat yakalayınca bu yol 2 saatte gidiliyor. Ben gitmedim, ama hesap kitap ortada. Gidilir yani.

"Yol düz, gidilir" , "yol rahat". Peki bahanemiz bunlar mı arkadaşlar? Her ne olursa olsun trafiğe açık yolda anlık olarak da değil, 2 saat boyunca 200 km/s gibi süratlerde gitmek ne kadar doğru bir yaklaşım?

Burada herkesin belli bir araç kullanma tecrübesi olduğunu düşünüyorum, yani farklı durumlarda olur olmadık kaza pozisyonlarıyla başbaşa kalıp ucu ucuna kurtarmışlığımız veya daha kötüsü kazalar yapmışlığımız vardır.

200 km/s ile giderken karşınıza bir anda çıkacak bir inekten, yola atlayan yayadan, orta şeritte 70 km/s ile giderken aranızda çok az mesafe kaldığında önünüze kıran acemi sürücüden nasıl kurtulacaksınız? Bir kere kurtuldunuz, iki kere kurtuldunuz, üçüncüde denk gelmeyecek mi?

Sağ şeritte giden kamyonun tekerlek kaplaması tam siz geçerken koparsa?

Yolun ortasına kum taşıyan kamyondan yüklü miktarda kum döküldü ve bütün şeritleri kapattıysa?

Siz ordan geçmeden 5 dk önce yapılan bir kazayı yeni temizledilerse ancak yola dökülen motor yağı hala orada duruyorsa?

Bunlar gibi örnekler çoğaltılabilir. Şu yukarıdakiler benim yaşadıklarımdan aklıma gelenlerin bazıları. 200.000 km yol yaparsınız, hiçbirisinde bunlar başınıza gelmez, 200.001'inci kilometrede 200 km/s üstü giderken karşınıza çıkar, allah korusun ölürsünüz, onu geçtim daha kötüsü: öldürürsünüz.

Anlık olarak olur, doğru olmasa bile araçlarımız hıza teşvik eden araçlar, tadını biraz alıp sonra yavaşlanır. Ancak aralıksız olarak trafiğe açık yollarda bu süratlerde seyretmenin herhangi bir bahanesi olduğuna inanmıyorum. Allah korusun, umarım kimsenin başına bir şey gelmeden bunun yanlışlığı anlaşılır.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

bsrgzc54

Bari bizim forumda dönmesin şu muhabbet.

Evet teorik hesaplamalara göre ortalama 200 km/s üstü sürat yakalayınca bu yol 2 saatte gidiliyor. Ben gitmedim, ama hesap kitap ortada. Gidilir yani.

"Yol düz, gidilir" , "yol rahat". Peki bahanemiz bunlar mı arkadaşlar? Her ne olursa olsun trafiğe açık yolda anlık olarak da değil, 2 saat boyunca 200 km/s gibi süratlerde gitmek ne kadar doğru bir yaklaşım?

Burada herkesin belli bir araç kullanma tecrübesi olduğunu düşünüyorum, yani farklı durumlarda olur olmadık kaza pozisyonlarıyla başbaşa kalıp ucu ucuna kurtarmışlığımız veya daha kötüsü kazalar yapmışlığımız vardır.

200 km/s ile giderken karşınıza bir anda çıkacak bir inekten, yola atlayan yayadan, orta şeritte 70 km/s ile giderken aranızda çok az mesafe kaldığında önünüze kıran acemi sürücüden nasıl kurtulacaksınız? Bir kere kurtuldunuz, iki kere kurtuldunuz, üçüncüde denk gelmeyecek mi?

Sağ şeritte giden kamyonun tekerlek kaplaması tam siz geçerken koparsa?

Yolun ortasına kum taşıyan kamyondan yüklü miktarda kum döküldü ve bütün şeritleri kapattıysa?

Siz ordan geçmeden 5 dk önce yapılan bir kazayı yeni temizledilerse ancak yola dökülen motor yağı hala orada duruyorsa?

Bunlar gibi örnekler çoğaltılabilir. Şu yukarıdakiler benim yaşadıklarımdan aklıma gelenlerin bazıları. 200.000 km yol yaparsınız, hiçbirisinde bunlar başınıza gelmez, 200.001'inci kilometrede 200 km/s üstü giderken karşınıza çıkar, allah korusun ölürsünüz, onu geçtim daha kötüsü: öldürürsünüz.

Anlık olarak olur, doğru olmasa bile araçlarımız hıza teşvik eden araçlar, tadını biraz alıp sonra yavaşlanır. Ancak aralıksız olarak trafiğe açık yollarda bu süratlerde seyretmenin herhangi bir bahanesi olduğuna inanmıyorum. Allah korusun, umarım kimsenin başına bir şey gelmeden bunun yanlışlığı anlaşılır.
En başından beri anlatmaya çalıştığım da buydu yani benim aracım da 240 görüyor ozaman ben de 1 saat 40 dakikada giderim ankara istanbul ama o iş öyle değil işte. Kaldı ki cumartesi gecesi kavacıkta yaşanan bir olay var haberlere de çıktı ama tabi ki işin aslı anlatılmadan çıktı yağışlı havada üst üste rolle zorlanıp ısrarla kavacıkta yarıştırılıp gaza getirilip inatla kızdırılan 2 çocuk babası bir arkadaş yarış dönüşü o hırsla ve sinirle ölümcül bir hata yaparak rahmetli oluyor. Peki neden? Günlerdir bizim yaptığımız gibi saçma sapan bir neden. Kime neyi ispatlıyoruz? Velhasılıkelam Doğa beye özelden numaramı attığım ama bana dönüş yapmadığı halde oturup şartları konuşup tamam iddiaya girdik demediğimiz halde bu iddianın saçma sapan yerlere gitmeden sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisine de iki depo mazotun bedelini seve seve gönderirim yeter ki canı sağolsun onun. Tanımam etmem ama kahrımdan ölürüm böyle bişeye neden olursam.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halil

nasıl becermişler acaba?

