Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Hoşgeldin Emin.. Volkan sana bir seçenek daha sıfırı artık yok ama honda cbf 250'de olur. Satarken zarar ettirmez.
Evet beğeniyorum, onlarıda araştırıyorum arada, nasıl olsa vaktim var diye bakalım kısmet artık :)

Veloce

cbf250 parçası biraz sorun, düşme kalkma olursa sinyaldi aynaydı uğraştırmasın.

Honda da crf 250 var. ikinci motor alsam mı ya da monsterı verip yaza türkiye turu için crf mi alsam. Çok hoşuma gidiyo 250 cc yetmeyecek bir motor da değil. yine uzun yol sonrası enduro arayışları.

bu arada monster arazide de mahcup etmedi, yol lastiğine rağmen çatır çatır geçti engebeleri bozuk yolları üzmedi. Mengen yolunda zevkten ağlayacaktım, bir ara kendimi dans ederken buldum =)

Transalp, kawa versys, f800gs, tirumph falan bakıyorum yine

Crf 250 Japon malı bildiğim kadarıyla hem, o yüzden biraz pahalı belki ama çok iyi olduğunu duymuştum ;)

evrenalpar

Geçen gün yine 2 arkadaşın daha motor almaktan vazgeçirme çabalarına maruz kaldım, tabiki kötü niyetli değiller ancak moralim çok bozuluyor. Motor aşığı olup 1-2 olaydan sonra motoru satanlar, kaza hikayeleri vs vs :/
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Ben kaza muhabbetleri sebebiyle yüksek hacim vitesli düşünmüyorum. Kendimi biliyorum çünkü. NE kadar hızlıysa o kadar hızlı gideceğimi biliyorum, yapı meselesi.
O yüzden scooter ötesini düşünmüyorum, düşünmemeye çalışıyorum. 250-300 cc. idealim.
Fuarda inceleme niyetinde olduğum makinelerden biri de Kawa'nın 300'lük scooter'ı mesela.

asklepios

motosiklet karşıtları için:

emin

Geçen gün yine 2 arkadaşın daha motor almaktan vazgeçirme çabalarına maruz kaldım, tabiki kötü niyetli değiller ancak moralim çok bozuluyor. Motor aşığı olup 1-2 olaydan sonra motoru satanlar, kaza hikayeleri vs vs :/

abi kaza hikayelerinin ortak noktası ya ilk tecrübe ya da eğitimsizlik. Ekipman eksikliği de cabası, aile kurduktan sonra bazı sorumluluklara girdikten sonra çok istemem ben de devam etmeyi ama şeytan bu dürter.

Eğitim mutlaka çok iyi bir şekilde alınmalı pekiştirilmeli, risk kesinlikle alınmamalı, ekipman almaktan ve kullanmaktan imtina edilmemeli, gerisi biraz dikkate biraz da şansa kadere kalmış. Allah korusun.

Fazla muhabbetini yapmayın bence , reklam da etmeyin keyfini yaşayın derim.

Evren abi bi GİS akademiden ders alsan güzel olabilir.

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

emin

Ben kaza muhabbetleri sebebiyle yüksek hacim vitesli düşünmüyorum. Kendimi biliyorum çünkü. NE kadar hızlıysa o kadar hızlı gideceğimi biliyorum, yapı meselesi.
O yüzden scooter ötesini düşünmüyorum, düşünmemeye çalışıyorum. 250-300 cc. idealim.
Fuarda inceleme niyetinde olduğum makinelerden biri de Kawa'nın 300'lük scooter'ı mesela.

abi insanın kendini bilmesi ve limitlemesi de güzel bi yöntem. Monster da bu anlamda beni limitleyen bi alet son hızı 221, öyle 300'ler 500'ler görmüyor, 200'de de keyif vermiyor. Torklu makina gaz açışları çok keyifli, aralarda eğleniyoruz. ama aldımda cbr600rr olsa yardırırım bariz, en güzeli kendini tanımak nasıl bir motor istediğine karar vermek, aslında bu da eğtimin bi parçası.

kendine uygun motoru seçen kafadan riskleri elemine ediyor.

