Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

PCX görüntüsü, cüssesi ve tekerlek çapıyla gerçekten rakipsiz bir alternatif, çokta tutuldu keşke motoru biraz daha güçlü olsaydı.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

mahoretti

hocam, kıyafet giymeyi unutmuşsun.... Aman dikkat lütfen... Biliyorsundur ama ben hatırlatayım yine, motor üstünde kaporta direk sensin... Eğer motorcu kıyafetleri beni sıkıyor dersende güzel bir alternatif var kot pantolon olarak tavsiye ederim. içinde kevlar koruma olan bu pantolon hem diğer motosiklet pantolonları gibi seni robotix yapmıyor hemde seni yerde sürtünmelere (allah korusun tabi) karşı koruyor.

Alfadanadam

Mahmut hocam o pantolon alternatifini merak ettim doğrusu.

KAKIRMAN

You are not allowed to view links. Register or Login

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Güzelmiş. Seneye alırım bundan da ben.

Anıl

Yerli üretim bir firma, altın elbiseli adam'da bu firmayı tanıtım,testini yapmışlardı,iş görüyor! Motomax'da da bu tip pantolon var.

1998 GTV V6 TB

mahoretti

İzmirde üretim yapan bir arkadaş vardı ama sitesini bulamadım. Avantajı, herzaman heryerde giyebileceğiniz bir pantolon. Bizim motosiklet pantolonları malumunuz üzre biraz sert , korumalarından dolayı kaba ve sıcak olur. bu normal bir kot görünümünde, ister giy sinemaya git, ister uzun yola çık vb... ıslatmaz da üşütmez de...

ahanda buldum siteyi...

emin

city kevlardan geçen sene ben de almıştım bütün yaz onla gezdim, şirkete merkez ofise gittiğimde hep üzerimde 150 TL'ye almıştım keşke bir tane daha alsaymışım, bu kotun yanındaki korumalar özellikle çok işe yarıyor kesinlikle tavsiye ederim. 190 TL olmuş.

Dainese'de bi pantalon var bir ara taşınma zımbırtılarından nefes alabilirsem gidip bakıcam. Bir de riderdenim'i övüyorlar.

En azından bu kotları kesinlikle giymenizi öneririm.

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

asklepios

hocam, kıyafet giymeyi unutmuşsun.... Aman dikkat lütfen... Biliyorsundur ama ben hatırlatayım yine, motor üstünde kaporta direk sensin... Eğer motorcu kıyafetleri beni sıkıyor dersende güzel bir alternatif var kot pantolon olarak tavsiye ederim. içinde kevlar koruma olan bu pantolon hem diğer motosiklet pantolonları gibi seni robotix yapmıyor hemde seni yerde sürtünmelere (allah korusun tabi) karşı koruyor.

Mahmut abi, kesinlikle haklısın  :-[  hatta bir yanlış da ben ekliyim, açık kask  :-[

emin

abi schubert'in açık kaska benzer bir modeli var kask baktığında açık ama ön kısmında bir alüminyum bar var. Hem havadar hem de tam koruma o modeli inceledin mi denedin mi bir fikri olan var mı?

asklepios

şahsi görüşüm; açık kask sadece şehiriçi kullanımı için olmalı,uzun yolda mutlaka kapalı kask  :yukari-ok:

eğer olur da benim bu uzun yollar artarsa önce bi XMAX 250 ,yanına da kaliteli bi kapalı kask şart  :rock:

emin

Schuberth J1 için ben tam açık kask diyemiyorum alt kısımdaki bar sebebiyle.
kullanan bi fikri olan var mı?

asklepios

emin,sen kendin için mi düşünüyorsun? eğer öyleyse,açık kask uzun yolda çok gürültülü oluyor haberin olsun (gerçi biliyorsundur)

EDİT: Schuberth J1 epey sessiz bir kaskmış

Veloce

emin

bir dahaki kaskım arai ya da schubert olur muhtemelen.
ama schubertten yanayım tam kapalı mat siyah bir schubert modelini araştırırız daha var.
AGV'de kulaklıksız rüzgar sesi ile gitmek yoruyor. Kask da eskimeye başladı önümüzdeki sezona belki kısmet olursa hem yedeklerim hem yenilerim.

Volkan abi bu kask güzelmiş valla, ama daha sade birşeyler alacağım bir dahakine. Italyan hevesimi aldım.