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Fatihob

nasıl becermişler acaba?

Şirket arabaları gelin gibi dizilmiş arka arkaya. Şu sıfır araç alırken renk farkı kalksada beyazlar azalsa.

..

Doğa Tosun

Şimdi...
Ankara İstanbul veya tam tersi istikamette çok fazla yolculuk yapmadım. Yaptığım zamanlarda ise çok fazla sürat yapmadım.
İstanbul Ankara arasında 2-2,5 saatte gidildiği yazılınca ortalama 200 km/s'nin üstünde bir sürat ile devamlı gitmek gerektiği düşüncesi belirdi aklımda. Ancak Ankara İstanbul'u bırakın, Gebze İstanbul arasında bile olan trafiği düşününce bana mantıklı gelmedi, ama gidilebiliyormuş!
Konuyu bu kadar uzatmanın mantığını da çözemedim. Yazışmaları okuyunca şaşırdım.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

Abi konunun en başında trafiğin başladığı kısım yani 400 km civarı diye düzeltmemi yapmıştım. "Gidilebiliyormuş!"a gerek yok inan ki gidiliyor, yeminle gidiliyor, ben ki öyle cidden tehlikeli girmem virajlara milletin gözü kara C sınıfı arabalarla bu sürelere benzer gidiyorlar. Olayı "gidilir mi - gidilmez mi" tartışması değil, "gittik- yok canım gitmemişsinizdir" tartışmasına çevirdiniz, ben de buyrun gidelim görelim dedim. Pazar gidicem demiştim Bolu'ya, arkadaşlar biz de gelelim deyince 6 kişi olduk haliyle berlingo ile gittik. 1 saat 20 dakika sürdü. Gayet de acelesiz gittik. Tempolu desem büyük yalan olur aheste de sayılmaz, en fazla "seri" gittik diyeyim. Bu 1 saat 20 dakika bolu'da aranan mekanı bulma, AŞIRI yağmur ve 2 kez karşı şeritten tek şerit 30 kmh ile kamyon arkası tırmanma içeriyor. 204 km yol gittik. Ne mübarek şehir, trafiği önceki illerden başlayacak anlaşılan. Ben öğle saati gidip geliyorum hep huyumdur ya öğlen ya gece, heralde ondan denk gelmiyorum.

Kesinlikle haklısın abi, doğru birşey mi elbette değil. Bize de öğretilen en başta hız yapmak değil hızı doğru yerde yapmak. Ve benim elimdeki en mantıklı güzergah Ankara-İstanbul otobanı. Yazıda da belirttiğim gibi zaten şehiriçinde olabildiğince aheste kullanan biriyim. Arabadan sürüş keyfini ancak otobanda onu da işte gide gide öğrendiğim iyi bildiğim ve Türkiye'de hızlı gidilebilecek birkaç yoldan biri olan bu yolda yapıyorum. Hepimiz foruma rüya otomobillerimizi yazıyoruz beygirler havada uçuşuyor, orada yazılı muhteşem araçlarla mahallede lambadan lambaya gazlayıp keyif alacağımız için değil, mutlaka böyle yollarda hızlı gideceğimiz için yazıyoruz. Bak adamın 1.4 MA'sı 240 görüyormuş yapmış denemiş ki biliyor. Bahsettiğin olasılıklar bu denemede de elbette var. Bizimkisi biraz keyif biraz zaman tasarrufu uğruna bu olasılıkların denk gelme ihtimalini artırmak yanlızca. Ki bana kalırsa şehiriçi çok daha tehlikeli bu konularda. Ki çok da dikkat ederim, 220-230 ile orta şeritte seyrederim sollama gerekmedikçe sola bile çıkmayan biriyim. Veya makas atacak, önündekileri göre göre hız kaybetmeyim diye dibine kadar gidip son ihtimal frene asılacak biri asla değilim. Öyleleri her gün şehir trafiğinde gazlarken bizim otobanda öğle vakti tempolu gidişimiz devede kulak kalır bana göre. Yani sizler de hız limitlerini bir kez olsun geçmemiş insanlar olsanız haklısınız özür dilerim deyip gidebilirim ama hepimiz bir yerde risk alıyoruz. Söylediklerinde sonuna kadar haklısın çok benzerini aylar önce başka bir konuda 159'a vdc ışığını yaktırmayla ilgili bir konuda yine konuşmuştuk.

Özel mesajdan daha önce de bahsettiniz; o zaman da kontrol etmiştim yine ettim Adminler de kontrol edebilir TARAFIMA SİZDEN HİÇBİR ÖZEL MESAJ GÖNDERİLMEDİ. İddaa detaylarını şartları konuşacakmışsınız şartları gayet net belirledim cumartesi pazar müsaittim bu hafta sınav haftam cuma'dan itibaren Eylül'e kadar müsaitim :)  İki depo mazot ücreti için teşekkür ederim maksadım paranızı almak değil ihtiyacımız yok çok şükür, karsız zararsız yanlızca gözünüzle görün diye arabama fazladan kilometre yaptırmayı göze alıyorum hem keyif almış olacağım yoldan. Bahsettiğiniz olay benim de internette denk geldiğim olaysa bu işin TEM'de sökük Honda'yla Roll yapmak ile uzaktan yakından alakası yok. Sosyal mesajı görünce anlatmak istediğim bu yazmışsınız fakat size postları kısaca özetleyecek olursam;

"gittik - gitmemişsindir - cidden gittik gidiliyor - matematiksel olarak hayır gitmemişsindir gidilemez - e biz de gittik çok zor bişey değil - yok hayır olamaz -  e buyrun gidelim - sonuçta her zaman gidilmez - gidilir ama doğru bişey değildir - hah tam onu diyodum çok yanlış bişey hız" yahu bu ne saçma bir kurgu.

hangileri kime ait bence yeterince anlaşılır bir özet. Herkes kimin ne anlatmak istediğini gayet iyi anlıyor bana kalırsa. Size iyi geceler diliyorum, inanın yüzyüze gelsek çok da güzel anlaşır hatta çok keyifli de bir yolculuk yaparız, umarım Sercan abinin dediği gibi bir İstanbul - Abant vs. buluşmasında tanışır keyifle muhabbet eder etraflıca tartışır birbirimizin tecrübelerinden faydalanırız.