Motosiklet kullanımı ciddi bir biçimde yaygınlaşıyor. Bu bir aralar fotoğrafın hobi olarak yaygınlaşması gibi görüyorum. Zamanla bir kısım insan için kalıcı olacak , bir kısmı yorulup değmediğini düşünüp bırakıcak.

sürekliliği için scooter seviyorsan, o yolda gitmeni rahatlıkla anlayabiliyorum.

Alfadanadam

Aynen Emin'im. Geçenlerde sevdiğim bir abimin Yamaha xt600 (yada 660 sanırım) kullandım. Vahşi aygır gibi geldi. Bastıkça basasım geldi. 2 gün hayallerini kurdum, 3. gün uyandım kendime geldim.
Kuzenim de bastırıyor bir taraftan vitesli al beraber çıkalım diye. Umarım gaza getiremez beni :)

Anıl

Supersport harici, naked, supermoto tarzı motorlar yüksek hızda tat vermiyor. 130 üstü yavaşlayayım diyorsunuz, çünkü rüzgar sizi resmen dövüyor.Bana tat veren olay,motorun yaşattığı tork,virajlar ve özgürlük hissi...Bu nedenle seçtiğim hiçbir motor hız motoru olmadı. Kimiside var, gösterge de 2 ve 3 ile başlayan üç haneli hızları sever onlarda gider 100küsür beygirlerden başlayan SS'leri seçer ve genelde ölümlü kazayı yapanlarda bu SS tarzı kullanıcılardır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

Supersport harici, naked, supermoto tarzı motorlar yüksek hızda tat vermiyor. 130 üstü yavaşlayayım diyorsunuz, çünkü rüzgar sizi resmen dövüyor.Bana tat veren olay,motorun yaşattığı tork,virajlar ve özgürlük hissi...Bu nedenle seçtiğim hiçbir motor hız motoru olmadı. Kimiside var, gösterge de 2 ve 3 ile başlayan üç haneli hızları sever onlarda gider 100küsür beygirlerden başlayan SS'leri seçer ve genelde ölümlü kazayı yapanlarda bu SS tarzı kullanıcılardır.

SS'de sadece kazaya sebep olan, hız değil oturuş pozisyonu ve daha çabuk yorulmanızdır. Görüş açınız daralır, dikkatiniz daha çok dağılabilir. supermotoda daha yola hakim oturursunuz. endurolara zaten lafım yok, konfor ve yola hakimiyet konusunda.

Hani garaj kuruyorsanız SS olsun param var diyorsanız olsun ama gece sıkmalık 30dk bilemediniz maksimum 1 saat kullanmak için bi s1000RR'ı kenara koymak isterdim =)

evrenalpar

Valla şu an tek hedefim "HONDA PCX" ile başlayıp "HONDA NC700 DC İNTEGRA" ile keyifle devam etmek.

Direkt İntegra olabilseydi keşke ama tutucam kendimi.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

emin

motor başlı başına harika, yollar manzaralar muazzam.

Veloce

motor başlı başına harika, yollar manzaralar muazzam.
:yukari-ok: :serefe:

asklepios

Ya arkadaş çok merak ediyorum; bu insanlar nasıl işlerde çalışıyorlar da, böyle uzun gezilere çıkabiliyorlar...Nası oluyor bu iş?Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Kim veriyor bu kadar izni? Kafamda deli sorular  :D

emin

abi serkan söğüt bu afrika ya sonra norveçe falan giden arkadaş

blogu incelenmeye değer kendisiyle tanıştım 10 dk ayak üstü sohbet de ettik.

tenere ile çıkıyor yola özellikle yol için aldı. Harcamalar mininmum ve planlı.
hani böyle dededen zengin olup da gezenlerden değil. gerçekten bir hayali gerçekleştirdi ve devam ediyor hedef moğolistan. ben gittiği yerlerde gözlemi ve aktarımı konusunda kendisinin sosyolojik bi bakış açsıına sahip olmadığını katmanlı düşündüğünü sanmıyorum. Ama içini bilemem dışarı yansıttığı çok basit izlenimler. Sonuçta aramızdan birilerinin böyle birşey gerçekleştirmesi beni motive ediyor.