Anıl

Ben yaklaşık 8 senedir aynı kaskı kullanıyorum,herhangi bir düşme veya yere düşürme yaşamadığımdan değiştirmeyi düşünmedim, modeli AGV GP1. Heryönü ile benim için tatmin edici,sadece rüzgar sesi biraz fazla, birde ağırlığının az olması iyi olurdu. Geçen bir arkadaşımın Shoei kaskını elime aldım, 800gr civarıydı,var ile yok arası birşey,uzun yolda adamı yormaz!

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Ben Shark s900c aldım. Full face vizörlü güzel bir kask. Air pump sistemi var. Baya faydalı özellikle uzun yol kullanımında.

Tapatalk

KAKIRMAN

Ben Shark s900c aldım. Full face vizörlü güzel bir kask. Air pump sistemi var. Baya faydalı özellikle uzun yol kullanımında.

Tapatalk
Kafalarımız zevklerimiz aynı be Bülent Hocam...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

fevkalbeser12

Bugün Anıl dükkana geldi ziyarete, ducatiyi gördüm canlı canlı, keşke görmez olaydım.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

yoksa bir monster daha mı geliyor =)

ben de cuma günü hyperstrada'ya baktım. bir tane test motoru var korlasta 57kmde. 40 bin tl fiyat çekiyorlar zorlasan 38'e alırsın. Sıfırı 46.5'a geliyor. Şaka gibi fiyatlar motosikletler için.,

Kral bir R1200 GS ikinci elde 30-32'ye alınabiliyorken. F800GS 28-30'a bitiyorken ikinci eli olmayan ducatiye nasıl dünyanın parasını dökelim parçaları dünya para servisi bmw ile aynı.

Bir sene daha monster'ı kullanacağım. 12000 bakımımız geldi. Sonra artık R1200GS'i gözüm keserse binebileceğime inanırsam ona sulanacağım olmadı F800GS. Triumph da Ducati de kullanırken iyi güzel de peki sonrası diye düşünmeden edemiyorum.

R1200GS'in prestijini bir kenara koyalım orda dursun kısmet. Multistradadan da ucuz ve daha kolay elden çıkabilen bir araç.

bugün yağmurda ağva yağtım, iki tane R1200GS vardı yağmur onlara yağmıyordu sanki ben anlamadım bu işi.

asklepios

SHARK Vision R hakkında bilgi-tecrübe sahibi olan var mı?

Anıl

Ducati'yi ufak dokunuşlara başladık, tank pad'i geçen ay getirip takmıştım, Leo Vince egzoslarım geldi, cuma montajını yaptık. Pazar günüde havayı 20 derece görünce arkadaşımla Cumartesi gününden plan yaptık, Foça mı,Çeşme mi, Kuşadası mı dedik ve kendimizi Kuşadasında bulduk, oraya gitmişken Selçuk'ta Kemal kardeşimizi de ziyaret ettik,tabi herzaman ki gibi bizi çok iyi karşıladı sağolsun ;) Oradan,Pamucak, Kuşadası, gezme tozma, yeme içme derken, sabah 1'de başlayan seyahat 8 gibi Manisa'da bitti! Toplamda 240 km yol yaptık ve yaklaşık 60 TL benzin yaktım,hız otoban ve bölünmüş yol,dur kalk yok gibi birşey min 120km/h genelde 130 km/h arada 150km/h. Kısaca ortalam tüketim 5.2 L/100km gayet uygun,sakin kullanımda 4-4.5 arası görüyorum. Egzoslarla ses fena oldu, aslan gibi kükrüyor,rölantide Harley gibi:)
1-2 fotoğraf ekledim...

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Çok sevindim Anıl gelmene, arkadaşında tam kafaymış muhabbeti sardı epey ama üstte dediğim gibi keşke senin motoru görmez olaydım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

alfa38

Fotolar pamucak tan gibi:) 2 sene sonra tekrar adadayim inşallah.

emin

bu arada benim makina 220km ile benzinliğe girdi daha ışık yakmamıştı. ışık yandıktan sonra 24km kadar gittim maksimum. Tahminimce 230kmlerde ışık yakardı.

Anıl abi trip özelliğini kullanmaya alış her benzin aldığımda tripmetreyi sıfırlıyorum. solda kornanın üzerinde uzun farın sağında bir buton var onu aşağı çekerek menü de geziyorsun aşağı asılı tutunca da tripi sıfırlıyor. Motor dururken o hareketleri yaparsan menüden sana bir çok seçenek sunuyor ana ekranını ayarlayabiliyorsun.