Konuyla ilgili son uzun yazımı şuraya bırakayım;  yanlış anlaşılmasın hobi olarak çıkıp "haydi şu yolu 2 buçuk saatte gidelim!!!" deyip arabaya binmiyoruz elbette. Öyle bir hedef yada hırsımız yok. Tempolu yani gözü karartarak değil keyfini çıkararak, tehlike yaşamayacak ölçülerde gittik baktık bu sürelerde gitmişiz. Yeri gelir arabayı da dinlendiririm, mola da veririm. 6 saatte de giderim aynı yolu hiç de hayıflanmam. Ama siz gidilemez diyorsunuzya; "inanın" diye değil "öğrenin" diye söylüyor bu kardeşiniz; BABALAR GİBİ GİDİLİR. Benim otomobil anlayışım bu; az yakan, masrafsız, caddede aslan kesilip 200'e gelince nefesi kesilen, bakımları ucuz, kasisleri omurgaya kadar hissettirip arka sokaktaki camii'yi sağına alınca A101 markete gelmeden hemen önceki viraja golf7'den daha iyi giren şehir oyuncağı metropol zorlaması otomobillerle işim yok. Binip 400-500 km yola çıktım mı o yolu çatır çatır yiyip bitirecek; bittiğinde de sanki hiç o yolu gelmemişsin gibi hissettirecek otomobillere fetişistliğim var. 159 da öyle bir otomobil. Ha ama tabiiki VW Golf 2 saatte gittiğini kanıtlasa "o zaman Giulietta 1 saatte gider" der çoğu üyemiz   :))  :)) foruma yeni üye olmuş olsam ve ssg sercan'ın postları okumasam derdim ki "ulan Giulietta nası rezil bi arabaysa adamlar inanamıyor bi otomobilin bir otobanda 200 kmh süratle uzun süre seyredebileceğine" :D  yani şuraya bir yazdık iddialık olduk arkadaş, bazı insanlar gerçekten kafalarındaki tek doğruyla yaşıyor. Yaşlı insanlar olsanız anlarım da kendini tecrübeye bu kadar erken kapatmak neden? Basri Bey'i tanımam bilmem nasıl biridir neye benzer, Agucba Serkan Abi'yi bilirim mesela. Ben Serkan Abi ile nerede anlaşamam; İkimiz de varsayım üstüne konuşuruz, belki o zaman. Ama Serkan Abi "şu şöyledir, gidilir, bunun sebebi şudur" dediğinde o Tamamdır benim için konu kapanır. O birşeyi kendi denediyse veya sonuna kesinliği vurgulayan harfleri koyduysa ben o cümleleri sorgulamam bile. Okur, öğrenir, bilgilenirim. Ben gidilir diyor olsam Serkan Abi gidilmez diyebilir hiç sorun değil, ama ben "GİTTİM", hatta ara sıra "GİDİYORUM" fırsat buldukça dediğimde inanmayışı felaket can sıkıcı ve beni üzen bir durum. Daha fazla uzamasına gerek yok, ya herkes fikrini kendine saklasın, yada bedava tatil isteyenler beni arasın.

533 205 82 57 BEDAVA TATİL İÇİN ARA  :-*
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Abi konunun en başında trafiğin başladığı kısım yani 400 km civarı diye düzeltmemi yapmıştım. "Gidilebiliyormuş!"a gerek yok inan ki gidiliyor, yeminle gidiliyor, ben ki öyle cidden tehlikeli girmem virajlara milletin gözü kara C sınıfı arabalarla bu sürelere benzer gidiyorlar. Olayı "gidilir mi - gidilmez mi" tartışması değil, "gittik- yok canım gitmemişsinizdir" tartışmasına çevirdiniz, ben de buyrun gidelim görelim dedim. Pazar gidicem demiştim Bolu'ya, arkadaşlar biz de gelelim deyince 6 kişi olduk haliyle berlingo ile gittik. 1 saat 20 dakika sürdü. Gayet de acelesiz gittik. Tempolu desem büyük yalan olur aheste de sayılmaz, en fazla "seri" gittik diyeyim. Bu 1 saat 20 dakika bolu'da aranan mekanı bulma, AŞIRI yağmur ve 2 kez karşı şeritten tek şerit 30 kmh ile kamyon arkası tırmanma içeriyor. 204 km yol gittik. Ne mübarek şehir, trafiği önceki illerden başlayacak anlaşılan. Ben öğle saati gidip geliyorum hep huyumdur ya öğlen ya gece, heralde ondan denk gelmiyorum.

Doğa, öncelikle "159'la 2-2 buçuk saate hop iniyodum istanbul'a" şeklinde yazınca, anlık olarak bana mantıksız geldi ve hesap kitap yapmadan merakımı gidermek için senin yazdığına "Ankara İstanbul arası mı 2, 2,5 saatte alınıyordu" diye sorma ihtiyacı hissettim. Sonra da bir cümlemin sonunda "gidilebiliyormuş!" şeklinde yazılmış olan bir mesaj gönderdim. "gidilebiliyormuş!" diye yazarken yazılanları üstün körü okuyarak yazmıştım ve yine hesap kitap yapmadım.