Anıl

Yarın bende arkadaşımla iki motor Bodrum'a gidiyorum, pazar günü dönüş, yorulacaz gibi biraz  :arkadasim:

1998 GTV V6 TB

asklepios

@emin, Serkan Söğüt'ü yakından takip ediyorum,zaten o soruları sorarken aklımdaki adam oydu  :) ne iş yapıyormuş merak ediyorum hep? (para anlamında değil,daha çok zaman anlamında) adam nordkapp'tan döndü, hoop irlanda ordan datça   :o lan bi dur  :D
@anıl  beklerim çayımı içmeye :)

Anıl

Davet için teşekkürler ama pek zaman yoktu,resmen bittim 1 gün içinde 520km yol yaptım. Gece 05:30'da yatınca pilim resmen bitti...ama bu motorun pili bitmiyor,yüksek hızlarda ve virajlarda çok kararlı bir gidişi var. Yakıt tüketimi,tümü otoban diyebilirim,bir kaç ölçüm yaptım, 120-140km/h aralığı 4.3litre/100km,bence sınıfına göre gayet iyi bir değer.90km/h hızda rahat 4 litreye düşer.

1998 GTV V6 TB

emin

yakıt tüketimi sınıfı için başarılı verdiği performansa nazaran uygun denebilir.

Ali abi valla Serkan abi ne iş yapıyor soramadım, adamın yüzüne nereden geliyor bu değirmenin suyu diyemedim ama bilgisayar programcısı olduğunu duymuştum, afrikaya birlikte gittikleri arkadaşı bankada çalışıyordu özel izinle bu yolculuğa çıkıp görevine geri döndü diye biliyorum.

Monsterla bu ara işe gidip geliyorum haftasonu 4 tekerim :D rolleri değiştiler. Yarın sabah pazartesi sendromu olmadan haftaya başlayacağız sayesinde.

evrenalpar

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

emin

Yeni monster ile ilgili Ducatistanbul forumundan Tufan'ın yazısını göz atmanız gerek =)

Milano daki motor fuarı sebebiyle yeni motorlar yüzlerini gösterdi.

Honda CBR 1000RR ve Kawasaki Z1000'de bunlardan bazıları.

Anıl

Bende şimdi 1200'e bakıyordum,çok güzel görünüyor,teknik verilerde kağıt üzerinde mükemmel ;)

1998 GTV V6 TB

emin

ben de çok beğendim ama multi fiyatına çıkacaksak hyperstrada olabilir bir sonraki tercihim ya da f800gs. bir yandan hala honda crf250 ile minimalist bir yolculuk da planlıyorum kafamda :D

bir de 145 hp aleti tutması yürek ister, 80liği zaptetmeye yeni alıştım. 14 bin km oldu

Anıl

Sanırım 2014 yılı içinde tüm Monster serisi yenilenecek, sıfır değilde biraz bekleyip 2. el almak lazım...Bu 1200'de biraz Diavel havası var!

1998 GTV V6 TB

emin

baby diavel diyor bizimkiler, vallahi abi euro kuru bir yandan, Haziran 2014'te gelecek bu motorun ikinci ele düşmesi epeyce zaman alır gibime geliyor. Bir de servisi ve distrübitörüyler ilgili bu kadar problem yaşarken kalkıp yüklü bir meblayı tekrar ducatiye vermek korkutuyor kıymetini bilmeye bakacağız.