Şimdi; Yazarken, genelde karşılıklı yazışmak adedim değildir ama en azından kendi açımdan neden "gidilebiliyormuş" şeklinde yazdığımı belirteyim o zaman. Bu yazacaklarım bir tartışma olsun veya "Lafı nasıl da koydum, hahaha, hehehe, kikiki..." şeklinde bir düşünce tarzı ile yazmadığımı, hiç bir zaman, ne özelimde ne de forumda, ne işimde ne de başka bir ortamda o tarz bir düşünceye sahip olmadığımı, bu saatten sonra da olacağımı sanmıyorum, olanlardan da hoşlanmadığımı bilmeni isterim.

Ankara İstanbul arasında çok fazla seyahat etmediğimi yazmıştım ama daha önce Hereke, sonraları Akyazı ve Adapazarı il merkezi ile İstanbul arasında çok fazla gitmişliğim vardır. Açık olmak gerekirse o yolun "şu anda" ne kadar dolu veya boş olduğunu, otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon sürücülerinin nasıl manyak gibi gittiklerini görüyorum. Adapazarı ile İstanbul arasında yolun nerede daraldığını, nerede yoğunlaştığını, nerede hangi viraja nasıl girilmesi gerektiğini de yıllar içerisinde tecrübe ettim.

Hesap yapacak olursak Ankara Akıncılar'da bulunan gişeler ile İstanbul Dudullu'da yer alan ve Çamlıca gişeleri olarak tabir edilen yer arasındaki mesafe Google Maps'e göre 392 km imiş (eğer Akıncılar gişeleri ile İstanbul il sınırının başladığı yer dikkate alınırsa 364 km) ve Google Maps'e göre bu mesafeyi kat etme süresi 3 saat 50 dakika (eğer Akıncılar gişeleri ile İstanbul il sınırının başladığı yer dikkate alınırsa 3 saat 21 dakika). Google bu hesabına göre ortalama sürat 112-113 km/s oluyor. Çok kaba bir hesap yapılır ve devamlı olarak 392 km/s ile gidilirse (kronometre tutulur ve kronometrenin başlaması ile durdurulması arasında geçen sürede devamlı olarak 392 km/s bir sürat olması gerekir), yol 1 saatte tamamlanmış olur. Devamlı olarak 196 km/s ile gidilirse 2 saatte gidilir. Bu sürat başlangıç ve sonda sabit olmalıdır yukarıdaki örnekte olduğu gibi. 392 km'lik bir mesafede devamlı olarak 196 km/s ile gidilir mi? Yazılanlara göre Ankara İstanbul arası iki saatte kat ediliyor ise, demek ki gidilebiliyormuş.

Yukarıda yazdığım gibi Ankara İstanbul arasında çok fazla seyahat etmemiş olsam da bu yolda, bu otoyolda olmaması gereken keskinlikte virajlar olduğunu biliyorum, ki bunu zamanında Emin Çölaşan Hürriyet Gazetesi için yazı yazarken bile kaleme almıştı. Ayrıca yolda çalışmalar var, yolda kazalar var, yolda kamyonlar var, orta şeritte 115 km/s ile gideni 118 km/s ile sol şeritten sollamaya çalışanı var, iş çıkışı saati var, işe gidiş saati var, Şekerpınar ve Tuzla sanayi bölgeleri olduğu için burada araç yoğunluğu var, Kurtköy'de (bilmeyenler için İstanbul istikametinde solda kalan VIA Port Alışveriş Merkezi) sebebini çözemediğim bir yoğunluk var, tüneller var, rüzgarlı viyadükler var, var da var...

Merak ettim ve Formula 1'e bir göz attım. Formula 1'de yarış takviminde yer alan ve Monza'da koşulan İtalya Yarışı, çok uzun düzlükleri ile hala daha en hızlı pisttir. Pist yüksek sürat rekoru J. P. Montaya'ya ait ve 374 km/s'nin biraz üzerindedir.  Rubens Barrichello 306 km'lik mesafeyi 2004 yılında 257 km/s ortalama ile 1 saat 21 dakikada bitirmiş. Bu ortalama dikkate alınırsa, Barrichello 392 km'lik mesafeyi 1 saat 54 dakikada tamamlayabilir (çok fikir verici bir örnek olamaz, çünkü Ankara İstanbul arasında bir Formula 1 otomobili muhtemelen normal bir otomobilin 140 km/s ile dönebildiği virajı 200 km/s ile dönebilecek kabiliyettedir).
Zamanında Maserati ile uçak karşılaştırması yapılmıştı ve otomobil ile daha hızlı gidilmişti Ankara'ya ama, başlangıç noktası Taksim'di ve uçağa gidecek olan kişi Taksim'den havalimanına gidene kadar, o zamanın şartlarına göre yazıyorum, Maserati çoktan İstanbul il sınırına yaklaşmış olurdu. Ve ayrıca bir uçağın uçuş süresi haricinde kalan sürelerin ne kadar uzun olduğunu bir çok kimse biliyordur.

Yine merak ettim ve internette "ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ?" diye sorunca, örnek olarak Donanım Haber'de farklı yorumlar ile karşılaştım. Alıntılar aşağıdadır;

Formula 1 aracıyla Monza'da yapılan ortalama hız rekoru 262km/s ile William BMW'den Montoya'ya aittir.
Burada 900PS ve 600kg olan, üstün aerodinamiye sahip bir araç, kaymak gibi pistten ve profesyonel F1 pilotundan söz ediyoruz.
Bu da sıralama turlarında atılmıştır.
O sebeple İstanbul-Ankara Otoyolunda yaklaşık 500km mesefede BMW M5 ile bile 250km/s ortalama hıza ulaşmak mümkün değildir diye düşünüyorum.

Demek ki geçen gün bolu ankara otobanında gördüğüm araçlar Ankara'dan İstanbul'a 2-3 saatte gitmeye çalışıldığı için uçuyorlarmış.Gördüğüm tüm 06 ve 34 plakalı araçlar eceline susamış gibi gidiyorlardı.Hatta bir ara o kadar sinir oldum ki sanki tüm audi,bmw,mercedes,passat gibi araçlara otobanda 130'un altında gitmek yasak mı diye düşündüm.Bu araçları kullananlar bu gidişe fazla yaşamazlar.Bugün olmazsa birgün başka bir yerde mutlaka belasını bulurlar.O kadar yerde yıllardır araç kullandım ama hiçbir yerde Ankara-İstanbul otobanındaki gibi mesajımda yazdığım araç sahipleri kadar ölümüne araç kullanan görmedim.Her şeyi doğru yapar gibi en ufak şeyleri eleştiren forum sakinleri önce bunları eleştirsinler bence.5 km ileriden 200 km ile sekektör yapan adamları ileride polis çevirip ıslak odunla dövmesi lazım bence.

Altında bir turbo hayabusa varsa daha erkende gidersin

Duratec piller diğer karbon pillere göre daha performanslı olduğu için siz öyle çabuk gitmişsiniz 

Gidilmez.
Ancak Ankara ve İstanbul'da oturup, bu yalanı hobi haline getirenler mevcuttur.

Eryaman ataşehir arası bile mümkün değil o süre.

Bence bu kadar büyük konuşmayın Allah korusun derim.Nitekim mezarlıklar güçlü arabalarına güvenen vazgeçilmezlerle dolu.

Çıkış noktası neresi. Varış noktası neresi. Tüm yolların boş olduğu düşünülse bile gidilebileceğini zannetmiyorum. 450 km yol. Öyle bir yolda sürekli olarak saatte 250 km hız yapmak imkansız.

380km yol teoride gidilir fakat gerçekte yolun durumuna bağlı

Gidemezsiniz.Sebebi 200 km h nin altina dusmeme gibi bir ihtmal yok.Istediginiz saatte gidin yine dusersiniz.
Ben 20:35 de ankaradan cikmistim 00:00 da bogaz ici koprusune inen yokusa varmistim.
3 saat 25 dk da gittim.Hizim 160 170 in altina 1 2 defa indi o da korfezde kisa sureligine.Geri kalan hep 170 -215 arasiydi

Çamlıca Gişeleri-Ankara Akıncı Gişeleri: 390 km.
Kavacık-Ankara Akıncı Gişeleri: 405 km.
FSM Gişeleri-Ankara Akıncı Gişeleri: 410 km.
FSM Gişeleri-Dikmen Kavşağı: 439 km.
Artık hesabını siz yapın. 2 saatte gidilir mi gidilmez mi? Ayrıca virajlı yollar var. Rampalar var.

5 ay önceye kadar her haftasonu ankara-istanbul arasını gidip geliyordum.. Can sıkıntısı yanımdada kimse olmadığından basıyordum mecburen.
Bugüne kadarki rekorum 380km (Gişelerden gişelere) mola vermeden 2 saat 25 Dakika.
Yani 2 saatte gidilebilirmi ? Evet gidilebilir..Virajlar ve rampalar dahil En düşük hızınız 160-170 civarlarında olmalı ve mola vermemelisiniz. Tabi bunun içinde sağlam giden bir araca kaliteli lastiklere iyi frenlere ve sağlam bixenonlara ihtiyaç var bol selektör amaçlı  Gerçi yol genelde boş olur cuma günleri öğleden sonra biraz kalabalıktır sadece..

Uçak 1 saatte gidiyor, arabayla 2 saat ha? 
Hiç trafiksiz, bozuk olmayan bir yolda minimum 300 350 bg'lik bir araç ile neden olmasın

O zaman şöyle düzeltelim.
Bir araba ile 450 km uzunluğunda bombıoş düz bir yol gidilebilir mi? Evet. Gidilebilir.
Peki bu yol İstanbul-Ankara yolu olursa gidilebilir mi? Hayır. zannetmiyorum.

geçen sene şekerpınardan akıncı gişelere 2 saat 46 dk da gelmiştim 5 dk mola vererek.araç 1.6 mondeo.525 xd ile 2 saatte gidilebilir diye düşünüyorum
istanbul çengelköy'den otoparktan çıkıp, ankara dışkapı hastanesi önüne tam 4 saatte geldik, tünel çıkışındaki opet'ten yakıt alıp 15 dk da durmuştuk, araçta eşimiz çocuğumuz da vardı
kuzenimle de barbaros bulvarından ankamall otoparkına 3 saat 15 dakikada gelmiştik, sürekli ankara-istanbul gidip gelirdi 2 saat 50 dakikada gittiğim oldu demişti volvo s60 2.0t ile
2 saatte gidebilmek için yolu boşaltmak gerek

Astra sedan 1.4 turbo ile gece 3.30 da ankara'dan çıkmıştım, 06.30'da boğaz köprüsünden geçtim. Hiç durmadım. Yani 3 saatte vardım. Hızım 170 den aşağı pek düşmedi ve yolda çok sakindi.
2 saat olmasa da 2 buçuk saatte ve gece yolculuğunda gidilebilir diye düşünüyorum.

Ankaradan kocaeliye kadar pek trafik olmuyor ama kocaeliden sonra trafik çok sıkışıyor. trafik sıkışmasada 2 saatte gitmek imkansız. 2000 yılında bolu gişeler ankara gişeler arasını 45 dakikada gitmiştim. araç Mercedes 300 E .

Pehh. İstanbul-Ankara arası araba ile 2 saatte gidilebilir miymiş. İş mi bu yani. Siz asıl babam gibi İstanbul-Konya arasındaki 740 km'lik yolu 1 saat mola dahil 8 saatte gidin bakalım kolaysa. Öyle otomobille filan değil haa. Kia Ceres kamyonetle.
Sabah namazından sonra saat 6 da yola çıktı babam. Öğlen saat 2:15 te beni aradı. Oğlum. Şu anda amcanlardayız.
Ama siitem etmiştim İstanbul'a döndüğünde.

En düşük hızınız 160 olması demek, 160 ile gidebiliriz anlamına gelir ki, 160x2=320 km yol yapar. Fizik dersi görmediniz sanırım
üstelik hız x zaman= mesafe formülü sadece fizik derslerinde işe yarar. Gerçekle alakası yoktur. En sol şeridi size mi ayırdılar ?

Esenboğa havalimanına check in için bırakıp sabiha gokcenden karşılayan kişiler tanıyorum, aracına da bindim. Araç Audi a6 3.0 TDI radar cezası odemiyor.

Porshe yi bi otomobil programında denemişlerdi panemera ile 2.30 saaate ankaraya gitmişlerdi gerisini sen düşün.

...

Bunları okuyunca, demek ki Ankara İstanbul arasında 2-2,5 saatte "gidilebiliyormuş". Doğru veya mantıklı bir şey mi? Bana göre değil ama başkasının muhasebesini yapmak bana düşmez. Bu konu için mesaimden daha fazla çalmanın anlamı da yok bana göre. Ve bence konuyu, yazılmış olan "giriş" ve "gelişme" bölümlerinden sonra, üyeler tarafından yazılacak olan "sonuç" bölümü ile sonlandırmak en iyisi olacaktır.

///////////////

sbk0655

Bu konu cidden bu kadar önemli mi ya? Kac gündür bu muhabbet.Hayir gidilse ne olur gidilmese ne olur.Olur ya da olmaz kabullenmek bu kadar zor mu? Ya da gerçekten bunu dert edecek kadar dertsiz iseniz ne mutlu size allah başka dert vermesin.Gunumuz de malesef her geçen gün artıyor benim dediğim doğru mantığı. Aksi düşünceyi kabullenemiyoruz. Birisi bana söylemiş olsa iyi gitmişsin der bırakırım. Yada gidemezsin dese doğru gidemem der gecerim.Inatlasmanin kime faydası var.Sonra konu tartışmaya ve gereksiz tepkilere gidiyor , gerilim artıyor. Herkes istediğine inansın olsun bitsin bu konudan çıkacak sonuç bu.Baska bir şeye gerek yok.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

since1910

Bu konu cidden bu kadar önemli mi ya? Kac gündür bu muhabbet.Hayir gidilse ne olur gidilmese ne olur.Olur ya da olmaz kabullenmek bu kadar zor mu? Ya da gerçekten bunu dert edecek kadar dertsiz iseniz ne mutlu size allah başka dert vermesin.Gunumuz de malesef her geçen gün artıyor benim dediğim doğru mantığı. Aksi düşünceyi kabullenemiyoruz. Birisi bana söylemiş olsa iyi gitmişsin der bırakırım. Yada gidemezsin dese doğru gidemem der gecerim.Inatlasmanin kime faydası var.Sonra konu tartışmaya ve gereksiz tepkilere gidiyor , gerilim artıyor. Herkes istediğine inansın olsun bitsin bu konudan çıkacak sonuç bu.Baska bir şeye gerek yok.

Tamamıyla aynı düşüncedeyim yazılanları okudukça hayret ettim, hatta bu kadar yazıya çiziye anlam veremedim... Evet hepimiz zaman zaman anlamsız tartışmaların içerisinde bulabiliyoruz kendimizi, bir yere kadar anlayışla karşılayabiliyorum fakat bu kadar uzun izahatlara, örneklere, inatlaşmalara anlam veremiyorum... Dediğiniz gibi böyle bir konuyu dert edecek kadar dertsizseniz ne mutlu...

Doğa Tosun

uzunca yazmıştım site sıfırlandı dedi, konu kayboldu ve tekrar açmak durumunda kalınca hepsi gitti.

Kısaca, You are not allowed to view links. Register or Login abi baştacısın. Sen anladığım kadarıyla 2-2buçuk saat hop iniyodum kısmını biraz iddialı buldun. Fakat ben sonrasında da sürekli ısrarla belirttim 2-2 buçuk saat yani 2 saat değil. 200'lü hızlarda giden bir otomobil yarım saat içerisinde bir hayli yol alır. 200 olmasın, 170'le giden de bol bol yol alır. Haliyle 2 saatte merkezden merkezi kapsayan tartışmaların entryleri benim söylediklerime pek bir cevap olmuyor, veya örnek yorum teşkil etmiyor. Kızılay-Köprü yazmadım, ben 400 km falandır heralde demişim, doğrudur 400 değil 390'dır, 380'dir. Neticede 400'e oha gidilmez diyen 380'e haa gidilebilir demez. Benzer yorumları alıntılayıp Basri Bey sağolsun bizi yalanı hobi edinmekle, başka bir mesajında da kıvırmakla suçlamıştı fakat babam da forum üyesi, çok şükür yalanla da, büyüğe saygıyla da layığıyla terbiye vermiş.

pist rekorlarına, geçmişten günümüze formula araçlarına vs gerek yok. Zaten öyle bakarsak 4 saate de gidilir mi o yol meçhul. 400'olmasın 380 olsun, 2 saat değil "2 2 buçuk saat" olsun, anlaşalım. Çünkü alıntılar merkezden merkeze 2 saatten bahsediyor, niyeyse öyle dememiş olmama rağmen tüm hesaplar da o şekilde evriliyor. Ankara'dan köprüyü geçip sarıyer'e 5 saatte indiysen iyi gitmişsin der susarım zira.

Bazı politik ve ayarsız cümleler olmasa, en azından benim tarafımdan bu kadar uzamazdı konu. Kapanması dileğiyle, tekrar teşekkürler adminim açıklama için  :serefe:

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

salimulas

Monza örneği olmamış. Pist üzerinde bulunan şikanlardan sadece 1 tanesi çıkartılırsa o ortalama 300 km/s civarına yukselir.  Bahsettiğimiz yol hakkımdaki bilgime dayanarak söylüyorum, eğer yol sartları musaitse (iftar vakitleri gibi) bir formula 1 aracı bu yolda çok rahat ortalama hız rekoru kırar. Yoldaki virajlardan bahsedilmiş, yol boyunca arka kanata ihtiyaç duyabileceği belki 2-3 viraj anca vardır.

Bu yolu bu kadar öldürmeyin. Sapanca gişeleri ile Hendek Parkshop arasını e92 ile pek çok kez 11-12dk surelerde gitmişliğim var. Herekeden itibaren 200 ile gidilemeyebilir ama o bölgeye kadar da 200 uzeri hızlarda rahatlıkla gidilir. Ayrıca Herekeden itibaren sol şeridi kullanmak isterseniz mecburen basıyorsunuz. Arkadan gelenlere yol vermek için şerit değiştirmek ve  kamyon otobus arasına duşmek  yerine, ne varsa basanlardanım.

qrkmtp

Konusmalara yeni boyut kazandirip saat 3 bucukta buyukcekmeceden ciktigim eski aracim kawasaki motorumla once besiktasa ugrayip 2.5dk durarak riva ya 4.15 te inmistim :)) hayatta motorla gazlayan apacilerden olmadim ama bir seferlikti kendimi motogpde gibi hissetmistim :))velhasil kelam bu tarz anlasamamazliklar son bulur  umarim yazilari basindan beri okuyorum bence 2-2.5 saatte gidende 4.5 saatte gidende mutlu olsun bi bulusma ayarlansin :))mumkunse istanbul ici olsun zira ben otobanda olsa birakin devletin radarlarini yani basimdaki radarin yani esim nedeni ile 90i gecemiyorum :))

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

martini_lancia

Bahsi geçen güzergahtan farkı zaman dilimlerinde;sonbahar,yaz gibi ya da normal bir gün ya da ramazana tekabül eden günlerde yolculuk ettim;farklı yıllar içinde yaklaşık 10'a yakın git gelim olmuştur.

Bunlarda ya 2,0 manual benzinli ve diri 156 aracım ya da yine bakımlı ve diri benzinli 210hp'lik E280 ile bulundum.156 ile 240,keza E280 ile 260 ile pek çok defa stabil hızla da yol aldım.Bu yolculuklarda araçta sadece ben vardım.O nedenle içgüdüsel olarak rahat ve yeterince agresif kullandım diyebilirim.

Yolun en rahat olduğu zamanlar,Ağustos ayının ramazan ayının gündüz diliminde giren kısmıydı.Ancak yine de yerli ve yabancı turistlerin araçları aktif olduğundan göz ardı edilmeyecek bir yığılmayı içinde barındırıyordu. 

Tabiki herkesin deneyimi kendine göredir,ancak bahsi geçen diyalogta üst sınır varsayılan 2,5 saat limiti benden oldukça uzakta diyebilirim.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

wolkanku

iyice "cilacı" forumundan, iyice "gazcı" forumuna da döndük iyi mi  :lol:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

qrkmtp

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Serkan Hocam, gidilse ne olur gidilmese ne olur. Haklısın. Ben hiç bir yerde gidilemez şeklinde yazmadım. Sadece Doğa'nın yazdığı gibi bana fazla iddialı gelmişti ama sonra kendi yazdıkları ve forumdaki diğer üyelerin yazdıklarını görünce, babalar gibi gidilebildiğini öğrenmiş oldum. Burada başkasının fikrini kabullenmeme veya ben haklıyım gibi durum, en azından kendi açımdan geçerli değil. Dert ettiğim falan yok. İsteyen istediği gibi gitsin ama isteyen istediği gibi gittiğinde başkalarına zarar verecek olursa, çok farklı bir kimliğe bürünürüm.

Baştacısın diyerek kendince ukalalık yapmana gerek yok.
Tekrar ediyorum. 2-2,5 saat yazınca bana iddialı gelmişti ama senin yanında başkaları da gidilebileceğini yazınca "gidilebiliyormuş" şeklinde yazdım. Daha ne yazayım! "Aslansın, kaplansın, sen gidersin koçum" diyerek başkaları gibi gazcı mı olayım. Senin çevrende o tip insanlar olabilir ama ben hiç bir zaman öyle birisi olmadım. Bundan sonra olmam.

Monza örneği olmamış, biliyorum. Zaten "çok fikir verici bir örnek olamaz" şeklinde de bir açıklama yaptım. Sadece merakımdan Formula 1'in en hızlı yarışı olduğunu bildiğim İtalya Yarışı'nın rakamlarını kontrol ettim ve burada paylaştım.
Sapanca ve Hendek arasındaki yol, Arifiye'deki uzun sağ haricinde hızlı gitmeye çok müsait. Adapazarı sonrasında zaten hızlı gitmeyeni dövecekler. O derece bir hal aldı otoyollarımız.

İster istemez o tip muhabbetler dönüyor belli aralıklarla ve ama bu gazcı forum olduğu anlamına gelmez be...  :)).

Sonuç olarak sanırım benim forumdan emekli olma zamanım geldi. Kendime başka hobiler edineyim. Sonra da gideyim artık, gençlere yer açmak gerek.

///////////////

fatihmehmet

Sanırım istisnasız her gün giriyorum foruma. Her geçen gün paylaşılanlar içerik olarak boş muhabbete gidiyor...

Nerde o eski günler diyesi geliyor insanın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

wolkanku

Serkan Hocam, gidilse ne olur gidilmese ne olur. Haklısın. Ben hiç bir yerde gidilemez şeklinde yazmadım. Sadece Doğa'nın yazdığı gibi bana fazla iddialı gelmişti ama sonra kendi yazdıkları ve forumdaki diğer üyelerin yazdıklarını görünce, babalar gibi gidilebildiğini öğrenmiş oldum. Burada başkasının fikrini kabullenmeme veya ben haklıyım gibi durum, en azından kendi açımdan geçerli değil. Dert ettiğim falan yok. İsteyen istediği gibi gitsin ama isteyen istediği gibi gittiğinde başkalarına zarar verecek olursa, çok farklı bir kimliğe bürünürüm.

Tekrar ediyorum. 2-2,5 saat yazınca bana iddialı gelmişti ama senin yanında başkaları da gidilebileceğini yazınca "gidilebiliyormuş" şeklinde yazdım. Daha ne yazayım! "Aslansın, kaplansın, sen gidersin koçum" diyerek başkaları gibi gazcı mı olayım. Senin çevrende o tip insanlar olabilir ama ben hiç bir zaman öyle birisi olmadım. Bundan sonra olmam.

Monza örneği olmamış, biliyorum. Zaten "çok fikir verici bir örnek olamaz" şeklinde de bir açıklama yaptım. Sadece merakımdan Formula 1'in en hızlı yarışı olduğunu bildiğim İtalya Yarışı'nın rakamlarını kontrol ettim ve burada paylaştım.
Sapanca ve Hendek arasındaki yol, Arifiye'deki uzun sağ haricinde hızlı gitmeye çok müsait. Adapazarı sonrasında zaten hızlı gitmeyeni dövecekler. O derece bir hal aldı otoyollarımız.

İster istemez o tip muhabbetler dönüyor belli aralıklarla ve ama bu gazcı forum olduğu anlamına gelmez be...  :)).

Sonuç olarak sanırım benim forumdan emekli olma zamanım geldi. Kendime başka hobiler edineyim. Sonra da gideyim artık, gençlere yer açmak gerek.

yok yahu , başka topicte bana "cilacı" forumuna çevirdim diye dokundurma yapmıştı da Doğa kardeşimiz, kendisine dokundurayım dedim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

sbk0655

Serkan abi selam , yukarı da yazdıklarımın seninle ya da yazdıklarınla bir ilgisi yok.Ben bu konuyu gereksiz yere uzatanlara ve tadını kaçıranlara yazdım. Bak sen bile emekli olma zamanım gelmiş diyorsan bu tür muhabbetlerin forumun tadını kacirdigi gerçeği ortaya çıkıyor iyice.

Selamlar

A.S.GÜMÜŞ

Bu süre il sınırından il sınırına olmasın, hani yazıyor ya Ankara il sınırı, İstanbul il sınırı

07 DH 800

Doğa Tosun

Konu benim açımdan kapanmıştır

Volkan Abi amacım dokundurmak değildi fazla cila sevmiyorum dokundurduğumu söylediğin konu benim çok ilgimi çekti o yüzden, yoksa seni veya herhangi birini kastederek söylemedim samimiyetime inan. Sadece ankara ekibinden 4-5 samimi arkadaşa öyle takılırım ben onlar da niyetimi bilir zaten :D Keşke o an alındığını söyleseydin gönlünü alsaydım. Seviyorum seni, kusura bakma :)

Forum eşrafından kendi adıma özür dilerim, Basri Bey'in birkaç cümlesi beni kişisel olarak çok irite ettiği için tartışma buralara geldi. Yoksa birşeyi kanıtlama hırsımız veya dert edindiğimiz asla yok.

Keyifli forumlar

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

bsrgzc54

Konu benim açımdan kapanmıştır. 2-2,5 saatte hop İstanbul. Yok yok 400kmlik kısım trafiksiz. 380de olabilir. Hem adam daha ikinci mesajında 'denk gelmiş gitmişsinizdir' demiş ama bunu görmezden gelmem lazım. Ayrıca gece giderim ben. 2-2,5 saat dediysek 2 saat demedik ya. Hem adam kaç defa özelden devam edelim demiş ama ben ısrarla burdan yazıp forumu rahatsız edeyim kusura bakmayın derim geçer. Hem beklediğim kadar aslansın kralsın diyen de çıkmadı kapatalım bari konuyu. Bu arada konuyu kapatırken laf dokundurmadan kapat cevap hakkı doğmasın.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ertena

730d ile yan koltukta oturan 70 yaşındaki annemi tedirgin etmeden, Orhanlı gişelere 2dk mesafede olan evimden çıktıktan 2saat 8dk sonra Akıncılar (~370km) gişeden geçtim. Bir rekor denemesi tadında da surmedim. Sadece hiçbir düzlüğü affetmedim (Vmax: 270km) onun dışında araci ortalama  60-70% motor yükü ile sürdüm. Hafta içi olduğu için sıfıra yakin bir trafik vardı ve hava şartları idealdi.

Bunu söylememdeki amaç 2-2.5saatte Ankara-İstanbul yapılır söylemi, deney koşullarının tanımı ile anlam kazanan ve doğrulanabilir bir söylemdir.

Asıl mühim olansa tartışma adabından çıkmadan konuşabilmektir.

Sent from my ASUS_T00J-D using Tapatalk

murat

You are not allowed to view links. Register or Login babalıkta duble yapmış bulunmakta, bilgilerinize sunulur  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)